Dodaj do ulubionych

absolwenci dubois

IP: 62.77.172.* 12.11.02, 15:42
hej skonczylam ''dibka'' i mam do niego lekki sentyment- koszmary senne
przeszly mi po polr roku intensywnej terapiipsychiatrycznej;-)
co sie tam teraz dzieje jak sie sprawuje janus - moj ulubieniec;;-)
i.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rybeńka Re: absolwenci dubois IP: proxy / *.domdata.com 13.11.02, 15:11
      Też jestem absolwentką i również miałam koszmary nocne. Dlaczego tej szkole
      nadali miano "twórczej", skoro cały czas podcinali nam skrzydła?
      • Gość: izqa Re: absolwenci dubois IP: 213.105.178.* 13.11.02, 18:56
        ha no wlasnie, czy ktos pamieta z dibka jakiegos profa z powolaniem, pasja,
        naprawde lubiacego swoja prace?
        mi raczej utkwili w pamieci zakompleksieni gnebiciele.
        a ze szkoly wynioslam tylko przekonanie ze prawdziwe zycie i wiedza znajduja
        sie bardzo daleko od murow naszego liceum;-)
        i.
        • Gość: jazzburger Re: absolwenci dubois IP: 217.97.135.* 14.11.02, 15:56
          Ja nie miałem koszmarów nocnych, chociaż może powinienem je mieć.
          Byłem i jestem twardzielem. HeHe.
          Byłem kilka razy zawieszany w prawch ucznia
          za:
          1.wygląd,
          2.palenie papierosów,
          3.wypracowanie z j. polskiego ( użyłem wulgaryzmów )
          4.krytycyzm wobec lektur szkolnych, a właściwie sposóbu ich nieudolnej
          interpretacji,
          5.odmowę wykonania na wf upokarzających i niebezpiecznych ćwiczeń na drabince,
          6.insynucje jednej z nauczycielek jakobym w miejscu publicznym zachowywał się
          nieprzyzwoicie.
          Śmieszne, prawda?
          Nauczycieli kreatywnych nie pamiętam z tej szkoły.
          Za to kreatywni byli moi koledzy i koleżanki.
          Miałem szczęście poznać wielu świetnych ludzi, którzy mnie w jakiś sposób
          ukształtowali. To jedyny plus tego liceum - fakt, że przyciągał ludzi
          poszukujących, cokolwiek to znaczy.

pzdr
          • Gość: ... Re: absolwenci dubois IP: *.msns.str.ptd.net 16.11.02, 02:07
            jedno co pamietam fajne laski byly do wyciecia i calkowicie niechetne
        • Gość: CCCP Ja pamiętam IP: *.acn.waw.pl 24.11.02, 10:41
          Gość portalu: izqa napisał:

> ha no wlasnie, czy ktos pamieta z dibka jakiegos profa z powolaniem, pasja,
          > naprawde lubiacego swoja prace?
          > mi raczej utkwili w pamieci zakompleksieni gnebiciele.
          > a ze szkoly wynioslam tylko przekonanie ze prawdziwe zycie i wiedza znajduja
          > sie bardzo daleko od murow naszego liceum;-)
          > i.

W latach 1956-1960 (wtedy chodziłem do tej szkoły i - co jest? jeszcze jakoś
          żyję?) uczyła tam polskiego Pani Krystyna Słowik. Mam nadzieję, że cieszy się
          dobrym zdrowiem. Zawsze miło ją wspominam. Potrafiła zachwycić tym lub owym, a
          o to już wówczas było bardzo trudno.

Pozdrawiam

• Gość: CCCP Ale rzeczywiście ruch na tym forum, IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 16:57
            Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Gość portalu: izqa napisał:
            >
            > > ha no wlasnie, czy ktos pamieta z dibka jakiegos profa z powolaniem, pasja
            > ,
            > > naprawde lubiacego swoja prace?
            > > mi raczej utkwili w pamieci zakompleksieni gnebiciele.
            > > a ze szkoly wynioslam tylko przekonanie ze prawdziwe zycie i wiedza znajdu
            > ja
            > > sie bardzo daleko od murow naszego liceum;-)
            > > i.
            >
            > W latach 1956-1960 (wtedy chodziłem do tej szkoły i - co jest? jeszcze jakoś
            > żyję?) uczyła tam polskiego Pani Krystyna Słowik. Mam nadzieję, że cieszy się
            > dobrym zdrowiem. Zawsze miło ją wspominam. Potrafiła zachwycić tym lub owym, a
            > o to już wówczas było bardzo trudno.
            >
            > Pozdrawiam
            >

Czekajac na odpowiedź można z nudów wykorkować.

Cheers,

C.
            • Gość: izqa Re: Ale rzeczywiście ruch na tym forum, IP: 213.105.178.* 04.12.02, 21:53
              kochany ja pracuje na dwa etaty bardzo mi trudno trafiac w klawisze.
          • Gość: izqa Re: Ja pamiętam IP: 213.105.178.* 04.12.02, 21:46
            znam p. Slowik osobiscie (udalo mi sie;-) cieszy sie dobrym zdrwoeim i naet na
            emeryturze przygortowuje do matur egzaminow itd oczywiscie bezinteresownie bo
            uczenie to jej pasja. ale teraz takich nauczycieli - pedagogow - wzorow juz
            prawie nie ma.
            pozdrawiam
            k.
            • Gość: CCCP Re: Ja pamiętam IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 22:39
              Gość portalu: izqa napisał(a):

> znam p. Slowik osobiscie (udalo mi sie;-) cieszy sie dobrym zdrwoeim i naet na
              > emeryturze przygortowuje do matur egzaminow itd oczywiscie bezinteresownie bo
              > uczenie to jej pasja. ale teraz takich nauczycieli - pedagogow - wzorow juz
              > prawie nie ma.
              > pozdrawiam
              > k.

To droga Izqo przekaż proszę Pani Słowik jak najserdeczniejsze pozdrowienia od wdzięcznego ucznia. Byłbym wdzięczny za Jej adres pocztowy.

• Gość: izqa Re: Ja pamiętam IP: 213.105.178.* 07.12.02, 16:45
                na forum to ci raczej nie podam;-)
                izqa@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka