Dodaj do ulubionych

Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dziecmi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 18:21
Wybieram sie z dwoma parami znajomych (wraz z dziecmi do 4 lat) nad
Balaton. Czy ktos ma sprawdzony nocleg nad Balatonem? Zalezy mi,
zeby bylo tanio (moze byc malutka miescina), zeby bylo niedaleko do
wody :), no i aby przy domu byly atrakcje dla dzieci (choc jedna
hustawka, moze piaskownica, grill - to dla doroslych :)))
Z gory dziekuje za namiary. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 25.02.08, 06:42
      A od ilu zaczyna się tanio?(może byc w pln,ft lub euro)
      • Gość: gosc Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:21
        tanio - max do 40 zl osoba/doba
        • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 09:47
          polecam niemieckie biura np. www.its.de
          przykładowo oferta hotel Family*** Balatonfoldvar pobyt 13-20.09.2008 7 dni ze śniadaniem 19 euro za osobę, za 2 osoby 39 euro (czyli ok. 10 pln za osobę za dobę ze śniadaniem)
          pozdrawiam Irekk
          • Gość: nina104 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 12:56
            A może poszukaj sama na stronach www.balatonfured.hu lub www.hungaria.pl
            • magdateheti tanio nocleg 27.02.08, 18:27
              mam kolega, kto wynajmuje pokoje i do nad Balaton, mówi tez po Polsku,
              jego mail:
              ssymarci@hotmail.com
          • hepik1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 28.02.08, 20:10
            Gość portalu: irekk napisał(a):
            czyli ok. 10 pln za osobę za dobę ze śniadaniem)
            pozdrawiam Irekk

Ta cena to raczej nad Bajkałem a nie Balatonem ;)
            • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 07:56
              jak nie wiesz co piszesz to nie pisz, po takich bezczelnych postach jak twój człowiek nie ma ochoty udzielać się na forum
              przypominasz mi moją znajomą która spytała się mnie ile dałem za samochód, jak powiedziałem że 20000(szylingów bo było to 20 lat temu), to nie widząc auta powiedziała, że trzeba było kupić takie za 35-40tys, pełne buractwo
              p.s. a takie delikatne pytanie: czy zadałeś sobie trud wejścia na tę stronę i sprawdzenia oferty, ja akurat mam wykupiony ten hotel na okres 5-8 lipca 2008 oczywiści cena w tym okresie jest o wiele wyższa(będę tam w drodze powrotnej z Chorwacji), po powrocie opiszę wrażenia i porobię zdjęcia specjalnie dla "hepik1"
              • hepik1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 01.03.08, 10:42
                Gość portalu: irekk napisał(a):

> jak nie wiesz co piszesz to nie pisz

Święte słowa.
                Jeśli cenę za dobę od osoby dzielisz przez siedem to potem wychodzą takie
                idiotyzmy ,jak to 10 pln za dzień ze śniadaniem w hotelu 3 gwiazdkowym(sic!)
                Z tym Bajkałem też przesadziłem.Za dychę tam też nie zanocujesz,najwyżej za rybę
                tyle zapłacisz jak ją sam złapiesz ;))
                • hepik1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 01.03.08, 10:57
                  www.limba.com/en/hungary/accommodation/hotel/balatonfoldvar/13046/details-of-the-acc-site
                  Tu masz i zdjęcia i ceny.
                  Night to noc,week to tydzień ;))
                  • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:02
                    nie rób ze mnie buraka!!
                    czy wchodziłeś na stronę www.billigweg.de?
                    tam jest wyraźnie napisane za tydzień 19 euro za osobę ze śniadaniem to po obecnym kursie NBP daje 66,88 PLN za osobę za tydzień
                    co daje za dzień 9,56 PLN ze śniadaniem
                    ja jeżdżę z niemieckimi biurami od dawna nawet na słowację do czech i do polski- więc jest to sprawdzony sposób wypoczynku, znajomy z pracy też zaczął korzystać z w/w ale powiedział, że gdybym ja nie sprawdził to on nie pojechałby bo ceny wydają mu się podejrzane
                    podsumowując wpisz sobie www.billigweg.de i znajdź ten przykładowy hotel a potem napisz co stwierdziłeś
                    dzięki Irek
                    • Gość: hepik Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:04
                      Własnie się zastanawiam czy nie wykupić u nich całorocznego pobytu.
                      Dach nad głową (ze śniadaniem) 300pln na miesiąc to zdecydowanie oferta nie do
                      odrzucenia.W domu to ja tyle za światło,wodę i wywóz śmieci płacę.
                      O czynszu,abonamencie za tv nie wspomnę;)
                      A jak masz podobne oferty z Polski to poproszę.Pół roku tam,pół roku tutaj to
                      będzie ideał.
                      A tak na koniec ..to powodzenia :)
                      • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:58
                        wybór należy do Ciebie, możesz tam zostać dożywotnio, najlepiej bez dostępu do sieci :)
                        też życzę powodzenia, bardzo Ci się przyda
                  • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:06
                    tu masz link do strony 7 Tage to 7 dni (gdybyś nie wiedział 7 dni to tydzień :))
                    http://booking.billigweg.de/booking/ibe_tt2/erde/index.php?KID=285000&personen=25;25&termin=1215258872&ruecktermin=1230724472&topRegion=30013&IFF=43115&detail=termine&zielgebiets_kenner=277&dauer=6_7&verpflegung=1&kategorie=1&marke=ITS&anzahl_treffer_seite=20&showresult=1&startposition=0

• bodziot1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 14.03.08, 21:59
                      a próbowaliście wpisać termin w lipcu lub sierpniu?
                      ja tak i mogę powiedzieć że ceny nie są takie same.
                      Poza tym byłem w Balatonfoldwar w czerwcu i widziałem niemieckich nastolatków
                      którzy przyjechali na tani wypoczynek. Nie życzę nikomu takich sąsiadów. Coś
                      takiego było chyba opisane w DF
                      • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 07:14
                        oczywiście, nawet powiem, że zarezerwowałem ten hotel na okres 05-08.07.2008- wychodzi 156euro za 4 osoby za 3 dni, jesteś kolejnym polskim malkontentem, niestety,
                        jak ktoś chce oszczędzać to jedzie poza sezonem, w normalnych krajach można wtedy zapłacić nawet kilka razy mniej, a nie jak w polsce dostać 5 albo 10% rabatu i szafa gra
                        Polak to taki dożarty człowiek- w Polsce kupując wczasy jak dostanie kilka procent rabatu to skacze pod sufit a jeszcze godzi się na różne poniżające zachowania biur podróży np. opóźnienia samolotu (wiem zaraz odezwą się Ci którzy powiedzą że to nie wina biura biura tylko linii lotniczej.........), a jak ma prawdziwą zniżkę to szuka dziury w całym
                        pozdrawiam Irek
                        • bodziot1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 17.03.08, 08:49
                          ale jeśli znasz trochę algebrę , to nie jest już 10 zł za dzień za osobę. Po za
                          tym nad balaton jeżdżę od 3 lat w sezonie. I w tym roku też się wybieram, ale
                          mam trochę inne upodobania i nie odpowiada mi sąsiedztwo pijanych niemców. Nie
                          to żebym miał uprzedzenia do tego narodu, ale w ogóle nie lubię pijanego
                          sąsiedztwa, nieważne czy to niemiec, polak, czy anglik. Niestety młodzi nie
                          potrafią teraz pić.
                          • Gość: irekk Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie IP: *.su.krakow.pl 17.03.08, 12:33
                            nie chodzi o algebrę tylko chciałem powiedzieć że jak nie masz kasy
                            to jedziesz wtedy kiedy jest tanio, a jak masz kasę to wybierasz
                            sobie hotel, czas i miejsze :)
    • bodziot1 Re: Szukam taniego noclegu - Balaton -jade z dzie 24.03.08, 19:54
      Tutaj na pewno coś znajdziesz na każdą kieszeń
      www.zimmerinfo.hu/balaton/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka