spec5150 24.12.03, 15:30 www.nypost.com/postopinion/opedcolumnists/14094.htm jednak czasem im cos wychodzi cos milego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynmada Re: our forgotten allies 24.12.03, 22:42 info.onet.pl/846575,12,item.html to skrót dla spikających inaczej. Ale co w tym milego? Wszak jesteśmy bezinteresownymi bohaterami, którzy bezinteresownie przelawali i przelaeją krew za wolność "naszą i waszą". A nawet jeśli przy okazji napatoczy sie jaki interes to z obrzydzeniem odrzucimy ofertę. Tacy już my polacy jesteśmy ... Odpowiedz Link Zgłoś
siup2 Re: our forgotten allies 30.12.03, 22:45 > ...nawet jeśli przy okazji napatoczy sie jaki interes to z obrzydzeniem odrzucimy ofertę...< no, no nie tak zaraz bardzo brzydzimy sie interesikami: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1844761.html Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: our forgotten allies 30.12.03, 16:39 spec5150 napisał: > <a href="www.nypost.com/postopinion/opedcolumnists/14094.htm"target="_blank" >www.nypost.com/postopinion/opedcolumnists/14094.htm</a> > jednak czasem im cos wychodzi cos milego. > tak ale czy ktos to przeczyta tutaj????? to prawdziwa tragedia ze polacy wszedzie sie pchaja i potem gowno z tego maja. moze to bedzie ostatnia nauczka zeby na nic nie liczyc bo dla Polski nigdy nie bedzie cos za cos. a nic nie powiedzieli o napoleaonie i polakach co dla niego walczyli....... kiedy polacy naucza sie dumy narodowej?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: our forgotten allies 30.12.03, 17:05 No - akurat Napoleona, to chyba tylko Polacy i sami Francuzi dobrze wspominają. Reszta świata, to go raczej ma za taki pierwowzór Hitlera... Więc to nie bardzo do wydźwięku artykułu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: our forgotten allies 30.12.03, 20:39 Jakiego Hitlera. Ona nie wie kto to byl! Tak ja w tej Ameryce wyksztalcili. W Polsce niczego sie nie nauczyla. Wsio co luczsze to w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: our forgotten allies 30.12.03, 23:10 freeman8 napisał: > Jakiego Hitlera. Ona nie wie kto to byl! > Tak ja w tej Ameryce wyksztalcili. W Polsce niczego sie nie nauczyla. > Wsio co luczsze to w USA. durniu ja w latach 80 tych chodzilam do ogolniaka 'czerwonego' na profil mat- fiz, dlatego nie tylko w Ameryce sie ksztalcilam. a kim ty jestes?? i jakie masz wyksztalcenie, jezeli o wyksztalceniu mowimy? bo moze dalej krowy pasiesz gdzies na lace pod stradunami. Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: our forgotten allies 31.12.03, 18:42 oj fantazja jednak ponosi... przecież wyjeżdżałaś mając 12 lat, robiłaś ten ogólniak zaocznie ze stanów ? sarna2003 napisała: > durniu ja w latach 80 tych chodzilam do ogolniaka 'czerwonego' na profil mat- > fiz, Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: our forgotten allies 31.12.03, 01:51 siup2 napisał: > nerwowo sie zrobilo dlatego fajnie ze masz poczucie humoru, /?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adamnyc Re: our forgotten allies do ralstona 31.12.03, 09:54 ralston napisał: > No - akurat Napoleona, to chyba tylko Polacy i sami Francuzi dobrze wspominają. > > Reszta świata, to go raczej ma za taki pierwowzór Hitlera... Więc to nie bardzo > > do wydźwięku artykułu pasuje. Ralston, Niektore rzeczy, ktore robil Hitler i zostaly uznane przez Trybunal Norymberski za zbrodnie przeciwko ludzkosci w niektorych cywilizowanych krajach sa robione obecnie w majestacie prawa. Na przyklad eutanazja nieleczalnie chorych osob dozwolona jest w Holandii.Przymusowa sterylizacja ludzi uposledzonych, bezdomnych, alkoholikow i innej rasy (nie bedacych nordykami) byla przeprowadzana w Szwecji do roku 1976. Kilka lat temu rzad Szwecji przyznal sie do bledu i wyplacil tym ludziom wysokie odszkodowania. Aborcje przeprowadzano eksperymentalnie w obozach do 6 miesiaca ciazy. Obecnie w wolnym swiecie aborcja dozwolona jest do 9 miesiaca. Wszyscy lubimy drogie ubrania firmy Boss, a nie wszyscy wiedza, ze firma Boss szyla w czasie wojny mundury dla HitlerJugend, oficerow SS i Abwehry oraz ze dzieki ogromnym zamowieniom od Nazistow uratowala sie przed bankructwem i urosla w potege. Amerykanscy Zydzi nie nosza ubran z tej firmy. Wszyscy lubilismy Volkswagena Garbusa i obecnie jego nowa wersje. Nie wszyscy wiedza, ze ksztalt pierwszego Volkswagena przypominajacego dzisiejsza wersje nowoczesnego Garbusa naszkicowal projektantom Adolf Hitler i wymyslil nazwe Volkswagen czyli samochod dla ludu. Mial to byc wedlug pomyslu Hitlera samochod prosty, sprawny i tani dostepny dla niemieckiego robotnika. Osobiscie nie spotkalem Zyda, zeby jezdzil jakimkolwiek modelem Volkswagena. Na pewno nie pogardzilbys ralston ubraniami od Bossa czy samochodem marki Volkswagen, ale jego pomyslodawca na pewno tak. A zydzi maja jednak swoje zasady i zadnego z nich nie namowisz na garnitur od Bossa czy samochod marki Volkswagen. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: our forgotten allies do ralstona 31.12.03, 12:57 A zydzi maja jednak swoje > zasady i zadnego z nich nie namowisz na garnitur od Bossa czy samochod marki > Volkswagen. > > Pozdrawiam > Adam > jak zwykle generalizujesz przeinaczając fakty . Żydzi w USA faktycznie nie kupują tych aut bo to za małe bryki jak na warunki amerykańskie ( ale mecedesem juz nie gardzą - choć to też raczej elitarny rynek). Inaczej jest w Europie a nawet w Izraelu gdzie samochody niemieckie ( opel czy vw) są uważane za zupełnie przyzwoite marki i wyżej cenione niz np. auta japońskie. Tak więc nie tylko nie mają uprzedzeń do niemieckich samochodów , ale nawet do Niemców i w zasadzie im wybaczyli biorąc pod uwagę pieniądze jakie dostali od RFN, tym bardzie że faktyczne ofiary prześladowań nie żyją. O stosunku tej nacji do Polski i Polaków lepiej nie pisać ...ale my nie produkujemy żadnych samochodów , które nawet hipotetycznie mogłyby trafić na rynek amerykański. założę sie, że znaczącymi udziałowcami Bossa są Żydzi jak każdej wiekszej firmy światowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: our forgotten allies do ralstona 31.12.03, 15:23 manio15 napisał: > A zydzi maja jednak swoje > > zasady i zadnego z nich nie namowisz na garnitur od Bossa czy samochod mar > ki > > Volkswagen. > > > > Pozdrawiam > > Adam > > > jak zwykle generalizujesz przeinaczając fakty . Żydzi w USA faktycznie nie > kupują tych aut bo to za małe bryki jak na warunki amerykańskie ( ale mecedesem > > juz nie gardzą - choć to też raczej elitarny rynek). Inaczej jest w Europie a > nawet w Izraelu gdzie samochody niemieckie ( opel czy vw) są uważane za > zupełnie przyzwoite marki i wyżej cenione niz np. auta japońskie. > Tak więc nie tylko nie mają uprzedzeń do niemieckich samochodów , ale nawet do > Niemców i w zasadzie im wybaczyli biorąc pod uwagę pieniądze jakie dostali od > RFN, tym bardzie że faktyczne ofiary prześladowań nie żyją. O stosunku tej > nacji do Polski i Polaków lepiej nie pisać ...ale my nie produkujemy żadnych > samochodów , które nawet hipotetycznie mogłyby trafić na rynek amerykański. > założę sie, że znaczącymi udziałowcami Bossa są Żydzi jak każdej wiekszej firmy > > światowej ... cytuje w całości bo podpisuje się pod tym (może oprócze teorii spiskowej zawartej w ostatnim zdaniu). osobiście znam Ukraińca pochodzenia żydowskiego jeżdżącego VW Jettą - po nowym roku przypomnę mu bo być może w jego kręgach żydowskich (a przyjechał tu jako osoba prześladowana) tego nie wiedzą. Przypomnę mu także, żeby nie nosił adidasów - butów i odzieży sportowej, nie kupowali IBM'a który opracował maszynę do zliczania Żydów, nie kupowali Forda, któremu całkiem dobrze się współpraca z Hitlerem układała, nie współpracowali z wieloma nowojorskimi bankami, a przede wszystkim Chase Manhattan Bank, a już najgorszą, rzeczą jaką mógł by zrobić to zjeść nazistowskiego Franfurtera albo Hamburgera. nie mówię, że o tym nie słyszałem, ale poprzez takie stwierdzenia jak "każdy" albo "żaden" ta teoria logicznie pada w gruzy. ale być może to tylko ja bo jestem tu w końcu za krótko, żeby się wypowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: our forgotten allies do ralstona 31.12.03, 15:59 > > Niemców i w zasadzie im wybaczyli biorąc pod uwagę pieniądze jakie dostali > od > > RFN, tym bardzie że faktyczne ofiary prześladowań nie żyją. O stosunku tej > > > nacji do Polski i Polaków lepiej nie pisać ...ale my nie produkujemy żadny > ch > > samochodów , które nawet hipotetycznie mogłyby trafić na rynek amerykański > . > > założę sie, że znaczącymi udziałowcami Bossa są Żydzi jak każdej wiekszej > firmy > > > > światowej ... > > > cytuje w całości bo podpisuje się pod tym (może oprócze teorii spiskowej > zawartej w ostatnim zdaniu). Ubodłeś mnie boleśnie !!!! Nie tylko nie ma w tym żadnego spisku ale stwierdzenie faktu. I to bez pejoratywnego zabarwienia. Żydzi umieja dobrze robic wszelkie interesy ( również te nielegalne) i mozna ich tylko podziwiać za solidarność i pracowitość. Trzeba im tego zazdrościć ( ale nie chorobliwie) Mam wiele sympatii do Zydów jako takich , za wyjątkiem kilku i w konkretnych sytuacjach. zatem staram się nie generalizować i nie szukam w nich swoich prześladowców. Znam co najmniej kilka firm o zsięgu światowyn w których kapitał niemiecki zgodnie współpracuje z izraelskim i tylko pozazdrościć że jakos nie ma takich firm z polskim ( ale tu też podobno w końcu sie ruszyło na razie w sprawie rakiet). ale chyba jak zwykle niepotrzebnie odeszlismy od wzniosłego tematu ...na Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: our forgotten allies do ralstona 01.01.04, 12:25 nie zgadzam się jedynie z twierdzeniem, że "założę sie, że znaczącymi udziałowcami Bossa są Żydzi jak każdej wiekszej firmy światowej" Żydzi nie są udziałowcami każdej większej firmy światowej. tak uważam. czy są w wypadku Bossa to nie wiem, możliwe. Zamki Polski Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: our forgotten allies do ralstona 01.01.04, 15:08 spec5150 napisał: > nie zgadzam się jedynie z twierdzeniem, że "założę sie, że znaczącymi > udziałowcami Bossa są Żydzi jak każdej wiekszej firmy światowej" > > Żydzi nie są udziałowcami każdej większej firmy światowej. tak uważam. czy są w > > wypadku Bossa to nie wiem, możliwe. masz rację , nieco sie zagalopowałem ale miałem raczej na mysli nie wszechobecność Żydów a raczej to że w interesach takie santymenty są niemal bez znaczenia . > > Zamki Polski Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: our forgotten allies do ralstona 02.01.04, 22:04 manio15 napisał: > masz rację , nieco sie zagalopowałem ale miałem raczej na mysli nie > wszechobecność Żydów a raczej to że w interesach takie santymenty są niemal bez > znaczenia . dokładnie to samo mam na myśli - takie ataki na konretne firmy nie mają bardzo sensu (chociaż faktycznie mają miejsce), bo jak się głębiej zastanowić to ciężko jest wykluczyć tak dużą grupę produktów z codziennego życia. Pozdr. Spec Odpowiedz Link Zgłoś
adamnyc Re: our forgotten allies do Speca 31.12.03, 18:45 spec5150 napisał: > cytuje w całości bo podpisuje się pod tym (może oprócze teorii spiskowej > zawartej w ostatnim zdaniu). osobiście znam Ukraińca pochodzenia żydowskiego > jeżdżącego VW Jettą - po nowym roku przypomnę mu bo być może w jego kręgach > żydowskich (a przyjechał tu jako osoba prześladowana) tego nie wiedzą. > Przypomnę mu także, żeby nie nosił adidasów - butów i odzieży sportowej, nie > kupowali IBM'a który opracował maszynę do zliczania Żydów, nie kupowali Forda, > któremu całkiem dobrze się współpraca z Hitlerem układała, nie współpracowali z > > wieloma nowojorskimi bankami, a przede wszystkim Chase Manhattan Bank, a już > najgorszą, rzeczą jaką mógł by zrobić to zjeść nazistowskiego Franfurtera albo > Hamburgera. > > nie mówię, że o tym nie słyszałem, ale poprzez takie stwierdzenia jak "każdy" > albo "żaden" ta teoria logicznie pada w gruzy. ale być może to tylko ja bo > jestem tu w końcu za krótko, żeby się wypowiadać... > Nie potrzebnie wpadasz w pasje. Zwroc uwage, ze oprocz firmy Boss jest wiele znanych firm produkujacych dobra odziez sportowa i adidasy. Czy nazwe Frankfurter albo Hamburger wymyslil Hitler? Chodzilo mi jedynie o Volkswagena i firme Boss. Szkoda, ze nie zauwazyles tego. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: our forgotten allies do Speca 01.01.04, 12:18 adamnyc napisał: > Nie potrzebnie wpadasz w pasje. Zwroc uwage, ze oprocz firmy Boss jest wiele > znanych firm produkujacych dobra odziez sportowa i adidasy. > Czy nazwe Frankfurter albo Hamburger wymyslil Hitler? > Chodzilo mi jedynie o Volkswagena i firme Boss. Szkoda, ze nie zauwazyles tego. > napisałem również m.in., że IBM współpracował przy realizacji holocaustu ( www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=191823 ), dlaczego nie odniesiesz się do tego tekstem w stylu żaden Żyd nie kupi IBMa? Szkoda, że tego nie zauważyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
adamnyc Re: our forgotten allies do manio 31.12.03, 18:33 manio15 napisał: > jak zwykle generalizujesz przeinaczając fakty . Żydzi w USA faktycznie nie > kupują tych aut bo to za małe bryki jak na warunki amerykańskie ( ale mecedesem > > juz nie gardzą - choć to też raczej elitarny rynek). Inaczej jest w Europie a > nawet w Izraelu gdzie samochody niemieckie ( opel czy vw) są uważane za > zupełnie przyzwoite marki i wyżej cenione niz np. auta japońskie. > Tak więc nie tylko nie mają uprzedzeń do niemieckich samochodów , ale nawet do > Niemców i w zasadzie im wybaczyli biorąc pod uwagę pieniądze jakie dostali od > RFN, tym bardzie że faktyczne ofiary prześladowań nie żyją. Manio, Uwazam, ze to Ty generalizujesz. Ja nie pisalem o wszystkich samochodach niemieckich, ale tylko o jednym z nich Volkswagenie. Samochody niemieckie sa najlepsze na swiecie. Zydzi kupuja Mercedesy, BMW, Audi. Nie lubia jedynie Volkswagena, gdyz nazwe i ksztalt wymyslil Hitler. W firmie Boss najwiecej udzialow maja obecnie Wlosi. Piszesz, ze Zydzi wybaczyli Niemcom. Oj nie wszyscy. Jesli Zydzi robia intersey z Niemcami to nie znaczy, ze im wybaczyli. Ci ktorzy stracili dziadkow czy rodzicow w Halocauscie nienawidza Niemcow. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: our forgotten allies do manio 01.01.04, 15:16 adamnyc napisał: > manio15 napisał: > > > jak zwykle generalizujesz przeinaczając fakty . Żydzi w USA faktycznie nie > > > kupują tych aut bo to za małe bryki jak na warunki amerykańskie ( ale > mecedesem > > > > juz nie gardzą - choć to też raczej elitarny rynek). Inaczej jest w Europi > e a > > nawet w Izraelu gdzie samochody niemieckie ( opel czy vw) są uważane za > > zupełnie przyzwoite marki i wyżej cenione niz np. auta japońskie. > > Tak więc nie tylko nie mają uprzedzeń do niemieckich samochodów , ale nawe > t > do > > Niemców i w zasadzie im wybaczyli biorąc pod uwagę pieniądze jakie dostali > od > > RFN, tym bardzie że faktyczne ofiary prześladowań nie żyją. > > Manio, > Uwazam, ze to Ty generalizujesz. Ja nie pisalem o wszystkich samochodach > niemieckich, ale tylko o jednym z nich Volkswagenie. Samochody niemieckie sa > najlepsze na swiecie. Zydzi kupuja Mercedesy, BMW, Audi. Nie lubia jedynie > Volkswagena, gdyz nazwe i ksztalt wymyslil Hitler. > W firmie Boss najwiecej udzialow maja obecnie Wlosi. > > Piszesz, ze Zydzi wybaczyli Niemcom. Oj nie wszyscy. Jesli Zydzi robia intersey > > z Niemcami to nie znaczy, ze im wybaczyli. Ci ktorzy stracili dziadkow czy > rodzicow w Halocauscie nienawidza Niemcow. > > Pozdrawiam > Adam no to gadał dziad do obrazu ... zapewniam Cię że NIE wszyscy Żydzi w Izraelu jeżdżą VWagenami , ale nie słyszałem aby ktokolwiek uważał , że to niestosowne. Chyba że w szabas. No i obecnych modeli chyba nie projektował Hitler? Co do nienawiści to nie nienawidzą Niemców bardzie niz Francuzów, Włochów czy Anglików . Niechęć do Polski czy Polaków wynoszą jeśli nie z domu rodzinnego to z pewnościa ze szkoły, której program w zakresie historii znacznie odbiega w interpretacji faktów od tego czego uczą w polskich szkołach. ale ty i tak na pewno wiesz lepiej , wiec dajmy Żydom spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
siup2 Re: Żydzi, cykliści, "dupa Maryny" 01.01.04, 20:53 Ludzie, czy na pewno wiecie co wypisujecie? Ale to podobno jest uleczalne... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Żydzi, cykliści, "dupa Maryny" 02.01.04, 02:05 siup2 napisał: > Ludzie, czy na pewno wiecie co wypisujecie? > Ale to podobno jest uleczalne... A słuchanie muzyki Wagnera? Na 100% - nieuleczalne;) Odpowiedz Link Zgłoś
siup2 Re: Żydzi, cykliści, "dupa Maryny" 03.01.04, 21:48 ogabignac napisał: >... A słuchanie muzyki Wagnera? > Na 100% - nieuleczalne;) ale słuchanie disco polo i owszem - na 100% ULECZALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
cynmada Re: Żydzi, cykliści, "dupa Maryny" 03.01.04, 17:55 siup2 napisał: > Ludzie, czy na pewno wiecie co wypisujecie? > Ale to podobno jest uleczalne... siupie drogi ! nie pasi, to w prawym górnym rogu jest krzyzyk ! naciśnij! Jeśli krytukujesz lub nie zgadzasz się - to z uzasadnieniem lub choćby najgłupszą myślą własną , inaczej będziesz posądzony o zwykłe krytykanctwo i płytkość intelektualną. Lekarzu ulecz się sam ! Odpowiedz Link Zgłoś
siup2 Re: Żydzi, cykliści, "dupa Maryny" 03.01.04, 21:27 wydawało mi się, że temat Żydów", w tym kontekscie jaki został poruszoony na forum, jest na tyle już trywialny i wyeksploatowany (przez m.in. srodowiska radiomaryjne itp), że nic nowego już dodać nie można. Nie myliłem się. Te same banały sugerujące światowy spisek jakiejś nacji lub organizacji (np. KGP, CIA). Teoria spisku jest dość atrakcyjna, bo wszystko tłumaczy. Ma jedną wadę, nie wytrzymuje krytyki faktów. Trochę mnie żenuje pisanie takich truizmów, bo zwolenników teorii spiskowej oraz teorii pt. "wszyscy ...." i tak nie przekonam, a pozostałych tylko nudzę. Za co przepraszam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś