Dodaj do ulubionych

Czy wypada?

22.11.17, 10:20
(Tak trochę mnie naszło po wątkach prezentowych)

Mam kogoś w bliskiej rodzinie, która pracuje w laboratorium chemicznym świadczącym usługi różnym firmom kosmetycznym.
I pracownicy tejże firmy, raz na jakiś czas mają możliwość kupienia produktów tych firm. Nowych, nie używanych - od razu wyjaśniam.
Tzn kupują worek produktów w tzw ciemno. (Czyli kota w worku smile ). I są tam różnośći - wody perfumowane, produkty do pielegnaci skóry, makijażu, demakijażu.

No i włąśnie ta osoba odwiedziła rodzinę w kraju i kobieca częćć została obdarowana takimi workami smile
Wybrałyśmy sobie z naszych "worków" co potrzeba, powymieniałyśmy się i.... zostało sporo różnośći.

Czy gdyby jakaś koleżanka zaproponowałaby Wam wybranie czegoś z tych różności - obraziłybyście się ? Wszak to są dosyć takie hmmm... osobiste sprawy?
Podkreślam - to wszystko nowe, popakowane.Część popakowana jako upominki (np zestaw wody perfumowanej MKors - pojemnik do domu, pojemnik do torebki, jakiś balsam do ciała. Akurat ten zapach nikomu nie podpasował).

Nie mają być to prezenty pod choinkę (chociaż te zestawy upominkowe chyba takie mają przeznaczeni), nie chcemy ich sprzedawać...

Wypada dać, czy nie?
Obserwuj wątek
    • hedna Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:24
      Wypada
    • magata.d Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:24
      Nie. Gdyby koleżanka mi pokazała i zapytała czy może chcę (ale nie muszę) zobaczyć i wybrać sobie, jak mi coś pasuje, to bym się nie obraziła.
    • kintsugi Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:27
      Zdecydowanie nie obraziłam się. Moja koleżanka, będąc w podobnej sytuacji, raz na jakiś czas obdarowywala mnie kosmetykami. Było to bardzo miłe.
    • nathasha Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:28
      nie rozumiem, dlaczego to są osobiste sprawy?
      • kochamruskieileniwe Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:32
        bo ja już "przewrażliwiłam" się po prezentowych watkach big_grin big_grin big_grin

• nathasha Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:34
          smile nie ma to jak ematka wink pomyslalam ze zapachowe prezenty rzeczywiscie moga nie kazdemu podpasowac, ale to bym sie wczesniej spytala czy obdarowany chce.
    • aamarzena Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:30
      No pewnie, że daj. Wy nie wykorzystacie, zmarnuje sie i wyrzucicie. A tak ktoś skorzysta.
      • kochamruskieileniwe Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:34
        no właśnie, szkoda by było...

Ja makijażu używam oszczędnie raczej, gdy sytuacja tego wymaga. A mam specyficzną pracę i okresowo sytuacja tego nie wymaga smile
        Cienie do powiek w tej liczbie,po prostu by się zmarnowały...
    • vi_san Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:30
      Jak najbardziej wypada! Nie wypadałoby dawać pod choinkę, bo byłoby to na zasadzie "sama dostałam, ale brzydkie/nie podoba mi się, to masz, znaj łaskę". Jednak nie "prezentowo" [albo jeśli np wiesz, że koleżanka X, której miałaś kupić jakiś drobiazg, uwielbia TEN właśnie, konkretny zapach] - jak najbardziej. Ja bym się cieszyła, jakby mi się trafiło... smile
    • bo1 Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:31
      Oczywiście, że wypada.
    • mamolka1 Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:33
      Chcesz adres? Z dziką przyjemnością bym przytuliła taki worek ☺️
    • morgen_stern Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:34
      Czy mogę zostać twoją koleżanką? O nic się nie będę obrażać big_grin
    • mikams75 Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:34
      wypada, czemu nie?

znam taka osobe, ktora co i raz dostaje kosmetyki a jej skora toleruje tylko jedne konkretne, wiec te inne kosmetyki, nieotwierane po prostu rozdaje na takiej samej zasadzie - pokazuje i mam sobie wybrac co mi odpowiada. Niektore calkiem fajne rzeczy. Po co ma to u niej lezec jak sie komus przyda?
      Ale dlamnie kosmetyki to nie jest nic takiego osobistego.
      • kochamruskieileniwe Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:35
        no waśnie,u mnie dodatkowo podobny problem...

Dzięki wszystkim za rady - otworzę wobec tego kramik prezentowy smile
        • kura17 Re: Czy wypada? 22.11.17, 10:38
          > Dzięki wszystkim za rady - otworzę wobec tego kramik prezentowy smile

na forum??? big_grin pewnie mialabys pelno chetnych!
          tez uwazam, ze absolutnie wypada i ze to mily gest z Waszej strony, ze sie chcecie podzielic!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka