Gość: Syrena IP: 217.153.45.* 13.02.03, 11:46 Jak tam Moi Drodzy Wasze przygotowania do Święta Zakochanych? Świętujecie? Czy jesteście zakochani? Pozdrawiam przedwalentynkowo :-D Syrena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hampe Re: Jutro Walentynki!!! IP: *.gewerkschaftshaus.ch 13.02.03, 16:52 Jutro Walentynki a wlasciciele kwiaciarni i sklepow z dupsami/upominkami zacieraja juz rece. Jurto (w skali krajowej) kwiatow cietych sprzeda sie za sume 45 milionow. To jest okolo 5% rocznego dochodu. Walentynki sa wsrod mlodych ludzi coraz bardziej popularne. Mimo kryzysu gospodarczego w tym dniu plyna olbrzymie pieniadze do kieszeni handlarzy kwiatami. W dniu jutrzejszym kwiaciarnie licza sie ze zwiekszonymi obrotami ( o 25 %)w stosunku do zeszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
miniu3 Re: Jutro Walentynki!!! 14.02.03, 08:01 Syreno w Polsce mamy swoje swieto zakochanych Swietojanki! Jest to bardzo ladna tradycja. Ten amerykaski szajs to nic innego jak sztuczne swieto majace na celu zwiekszenie kasy w kwiaciarniach. Wole juz 8 marca! Hallowen obchodzony jest juz w kilku przedszkolach. W przyszlym roku bedziemy obchodzic pewnie SWIETO DZIEKCZYNIENIA - szczegolnie jak amerykanie umocza dupe w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Jutro Walentynki!!! IP: 217.153.45.* 14.02.03, 08:36 Dla mnie każdy powód/okazja jest dobra, żeby dobrze się bawić, żeby sprawić sobie radość. Akurat Walentynki uważam za urocze "święto", natomiast co do 8 Marca, to jest to śmieszne i sztuczne. Wszystkim zakochanym, kochającym i kochanym życzę wszystkiego najlepszego Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Dziś Walentynki!!! 14.02.03, 08:54 idac tropem madrali wypowiadajacych sie w tym watku... 1. nie kupujcie prezentow na imieniny - to ze macie na imie Kasia czy Tomek nie ma nic wspolnego z facetem/kobieta ktorego 1000/2000 lat temu zabito i zostal swietym. 2. bron boze nie kupujcie prezentow na Mikolajki. to jawne poparcie azjatyckiego biskupa (zdaje sie ze pochodzil z Myry - to juz Azja nie? a moze sie myle) 3. to samo dotyczy bozego narodzenia - to na pewno jakas zmowa (btw: wlasnie obejrzalem po raz kolejny 'Zywot Briana') 4. na chwale Peruna, Swiatowida i Kupaly robcie wszystko. to nasi bogowie na wlasnej piersi wychowani a nie obcy zza morz i gor ;-PPPPPPP Wszystkim zakochanym, kochającym i kochanym życzę wszystkiego najlepszego. A jak sie komus nie podoba to mu dobrze zycze z okazji 14 lutego, piatku z racji obejrzanego 'Zywota Briana' postanowilem podazac za swieta tykwa i cudownym sandalem. milego dnia kk Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Re: Dziś Walentynki!!! 14.02.03, 09:07 ach zapomnialem powiedziec co mysle o 8 marca... to ja mam 10 powodow dla ktorych warto obchodzic Dzien Kobiet: 1. Dawno nie było w firmie żadnej imprezy. 2. Potrzebujesz klina na lekarstwo, a za jeden głupi goździk napijesz się darmowej wódki. 3. Być może do wódki dorzucą śledzika. Zaoszczędzisz wtedy na lunchu. 4. Wycałujesz bezkarnie wszystkie ładne koleżanki (niestety brzydkie też). 5. Staniesz się stałym gościem babskich imprez. 6.Usłyszysz, jak nazywa się najprzystojniejszy prezenter i najbrzydsza prezenterka TV. 7. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy o kolegach z pracy (koleżankach też). 8. Dowiesz się jeszcze więcej rzeczy o sobie samym. 9. Niewykluczone, że zostaniesz zaproszony na kontynuowanie imprezki w mieszkaniu jednej z uczestniczek spotkania. 10. Zapoznasz się z nazwami najskuteczniejszych proszków piorących, najlepszych podpasek i pampersów. 11. W przyszłości będziesz miał od kogo pożyczać cukier, kawę i herbatę. 12. Koleżanki chętnie przyjdą na imprezy, organizowane u ciebie w domu. a powazniej i najkrocej to moze tak... jednodniowe holdy (wymyslone zreszta w USA -tfuuuuu) to klasyczna zakamuflowana obluda. mamy xxi wiek... ciekawe ze 8 marca kobiety demonstruja z transparentami 'kobieta = czlowiek' To ja juz wole swieto zakochanych do zakochania yyy... znaczy.. do zobaczenia ;-) kk Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: Dziś Walentynki!!! 14.02.03, 09:49 kkeicam! Oszalales czy dzisiaj z rana wycalowala Ciebie jakas Walentynka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Dziś Walentynki!!! 14.02.03, 09:58 Andzia ,On juz czekal z niecierpliwoscia na ten dzien,nie odbieraj mu tej przyjemnosci w tym dniu,nawet jesli... Chlopy niestety uwielbiaja kazda okazje na calowanie( i picie Tyz) A jak Walentynka i to ladna.. nie ma silnego ,a w dodatku Jej swieto ,to mu odpusc choc Walentynke. A propos ,czeste to imie w Polsce???? nike Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: Jutro Walentynki!!! 14.02.03, 08:57 Syrenko zycze Tobie doskonalej zabawy w dniu dzisiejszym:-) Rozumie Ciebie doskonale - 8 Marca tchnie dla niektorych komuna. Jednak nie wszystko w komunie bylo zle. Akurat 8 Marca uwazalam zawsze za doskonale "jajo". Byly kwiaty, mozna bylo od rana siedziec u fryzjera malowac paznokcie i w ogole robic sie na ten szczegolny dzien. Panowie byli szyrmanncy, tance byly i do dzisiaj z rozrzewnieniem i lezka w oku przypominam sobie balangi po ktorych nigdy nie udolo mi sie doniesc kwiatow do domu. Zawsze je po drodze pogubilam. Miniu - popieram Ciebie. No i ciesze sie ze Ty w dniu dzisiejszym masz MIESIACZKE. ZAWSZE TO JEDNA KOBIETA NA FORUM WIECEJ:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Jutro Walentynki!!! 14.02.03, 09:45 Pamietam poczatki tego swieta(Walentynek) w Polsce. Bylo bardzo nie popularne i jakos krzywo za komuny spogladano na swietujacych. Mialam powazne watpliwosci ,czy ten swiateczny dzien sie utrzyma hm.. Ciesze sie ,ze tak. A 8 marca! to bylo zenujace swieto (powaznie traktujac),ale co sie swietowalo w pracy i po...to.... Chlopcy w 3 d.(przepraszam) od rana spici i weseli,to calowali rowniez brzydkie dziewczyny(KK dobre i to)a najwazniejszy byl ten niezmordowany ,wymietolony gozdzik,a jak impreza byla (hm blizej wladz)to niesmiertelna roza. Wszystkie kobiety w tym dniu dziwnie czuly sie piekne:-)))),a mezczyzni to wlasnie tak jak opisal KK,i wcale nie klamie niestety. Ale jak Andzia slusznie twierdzi,co sie balangowalo to sie ...przepraszam swietowalo. W Grecji bardzo szybko przyjelo sie to swieto(reklama jest dzwignia handlu).Co gorsza kobietom bardzo przypadlo do gustu 8 marca!!!o zgrozo. Nie pomagaja zadne perswazji,ze to glupie swieto. Kobiety sie uparly i juz. Ale swietowanie tu jest zupelnie inne . Kobiety zbieraja sie samu do kupy ,ida do knajp,uzerii,i restauracji.i przykro mi ale wyglada to jak zjazd lesbijek . Wolalam balangi z mezczyznami (choc nie znosze pijanych). Och ktos zapukal do drzwi z kwiatami?! Mam nadzieje ze dla mnie?!okazja na nastepny ncki Syreno,przegladalam nicki forum zlotowskiego Gratuluje,pomyslow,i bez skromnosci oddaje Ci palme pierwszenstwa. Zycze milego swietowania Nike Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Dziś walę tynki ;-) 14.02.03, 10:52 hmmm... Andzia? niby to czemu oszalalem? a zreszta poczytam sobie moje wlasne posty (zawsze to milo cos inteligentnego poczytac ;-))) i moze sam dojde do tego. a co do greckiego 8 marca. no coz. spoleczenstwo jeszcze bardziej patriarchalne niz polskie. wiec kobiety szukaly okazji zeby choc jednego dnia faceci byli milsi :-) a terrrrrrrrraz... Andziu, Niko, Syrenko (kolejnosc alfabetyczna) walentynkowe buziaki dla Was, z usmiechami i ubolewaniem ze tylko wirtualne :-* troszke popracuje, ale jednym (cwiczonym, cwiczonym - Niko, dziekuje) rzucam na forum kk Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: Dziś walę tynki ;-) 14.02.03, 11:14 kkeicam! vide:... "tytul to po pierwsze"! Po drugie na zakonczenie posta napisales do zakochania...co mialo znaczyc do zobaczenia:-) Jesli chodzi stan zakochania to jest on przez psychologow porownywany do stanu obledu. Stad moje asocjacie:-) Ktos kto z samego rana spiewa:..." do zakochania jeden krok, jedyny krok nic wiecej..." moze byc tylko wycalowany przez jakas wielce atrakcyjna Walentynke. Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Re: Dziś walę tynki ;-) 14.02.03, 11:23 andzia31 napisała: > Ktos kto z samego rana spiewa:..." do zakochania jeden krok, jedyny krok nic > wiecej..." moze byc tylko wycalowany przez jakas wielce atrakcyjna Walentynke. nie moglas mi wczoraj powiedziec??? znow spalem jak ona mnie calowala i nie zauwazylem jak wyglada... ;-( i znow rok czekac.. ech ;-) pozdrawiam kk Odpowiedz Link Zgłoś
kkeicam Re: Dziś walę tynki ;-) 14.02.03, 12:24 no wiec Meine Damen... (Herren tez, ale jakos dzis sie nie pojawiaja) znikam musze znow do stolycy (Syrena pomacham Ci ;-) bawcie sie dobrze (bo ja wiem ze bedzie super, szczegolnie stanie w piatkowych korkach uwielbiam) kk Odpowiedz Link Zgłoś