Gość: piotrek IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 02:15 Czy ktoś wie który market w końcu stanie w Bielicach? Geant czy Auchan? A może coś jeszcze innego... Który z nich byłby lepszy dla mieszkańców, chyba GEANT... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RURA Re: Geant czy Auchan??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 12:11 Też nie wiem co lepsze, ale dobrze, że hipermarekt zbudują poza Koszałkowem, nie dajcie się zrobić w bambuko i pozwolić na wybudowanie luja typu Geant w mieście. Np. pod Poznaniem są dwa Auchan, jeden w Swadzimiu, a drugi w Komornikach i nie zawadzają, bo są poza miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 23:05 no nie wiem, ja tam bym chyba wolal dobry market w miescie i tak na jego powstanie potrzbna jest duza powierzchnia, ktora mozna znalezc tylko tam gdzie i tak nic ciekawego nie ma market moglby powstac np. na terenie bazy pks-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek.f Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 19:09 Miało się okazać pod koniec maja, czyli teraz... Chyba dużo lepszy byłby Geant. Jednak obojętnie który z nich powstanie to będzie bardzo dobrze. Byle nie powstał Hit albo Real, to praktycznie same spożywczaki... Czekajmy. Według zapowiedzi burmistrza Biesiekierza market ma stanąc na początku 2003 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 04.06.02, 21:40 Na razie nic. Ale nie martw się już 20 czerwca otwirają w Emce kolejne SANO!!!! Będzie śpiewaćKaja Paschalska. Super co nie........ Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Geant czy Auchan??? 05.06.02, 11:59 Gość portalu: piotrek napisał(a): > Na razie nic. Ale nie martw się już 20 czerwca otwirają w Emce kolejne SANO!!!! > Będzie śpiewaćKaja Paschalska. Super co nie........ Kolejne SANO ? - które to z kolei ? No i ta Paschalska - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: Geant czy Auchan??? IP: 217.153.4.* 05.06.02, 12:30 Tylko Sano, czy jest szansa na inna rozrywke w Emce? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Geant czy Auchan??? 05.06.02, 12:38 Samo SANO jest śmieszną instytucją. Jedyny nieścigany monopolista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: Geant czy Auchan??? IP: 217.153.4.* 05.06.02, 13:04 Trzeba wiedziec, w jakich wladzach sie lokowac i wszystko mozna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Geant czy Auchan??? 05.06.02, 13:11 Popatrz, że nikt nie zauważa monopolistycznych zapędów władz miasta Koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: Geant czy Auchan??? IP: 217.153.4.* 05.06.02, 13:23 Moze ktos zauwazy na jesien ;) Poczkamy - zobaczymy tylko, ze ani ja ani chyba Ty nie mamy tam wiele do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 05.06.02, 18:38 Pewnie, że tak.... Jeszcze raz przypominam, że w sobotę śpeiwać będzie Kaja Paschalska, poza tym na otwarciu grać będzie grupa "Los Bomberos Desperados" to chyba w piątek, a w niedzielę 23.06 Simple Acustic Trioi Henryk Miśkiewicz na saksofonie.... Jeśli chodzi o inne rozrywki to będzie kręgielnie 14 torów, trzy skałki wspinaczkowe, klub bilardowy, salon zabaw dla dzieci, klub fitness i coś tam jeszcze. Oprócz tego sporo punktów handlowych, usługowych i gastronomicznych: cukiernie, kawiarnia, pub, restauracja, bistro, herbaciarnia. Do tego bank, pralnia chemiczna, apteka, salon fotograficzny, zoologiczny, prasowy, agencja turystyczna, lokale operatorów GSM (era, plus i idea), lotto. Do tego dojdzie masa boksów z ciuchami. Otwarte ma być też ilka dużych sklepów z meblami i butami. I najważniejsze!!!!! SANO o powierzchni 800 metrów kwadratowych, szkoda że takie małe :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_zan Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 17:26 Otwierajcie cokolwiek byle jak najszybciej. Oby nie było to sto szesnaste SANO, ani siedemdziesiąty trzeci TORG. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:26 Carefour odpada. Po pierwsze buduje się tylko w największych miastach, a po drugie po tym co zobaczyłem w Szczecinie to już wolę Hipo (prawie...) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Geant czy Auchan??? 09.06.02, 21:32 Oby to nie był sam blaszak. Poza tym ciekawe czy puszczą bezpłatny autobus i co na to PKM Koszalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Geant czy Auchan??? IP: *.koszalin.tpnet.pl 09.06.02, 21:51 Na pewno nie, choć w tej chwili większość hipermarketów buduje się w ten sposób. Tanio i szybko... Jednak jeśli obok niego ma powstać centrum handlowe to na pewno znajdzie się parę cegieł:))) A co do autobusu to muszą go puścić, choćby ze względu na fakt, że będzie to na największym wygwizdowiu Koszalina, a właściwie Biesiekierza... Odpowiedz Link Zgłoś
toetoe Re: Geant czy Auchan??? 09.06.02, 21:56 Z Carefourami jest tak jak z innymi sieciowkami... Powstaja tam gdzie jest popyt, ktory wygeneruje zysk. Apropos Szczecina: Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Gość portalu: piotrek napisał(a): > Carefour odpada. Po pierwsze buduje się tylko w największych miastach, a po > drugie po tym co zobaczyłem w Szczecinie to już wolę Hipo (prawie...) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: Geant czy Auchan??? 28.11.02, 10:41 sloggi napisał: > Jakieś nowości w tym temacie? Nic, przynajmniej ja nic nie słyszałem, ale na pewno wkrótce coś się rozwiaże. Tym bardziej, że wójtem gminy został Hermanowicz... Nie jestem pewien co do składu rady gminy... ktoś coś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Geant czy Auchan??? 28.11.02, 10:54 Nie prędko coś się zacznie dziać. Póki co moja ulubiona sieć sklepów zapewne uruchomiła 5 kolejnych placówek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Geant czy Auchan??? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 29.11.02, 11:17 sloggi napisał: > Nie prędko coś się zacznie dziać. > Póki co moja ulubiona sieć sklepów zapewne uruchomiła 5 kolejnych placówek? Geant czy Auchan? Żaden nie jest interesem dla miasta Koszalina. Jak już ktoś miałby na tym zarobić to na pewno: - właściciel gruntu (przy sprzedaży), - gmina Biesiekierz (podatki od nieruchomości), - Warszawa??? (podatek od osób prawnych). Aktualnie sprawa jest wstrzymana. Zgodnie z ustawą gmina (Biesiekierz) jest zobowiązana do przedstawienia "Prognozy skutków budowy hipermarketu dla rynku pracy, komunikacji oraz zaspokojenia potrzeb i interesów konsumentów w gminie Biesiekierz i w Koszalinie". Jak na razie przedstawiane opracowania to delikatnie mówiąc - kpina. Bo jak można zaakceptować coś w czym pisze się na temat Koszalina, jedynie że większość klientów planowanych obiektów handlowych stanowić będą mieszkańcy Koszalina. Tak tylko to. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś