Dodaj do ulubionych

"Zasypało na biało...

29.01.07, 09:19
Wreszcie jest zdecydowana zima w naturze a nie w kalendarzu.
Nawet ładnie wygląda to w słońcu, za oknem.
Ale współczuję kierowcom,którzy muszą pokonywać trasy w wydłużonym czasie.
Do wiosny tylko 2 miesiące!
Obserwuj wątek
    • ralston Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 10:41
      No i łopatą się trzeba namachać. Pierwsze machanko jeszcze ujdzie i nawet fajne
      jest. Ale potem chyba szybko zbrzydnie...
      • manio15 Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 20:38
        ralston napisał:

> No i łopatą się trzeba namachać. Pierwsze machanko jeszcze ujdzie i nawet
        fajne
        >
        > jest. Ale potem chyba szybko zbrzydnie...

a to witam w klubie Zenka co to go żona budziła :"wstawaj Zenek śnieg na
        dworze ..." znasz?
        to fajna zabawa tak ze dwa razy, potem wkurza jej syzyfowatość (od tego Greka
        co kamień wtaczał) nie dość że się narobisz to efekt marny bo rano nawali
        nowego i rozdmucha co pieczołowicie zebrałeś :( Mam jednak do spółki
        odśnieżarke spalinową i to jest dużo fajniejsza zabawa - a skutek bardziej
        trwały :) Pewnie już pisałem ale moim dziecięcym marzeniem było zajęcie pewnego
        osobnika, który zbierał w parku papiery posługując się szpikulcem na kiju - do
        tej pory pozostaje w niespełnieniu - śnieg jest zatem zakąś namiastką.
        Nie lubię zimy i tylko z musu jadę na narty bo jakoś trzeba utrzymywac się w
        formie . Z utęsknieniem czekam na bociany i przypominam, że mam już
        naszykowane "gniazdo w starym kole" jak mnie uczono śpiewać (?) w przedszkolu

zmarźluch manio
        • manio15 Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 20:48
          nawet i to jest w internecie :
          www.youtube.com/watch?v=av-iFz3r17s
          ale to już prehistoria !
        • ralston Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 08:55
          No zaś bym nie wiedział kto Zenek a kto Syzyf. Wszak człek jest przywoitym
          wykształciuchem i w niejednej szkole nauki pobierał.
          A spalinową odśnieżarkę można kupić w Castoramie już za mniej niż 300 złotych.
          Chociaż wygląd tej akurat sztuki zaufania szczególnego nie budził. W przyszłym
          roku może sobie takie ustrojstwo sprawię. Na razie inne pilniejsze wydatki
          czekają i pozostaje machanie ręczne i wspomaganie piaskiem.
          • manio15 Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 16:01
            ralston napisał:

> No zaś bym nie wiedział kto Zenek a kto Syzyf. Wszak człek jest przywoitym
            > wykształciuchem i w niejednej szkole nauki pobierał.
            > A spalinową odśnieżarkę można kupić w Castoramie już za mniej niż 300
            złotych.
            > Chociaż wygląd tej akurat sztuki zaufania szczególnego nie budził. W
            przyszłym
            > roku może sobie takie ustrojstwo sprawię. Na razie inne pilniejsze wydatki
            > czekają i pozostaje machanie ręczne i wspomaganie piaskiem.

przepraszam za łopatologię alem był nieco ... pisząc one słowa to i lotność
            mojej mysli gdzieś sie ulotniła. Wygląda jednak na to że klub sie na razie
            rozpadnie bo jak to mówia na wschodzie "zelga idzie". A jakiem to sposobem
            ogrzewasz się w tak zimnej porze ?
            ekologiczny manio
            • ralston Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 18:16
              A w tak zimnej porze ogrzewam się sposobem ekologicznem, to jest za pomocą
              nalewki z pigwy, bardzo zresztą zacnej. A dom ogrzewam gazem a docelowo również
              kuminkiem - jak się tylko wybuduje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka