Dodaj do ulubionych

Czystki w Złotowie

15.09.06, 21:20
Naczelnik Urzędu Skarbowego odwołany. Zmieniony będzie komendant policji.
Podobnie ma być w państwowej straży pożarnej. To się teraz nazywa likwidacja
układów, a wcześniej to były po prostu czystki. Ciekawe kto następny? Mówią,
że pewnie ZUS może areszt...
Obserwuj wątek
    • zlotowianin Re: Czystki w Złotowie 15.09.06, 21:39
      Po to moje ulubione ugrupowanie czekało z hasłem TKM aby je realizować. Więc
      nie dziwmy się. Tylko aktywiści SLD i PO mówią, ze do władzy teraz dojda
      ludzie, którzy nie nadawali sie przez ostatnie 17 lat do zadnej partii i nie
      mogliby zrobic tam kariery.Ale ja zaprzeczam tym wszystkim, którzy nie
      potrafiąc docenić tego dobrego co robi PIS mówią, że wichura podrzuca smieci do
      góry.Stanowiska dla ludzi z PIS i to wszystkie bo inavczej nie zlikwiduje sie
      starych układów i nie stworzy nowych, pożytecznych dla Polski.
    • takowoszobserwator Re: Czystki w Złotowie 16.09.06, 22:48
      ZUS chyba Cię szczególnie interesuje?
      • obserwator16 Re: Czystki w Złotowie 17.09.06, 11:17
        ZUS mnie nie interesuje a został przeze mnie wymieniony z uwagi na to, że już
        raz, kilka lat temu również po wyborach była tam zmiana kierownictwa. Teraz te
        zmiany robione są wszędzie, gdzie sięga ręka prawa i sprawiedliwości rządzących.
        Takiej karuzeli nie było już dawno, no ale trzeba jakoś zaspokoić apetyty
        członków PiS-u, LPR-u i Samoobrony. Jest jeszcze zapowiedź zmiany w biurze
        pracy. Wg AL, pani dyrektor zapowiedziała swoje odejście na emeryturę. Są
        jeszcze zarządy i rady nadzorcze w przedsiębiorstwach państwowych. U nas to
        METALPLAST. Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje do listy?
        • galicjanka1 Re: Czystki w Złotowie 19.09.06, 21:27
          Dodać by można było SANEPID, KRUS, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji
          Rolnictwa. Na razie tyle.
    • madziaraplotkara Re: Czystki w Złotowie 19.09.06, 17:27
      Jesli chodzi o naczelnika urzedu skarbowego to mowia ze z kim jak z kim ale z
      tym czlowiekiem WIELE mozna bylo zalatwic. A najprostsza do tego droga bylo
      napic sie z tym panem wodki. Chociaz ten sposob to akurat klucz do wielu drzwi w
      zlotowie.
      • fazarro Re: Czystki w Złotowie 20.09.06, 00:36
        ja slyszalem ze w sklepach maja sie pozmieniac wszytkie sprzedawczynie
        no i jeszcze administratorzy klatek i wozni w szkolach
        i wszystkie te stanowiska dostanie lepper
        nie lepper i jego banda tylko sam lepper
        a kaczynscy maja zamiar utworzyc stanowisko drugiego premiera rzadu i drugiego
        prezydenta
        wiecie.....bracia pozbywaja sie ukladow
        pfffffffffffffffffffff
        • komuchojadek Re: Czystki w Złotowie 20.09.06, 22:59
          Coś jest na rzeczy z tymi czystkami. Płynie propozycja za propozycją. "Wicie
          towarzysze" sam już nie wiem jaki urząd objąć we władanie.
          • madziaraplotkara Re: Czystki w Złotowie 26.09.06, 22:53
            Moze po prostu dluzej nie mozna tolerowac kolesiostwa ukladow i ukladzikow oraz
            niekompetyencji tych osob/
            • galicjanka1 Re: Czystki w Złotowie 11.10.06, 20:21
              Jest ogłoszony konkurs na dyrektora Urzędu Pracy, czyli jedna informacja prasowa
              się potwierdziła. Co do reszty to na razie władza zajęła się szafą Lesiaka i
              niżej zrobił się spokój, tak że zamiarów mogą nie zdążyć zrealizować bo będzie
              bodaj jutro głosowanie w Sejmie, które może zdecydować o nowych wyborach. Oby!
              • galicjanka1 Re: Czystki w Złotowie 14.11.06, 21:12
                Konkurs roztrzygnięty. Nowym dyrektorem została pani Greczyło.
            • azor2 Re: Czystki w Złotowie 14.11.06, 17:31
              Co mozna powiedziec po wyborach,jakie czystki mamy u nas?
              • komuchojadek Re: Czystki w Złotowie 14.11.06, 18:41
                azor2 napisała:

> Co mozna powiedziec po wyborach,jakie czystki mamy u nas?

Można powiedzieć: Na Zachodzie bez zmian
                • obserwator16 Re: Czystki w Złotowie 18.11.06, 13:44
                  Nie do końca. Coś ostatnio długo się światła palą w starostwie. Sprzątają po
                  remoncie, czy szykują się zwolnienia? Są już jakieś przecieki?
                  • obserwator16 Re: Czystki w Złotowie 26.11.06, 14:02
                    W iostatnich AL można przeczytać o ustaleniach koalicji rzadzącej powiatem.
                    Jednak będą zmiany w starostwie. Na stanowisko sekretarza przychodzi "nowy
                    człowiek", oczywiście z gminy Okonek, a konkretnie p. Węglowski z Lędyczka
                    /nauczyciel/. Będzie wymiana skarbnika, przychodzi p. Piękoś bodaj z PKO BP
                    /startował w wyborach do Rady Miejskiej w Złotowie z ugrupowania
                    ludowo-sportowego z wynikiem miernym/. Niewiele brakowało by powiatem rządziła
                    inna koalicja, ale z tym przyjdzie poczekać do nowych wyborów.
                    • komuchojadek Re: Czystki w Złotowie 26.11.06, 23:52
                      obserwator16 napisał:

Niewiele brakowało by powiatem rządziła
                      > inna koalicja, ale z tym przyjdzie poczekać do nowych wyborów.

Z pierwszą tezą się nie zgadzam, z druga już tak
                      • obserwator16 Re: Czystki w Złotowie 03.12.06, 23:19
                        Piewsza teza znalazła swoje potwierdzenie w AL. Chcieli jednego radnego lewicy i
                        demokratów wpuścić w kanał, ale się wybronił. Dlatego jest jak jest. Tylko nikt
                        nie wie, jak długo to się utrzyma. W powiecie na sesjach znormalnieje. Już po
                        wszystkim. Funkcje podzielone i teraz do roboty.
                    • obserwator16 Re: Czystki w Złotowie 06.12.06, 23:09
                      Z Al się dowiedziałem, że Węglowski nie przyjął propozycji bycia sekretarzem
                      starostwa. Widać mierzy w inne miejsce. Może burmistrz Okonka w następnym
                      rozdaniu. Ma chłop charakter, odmówił Duszarze!
                      • obserwator16 Re: czystki czy zmiany kadrowe? 03.01.07, 17:23
                        Na ostatniej sesji Rady Powiatu odwołano dwie panie zajmujące stanowiska
                        skrabnika i sekretarza powiatu. Na ich miejsce powołano dwóch panów: sekretarzem
                        został niejaki pan Ławniczak /bardzo szybki awans-trzecie stanowisko w ostatnich
                        kilku miesiącach/ a skarbnikiem pan Piękoś /poprzednio PKO BP/.
                        • komuchojadek Re: czystki czy zmiany kadrowe? 04.01.07, 12:47
                          Ławniczak, przynależność klubowa: SLD, trener: Duszara, Mnie nie dziwi ten
                          szybki transfer zawodnika, nie bulwersuje mnie też polityka kadrowa
                          prezesa\trenera, bo ja się nie boję o los naszego powiatu, bo już wkrótce
                          przestanie istnieć tak czy siak
                          • bufetowy2 Re: czystki czy zmiany kadrowe? 04.01.07, 13:01
                            Szkoda, że PiS i Ty osobiście nie mówiłeś tego idąc na wybory
                            samorządowe ............. ciekawe jaki wynik wtedy osiągnął by PiS???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka