Dodaj do ulubionych

Spotkanie z Zanussim

12.10.05, 11:46
W niedzielę, 16 października, o godzinie 17:00 w kinie Kryterium odbędzie się
specjalny pokaz filmu "Persona non grata" Krzysztofa Zanussiego. Po projekcji
- dyskusja z reżyserem.
Obserwuj wątek
    • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 12.10.05, 13:22
      Sylwia, MOK powinien Ci placić. Ale to prawda - przyjeżdża tworca i prezentuje
      dzielo. Uważam, że powinno zabraknąć miejsc w sali kryterium! Do zobaczenia!
      • sikor102 Re: Spotkanie z Zanussim 12.10.05, 20:16
        W Koszalinie tłumy na takim spotkaniu??? Bardzo w to wątpie.
    • sylwia_29 Re: Spotkanie z Zanussim 13.10.05, 11:29
      Plarza - :-)))
      Sikor - do tej pory rzeczywiście na tego typu spotkanich nie było tłumów, ale
      DKF też wcześniej świecił pustkami, więc... nigdy nie wiadomo!
      • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 13.10.05, 12:18
        Sylwia, to rzadko bywałas na DKF. Bywa różnie. A i tak lepiej, niz na
        normalnych seansach. Troche sie jednak ludzie w Koszalinie znają.
        • kajka78 Re: Spotkanie z Zanussim 13.10.05, 12:31
          No bez przesady!!
          Jakie pustki????????????
          Na DKF-y przychodzi wiecej ludzi niż srednio na seanse do kina. A wiecie, ze
          mozna zglaszac swoje tytuly?
          Co proponujecie?
        • sylwia_29 Re: Spotkanie z Zanussim 13.10.05, 15:47
          Plarza - tuptam na spotkania DKFu regularnie od kilku lat. I bywały seanse,
          które gromadziły jedynie grupkę ludzi. Nie znam statystyk dotyczących tego, jak
          wygląda średnia poszczególnych seansów, jeśli chodzi o widzów, niemniej jednak z
          moich obserwacji wynikało, że komercyjne tytuły zbierały jednak dużo większą
          liczbę osób. Trudno zresztą porównywać filmy, jeśli jeden z nich pojawia się na
          ekranie jeden jedyny raz, a drugi jest prezentowany kilka razy dziennie przez 2
          tygodnie.
          Ilekroć jestem w Alternatywie tam wciąż jest pustawo. Jeśli więc tę grupę osób,
          która się "zna" podzielić na ilość dni prezentowania filmu w Alternatywie to
          cóż, wygląda to tak sobie.
          • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 13.10.05, 17:54
            Masz rację, mało nas. Czyżby festiwal zaspokajał wszystkie potrzeby? Bo wtedy
            sa tłumy!
    • sylwia_29 Re: Spotkanie z Zanussim 14.10.05, 13:48
      Festiwal zapewne nie zaspokaja wszystkich potrzeb, ale ma jedną wielką zaletę -
      darmowe bilety na seanse.
    • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 16.10.05, 14:56
      Sylwia, na Twoje miłe zaproszenie ide na film i spotkanie z K.Zanussim. Robie
      frekwencje, bo biore dwie osoby. Przysięgły, ze zostana na spotkaniu. Spotkajmy
      sie tu wieczorem, po. Nie wiem, która może być.
      • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 16.10.05, 20:54
        I jak Wam sie podobala frekwencja oraz aktywność na spotkaniu z rezyserem.
        Film - rewela!
    • plarza Re: Spotkanie z Zanussim 17.10.05, 11:03
      Skoro sylwia nie byla - ja opowiem. Film "Persona non grata" znakomity. Koncert
      aktorski to raz. Po drugie - świetna cenzurka naszej obecnej mentalności.
      Niestety, nie jest to ocena pozytywna, mimo tego, co mowil sam rezyser. Co do
      widowni. Gdyby nie goście zaproszeni / widziałam zaproszonka/ byłoby cienko. I
      tak łysiny wolnych miejsc świeciły zbyt mocno, jak na gościa tej klasy, co
      K.Zanussi. Co prawda, plan pobytu sie zmienił. Spotkalismy sie PRZED filmem, a
      nie po. Mimo to, tyle wiadomo o filmie i tworcy, że byloby o co pytać.
      Aktywnośc zebranych - żenująca. Trzy osoby chyba zabrały głos. Nie wiem, ile
      organizatorów kosztowala przyjemnośc goszczenia p.Zanusssiego. Pewno niemalo.
      Czy sie opłaciła? To się okaże. W postaci ewentualnych takich spotkań.
      • pobrzeze Re: Spotkanie z Zanussim 17.10.05, 12:29
        Takie spotkania winno się organizować w bardziej kameralnych warunkach...
        A sam pan Zanussi zawsze albo spóźnia sie,albo w ostatniej chwili zmienia plany.
        Byłem kiedyś w Kontrastach w Szczecinie na takim spoktaniu...było podobnie!
        Oczywiście spotkania przed projekcją a nie po..i dyskusja podobnie.
        Choć miało byc inaczej.Jeżeli miało być spotkanie z reżyserem połączone z
        pokazem jego najnowszego filmu...to o czym mówimy....
        Publiczność przyszła porozmawiać o problemach-uchwyconych w filmie i o tym co
        trapi nasze coraz bardziej zagubione społeczeństwo!(w ocenie samego reżysera)
        Ogólnie-poglądy Zanussiego- reżysera są znane -nie tylko w Polsce!
        Chcieliśmy porozmawiac o tym co Jego dziś najbardziej trapi,czy widzi jakąś
        recepte,czy ma jakieś propozycje.I jak widzi nasza stale zmieniającą sie
        rzeczywistość-jakoś się nie udało!!!!!!!!!!
    • sylwia_29 Re: Spotkanie z Zanussim 17.10.05, 14:24
      Narobiłam szumu i w końcu mnie nie było. Byłam w tym czasie jakieś 200 km od
      Koszalina, nie zdążyłam dojechać :-( Jeśli zdążyłabym dojechać to na pewno
      przysłużyłoby się to frekwencji, ale aktywności niekoniecznie. Jestem wrednym
      typem słuchacza i obserwatora. Głos zabieram rzadko, chyba, że coś mnie
      wyjątkowo "zapieni" ;-) Mimo wszystko żałuję, że mi się nie udało. Kto wie kiedy
      kolejne takie spotkanie...
      Na film wybiorę się w tygodniu na pewno.
    • sikor102 Re: Spotkanie z Zanussim 17.10.05, 20:42
      "W Koszalinie tłumy na takim spotkaniu??? Bardzo w to wątpie." Chyba jakimś
      prorokiem jestem.
      • andre3b Re: Spotkanie z Zanussim 17.10.05, 22:20
        Dajcie już sopokój z tym Zanussi! Pralki to może robią dobre, ale filmy...?
        Ludzie po ciężkiej całotygodniowej pracy wolą sobie pójść do kina na coś
        bardziej relaksującego, a nie na
        jakiś nudny film i dyskusje o nim, która zreszta odbyła sie przed seansem heheheh

ps. Kto mi odpowie? Jak można dyskutować o filmie przed jego zobaczeniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka