Dodaj do ulubionych

ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin

06.05.13, 14:57
Szukam osób z Koszalina lub okolic, które jako ogrzewanie mają u siebie w domu zainstalowaną pompę ciepła a konkretnie instalację woda-powietrze. Bardzo jestem ciekawy waszych opinii co do tej formy grzania domu, bo w sieci dużo skrajnych można znaleźć. Chciałbym też w miarę możliwości po wcześniejszym ustaleniu szczegółów podjechać do kogoś kto zechce mi taką instalację pokazać, zobaczyć jak to działa, porozmawiać itd. Jeśli ktoś chciałby pomóc to proszę o kontakt mailowy Rabacki.marcel@gmail.com lub w temacie.
Obserwuj wątek
    • yaks Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 08.05.13, 14:09
      jacek.wangraf napisał(a):

> jeśli chcesz sobie obejrzeć instalację PC, to spytaj czy firma robiąca instalac
      > je oprowadzi cię po wcześniejszych realizacjach,

Skontaktuj się z panem Markiem Rozwadowskim (kom. +48 509 764 561) to jest właściciel firmy, która nam montowała instalację ziemia-powietrze. On cię niezobowiązująco oprowadzi po wcześniej montowanej instalacji i wszystko wyjaśni, jak zapytasz to dostaniesz też namiary na innych jego klientów, którzy wyrazili zgodę żeby taką instalację zaprezentować.
      • marcel.r Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 09.05.13, 13:40
        ok dzięki za namiar, sprawdzę sobie tego pana.
      • katja_24 Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 09.05.13, 17:59
        I co, zadowolony jestes? Nie pytam o sam montaz, tylko o funkcjonowanie/wydajnosc ukladu.
        • marcel.r Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 15.05.13, 12:57
          katja_24 napisała:

> I co, zadowolony jestes? Nie pytam o sam montaz, tylko o funkcjonowanie/wydajno
          > sc ukladu.

Ja dopiero jestem na etapie podejmowania decyzji co do wyboru formy ogrzewania. Aczkolwiek nie ukrywam że pompa jest moim faworytem, czytałem wiele dobrego nt. tej formy grzania ale ostatecznie nie podjęłam jeszcze decyzji. Na piątek jestem umówiony z tym panem markiem na wstępną rozmowę i jak starczy czasu to mamy podjechać zobaczyć jak działa instalacja u jakiegoś jego poprzedniego klienta, to wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej.
          • katja_24 Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 15.05.13, 15:04
            Interesowalam sie tym tematem calkiem niedawno, bo tez jestesmy na etapie budowy domu. Z moich informacji wynika, ze w naszym klimacie jedynie pompa gruntowa ma racje bytu.
            • marcel.r Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 20.05.13, 15:05
              katja_24 napisała:

> Interesowalam sie tym tematem calkiem niedawno, bo tez jestesmy na etapie budow
              > y domu. Z moich informacji wynika, ze w naszym klimacie jedynie pompa gruntowa
              > ma racje bytu.

tak też o tym czytałem, aczkolwiek nie jest to regułą.
              • katja_24 Re: ogrzewanie domu pompą ciepła Koszalin 20.05.13, 17:11
                My sobie odpuscilismy. Jedyna 'ekstrawagancja" w naszym domu bedzie kominek z plaszczem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka