Dodaj do ulubionych

Basen ruszył?

28.04.04, 22:13
Dawno nie przechodziłem tamtędy. Budowa basenu już ruszyła czy jeszcze? Co to się tak spóźnia?
Obserwuj wątek
    • zlotowiak Re: Basen ruszył? 29.04.04, 08:30
      Ja słyszałem, że ten skok cen stali, brak pozwolenia na budowę, itd... i budowa nie może zerwać się z miejsca. Ktoś tam mówił, że władze nawet się cieszą, bo być może problem (nie)budowy rozwiąże się sam...
      Podobno w Chojnicach władze miejskie dopłacają dzierżawcy do pływalni 3 mln złotych rocznie.
      Pryszcz - nas stać na to!!!
      • goldtown9 Miasto drwali... 03.05.04, 17:56
        Dotarłem tam dzisiaj na świątecznym spacerze. Zauważyłem wycięte drzewa, w tym jedno takie wielkie, wiekowe z dziurą. Ale drzewa to chyba miasto wycina? W drodze do Piły zauważyłem, że wycięto całą alejkę ze Złotowa do Blękwitu. Złotów miastem drwali?
        • sjd Re: Miasto drwali... 04.05.04, 12:32
          A jakże! Wycięto też piękną aleję wiodącą na ośrodek "Zacisze".
          A jeśli chodzi o wycinkę obok Domu Kultury, to może ma to związek ze
          zbliżającym się Euro Eco Meetingiem? Kto wie... Do EEM jeszcze trochę czasu.
          Proponowałbym wyciąć całą Aleję Piasta, a uzyskane ze sprzedaży drewna środki
          przeznaczyć na dofinansowanie basenu.
          Jeśli władze miasta wezmą się mocniej do roboty do do EEM może zdążą wyciąć
          nawet cały las wokół amfiteatru. Niech będzie ekologicznie...
          • elmek Re: Miasto drwali... 04.05.04, 15:13
            Drzewa przy drodze na Zacisze wycięli podobno dlatego, że były "chore" i
            zagrażały przechodniom i pojazdom. A funduszy na basen też z tego nie było, bo
            wykonawca wycinki wziął uzyskane drewno w rozliczeniu za usługę.
      • elmek Re: Basen ruszył? 08.05.04, 16:29
        No ze skoku cen stali nie ma się co śmiać, wszystko poszło niesamowicie w górę,
        takie chociażby kątowniki z niecałych 2 zł, na ponad 4 zł, podobnie blacha! To
        może spowodować, że cała inwestycja mocno podrożeje!
        • jeleniowa Re: Basen ruszył? 09.05.04, 10:25
          Ceny wzrosly rowniez na zlom:-)

Ale puki co wlodarze miasta nich sie zabiora za plaze.
          Jesli pooglada sie troche prase w Muzeum to bez trudu znajdzie sie zdjecia
          swiadczace o swietnosci Zlotowa. O tym ze dbano o to by mieszkancy mieli chociaz
          gdzie latem spedzic chwile wolnego czasu.
          Jak opowiada moja babcia-pra zolciutki piasek plazowy co roku dostarczano az z
          Kolobrzegu.
          • zlotowiak Re: Basen ruszył? 10.05.04, 14:42
            No dzisiaj postawili tam taki drewniany płot wokoło. Niestety, otoczyli płotem też boisko, słynny "lasek". Na razie tylko miejscowi elektrycy kopią dołki.
            • elmek Re: Basen ruszył? 10.05.04, 16:35
              To ów basen będzie budowany także na boisku w "lasku"? Myślałem, że zajmie
              tylko teren obok ZDK...
              • goldtown9 Re: Basen ruszył? 10.05.04, 20:38
                Jak mówili bohaterzy "Łowców jeleni": sons of bitches, zajeb. dzieciom boisko, jedno z ostatnich w mieście.
                • elmek Re: Basen ruszył? 10.05.04, 21:05
                  Pewnie, niech siedzą na ławkach i pod sklepami zamiast biegać za piłką. Bo na
                  basen pewnie ich nie bedzie stać... :-(((
                  • goldtown9 Re: Basen ruszył? 10.05.04, 21:23
                    Ja w lasku zostawiłem kawałek zdrowia i masę wspomnień. Pamiętam, jak dzisiejszy dyr. LO S.S., biegał tam z detektorem albo czymś w tym rodzaju i kazał dmuchać palaczom...
                    • elmek Re: Basen ruszył? 10.05.04, 23:04
                      A biegało się, biegało ;-) Najpierw w podstawówce a potem w liceum, łza się w
                      oku kręci... Za moich czasów w LO największym tępicielem palaczy był
                      p.Buchwald, ale się nie dawaliśmy!
                      • kkeicam troche OT 13.05.04, 08:59
                        o jezu... nie bedzie "lasku"? To sie teraz beda chlopaki z podstawowki szli
                        bic? ;) i nie bedzie juz miejsca na pomnik pierwszego gola ktorego strzelilem w
                        meczu z jakas tam rownolegla klasa? i nie bedzie pomnika papierosa, ktorego
                        w "lasku" wypalilem, o ile dobrze pamietam jako pierwszego? ;)
                        oj, dzialo sie w lasku, dzialo...
                        • scapular Re: troche OT 24.05.04, 08:41
                          To takie typowe w Złotowie: zbudują basen, ale bez rury... Przecież to cała atrakcja basenu. Już widzę budowę hali sportowej: bez trybun albo bez szatni - bo będzie taniej. Ha, ha, ha
                          • zlotowiak Re: troche OT 24.05.04, 09:55
                            Tak, tylko że jak budowali Dom Kultury, to wybudowali "klops" temu miastu w tej postaci niepotrzebny...
                          • elmek Re: troche OT 25.05.04, 10:00
                            Miejmy nadzieję, że rurę i inne atrakcje da się dobudować z czasem... Póki co
                            pieniędzy starczy pewnie na postawienie ścian i dachu! :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka