Dodaj do ulubionych

Svidnik - wineta

IP: *.tktelekom.pl 21.05.12, 15:20
Czy mozna swobodnie przejechac obwodnica tegoz miasta ? Jeżeli tak to czy jest obecnie wymagana wineta na ten krótki odcinek bo z zeszłym roku było trochę zamieszania w powyższym temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Svidnik - wineta IP: *.ists.pl 21.05.12, 16:58
      Tu oficjalna strona płatnych dróg w Słowacji:

www.dialnicnenalepky.sk/SpoplatneneUseky.aspx
      Ta obwodnica nie jest zaznaczona jako płatna.
      • Gość: amator Re: Svidnik - wineta IP: *.tktelekom.pl 21.05.12, 22:07
        Dzięki za odpowiedz.Probelm mój jest tego typu ,ze w ubiegłym roku widziałem podobna mapke i gdzie niby nie było zaznaczonej obwodnicy jako płatnej a słowacka policja znalazła sobie żródło dochodu robiac z nas jeleni i kasowali mandaty za brak winety. Moze opinia kogos kto juz tamtędy jechał i ma wiadomosc z pierwzej reki.Po ubiegłorocznych doswiadczeniach do słowackich oficjalnych informacji podchodze jak pies do jeża.
        • Gość: Laka Re: Svidnik - wineta IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.12, 21:32
          Jechałem miesiąc temu i przed wyjazdem czytałem właśnie tu na forum że jest płatna, ale przejechałem nią najpierw w jedną stronę z niepewnością a później spytałem znajomych Słowaków jak to z nią jest i odpowiedzieli mi że jest płatna dla aut >3,5 t. Tak więc wracałem uspokojony z prędkością 146 km/h i okazało się że opłata jest ale tylko za prędkość;)
          Dlatego na Słowacji jeździmy teraz zgodnie z przepisami,
          • Gość: Irek Re: Svidnik - wineta IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 14:39
            Dobre! Z ciekawości ile Cię skasowali i czy suszarą czy nieoznakowanym?
            • Gość: irek_mik Re: Svidnik - wineta IP: *.szpitalbp.pl 28.05.12, 07:52
              Potwierdzam.Na obwodnicy Svidnika na osobówkę nie jest potrzebna winieta/jadąc na Węgry kupuje się ją np.w Presowie/.Co do prędkości trzeba uważać/często stoją z suszarką przy wjeżdzie na autostradę w kierunku Kosic/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka