Gość: aśka IP: *.stella.net.pl 08.08.08, 22:51 Nie chodzi mi oczywiście o dokładną cenę,ale o informację jakiego rzędu są to kwoty ile to będzie dużo,a ile mało za nocleg. Nie mam zielonego pojecia, a chciłabym wiedzieć, jak będę szukać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: ceny noclegów na Słowacji 09.08.08, 16:16 Wpisz w google "noclegi Słowacja "i z kilkadziesiąt(set) linków sie pokaże co jakieś ogólne pojęcie ci da. 200 sk to minimum ,raczej w okolicach 300 sk potem już zależy od regionu,standardu itd Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ceny noclegów na Słowacji 09.08.08, 17:25 300 to według mnie mało, fajny nocleg dostaniesz za 400-500, powyżej to już większy luksus. Oczywiście chodzi o korony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: ceny noclegów na Słowacji IP: *.stella.net.pl 09.08.08, 18:36 wielkie dzięki, a napisz mi proszę monika ile kosztuje nocleg, w tym pensjonacie, który polecasz i czy jest tam możliwość wykupienia wyżywienia, jakie ono jest i ile kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ceny noclegów na Słowacji 09.08.08, 18:49 Ja polecam dwa. Jeden w Tatrach wysokich www.penzionsibir.sk/ Drugi w okolicach Liptowskiego Mikulaszu www.umackov.sk/bodice/ Wszystko jest na stronach, ale mogę odpowiedzieć jeżeli napiszesz co o który ci chodzi. W pierwszym jedzenia nie ma. W drugi jest i to pyszne, wielkie śniadania i wspaniałe obiady. W ogóle drugi jest rewelacyjny pod każdym względem. W pierwszym można się tylko przespać, ale pokoje ładne i okolica też - wiadomo wysokie góry tuż za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: ceny noclegów na Słowacji IP: *.stella.net.pl 09.08.08, 19:58 Interesuje mnie ten drugi.faktycznie są ceny, pomyliłam linki i myślałam,że tam nic nie ma, ale chciałam zapytać czy "Stravovanie" to wyżywienie?a Polpenzia? Napisz mi jeszcze coś o otoczeniu, czy jest to cicha i spokojna miejscowość? ja zwykle w takich się zatrzymuję, nie lubię tłumów i hałasu. Czy trzeba tam wcześniej rezerwoawać miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ceny noclegów na Słowacji 09.08.08, 20:40 Ich strona jest też po polsku, u góry masz flagi www.umackov.sk/noclegi-demanova-jasna/zakwaterowanie- pensjonat.htm Stravovanie - całkiem możliwe, że chodzi o posiłki, trzeba by zobaczyć całe zdanie Polpenzia - śniadanie W tym pensjonacie możesz zamówić nocleg, nocleg ze śniadaniem lub obiadem lub dwoma na raz. Polecam bardzo ten pensjonat, bo ja tam spędziłamsuper wakacje. Jedzenie rewelacyjne. Polecam zupę czosnkową i rosół. Śniadania olbrzymie, wszystkiego dużo i bardzo urozmaicone. Sam pensjonat ofeuje wszystko, na dole jest winiarnia, na górze bar, w ogrodzie grill, mini plac zabaw i ognisko. Miejscowość Bodice to mała wioska, bardzo spokojna, kościół i sklep. W sklepie byłam tylko raz. Ludzi dookoła tyle co mieszkańców i trochę turystów. Główną atrakcją Bodic jest właśnie ten pensjonat. Do Liptowskiego M. jest bardzo blisko. Nocleg zapewne trzeba rezerwować wcześniej, choć nie wykluczone, że może znaleźć się miejsce wolne jadąc w ciemno, ale to duże ryzyko. Wystarczy do nich napisać maila, po polsku! Nie wiem kiedy chcecie jechać, pensjonat działa cały rok. Zimą też jest zapewne bardzo ładnie. Jak masz jeszce pytania, wal śmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: ceny noclegów na Słowacji IP: *.stella.net.pl 09.08.08, 20:57 dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: ceny noclegów na Słowacji IP: *.stella.net.pl 09.08.08, 21:11 napisz mi proszę jeszcze, czy warunki nadają się dla malego dziecka (jedziemy z 8-mio mięsięcznym), czy pokoje są z rodzaju małych klitek, czy większe? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ceny noclegów na Słowacji 09.08.08, 23:52 Zapewne gdzieś to pisałam, ale może nie na tym forum tylko tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=595 że byłam w tym pensjonacie w zeszłym roku z mężem i 8 miesięczną córką. Córka spała we własnym łózeczku, więc na nie miejsce było. Mieliśmy pokój na dole więc nie trzeba było wchodzić po schodach. Pokoje są oczywiście z łazienkami. Dla mnie pokój był wystarczający i nie potrzeba było mi większego. Choć dodam jak byłam w tym roku na Mazurach to pokoj ebyły zdecydowanie większe. W naszym pokoju było łóżko, duża szafa, dwie małe przy łóżku, jedna komoda przy ścianie, stół i dwa krzesła. W łązience prysznice, umywalka i wc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: ceny noclegów na Słowacji IP: *.stella.net.pl 10.08.08, 07:13 Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: ceny noclegów na Słowacji 10.08.08, 00:38 Nocleg na kwaterze - musisz szacować na 300sk/osobę. Jeśli mówimy o hoteliku to około 900-1300SK /pokój. Więcej spostrzeżeń dot cen na mojej stronie Ceny na Słowacji Odpowiedz Link Zgłoś
niwela Re: ceny noclegów na Słowacji 10.08.08, 20:04 Co do słownictwa posiłków to zostały podane błędnie. Śniadanie to ranajki. Obiadokolacja to polopenzia. Obiad to obed. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ceny noclegów na Słowacji 10.08.08, 20:10 O sory, faktycznie polpenzia to nie śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś