Gość: Calluna IP: 89.174.106.* 25.04.07, 12:14 Wykonanie makijażu doskonałego to jedno, ale mam pytanie, jak dbać o cerę, żeby mi się w związku z częstym makijażem nie rozsypała;) Mam 17 lat i cerę (niestety) trądzikową.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_zawodu_z_zamilowania Re: Demakijaż 25.04.07, 18:40 Przede wszystkim w Twoim przypadku jesli sie malujesz demakijaz to podstawa!!! Mleczko do cery mieszanej/tlustej, zel do mycia twarzy dla cery tlustej , mysie twrarzy nie za goraca woda( wysusza i pobudza gruczoly lojowe do wydzielania sebum), zel dobry jest dermoclar z apteki, nastepnie tonizowanie ale tonikiem bezalkoholowym ( alkohol pobudza wydzielanie loju) im bardziej wysuszasz skore tym mocniej sie broni i tlusci, kremy na sam koniec lekkie z mala iloscia tluszczu a mocno nawilzajace, maseczki 2-3 razy w tygodniu oczyszczajace i peelingi 3 razy w tygodniu ( przy skorze tlustej nadaja sie zwykle scrub nie musza byc wymyslne typu gomage czy enzymatyczny )Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś