horny7 11.03.07, 14:52 Witam, www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070309/REG30/70308029 Pamieta ktos, czy p. Nowakowski popieral przed druga tura p. Andrukiewicza? I czy Waszm zdaniem faktycznie z niego taki fachowiec? & Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 11.03.07, 16:26 Pewnie chciałbyś aby został zamiataczem w PUK-u. A b.prezydent ma kwalifikacje i stąd ta propozycja,ponadto Nowakowski był współtwórcą tej spółki gdy był starostą. I to dobrze świadczy o pozostałych autorach. Zawiść też jest grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 11.03.07, 21:39 Jakieś konkretne kwalifikacje ? Jak się miewa rozliczanie inwestycji na ulicy Mickiweicza ? Te 2 mln udało się odzyskać ? No taaaaak nie jego wina wojewoda się wziął i uwziął. Co mają wspolnego z tym grzechy ? Mamy zapis w konstytucji że jesteśmy państwem wyznaniowym ? Kurde, nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 20:41 geostachu napisał: > Jakieś konkretne kwalifikacje ? > Jak się miewa rozliczanie inwestycji na ulicy Mickiweicza ? Te 2 mln udało się > odzyskać ? No taaaaak nie jego wina wojewoda się wziął i uwziął. Sprawa nie jest zapewne prowadzona potępowaniem prokuratorskim - zatem nie przesądzajmy o winie. > Co mają wspolnego z tym grzechy ? Mamy zapis w konstytucji że jesteśmy państwem > > wyznaniowym ? Kurde, nie zauważyłem. Zawiśc zawsze nie jest walorem - obojętnie czy w państwie wyznaniowym czy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 20:50 Sprawa nie jest zapewne prowadzona potępowaniem prokuratorskim - zatem nie > przesądzajmy o winie. Prokurtorskie powiadasz zapewne prokuratorskim nie, a może jeszcze nie ? Problem jest i rozsądniej byłoby poczekać do jego rozwiązania, nieprawdaż ? Co do zawiści oprócz grzechów mamy także cnoty: Roztropność i Sprawiedliwość to dwie z czterech. Warto się nimi czasem wykazać Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 20:59 geostachu napisał: > Sprawa nie jest zapewne prowadzona potępowaniem prokuratorskim - zatem nie > > przesądzajmy o winie. > Prokurtorskie powiadasz zapewne prokuratorskim nie, a może jeszcze nie ? > Problem jest i rozsądniej byłoby poczekać do jego rozwiązania, nieprawdaż ? Prawdaż! i oto mi chodziło. > > Co do zawiści oprócz grzechów mamy także cnoty: > Roztropność i Sprawiedliwość to dwie z czterech. Warto się nimi czasem wykazać > Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 21:04 A oto i jedyny sprawiedliwy. Żądny krwi.: elk.wm.pl/?&main=17&c=110,3,19926 Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 21:20 freeman8 napisał: > A oto i jedyny sprawiedliwy. Żądny krwi.: > elk.wm.pl/?&main=17&c=110,3,19926 To niech sobie założy firmę były prezydent założy firmę albo przejdzie na emeryturę... Po akcji z Mickiewicza nie powinien być na żadnej posadzie państwowej. Generuje tylko straty dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 08:54 freeman8 napisał: > Pewnie chciałbyś aby został zamiataczem w PUK-u. Jesli ma na to kwalifikacje... Ponoc zadna praca nie chanbi. > A b.prezydent ma kwalifikacje i stąd ta propozycja,ponadto Nowakowski był > współtwórcą tej spółki gdy był starostą. I to dobrze świadczy o pozostałych > autorach. Nie, no jesli twierdzisz, ze ma kwalifikacje i to najlepszy wybor to OK! Chwala mu i wszystkim, ktorzy go na to satnowisko powolali. Zastanawiam sie takze, skoro byl takim fachowcem, sprawnym menedzerem i administratorem, czemu go elcki lud nie wybral na druga kadencje... > Zawiść też jest grzechem. Ech... Dlaczego uwazasz, ze post ten jest efektem 'zawisci'? Nie oceniaj prosze innych podlog siebie. & Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 20:54 horny7 napisał: > freeman8 napisał: > > > Pewnie chciałbyś aby został zamiataczem w PUK-u. Irytuje mnie zawsze ta przemożna chęć dołożenia przegranemu. Najlepiej żeby jeszcze był w pozycji leżącej to i łatwiej dokopać takiemu. Bo nie trzeba nogi wysoko podnosić. > > Jesli ma na to kwalifikacje... Ponoc zadna praca nie chanbi. > > > A b.prezydent ma kwalifikacje i stąd ta propozycja,ponadto Nowakowski był > > > współtwórcą tej spółki gdy był starostą. I to dobrze świadczy o pozostały > ch > > autorach. > > Nie, no jesli twierdzisz, ze ma kwalifikacje i to najlepszy wybor to OK! Chwala > mu i wszystkim, ktorzy go na to satnowisko powolali. Zastanawiam sie takze, > skoro byl takim fachowcem, sprawnym menedzerem i administratorem, czemu go elck > i > lud nie wybral na druga kadencje... > > > Zawiść też jest grzechem. > > Ech... Dlaczego uwazasz, ze post ten jest efektem 'zawisci'? Nie oceniaj prosze > innych podlog siebie. > > & >Jestem wolny (freeman) a jednocześnie dożywotnio subsydiowany przez b. f-mę Alota stąd obojętne mi jest czy ex prezydent pobierać będzie 6 czy 4 tys. zł. Dostał tyle ile przewiduje taryfikator spółki i tyle. Dziennikarze szczególnie lubują się w podkręczaaniu bębenka pod publiczkę. P.S. Polecałbym przegląd słownika ortograficznego aby dalej nie "chańbić" się "podłóg" względem niego. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 21:11 nie mnie oceniać Nowakowskiego , przypomnę tylko że był dyrektorem DPS w Nowej Wsi i posunął go z tego stolca pewien oszołomiasty wojewoda ( lepiej go nie przypominać, bo publicznie deklarował że "jest w stanie łaski uświęcającej" ) , to daje pewien pogląd na doświadczenie zawodowe i ewentualne kwalifikacje do administrowania w zdrowiu ( choćby i psychicznym na co jest jakby coraz większe zapotrzebowanie). Tym samym Ostatni Wojewoda Suwalski wykreował, wbrew sobie, Nowakowskiego jako polityka. W DPS radził sobie całkiem dobrze zdobywajac środki na rozbudowę i modernizację - oby był równie skuteczny w szpitalu. Krytykować zawsze łatwo , szczególnie z pozycji nieomylnego kibica. Wspominany wojewoda na stanowisko dyrektora śp. ZOZu mianował drogowca ( posuwając w najgorszym czasie Orzechowskiego) , a Nowakowski musiał potem wypić nawarzone przez takie "zarządzanie" piwo i podjąc odważną i jak sie okazało celną decyzję o likwidacji i przekształceniu. Orzechowsi też jest skuteczym politykiem i skarbnikiem w powiecie od kilku kadencji bez względu na barwy polityczne starosty , to też źle? Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 12.03.07, 21:22 Nie interesuje mnie historia starożytna tego Pana interesuje mnie to co robił ostatnio - może po prostu już się zużył i czas na emeryturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikadaw1 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 13.03.07, 21:56 >może po prostu już się zużył i czas na emeryturę ? czyzby mial juz 65 lat skonczone? Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 14.03.07, 12:26 To jako miasto musimy go do emerytury utrzymywać ? Kurcze a ja myślałem że to dotyczy tylko głowy państwa. Pan były Prezydent urodził się 2.09.1948 więc: gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,3778709.html Czyli może... Odpowiedz Link Zgłoś
nikadaw1 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 16.03.07, 13:55 jak na razie wczesniejsza emerytura nie jest obowiazkowa... w obliczu grazacego nam kryzysru systemu emerytalnego nie wysylalabym kazdego o kim mam zle zdanie na emeryture. chce tez nadmienic, ze 6 tys brutto = ok. 4.5 tys netto to nie jest wygorowana pensja jak na czlonka zarzadu w prywatnej spolce. Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 16.03.07, 18:12 "jak na czlonka zarzadu w prywatnej spolce" To nie jest prywatna spółka. Kosztować to będzie 8 tys licząc koszty pozapłacowe czyli całość wydatków. Nie liczę premii, nagród i czego tam jeszcze się dodatkowo dla kolegi nie wymyśli. O kompetencji porozmawiamy jak będzie się można zapoznać z wynikami kontroli które od roku nie mogą doczekać się opublikowania na BIP. Szczątkowe informacje kompetencjach ubiegłej władzy można wyciągnąć czytając np.to : elk-um.bip-wm.pl/public/get_file.php?id=104461 - patrz punkt 5. Pan nowy Prezydent jak widzę wyciągnął konsekwencje. Echhhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 19.03.07, 11:57 Czytaj i miej satysfakcję: www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070319/REG30/70318014 Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 19.03.07, 12:02 Nie mam satysfakcji. Wolałbym żeby ta kasa była rozliczona. Ale skoro nie jest nie jest rozsądnym posunięciem zatrudnianie tego pana. I tyle mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palmetto1 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 18.03.07, 13:53 Ex prezio przyjął prawdoipodobnie tylko (polityczną) odpowiedzialność za przekształcenie szpitala w spółkę. Autorem i pomysłodawcą przekształcenia, jak znam życie był (byli) kto inny Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: Ex prezio... v-ce preziem... 18.03.07, 17:05 A jak długo znasz życie? Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Ex prezio... v-ce preziem... 18.03.07, 23:51 A jakie to ma znaczenie ? Wystarczy że zna różnicę między rozliczyć inwestycje i mieć 2 mln i nie rozliczyć inwestycji i nie mieć 2 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bobek Re: Ex prezio... v-ce preziem... 19.03.07, 08:34 geostachu napisał: > A jakie to ma znaczenie ? > Wystarczy że zna różnicę między rozliczyć inwestycje i mieć 2 mln i nie > rozliczyć inwestycji i nie mieć 2 mln. Twierdzisz więc że to prezio ma miec uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenie, nadzoru i rozliczenia inwestycji? Marszałek znalazł pretekst aby nie zapłacić i to wykorzystał , nikt nic nie ukradł ani nie wyniósł - bo to juz sprawa prokuratorska by była - a chyba nie jest? Z tego rozumowania wynika że najlepiej nie podejmować żadnych decyzji i żadnych działań - zero ryzyka i spokojna głowa :) No i jak sie ma pewien staż pracy i wiek to lepiej skoczyc do jeziora ? Bo w kompetencje i tak nikt nie uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś