Dodaj do ulubionych

Będzie nowa gazeta!!!!

10.11.06, 11:30
W Złotowie pojawi się nowa gazeta "EKSPRES LOKALNY"-wczoraj rozdawali w
mieście bezpłatne egzemplarze!!! Zamierzam tam otworzyć swoją rubrykę pod
tytułem : "Plotki ze złotowskiego forum". Redaktor naczelny jeszcze , o tym
nie wie, ale go przekonam....:)
Elmek...czy mogę komentować , to co się dzieje na forum...?
Obserwuj wątek
    • bond82 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 10.11.06, 12:10
      Jest mocno na prawo! Ale to dla równowagi!
      • legalna-blondynka Re: Będzie nowa gazeta!!!! 10.11.06, 12:35
        Nie sądzę,ze ta gazeta jest "mocno na prawo"- mogą to sugerować wkładki
        wyborcze PIS-u, ale to czas kampanii wyborczej. Ta gazeta może być
        świetnym "antidotum".....
        • legalna-blondynka Re: Będzie nowa gazeta!!!! 21.12.06, 20:53
          Jeśli ta gazeta ma być konkurencją dla "Aktualności" muszą się w niej pojawić
          materiały sygnowne nazwiskami dziennikarzy bądź współpracowników z naszego
          powiatu. Tyka, Komuchojadek, Fidurscy, Radiomarian, Cyranek.....i oczywiście
          ja....:)....możemy jej pomóc. Tylko my(wybaczcie szczerość...) potrafimy
          pisać.... :)
          Obu gazetom ....życzę dobrze....niech konkurują i nie bankrutują!!!::)

• legalna-blondynka Re: Będzie nowa gazeta!!!! 21.12.06, 21:03
            TEN PO PRAWEJ I ELMEK..TEZ MAJA DOBRY STYL....dodaję po chwilce zastanowienia:)

• maxi48 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 10.11.06, 12:48
        Ciekawe jak długo się utrzyma??? Ukazał się raz pewnie tylko chodziło o
        zebranie kasy na wybory. Pewnie potem wogóle jej nie będzie. Zobaczymy
        wizualnie fajna i ciekawa. Całkiem fajnie w niej piszą no i jest kronika
        policyjna. Ale pozyjemy - zobaczymy.
        • bond82 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 10.11.06, 15:49
          Z tego co wiem to ma być poważna sprawa! Musisz się trzymać!
        • ehoffmann Re: Będzie nowa gazeta!!!! 10.11.06, 16:36
          A kto jest autorem tekstów? Prawie żaden nie ma podpisu... A konkurencja to
          czyja? Halo tu Złotów?
          • obserwator16 Re: konkurencja to czyja? 10.11.06, 21:02
            Teksty autorskie. Sami piszą wywiady, wydają gazetę a skończą jak Okolice.
            • radiomarian1 Re: konkurencja to czyja? 11.11.06, 15:10
              Tak robi każda gazeta.Prawica chce mieć nowe medium do publikowania urzędowych
              ogłoszeń w mieście i powiecie.Jeśli będzie miała większośc to tez musi mieć
              swoją gazetę jak lewica.
              Nowa siedziba gazety będzie się mieściła bardzo blisko UM.
              POZDRAWIAM
            • sebastiancyranek Re: konkurencja to czyja? 24.11.06, 15:58
              i ponownie na nie obserwator tragiczny jesteś i wiem kto jesteś wyobraź sobie.
              • sebastiancyranek Re: konkurencja to czyja? 24.11.06, 16:02
                bedzie nowa gazeta to prawda. zachęcam wszystkich mających coś do powiedzenia o
                kontakt sebastiancyranek@gazeta.pl. będzie to komercyjna gazeta, sami ocenicie
                czy wam przypadnie do gustu. po prostu bąźcie czujni - pojawi sie w ... w tym
                momencie zależy dużo od reklamodawców i ich pieniędzy ale jak na razie wszystko
                idzie zgodnie z planem. pozdrawiam(wykluczając obserwatora 16 za obiektywizm!)
                • obserwator16 Re: wykluczony 24.11.06, 20:21
                  Może podaj datę, żebym zdążył kupić. Mam nadzieję, że nie będzie tak jak z Twoim
                  programem. Po wyborach już posprzątane a my czekamy na ciąg dalszy. Ładnie to
                  tak? Dla przypomnienia cytat z Twojego postu z 26.10.2006 r.:" Za kilka dni
                  sport, bezpieczeństwo i coś jeszcze? Ale na razie to tajemnica…". Bez pozdrowień.
                  • sebastiancyranek Re: wykluczony 08.12.06, 16:44
                    Po wyborach posprzątane napisałeś obserwatorze 16! właśnie posprzątane tak, że
                    niektórzy z twych zauszników są tak ,,połamani'', że do dzisaj sie jeszcze nie
                    pozbierali. c.d.n
              • galicjanka1 Re: konkurencja to czyja? 26.11.06, 22:33
                Może podzielisz się tą wiedzą z innymi?
                • sebastiancyranek Re: konkurencja to czyja? 12.12.06, 15:57
                  Pozdrawiam Pani Grażyno!
                  • komuchojadek A czy nowa 12.12.06, 22:03
                    A czy przedstawiciele nowej gazety złożą hołd generałowi i wyślą mu życzenia z
                    okazji kolejnej rocznicy wprowadzenia stanu wojennego listy@jaruzelski.eu
              • matrel Re: konkurencja to czyja? 16.12.06, 23:47
                Trochę przed świętami dużo pracy jest, nie ma człowiek czasu pisywać z taką
                częstotliwością, z jaką by chciał...
                Sebastianie, obserwator, jak każdy użytkownik tego (czy innego) forum, ma prawo
                mieć swoje zdanie na dowolny temat, nie możesz mu tego zabronić. Tak się składa,
                że poglądowo więcej Was dzieli niż łączy (z tego co widać na forum), więc nie
                określaj tego tragizmem.

Rozpracował wszystkich, czy tylko blefuje? Raczej to drugie, tak mi się wydaje.
                Pozdrowienia skierowane w późniejszym poście do p. Grażyny pozostały bez
                odpowiedzi. Gdyby to była ona, to pewnie by odwzajemniła - kultura wymaga -
                chociaż licho ją tam wie.

Niebawem okaże się pewnie, że to sam nieśmiertelny Che pisuje tutaj.

Z wyrazami ... :D
            • radiomarian1 Re: konkurencja to czyja? 22.12.06, 13:05
              Alo się przypucują i skończą jak jedynie słuszne aktualności lewicy
    • jar2006 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 17.12.06, 23:44
      Poczytność gazety by zwiększyły felietony blondynki i komuchojadka oraz bieżąca
      ocena sytuacji politycznej w wykonaniu Tyki. Prawica, a jej elektorat jest
      niezliczony, potrzebuje własnej gazety.Może już na święta? Bliski p. Cyrankowi
      p. Muzioł mógłby prowadzić wspólnie z p. Fidurskim kronikę kryminalną pod
      tytułem "spod celi" Pani przewodnicząca Chorabik pisałaby o realizowaniu przez
      Radę programu Burmistrza. W końcu za realizacje tego programu mu dobrze płaci.
      Radny Jedrzejczyk mógłby prowadzić analizy rynku nieruchomości, zwłaszcza
      wystawianych przez miasto na przetarg. Pan Majewski mógłby prowadzić dział
      nekrologów. Opowiadałby kto juz nie pali fajek i jakie miał pożegnanie. Jest on
      tez specjalistą od srodków unijnych. Są jeszcze inni fajni autorzy, ale nie ma
      miejsca, by o nich pisać.Mam tu też na myśli niektórych gigantów
      intelektualnych lewicy.
      • don-romano Re: Będzie nowa gazeta!!!! 18.12.06, 03:11
        Tak, tylko ci, których wymieniasz są do dyspozycji, bowiem nasi powiatowi
        giganci - politolog zwany przez komuchojadka "mlaskaczem" i najbardziej
        dowcipny żurnalista dłubiący palcem tu i ówdzie, są już niestety zajęci.
      • ten_po_prawej Re: Będzie nowa gazeta!!!! 18.12.06, 17:38
        I czego twój post ma dowieść???czy tego,że większość Złotowian to debile , że wybrali tych ludzi?czy tego,że jesteś chory z nienawiści i szkalujesz bez powodu?
        • jar2006 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 18.12.06, 18:03
          Tylko część głosowała na tych"debili" jak nazywasz. Ale może dlatego, ze dobrze
          ich nie znali.
          Poza tym nic do nich nie mam a zwłaszcza nienawisci. Dlaczego zaraz nienawiść.
          Smieszy mnie, że ktos taki jak Muzioł jest radnym albo małe interesy
          Jendrzejczyka. Takie interesy robił tez Kurcin np.Ale to nie mój problem.
          Akurat nie uczestniczyłem w głosowaniu.Ktos te kasę która biorą musi brać. Wiec
          mi obojetne czy jest z lewicy czy prawicy. Ale widziałem program w Asta z
          Majewskim - był żenujący Majewski. Jak ktos sie na czyms nie zna to niech sie
          za to nie bierze, chyba że idzie mu tylko o kasę.
          Oceń walory intelektualne i moralne Muzioła. Przekonaj mnie a przeproszę
          • radiomarian1 tak tylko sobie ...... 22.12.06, 13:01
            Ludzie musieli głosować i wybrać debili, że nie weszli idioci.hahahaha
            • max496 Cyranek giniesz w oczach ludzi.... 22.12.06, 13:15
              Widzisz to Ty robisz człlwieku!!! Zrezygnuj z tej gazety jak najszybciej,
              robisz sobie wstyd!!! I niszczysz gazete!!! Współczuje reszcie!!!
              • legalna-blondynka Re: Cyranek giniesz w oczach ludzi.... 22.12.06, 13:37
                Cyranek nie powinien rezygnować z gazety ani ona z niego,jego postać przyciąga
                uwagę.Nieważne ,czy materiały są świetne,czy nudne-ważne , aby o nich mówiono.
                Geofrafia paszportu jest o niebo lepsza od tej kiczowatej, tasiemcowej
                opowieści "Uparta miłość"(drukowanej w Aktualnościach),ale Leszczyński wie,że
                ludzie lubią takie"swojskie pamiętniki"(Podejrzewam ,iż sam ich nie
                czyta....haha).Jeśli w następnym numerze pojawią się informacje o
                Wyrzysku,Ujściu,Białośliwu....to marny jej los.
      • komuchojadek Do Jara 18.12.06, 21:04
        W wielu miejscach masz absolutną racje. Myślę, że właściciel gazety weźmie pod
        uwage Twoje sugestie i część Twoich postulatów uda się spełnić. Życzę Ci tego z
        całego serca, a że serce moje wielkie i piękne to na 100% sie spełni
        Co do kasy - diety radnych, zarobki zarządu, burmistrzów, wójtów, starostów w
        dół. Dziś tukłem się PKS-em z gościem, który zapieprza 13 godzin dziennie,
        dojazd do pracy zabiera mu godzine, efekt : zarobek 1000 zł na łape... Wiecie w
        d... mam rządzących, którzy dbają tylko o swoje dochody, obojętnie prawica czy
        lewica, MORALNOŚĆ panie i panowie rządzący nakazuje - pensje w dół
        • jar2006 Re: Do Jara 18.12.06, 22:38
          No własnie. dlaczego burmistrz niewielkiego miasta zarabia ponad 10.000 zł za 8
          godzin pracy?
          A propos Muzioła.
          Czy niejest Ci wstyd że Prawo i Sprawiedliwość zbratała sie w Sejmie z
          przestępcami? Fajnie to brzmi: władza prawa i sprawiedliwości ooparta o
          przestepców z wyrokami sądowymi!!!!!
          Gdyby komuna z nimi zrobiłą koalicje dopiero bys zrobił jazdę. Otwórz oczy.
          Przeciez nie jesteś głupi ani zakłamany - mam nadzieję. Juz tu inni pisali.
          odnowa moralna przy pomocy przestepców.
          Wesołych Swiat dla Ciebie i wszystkich forumowiczów.
          • komuchojadek Re: Do Jara 19.12.06, 20:58
            jar2006 napisał:

> Czy niejest Ci wstyd że Prawo i Sprawiedliwość zbratała sie w Sejmie z
            > przestępcami?

Na temat samoobrony pisałem na forum tylko źle. Pokaż mi mój post, kiedy mówie
            o nich pozytywnie. To nie jest partner. Polska potrzebuje zmian, zmian tzn
            zmiany konstytucji. System oparty na silnej prezydenturze- na to czekam. I
            wtedy Lepperowie, Łyżwińscy, Begerowie odejdą do Lamusa, bo kto ich będzie
            wspierał, gdy nie będą już przydatni?
        • legalna-blondynka Idealisto... 18.12.06, 23:19
          Komuchojadku,idelisto...nadwrażliwie-archaiczny- cudnie...jak TY sobie
          poradzisz w tym zaścianku pazernym....? Niech Ci się spełniają marzenia.
          • komuchojadek Re: Idealisto... 19.12.06, 21:02
            legalna-blondynka napisała:

> Komuchojadku,idelisto...nadwrażliwie-archaiczny- cudnie...jak TY sobie
            > poradzisz w tym zaścianku pazernym....? Niech Ci się spełniają marzenia.

Realizując w to co wierzę, a jak będzie bardzo bolało,no cóż,zawsze można się
            znieczulić: statesman old scotch whisky
      • legalna-blondynka Re: Będzie nowa gazeta!!!! 18.12.06, 23:00
        Jar....oczywiście,że TYKA, KOMUCHOJADEK,FIDURSKI,CHORABIKOWA ..ija..:)
        mamy świetny styl!!! Majewskiemu pomoże doktorant Cyranek,a i Muzioł się przyda
        (ma wyraziste środki ekspresji).Zastanawiam się tylko , czy nasz zespół
        redakcyjny nie będzie zmuszony, do obniżenia poziomu i bardziej linearnej
        prezentacji swoich przemyśleń, bowiem nie wszyscy rozumieją przekaz oparty
        na...abstrakcyjnych skrótach myślowych....:)Idę zamieszać bigos...śliwki wrzucę
        na samym końcu.Okna już umyłam.

• radiomarian1 Re: Będzie nowa gazeta!!!! 19.12.06, 15:22
          Nowa gazeta w czwartek.Wydanie specjalne na święta. Od stycznia co wtorek.Teraz
          wydanie z płytą.Cena 1,50.Zoboczymy co mają do powiedzenia.Widziałem reklamę w
          ascie.Mam nadzieję ,że z nimi nie trzymają bo nic nowego ta gazeta nie wniesie.
          • komuchojadek Re: Będzie nowa gazeta!!!! 19.12.06, 21:06
            Mnie to cieszy, Aktualności potrzebują konkurencji. Wiecie, bo co to za gazeta,
            która stała się organem prasowym jedynie słusznej opcji, rządzącej naszym
            powiatem od blisko 8 lat. Powodzenia
            • galicjanka1 Re: konkurencja dla AL 19.12.06, 22:09
              U Was w Krajence jest konkurencja dla AL, Wiadomości Krajeńskie. Gazetka byt ma
              zapewniony pod warunkiem, że będzie pisać jak to się mówi "na kolanach".
              Finansowana jest ze środków publicznych. Na razie ukazuje się w okresach mniej
              więcej miesięcznych. Moim zdaniem jest organem miłościwie panującego Janusza I.
    • larwa72 nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 13:37
      Kupiłam dziś Express lokalny bo na ascie poszła jakaś wbitka i flaga pod moim
      oknem dynda. Gazeta jednak wyszła, ale w tej formie nie ma szans. Szanse jej
      spadają przede wszystkim ,że jest wydawana w czwartek. To już koniec tygodnia i
      informacje się powtarzają. Szata wygląda bardzo marnie, bardzo dużo reklam (może
      życzeń też, nie wiem jak to traktować)Duży bałagan !
      Nie chce strzelać do beniaminka ale jest dużo do poprawki.
      Na plus to ,że cena przystępna, płyta z Panami co głos w sobie mają, ale to
      tylko raczej na święta.
      Jest trochę artykułów ciekawych, śmiesznych nie dla wszystkich oczywiście.
      Pismaki widać, że jaja i rozum giętki mają, bo artykuły się czyta z
      przyjemnością i niedosytem. Takich pismaków brakowało na tym rynku ,ale gazeta
      jest raczej słabiutka.

Pozdrawiam
      • komuchojadek Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 13:59
        Kupiłem Aktualności i Ekspress, Płytka czyli 0-1 dla Eksperessu,
        discopolowosamoobronowy Rybiński to nie to co wielokrotnie nagradzany chór pana
        Jańczaka, w ekspresie ani słowem o Duszarze, w Aktualnościach ..........o jest
        no to 0-2, no a teraz poczytam, to potem napiszę jak sie skończył mecz
        • bufetowy2 Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 16:52
          Kupiłem, przyczytałem i oki następny numer też kupię bo życzę im jak
          najlepiej .................. zastanawia mnie tylko ubogość stopki redakcyjnej,
          nie wiem jak reszta ale ja bardzo bym chciał wiedzieć kto pisze !!! i tu gem,
          set i ..... dla AL, czyżby "dziennikarze" Expressu (z wyjątkiem Sebastiana
          Cyranka) bali się podpisywać swoje teksty???
          • sebastiancyranek Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 17:07
            Już zarzucono mojej osobie (na mieście), że wszystkie teksty dotyczące Złotowa
            są mojego autorstwa. Więc prostuję domniemania. Gdy coś pisze to podpisuję , tak
            było również w wypadku tekstów mojego autorstwa drukowanych w Aktualnościach
            Lokalnych . Nie mam zwyczaju chowac się pod kryptonimami j-23 itp. Zapewniam, że
            w tej gazecie drukuję TYLKO I WYŁĄCZNIE!!! moje wspomnienia z podróżniczej
            przeszłości ewentualnie wywiady z ciekawymi osobowościami - właśnie jeden z
            Jakubem Wawrzyniakiem ku mojemu zdziwieniu sie nie ukazał?. Proszę nie kojarzyć
            mojej osoby z innymi tekstami. Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świąt.
            Pozdrawiam.
            • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 19:34
              Kupiłam Ekspres i nigdzie nie znalazłam nazwiska Cyranka. Bufetowy jak zwykle
              stara się udowodnić wszystkim swój dar jasnowidzenia. On wie najlepiej, kto
              jest kim.....::) Węszy jak prowincjonalny policjant....może to Cyranek, a może
              blondynka...może komuchojadek....może tyka...może...ten po prawej,albo
              radiomarian.............O gazecie napiszę poźniej....jeszcze czytam.
              • sebastiancyranek Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 20:00
                Przeczytałem tę gazetę od deski do deski i jest masakrycznie dużo do poprawki.
                prawda jest też taka, że żaden produkt wszystkich nie zadowoli. A w tym wypadku
                jest sporo wpadek, ale mam nadzieję ze redaktor naczelny weźmie pod uwage
                sugestie forumowiczów i nie tylko i dokona poważnej korekty z dniem ukazywania
                sie włącznie. Sam osobiście mu przekażę moje żale co do szaty i merytoryki.
                • ehoffmann Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 20:51
                  To ciekawe, Cyran, to bardzo ciekawe. Może powinieneś pozostać przy publikacji
                  swych reportaży w AL? Chociaż czegoś byłeś pewien.
                • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 21:16
                  Sebastianie...do diabła..nie używaj publicznie slangowych wyrażeń
                  typu: "masakrycznie".Masz zostać nowym burmistrzem...panuj nad stylem. Mariusz
                  Leszczyński nie jest idiotą, wyłapie wszystko.
              • bufetowy2 Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:11
                ojoj jednak są problemy czytania ze zrozumieniem ............ napisałem, że
                oprócz Sebastiana Cyranka (oraz 2 czy 3 osób wstawionych z tekstami
                zapchajdziura z nie naszego powiatu) to cała reszta nie miała cywilnej odwagi
                podpisać się pod swoimi tekstami!!!
                a teraz specjalnie dla blondynki "encore jeszcze raz" może tym razem zrozumie :
                napisałem, że oprócz Sebastiana Cyranka (oraz 2 czy 3 osób wstawionych z
                tekstami zapchajdziura z nie naszego powiatu) to cała reszta nie miała cywilnej
                odwagi podpisać się pod swoimi tekstami!!!
                • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:15
                  Bufetowy....mon ami...:)
                  jesli już to encore une fois..:)..o ile pamiętam:)

Je parle en peu franacis..toi aussi?
                  • bufetowy2 Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:20
                    "encore jeszcze raz" ............. komuchojadek Ci wytłumaczy skąd ten cudzysłów
                    • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:26
                      BUFETOWY..naucz się francuskiego...to pogadamy..razem z Komuchojadkiem...to
                      jezyk elit::)

• bufetowy2 Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:29
                        "encore jeszcze raz" ....... tak więc wyjaśniam ......... jest to tytuł jednego
                        z utworów J. Kaczmarskiego :))
                        • bufetowy2 Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:32
                          a za waszą elytę serdecznie dziękuję no chyba że łżeelitę bo to w ustach
                          Do(u)rn(i)a oraz bliźniaków brzmi jak komplement :))
                        • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:38
                          encore..moj drogi znaczy...jeszcze....a nie jeszcze raz..:)
                          • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:56
                            Koniec...z żonglerką słowną i małymi złośliwościami.Bufetowy życzę Ci Wesołych
                            Świąt.
                      • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:36
                        Niemiecki też może być..:)
                  • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 22:23
                    wróććccccc.....maly bląd..literówka...francais....z ogonkiem prz c:)
          • legalna-blondynka Re: nowa gazeta nie ma szans 21.12.06, 21:06
            Bufetowy..nie lubię Cię...(ani TY mnie)....ale masz rację....stopka redakcjna
            jest uboga.
            • galicjanka1 Re: a jaka ma być ta stopka? 21.12.06, 22:20
              Dwa artykuliki ze zdjęciami podpisane M.D. czyli rzecznik Starosty Złotowskiego,
              nieco dalej fotografia i tekst pracownika starostwa w Złotowie. Parę tekstów bez
              podpisów, trochę reklamy, ot i cała gazeta, wypisz, wymaluj Okolice. W AL
              odetchnęli z ulgą.
              • radiomarian1 Re: a jaka ma być ta stopka? 22.12.06, 00:12
                Wczoraj kupiłem Al, dzisiaj El. Teraz w tygodniu będę wydawał na prasę lokalną 4
                złote. Tygodnikiem nowym gardzę ,nie zabiłbym nim muchy ani wytarł d..y. Wiem,
                że do tego się nadaje , ale muchy i kał mam w większym poważaniu więc używam
                godniejszych przedmiotów do ów zabiegów.
                Dodatkowo wydaję od lat kilku na Angorę w tygodniu 3,5 zł, teraz skoczyła na 4zł
                więc w tygodniu już jest 8 zł. Angorę czytam głównie z oszczędności ponieważ
                jest to przegląd prasy krajowej, zagranicznej i żadnej. Oczywiście Sobczak i
                Szpak, Janusz Mikke , listy od czytelników też mają wpływ na upływ gotówki.
                Angora nie kompensuje moich zachcianek na informacje w kraju, więc uzupełniam je
                telewizją i internetem.
                W lokalnych pismach brakowało mi pluralizmu medialnego. Jak wspominałem
                wcześniej tygodnik nowy traktowałem i traktuje bez zmian więc nie biorę go pod
                uwagę.
                Tygrys lokalny był jedynym medium, który w Naszym grajdole informował mnie o tym
                i nie informował o tamtym. Był przy tym w miarę profesjonalnie lewicowo
                obiektywnym pismem.
                Teraz pojawił się jak ktoś wcześniej wspomniał beniaminek o nazwie Express lokalny.
                Jest niedorobiony, ma dużo błędów takich i owakich ale pamiętam też tygrysa jak
                zaczynał więc nie jest to słaby początek. Obie gazety nie wchodzą sobie też na
                gminy, ponieważ aktualności ma swoje pipidówy wzorowo prowadzone i express ma
                swoje byle jak prowadzone.
                Cieszę się, że będą dwie gazety ponieważ czytelnicy i reklamodawcy na tym tylko
                skorzystają.
                Czytelnicy już skorzystali ponieważ AL. przed nadejściem konkurenta nadymało
                się do rozmiarów książki telefonicznej, dało płytę sponsorowaną przez Egzotyczną
                Zieleń Parki i Obozy Pracy w Holandii.
                Oczywiście na płycie oprócz ładnie śpiewających dzieci lansuje się naczelny
                śpiewak lewicy terminujący na etacie u Romualda w Okonku.
                Poseł PO napisał za co wziął 240 tysięcy przez rok w parlamencie. Dobrze że
                Dyrektor Biura Posła nie wykupił miejsca na sprawozdanie z każdego dnia pracy
                Naszego parlamentarzysty.
                Reklamodawcy skorzystają na tańszej reklamie w prasie bo zapewne teraz
                konkurencja skruszy lekko monopol.
                Galicjanka lewicjanka przestanie się już bać za siebie i za redakcję bo diabeł
                nie taki straszny jak go smarują.
                Pozostaje się tylko cieszyć.

P.S Nie składam jeszcze, życzeń forumowiczom bo do świąt jeszcze coś nie raz
                napiszę.

Pozdrawiam

• tyka5 Re: a jaka ma być ta stopka? 22.12.06, 01:58
                Nie przesadzaj galicjanko, mnie w Expresie nie ma i nie będzie, więc to nie
                całkiem Okolice.
    • max496 Cyranek jest do dupy,!!! 22.12.06, 12:56
      Ten człowiek popsuł już opinię tej nowej gazety! jego kariera skonczy sie tak
      szybko jak kariera burmistrza. nie chcieli go na burmistrza - poszedł do gazety
      i tylko pewnie po to aby przygotowac sie na nastepne wybory i dobrze sie tam
      zareklamowac.Oj nieładnie panie Cyranek!!!
      • kryzus Może być 22.12.06, 13:16
        Nie wiedziałem nic o tym że ma być gazeta przeczytałem o tym na forum no i
        kupiłem. Po przeczytaniu ( a czytałem wszystko) powiem tyle - skoro jest to
        gazeta lokalna po kiego czorta te opowieśći o emigracjach czy "Geografia
        paszportu" przeciez to jest kicz. Wygląda to tak jak by Pan Cyranek chciał się
        zareklamować i na siłę coś pokazać. Można by przecież zrobić z tego fajny
        reportaż a tak flaki z olejem (NUDNE!!!), a ta emigracja to chyba pomyłka!
        Podobają mi sie te krótkie informację są normalne, ludzkie i treściwe bez lania
        wody i znalazłem coś co przykóło moją uwagę, ludzkie słowa i ludzkie problemy
        (art.Odnaleźć sens....)Brawo Pani redaktor oby tak dalej!!!
        • bax10 czemu nie 22.12.06, 13:30
          Coś innego, ale może być jednak zgadzam się z poprzednikiem k.. te artykóły o
          podróżach do kitu nie nadają się bez urazy. Co do cyranka znam go i brak mi
          słów widać że w gazecie się nabrali to cwaniak i krętacz!!!
          • legalna-blondynka Re: czemu nie 22.12.06, 14:33
            BAX...za publiczne znieważanie czyjegoś nazwiska można trafić do sądu.
          • sebastiancyranek Specjalnie dla baxa 22.12.06, 17:46
            Odnoszę wrażenie, ze ostatnie dwa posty to ten sam autor choć nie mam pewności.
            Bax redaktorzyno podstawoa zasada bhp naszego jezyka to ,,artykuł'' pisze się no
            właśnie? . Zapamietaj to sobie. Nie znasz podstawowych zasad gramatyki, a
            kreujesz się na agresywną ,,hypię'' - ,,search'' na google. Wesołych Świąt.
        • larwa72 Re: Może być 22.12.06, 16:22
          Coś tu nie tak. Jeśli opowieści o emigracji czy ,,geografia paszportu,, jest
          kiczem to dlaczego chwalisz pania redaktor. To ona odpowiada za kicz w gazecie.
          Wyglada na to jakby przetrącony dziennikarz żalił się, że na jego miejsca w
          gazecie weszły inne artykuły.
          Moim zdaniem artykuł ,,odnalezć sens...jest kiczem.
        • sebastiancyranek Re: Przykóło - kuć 22.12.06, 18:01
          Na 99% to ta sama osoba. W dwóch postach w krótkim czasie dwa szkolne błędy. Bez
          komentarza.
          • legal-brunetka Re: Przykóło - kuć 22.12.06, 20:49
            A ja bardzo lubie Sebastiana Cyranka, naprawde bardzo go lubie. I daj im czadu
            drogi Sebastianie:)
      • radiomarian1 Re: Cyranek jest do dupy,!!! 22.12.06, 13:37
        Cyranek jest do dupy, że się podpisał pod artykułem jako nieliczny.Z tego co
        pamiętał zawsze się podpisywał pod tym co pisał i to tez jest do dupy.
        To że, się nie bał startować na burmistrza też jest do dupy.To, że zwiedził
        świat też jest do dupy.To, że nie jest głupi i dalej się uczy jest do dupy.
        2116 ludzi w złotowie co na niego głosowali też jest do dupy.
        Miasto, w którym mieszka też jest do dupy.
        Więc myślę ,że teza jest słuszna ,,Cyranek jest do dupy,, Dupa potrzebuje Cyranka!
        • legalna-blondynka Re: Cyranek jest do dupy,!!! 22.12.06, 13:55
          Haha..Radiomarianie- śmieję się głośno...dobry jesteś:)
        • sebastiancyranek Re: Cyranek jest do dupy,!!! 22.12.06, 17:51
          Radiomarianie a ty jesteś do d... to zapraszam do klubu!!! Ha, Ha Z tego co
          piszesz na tym forum to raczej sie nadajesz. Sorr6y jeżeli uraziłem. Wesołych
          Świąt i sylwestra do... - wiadomo. Szczęśilwej nowej.... 2007. Napisz na
          prywatnego maila.
          • tyka5 blog Kisiela 23.12.06, 00:42
            Jeśli kto ciekawy moich komentarzy, niech zajrzy na stronę:
            kisiel.salon24.pl/index.html
            Wolę pisać w necie, cenzura tak nie sięga jak w naszym zapyziałym grajdołku.
            • ehoffmann Re: blog Kisiela 06.01.07, 20:20
              Powtarzam, zapyziały grajdołek to Jastrowie. Od Złotowa się odwal!
              • tyka5 Nosi cię po klawiaturze. 06.01.07, 20:32
                Oj, głupiś ty, głupi bezdennie. Nie rozumiesz, o czym się pisze, a zabierasz
                głos.
                • ehoffmann Oj, nosi mnie z radości 11.01.07, 21:34
                  Napisałeś to do mnie, czy wreszcie poddałeś się długo oczekiwanej samokrytyce?
                  Mam nadzieję, że chodzi o to drugie. Ba, jestem tego pewna!
    • komuchojadek Kupiłem dziś Ekspress 16.01.07, 21:04
      Czytam, wkrótce opinia.
      • ehoffmann Re: Kupiłem dziś Ekspress 16.01.07, 21:52
        Potwierdzam, widziałam jak kupowałeś. Czekam niecierpliwie na twoją opinię.
        Ewa
        • komuchojadek Re: Kupiłem dziś Ekspress 17.01.07, 12:34
          ehoffmann napisała:

> Potwierdzam, widziałam jak kupowałeś. Czekam niecierpliwie na twoją opinię.
          > Ewa

taaaaaaaaaaak, a w którym kiosku? Jak zgadniesz, to stawiam kolację:)
          • ehoffmann Re: Kupiłem dziś Ekspress 18.01.07, 09:07
            W kiosku obok ogólniaka, lub jak kto woli naprzeciwko rampy.
            • komuchojadek Re: Kupiłem dziś Ekspress 18.01.07, 21:56
              ehoffmann napisała:

> W kiosku obok ogólniaka, lub jak kto woli naprzeciwko rampy.

Brawo, wygrałaś, czekam na sms-a. Mam pytanie: jakim cudem Cię nie zauważyłem ?
      • legalna-blondynka Re: Kupiłem dziś Ekspress 16.01.07, 23:25
        Dzisiejszego numeru nie kupiłam. Ten ostatni- z 11 stycznia był niestety
        beznadziejny. Tylko materiał Sebastiana i teksty dotyczące najbliższej okolicy
        mogą zachęcać.... Co nas obchodzi jakiś Wyrzysk, Kaczory...Piła.
        • tanges1 Też kupiłem 17.01.07, 00:29
          Kupiłem przypadkiem, nie wiedziałem ,że dzisiaj wychodzi Express. co to jakis
          nieregularnik jest. Raz w czwartek teraz we wtorek.
          Wtorek raczej jest dobrym rozwiazaniem, ale babka miała w sklepie taki chaos ,że
          ledwo ja zauważyłem.
          Tyko5 co sądzisz o tych karpiach i amurach w artykule pt:"Przerażenie"
          Coś w tym chyba racji jest.
          Napisz coś jako fachowiec co o tym myslisz.
          Pozdrawiam

• tyka5 Szkoda czasu. 17.01.07, 00:45
            Nie czytam lokalnych pisemek z naszego powiatu, Ekspresu również nie, więc nie
            wiem, do jakiego tekstu się odnosisz. Mam, co czytać, koledzy mi z Polski
            przysyłają. No i jest Gazeta Polska.
            • tanges1 To zaraz Ci to przepiszę 17.01.07, 00:51
              Mam nadzieje,że nie łamię praw autorskich.

Przerażenie

Kto w naszym kraju odpowiada za decyzje związane z efektem, jaki możemy obecnie
              obserwować w naszych środowiskach?? Pragnę zająć się w głównej mierze naszymi
              jeziorami, ponieważ ta część środowiska jest mi najbliższa. Ku memu zdziwieniu i
              przerażeniu czytam informację o zarybianiu naszych jezior. Kolejne kilogramy
              karpia dla jeziora miejskiego!!! Czy to oznacza, że władze PZW ma zamiar
              wykończyć ostatecznie jezioro Miejskie? Dostatecznie już zamulone wręcz
              zabagnione? Dla wód PZW jest określony przepis odnośnie zarybiania i odławiania
              ryb. Oczywiście, że w takim stanie zanieczyszczenia zbiornika, jakim jest
              jezioro miejskie będzie to nie lada problem a mianowicie niebezpieczeństwo
              wyduszenia ryb podczas przeciągania sieciami. Pragnę odesłać wszystkich, którzy
              bronią racji zasadności zarybiania zbiorników leżących w rejonie Złotowa rybami
              typu karp i amur do specjalistów z dziedziny ichtiologii, celem poznania efektów
              niebezpieczeństwa, jakie te ryby niosą dla tego typu zbiorników. Podczas rozmów
              w różnych środowiskach na temat naszych jezior spotykam się również z kpiną i
              niezrozumieniem. Nie jestem zdziwiony tego typu opiniami ze strony wędkarzy,
              którzy tu mają możliwość zmierzyć się naprawdę z ogromnymi rybami i jest to na
              pewno świetna frajda. Natomiast osoby, które mają już coś do powiedzenia na
              temat ochrony środowiska, i wypowiadają się w ten sposób niezobowiązujący
              cytuję: „pozwólmy by środowisko samo się obroniło”, „niestety, ale środowisko
              się starzeje”. W takim przypadku zastanawiam się czy wszelkie formy wypowiedzi
              tych osób blokujące w szerokim znaczeniu ratowania degradującego się środowiska
              mają odzwierciedlenie w skutkach prawnych. Bardzo słusznie i asekuracyjnie
              proponuje Pan Pulit by rzeczywiście wcześniej dokonać szczegółowych badań przez
              specjalistów jak na przykład: ichtiologów, geologów, przyrodników, choćby dla
              celów edukacyjnych dzieci i młodzieży. Myślę, że taki był między innymi zamiar
              wypowiedzi Pana Pulita. Ja natomiast uważam, że będzie to już pełny obraz stanu
              rzeczywistego naszych jezior i co zatem idzie konkretne działania Np.
              mechaniczne, techniczne, chemiczne albo też pozostawienie tego stanu rzeczy
              naturze. Kogo chcemy oszukać? Czy wyborców pokazując im nowe ścieżki i asfalty
              jak to działa prężnie Burmistrz i Rada Miasta, czy naprawdę żyjemy w
              nieświadomości tego jak bardzo jesteśmy z każdej strony zanieczyszczani?
              Przecież ciągle przybywa śmieci, coraz bardziej pomniejszają się zbiorniki wodne
              natomiast ulice z roku na rok coraz piękniejsze. Uważam, że należy spojrzeć z
              innej strony na świat. Przyszłość dla naszych dzieci i młodzieży by nie musiała
              wyjeżdżać za granicę naszego kraju a ci, którzy już tam przebywają by zaczęli
              wracać do przyjaznego i pięknego środowiska wspaniałej kultury i prężnie
              działającego sportu. Dlaczego akurat te dziedziny? To zostawiam państwu pod
              dyskusję.
              Drodzy Złotowianie apeluję do Was Byście zechcieli włączyć się całym sercem w
              sprawy naszego Miasta. Pan Burmistrz na podstawie decyzji Komisji Ochrony
              Środowiska i Promocji Miasta wystosował odpowiednie pismo do Wojewódzkiego
              Inspektoratu Ochrony Środowiska, z czego jestem bardzo zadowolony. Obawiam się
              jednak, że nie otrzymamy opinii jak owe jeziora będę wyglądały za kilka czy
              kilkanaście lat, lecz jedynie to, w jakiej klasie czystości jest dany zbiornik.
              Czy państwa zdaniem jedynie piękne nabrzeża mogą usatysfakcjonować? Czy nie
              byłoby miło w przyszłości zrealizować śmiały plan budowy mostu przez jezioro
              miejskie? Odpowiednie plaże? Miejsca wyznaczone dla wędkarzy z solidnymi
              pomostami? To wszystko ma sens i szansę do realizacji pod warunkiem, że to nadal
              będzie jezioro-jeziora.

Z wyrazami szacunku Krzysztof Nurczyk
              Przewodniczący Ochrony Środowiska i Promocji Miasta.

zródła Express Lokalny
              • tanges1 Re: To zaraz Ci to przepiszę 17.01.07, 00:59
                www.expresslokalny.pl/asp/start.asp?tytul=onas&typ=informacje&id=1
                Musiałem wymalić na smsa jeszcze raz Tyka5 więc zadaj sobie trudu przeczytaj i
                odnieś się.
                Jak to prawda to nie wykupię w tym roku nizinnych.
                pozdrawiam
                • tyka5 A wszystko dla ryb. 17.01.07, 02:15
                  Kurna, Tanges, ale się poświęcasz.
                  No teraz to muszę przeczytać, zaszantażowałeś mnie. Jutro, dobrze? Dziś nie mam
                  już sił.
                  • ehoffmann Re: A wszystko dla ryb. 17.01.07, 08:39
                    Seba najpierw torturował czytelników AL swoimi wspinaczkami, teraz wynurzył się
                    w EL.
              • legalna-blondynka Re: To zaraz Ci to przepiszę 22.01.07, 17:29
                Zaiste.....okolica nasza malownicza, pięć jezior pochyliło ku sobie oblicza...:)
              • tyka5 Re: To zaraz Ci to przepiszę 22.01.07, 20:43
                Sorry, ale dopiero dziś znalazłem chwilę wolną.

1. Amur w polskich wodach to zbrodnia. Od kiedy go wprowadzono, wiele polskich
                jezior uległo zupełnej degradacji, np. Jezioro Miejskie w Okonku. Amur najpierw
                wyżera wszelkie rośliny, a następnie zabiera się za mięsko. Przy okazji
                produkuje tony odchodów. Skutek: zamulone dno, zanik roślinności wodnej, brak
                tlenu w wodzie, brak innych ryb, wiecznie "kwitnąca" woda, smród, śmierć
                jeziora. Odrodzenie takiego zdegradowanego zbiornika wodnego zajmuje długie
                lata i jest bardzo kosztowne.
                Nie warto bronić amura również z tego względu, że to niezbyt smaczna ryba.
                2. W sprawie karpia nie do końca się zgadzam.
                3. Jak się przez wiele lat robiło śmietnik nad wodą, a tak było w Złotowie, to
                się zbiera tego "owoce".
                4. Generalnie z tezami tekstu przewodniczącego Komisji Ochrony Środowiska i
                Promocji Miasta się zgadzam.
                4. Panu Krzysztofowi, którego bardzo lubię i szanuję (to pisiak przecież jak
                ja), doradzałbym za każdym razem gruntowną adiustację tekstu przed
                publikacją, "aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa" - a to
                niełatwa sztuka, wiem z doświadczenia.
                • legalna-blondynka Re: To zaraz Ci to przepiszę 22.01.07, 21:33
                  Oj...Tyka...już nie przesadzaj z tą gruntowną adiustacją tekstów....to są tylko
                  lokalne gazetki, niech sobie ludzie piszą jak potrafią. W końcu przeczytałam nr
                  z 16stycznia. Tomasz ma fajny styl.....:) Dookoła świata,Geografia
                  paszportu...też mi się podobała. Express jest coraz lepszy....jutro kupię nowy
                  numer.

• komuchojadek Express jutro wychodzi:) 22.01.07, 20:21
      Jutro nowy numer Expressu, wooooow, pod kioskiem powstał komitet
      kolejkowy....skoczę się zapisać na najnowszy numer i zaraz wracam...ps. Zapisać
      Was też? (elmek, ehoffman, galicjanka, wiem , że kupujecie to pismo,
      przemykając ukradkiem do kiosku koło ogólniaka, a tak jak wam kupię nie
      będziecie musieli się czaić, Tylko czy mi sprzedają aż 4 egz? :))
      • tyka5 Re: Express jutro wychodzi:) 22.01.07, 20:44
        Zanieś od razu do redakcji AL bez pośrednictwa kiosku i wymieńcie się.
        • komuchojadek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 00:18
          tyka5 napisał:

do redakcji AL i wymieńcie się.

Zrobiłem jak kazałeś, byłem w AL i wymieniliśmy się koszulkami z Głyżewską, a
          co do Amura - TO SMACZNA RYBA -, a Ekspress jutro kupię i dostaniesz go w
          prezencie:)
          • tyka5 Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 01:17
            Moje siki były lepsze, nie sądzisz?
            • komuchojadek Re: Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 10:21
              hahaha, niezorientowani pomyślą, że mówisz o urynoterapii. To wyjaśnienie dla
              nich, sik to ryba, którą Tyka łąpał tonami i sporządzał na 243 sposoby.
            • komuchojadek Re: Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 10:22
              tylko to koszmarne norweskie piwo blee.....kupiłeś Express czy Ci podrzucić
              • elmek Re: Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 10:28
                Czyżby Ciebie również ten kraj, słynący z dobrobytu, co podkreśla na każdym
                kroku rząd, zmusił do emigracji zarobkowej?
                • komuchojadek Re: Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 10:37
                  elmek napisał:

> Czyżby Ciebie również ten kraj, słynący z dobrobytu, co podkreśla na każdym
                  > kroku rząd, zmusił do emigracji zarobkowej?

Byłem na wczasach:) Sam wiesz, że kierowanie aresztem bywa wyczerpującym
                  zajęciem :), A szczerze CI powiem odpocząłem. Wyobraż sobie taki duży kraj i
                  ani jednego komucha .....no ale spotkałem jednego hitlerowca hahaha
                  • elmek Re: Norweskie lepsze od ruskich. 23.01.07, 10:41
                    komuchojadek napisał:

> Sam wiesz, że kierowanie aresztem bywa wyczerpującym zajęciem :),

Poproś Flatowera, może da Ci "pokierować" przez jeden dzień ;-)
      • elmek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 10:21
        komuchojadek napisał:

> Was też? (elmek, ehoffman, galicjanka, wiem , że kupujecie to pismo,
        > przemykając ukradkiem do kiosku koło ogólniaka, a tak jak wam kupię nie
        > będziecie musieli się czaić, Tylko czy mi sprzedają aż 4 egz? :))

Oj radzę się do okulisty udać czym prędzej, bo niedługo może być za późno! ;-)
        • komuchojadek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 10:25
          elmek napisał:

>
          Oj radzę się do okulisty udać czym prędzej, bo niedługo może być za późno! ;-)

wiem, wiem prenumerujesz:-), ale i tak Wam kupiłem tak na wszelki wypadek
          • elmek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 10:29
            komuchojadek napisał:

> wiem, wiem prenumerujesz:-), ale i tak Wam kupiłem tak na wszelki wypadek

Okulista to zdecydowanie nie jedyny specjalista, którego powinieneś odwiedzić! :-P
            • komuchojadek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 10:41
              skoro nie kupujesz, nie prenumerujesz, a czytasz express z namiętnością
              graniczącą z dewiacją cóż....to oznacza , że podbierasz kolegom w pracy oprócz
              kanapek także gazety, ojojoj, idź do specjalisty:)
              • elmek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 10:53
                Spirala Twojego schorzenia zaczyna się nakręcać coraz szybciej i z coraz
                większym rozmachem! Szczerze współczuję. Tego Ekspresu czy jak to się zwie
                jeszcze w rękach nie miałem, a co dopiero o czytaniu mówić, heh. Jak mówi moja
                szwagierka: "najgorzej jak się coś komuś wydaje" :-D
                • komuchojadek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 11:06
                  elmek napisał:

> Spirala Twojego schorzenia zaczyna się nakręcać coraz szybciej i z coraz
                  > większym rozmachem! Szczerze współczuję. Tego Ekspresu czy jak to się zwie
                  > jeszcze w rękach nie miałem, a co dopiero o czytaniu mówić, heh. Jak mówi moja
                  > szwagierka: "najgorzej jak się coś komuś wydaje" :-D

to już Cię nie rozumiem, najpierw mówię, że Ci kupię, potem Ty sugerujesz, że
                  już masz, a teraz ?.. Chodzi o kasę czy jak? Nie przejmuj się oddasz jak
                  będziesz miał. Pozdrawiam
                  • elmek Re: Express jutro wychodzi:) 23.01.07, 11:40
                    Ech plączesz się w zeznaniach, a może to pomroczność jasna? Napisałeś jak byk,
                    że rzekomo kupuję tę gazetę w kiosku koło "ogólniaka", tymczasem ja tego
                    wynalazku na oczy nie widziałem. Wiesz, to wskazuje, iż cierpisz na urojenia,
                    tudzież omamy wzrokowe. Sprawdź kiedy doktor Tandeck przyjmuje ;-P
    • komuchojadek Express co wtorek 29.01.07, 02:23
      Tyka, Ehoffmann, Elmeku, Bufetowy i ty kochający inaczej Fazarro z radością
      informuję Was,że we wtorek kolejny numer Expressu Lokalnegoooooooooooooo,

ps. Tyka nie kombinuj, nie skrywaj radości przecież widzę, że się cieszysz
    • komuchojadek Elmeku już jest!!! 29.01.07, 23:30
      Dałem w łapę kioskarzowi i mam najnowszy numer Expressu. Oczywiście Elmek
      pamiętałem o Tobie, podrzucę po drodze, nie przejmuj się, na 100% dostaniesz.
      Sorki Ehoffmann, Ty będziesz musiała kupic sobie sama, oczywiście w kiosku
      (koło ogólniaka) na 99% :) dostaniesz (oczywiście jeśli wstaniesz o 6 rano).
      A co w gazecie? Przebieracie nóżkami z niecierpliwości?, no to mówię:
      W gazecie super Fotka Romka Duszary. Kupując Express, drogie panie, będziecie
      mogły powiedzieć za kilka lat swoim wnukom : miałam numer z Duszarą. Także i z
      tego powodu warto. Pamiętajmy: Spieszmy się kochać Romka , tak szybko
      odchodzi:)....
      • komuchojadek Wiarygodność Expressu 02.02.07, 23:09
        Co jest ? Horoskop mi się nie sprawdza. Popracujcie nad tym!
        • ehoffmann Re: Wiarygodność Expressu 03.02.07, 09:40
          Jaki twój znak? Zgadnę: Baran!!!
          • komuchojadek Re: Wiarygodność Expressu 03.02.07, 10:36
            Nie zgadłaś:), nie mamy tego samego znaku zodiaku:)
            • ehoffmann Re: Wiarygodność Expressu 03.02.07, 14:14
              Naprawdę? Jaka szkoda, że nie jesteś Skorpionem, choć masz zadatki. Ja myślę, że
              jesteś Wodnikiem, bo lejesz na forum dużo wody.
              • johnscott Express jutro wychodzi i nie wiadomo kiedy wróci 03.02.07, 15:16
              • komuchojadek Re: Wiarygodność Expressu 04.02.07, 11:02
                ehoffmann napisała:

> Naprawdę? Jaka szkoda, że nie jesteś Skorpionem, choć masz zadatki. Ja myślę,
                że jesteś Wodnikiem, bo lejesz na forum dużo wody.

Nie jestem skorpionem, mam zadatki? Tak tolerancyjna osoba jak ja skorpionem:),
                w dodatku tak wrażliwa:), eeeeeeeeeee. Wodnikiem też nie jestem. Zgaduj dalej:)

ps. a Fazzarro to panna, kto by pomyślał hahahahahahahaha
                • julia231 Re: Wiarygodność Expressu 04.02.07, 20:21
                  Wchodzę czasem na to forum licząc, że poczytam o tym co się dzieje w naszym
                  mieście czy powiecie. Co myślą mieszkańcy, co ich trapi a co cieszy? Może
                  załatwimy wspólnie jakąś ważna sprawę? Może ktoś odniósł sukces?
                  I co? Ano nic! Polskie piekiełko!. Obrzucanie się inwektywami, drwiny,
                  politykierstwo itp. Wasze "dyskusje" są żałosne. Po prostu MAGIEL!!
                  • komuchojadek Re: Wiarygodność Expressu 05.02.07, 10:54
                    julia231 napisała:

> Wchodzę czasem na to forum licząc, że poczytam o tym co się dzieje w naszym
                    > mieście czy powiecie. Co myślą mieszkańcy, co ich trapi a co cieszy? Może
                    > załatwimy wspólnie jakąś ważna sprawę? Może ktoś odniósł sukces?
                    > I co? Ano nic! Polskie piekiełko!. Obrzucanie się inwektywami, drwiny,
                    > politykierstwo itp. Wasze "dyskusje" są żałosne. Po prostu MAGIEL!!

dobrze im napisałaś, od lat apeluję, proszę, błagam, a ta forumowa brać
                    tylko: "Obrzucanie się inwektywami, drwiny,
                    > politykierstwo itp"....:)
                    • elmek Re: Wiarygodność Expressu 05.02.07, 11:16
                      Lepiej zrobisz, jak zamilkniesz hipokryto...
                  • komuchojadek Zapomniałem dodać 05.02.07, 10:57
                    Jutro wychodzi Express Lokalny - a tam poczytasz "o tym co się dzieje w naszym
                    > mieście czy powiecie. Co myślą mieszkańcy, co ich trapi a co cieszy? Może
                    > załatwisz wspólnie jakąś ważna sprawę? Może dowiesz się kto odniósł sukces"
                    • johnscott Re: Zapomniałem dodać 05.02.07, 21:19
                      Sukcesem EL będzie, gdy przestanie mu robić reklamę osobnik typu k.
                      • komuchojadek Re: Zapomniałem dodać 05.02.07, 21:26
                        johnscott napisał:

> Sukcesem EL będzie, gdy przestanie mu robić reklamę osobnik typu k.

Kęciński ?, Krysiński ? Kogo masz na myśli?
                        • ehoffmann Re: Zapomniałem dodać 06.02.07, 20:40
                          Gdyby Express miał być medialnym obrazem miasta czy powiatu złotowskiego, to ja
                          dziękuję. To taki poziom Reni Beger. Tu nie chodzi, że AL są idealne, ale takie
                          coś jak EL nie powinno wychodzić poza Wyrzysk, lub na przykład ukazywać się
                          tylko w Krajence. Tak, tylko w Krajence. Nigdzie indziej.
                          • larwa72 [...] 06.02.07, 22:21
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • radiomarian1 Larwo nosi cię widze? 07.02.07, 08:39
                            • elmek ... 07.02.07, 11:19
                              Ludzie nauczcie się rozmawiać, nie wylewając przy tym na siebie wiadra pomyj...
                              • tyka5 Re: ... 07.02.07, 13:55
                                Masz dużo racji Elmek, ale swoją drogą Nostradamus-Komuchojadek jest zabawny,
                                gdy przepowiada i kiedy lepi bałwana z oświadczeniem majątkowym.
                          • komuchojadek Re: Zapomniałem dodać 07.02.07, 11:04
                            ehoffmann napisała:

> Gdyby Express miał być medialnym obrazem miasta czy powiatu złotowskiego, to
                            ja
                            > dziękuję.
                            to jednak czytasz, hahaha, a prawo krytykować ma każdy, więc przykro mi , że
                            Larwa użył takich słów w odniesieniu do Ciebie. Pozdrawiam. ps. śnieg się lepi,
                            więc idę ulepić bałwana, będzie miał wąsy, flachę w kieszeni i oświadczenie
                            majątkowe swojej żony zamiast miotły:)
                          • komuchojadek Re: Zapomniałem dodać 07.02.07, 14:58
                            ehoffmann napisała:

> Gdyby Express miał być medialnym obrazem miasta czy powiatu złotowskiego, to
                            ja
                            > dziękuję. To taki poziom Reni Beger. Tu nie chodzi, że AL są idealne,
                            wiadomo, że nie są....będzie ideał gdy umieszczą rozkładówkę z "dobroczyńcą", a
                            nie pojedyńcze fotki, powiem kuzynowi to może podpowie właścicielowi. W końcu
                            to jego serdeczny funfel
                            • ehoffmann Re: Zapomniałem dodać 07.02.07, 17:28
                              Larwa ponoć ma powody, by nie lubieć AL. Kiedyś ponoć miał powody, by je lubieć.
                              Ot, życie.
                              Jest łatwym obiektem do rozszyfrowania.
                              • ehoffmann Re: Zapomniałem dodać 07.02.07, 17:29
                                Komuchojakdu, czy ty oprócz śledzenia forum, masz jeszcze jakieś inne zajęcie?
                                • elmek Re: Zapomniałem dodać 08.02.07, 08:12
                                  Czyta lokalną prasę, lepi bałwany... ;-)
                                • komuchojadek Ehoffmann napisła 12.02.07, 21:09
                                  ehoffmann napisała:

> Komuchojakdu, czy ty oprócz śledzenia forum, masz jeszcze jakieś inne zajęcie?

Ta, spacery koło rampy...., lubię też wyjazdy do Okonka, tam jest taki fajny
                                  klimat, może tam trochę pomieszkam:-). A może wie ktoś gdzie można kupić
                                  Express Lokalny w Okonku?
                                  • komuchojadek Re: Ehoffmann napisła 12.02.07, 21:13
                                    Dzięki Ehoffmann za maila, ale ja pytałem się o Express a nie Aktualności
                                    Lokalne, AL wiem, że się cieszą dużym powodzeniem w Okonku, szczególną estymą
                                    darzą je zwłaszcza odchodzący włodarze miejscy
    • komuchojadek Dobre wieści ddla lewaków 08.02.07, 10:44
      nie trwożcie się lewacy, do poniedziałku zamilknę, szkoda, no cóż piszę książkę
      (oprócz tego, że lepię bałwanki, piszę na forum, czytam lokalną prasę itd) pod
      roboczym tytułem: Niedźwiadek i przyjaciele, strasznie smutna książka, wszyscy
      żyli w bajkowej krainie, aż pewnego dnia....no cóż nie będę psuł zabawy, sami
      przeczytacie, zastanawiam się tylko z usług jakiego wydawnictwa skorzystam,
      pozdrawiam elmek
      Ehoffman - cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie. No to miłego
      weekendu (spadam po materiały, książka będzie ciekawsza :))
    • komuchojadek Co Wam miałem przypomnieć? 12.02.07, 20:58
      Zapomniałem......Jutro wtorek....a tak Express wychodzi.
      • ehoffmann Komuchujojadek 12.02.07, 21:21
        Komuchujojadku... Pasujesz do tej gazetki jak ulał... Ten sam poziom.
        • komuchojadek Ehoffmann 12.02.07, 21:46
          ehoffmann napisała:

> Komuchujojadku... Pasujesz do tej gazetki jak ulał... Ten sam poziom.

Dzięki bardzo, jesteś bardzo miła i masz takie dobre serduszko, dobrze, że jest
          jakaś życzliwa mi dusza na tym forum, bo już miałem tu nie wracać...wzruszenie
          odbiera mi mowę, gdy czytam Twój post, dzięki, ja płaczę ze wzruszenia, Ty mnie
          naprawdę lubisz!!! czuję sie taki niegodny tych komplementów, naprawdę uważasz,
          że "ja i Express pasujemy do siebie" eee tylko się droczysz, mhmmmmm, jednak
          nie Ty mnie lubisz , naprawdę mnie lubisz, ale masz dziewczyno odwagę tak
          przed całym światem okazywać swoje uczucia wobec mnie, czuję się taki
          zawstydzony, zaczerwieniłem się jak oczy Andrzeja J....Tyka!!! a mówiłem, że
          fajna dziewczyna , a Ty mi nie wierzyłeś i widzisz,masz chłopie, i jak Ty teraz
          wyglądasz, teraz ją przeproś, bo jak nie to zacznę o Tobie pisać jak
          praprakaczor (czyli kolejne wcielenie bufetowego)
          • tyka5 Re: Ehoffmann 13.02.07, 13:25
            Za mną ci ona nie przepada. Chyba lubi młodziaków takich jak ty. Cóż babki
            przed menopauzą tak mają.
          • ten_po_prawej Re: Ehoffmann 13.02.07, 18:26
            Nooo jestem pod wrazeniem...takieee komplementy,qrcze zazdroszczę.
            • ehoffmann Re: Ehoffmann 13.02.07, 19:20
              Znasz to tyka z autopsji, wszak faceci tez menopauzę przechodzą. Twoja właśnie
              trwa, co tłumaczy twoje zachowanie.
              • ten_po_prawej Re: Ehoffmann 13.02.07, 20:33
                ...Napluć,poniżyć,wyzwać inwektywami,hmmm fajne to nasze forum,które zamiast
                konstruktywnej dyskusji rodzi chęć zemsty i odwetu na rozmówcy.
                Potem dziwicie sie np.Tyce czy Komuchojadkowi,ze bierze z was przykład?
                Zresztą większosc na tym forum nie umie rozmawiac i sie prawdziwie spierać na argumenty...czas sie przyzwyczaic co???
                • ehoffmann Re: Ehoffmann 13.02.07, 21:38
                  Moje negatywne zachowania na tym forum biorą się z przykładu płynącego od tyki i
                  komuchochujojadka. Nie odwracaj kota ogonem ty po prawej (znalazłeś się tam
                  przypadkiem???). Bęc.
                  • komuchojadek Re: Ehoffmann 13.02.07, 23:02
                    ehoffmann napisała:

> Moje negatywne zachowania na tym forum biorą się z przykładu płynącego od
                    tyki
                    > i
                    > komuchochujojadka. Nie odwracaj kota ogonem ty po prawej (znalazłeś się tam
                    > przypadkiem???). Bęc.
                    Ewa, sorki, ale lekko przeginasz, Jestem grzecznym, ułożonym, młodym,
                    sympatycznym, urodziwym, inteligentnym, przystojnym, wesołym, wrażliwym....i
                    tak mógłbym do 6 rano...... - człowiekiem. No to kochanie miłej nocki, a jak
                    będziesz mi nadal dokuczać....no cóź nie będę uprzedzał faktów
                • madziaraplotkara Re: Ehoffmann 13.02.07, 23:00
                  No tak tradycyjnie to prowokator jest pokrzydzony. Nie pirewszy raz i nie
                  ostatni. To jak krasc i jednoczesnie krzyczxec lapaj zlodzieja! :((( Zobacz kto
                  pierwszy zaczal a kto tylko odpowiedzial.
                  • komuchojadek Re: Ehoffmann 14.02.07, 08:59
                    Ewa, Zapomniałem wczoraj dodać, piszesz za dużo literek w moim nicku, to pewnie
                    ze zdenerwowania, zapewne cała drżysz, gdzy myślisz o mnie...Wybaczam:)
                    ps. może to byc także efekt podświadomych pragnień.....a propos, bo tak wszyscy
                    ostatnio na forum się chwalą wojażami po Europie, byłaś może ostatnio we
                    Francji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka