Dodaj do ulubionych

odradzam meblowy

17.04.07, 13:25
jestem po przeprowadzce poprzedzonej remontem mieszkania. chcialabym sie
podzielic uwagami z tego przedsiewziecia.
skorzystalam z uslug przeprowadzkowych Pana Piotra z ul. Cisowej. bardzo
polecam. dosknala obsluga, sprawne szybkie dzialanie, sympatyczni ludzie.
rozlozyli zlozyli na miejscu moja 5-drzwiowa szafe. i to bez czasowego
wyprzedzenia. zadzwonilam wieczorem przeprowadzka odbyla sie nazajutrz.
natomiast bardzo mocno odradzam sklep meblowy przy ul. Modrzejewskiej i
Moniuszki ( jeden wlasciciel). kanapa, ktora zamowilam 12 marca ( polska
kanapa) miala przyjechac przed swietami wilekiej nocy. poszlam na reke Pani ze
sklepu, ktora balagala ze by odbylo sie to po swietach, bo ona bedzie musiala
w Wielka sobote otwierac sklep. mimo tego nie odebralam kanapy nawet we wtorek
po swietach, poniewaz okazalo sie ze byla pomylka w transporcie. wobec tego
wlasciciel sklepu postawil mnie przed faktem , ze przywiezie kanape dopiero 16
kwietnia, bo on nie bedzie puszczal dodatkowego transportu, mimo moich prosb
aby zalatwic sprawe wczesniej, bo ja sam z dwojka dzieci nie bede miala na
czym spac. kupilam i wyremontowalam mieszkanie, a teraz przez jego brak
profesjonalizmu, trace czas i place czynsz a nie mieszkam. nie chcial zejsc z
marzy, nie wyjasnil sprawy z producentem, kto ponosi wine za pomylke.
poprosilam aby w ramach zadoscuczynienia mojej szkodzie wniosł mi kanape na 1
pietro ( jestem samotna matka). odmowil. z zimna krwia przywiozl kanape,
postawil pod klatka i odjechal.
obiecalam mu , ze zrobie mu zla reklame , a poniewaz nie rzucam slow na wiatr
wlasnie to czynie. odradzam transakcji z tym Panem, ( Paweł Waścikowski),
poniewaz nie potrafi sprostac zadaniu pośrednika miedzy klientem a
producentem. nie zdaje sobie sprawy, ze sklepow w Koszalinie jest wiele i nie
dba o dobro klienta.
Obserwuj wątek
    • martuha2 Re: odradzam meblowy 17.04.07, 19:39
      Kobieto, pomyłki się zdarzają każdemu.
      Nikt nie jest doskonały, ja pier**le co za baba głupia:P
      Mówi tak jakby ona nigdy w życiu się nie pomyliła...
      ZAL MI CIEBIE
      • toniia Re: odradzam meblowy 17.04.07, 21:23
        Prawdą jest, że hamskie zachowanie najzdrowiej jest IGNOROWAC
        ale .........Drogi panie/pani - nie o pomyłkę tu chodzi tylko o ZASADĘ.
        Wulgarny język Twojej krótkiej reakcji na list niestety ujawnia żałosnego,
        zakompleksionego człowieczka jakim z pewnością JESTES. I to właśnie ciebie jest
        mi ŻAL!!! a nie pechowej klientki sklepu meblowego.
        Człowiek bez zasad to..jak ciało bez duszy. Zestaw związków chmicznych jak w
        labolatorium.
        Ja na miejscu tej pani zerwałabym umowę nawet gdyby sprawa miąła skończyć się w
        sądzie.A proszę wierzyć jej byłoby na wierzchu. Za naiwność się płaci i ta pani
        właśnie dostała bardzo kosztowną lekcję.
        Osobiście nigdy nie zajrzę do tego sklepu. Jestem wdzięczna za tę wiadomość bo
        właśnie planuję zakup ....kanapy.
        Pozdrawiam
        • romulek Re: odradzam meblowy 17.04.07, 22:40
          Jeżeli jest się tak naiwnym konsumentem ,żeby wobec takiej ilość sklepów
          meblowych w Koszalinie czekać miesiąc na kanapę to sobie samemu trzeba
          podziękować.Pomyłki i problemy zawsze i wszędzie się zdażają, kto nic nie robi
          się nie myli.Nigdy nie kupuje i płacę jak nie zobaczę prosta zasada.krytykować
          łatwo a czy ty sama nigdy niczego nie zawaliłaś??????zawsze jesteś miła i
          uprzejma??????????pomyśl!!!!!!!!
          • aga.as1 Re: odradzam meblowy 17.04.07, 23:42
            A kiedy kupowałaś jakiekolwiek meble w Koszalinie? Chyba jeszcze nigdy. Ogólną
            zasadą przyjętą w Koszalinie (i nie tylko) jest dokonanie przedpłaty na meble.
            Gdy rezygnujesz bardzo trudno wycofać pieniądze, bo ponoć zostały już dawno
            przekazane producentowi. Do tego, gdy "miła pani lub pan sprzedawca" gorąco
            zapewnia Cię, że lada moment zrealizują zamówienie to odpuszczasz i czekasz.
            Napisałaś "Nigdy nie kupuje i płacę jak nie zobaczę prosta zasada". To jednak
            nie jest tak, że nie wiesz co kupujesz lub zamawiasz. W sklepie jest tzw stała
            ekspozycja, więc klient widzi co zamawia i za co płaci. Podziwiam wyrozumiałość
            w stosunku do tego sprzedawcy i życzę żebyś znalazła się w identycznej sytuacji.
      • aga.as1 Re: odradzam meblowy 17.04.07, 23:32
        Wiedziałam, że w tej Polsce wszystko stoi na głowie, ale do tej pory sądziłam,
        że ludzi którzy wypowiadają się na tym forum można podejrzewać o normalność. A
        tu niespodzianka, przykra, bo przykra, ale niespodzianka. Widocznie jednak nie
        wszystkich można podejrzewać o normalność. Współczuję dziewczynie, która
        trafiła na takiego chamskiego sprzedawcę. Tobie Martuha2 oraz innym
        forumowiczom, którzy tak doskonale rozumieją tego typu praktyki stosowane na
        rynku życzę żeby znaleźli się w podobnej sytuacji. Mam nadzieję, że zrozumiecie
        w momencie, kiedy długo oczekiwany mebel sami będziecie musieli wtargać np na
        drugie piętro. Czy może serdecznie podziękujecie kierowcy za transport i z
        entuzjazmem wtargacie wersalkę na plecach, bo przecież to normalne? Dziewczyna
        jest sama z dwójką dzieci. To chyba nie jest zbyt komfortowa sytuacja żeby
        biegać po innych sklepach Koszalina w poszukiwaniu innego sklepu. Martuha2
        przebiegnij się może z dzieckiem do sklepu meblowego np na koniec
        Gnieźnieńskiej, gdzie nawet nie ma chodników a później ocenianiaj innych. Poza
        tym nie wiem nawet, czy jest jakikolwiek sens kierowania tych uwag akurat do
        ciebie, chyba i tak to do ciebie nie dotrze. Epitety, których używasz najlepiej
        świadczą o twoim poziomie kultury a raczej o jego braku. Do innych "myślących"
        podobnie: owszem, pomyłki się zdarzają, ale jakiś szacunek należy się każdemu
        klientowi. Moim zdaniem dziewczyna była zbyt miła i sympatyczna, więc
        sprzedawca postanowił nie przejmować się nią uznając sytuację za nieszkodliwą.
        Przy takiej pomyłce tym bardziej powinien jej jakoś zrekompensować czas
        oczekiwania na ten mebel i wszystkie nerwy, a nie podrzucać wersalkę pod klatkę
        schodową. No ale z tego, co widać jaki właściciel tacy pracownicy. Z takim
        podejściem nie będą mieli zbyt wielu klientów. Koszalin jest mały i
        taka "reklama" szybko trafia do zainteresowanych, na szczęście. Przykre, że
        wielu Koszalinianom daleko jeszcze do cywilizowanych i kulturalnych ludzi,
        przykre, że tak chętnie uważacie się za Europejczyków. W większym mieście z
        takim podejściem jak Matruha2 nie zrobilibyście jakiejkolwiek kariery. Szkoda
        tylko, że taką wizytówkę wystawiacie naszemu miastu, no ale jak mawia mój
        znajomy "taka gmina"
        • mewka74 Re: odradzam meblowy 18.04.07, 07:30
          dziekuja za wypowiedzi. pierwsza pomijam, bo nie rozumiem tego jezyka.
          poprzednia odpowiedz trafia w sedno sprawy. otoz zamowilam kanape i wplacilam
          zadatek, powtarzam zadatek a nie zaliczke. bez niego nie uruchomionoby
          zamowienia. ale tu chodzi nie o fakt spoznienia, bo to owszem kazdemu sie
          zdarza, lecz o fakt zwyczajnego niedbalstwa i ignorowania oszukanego klienta.
          chodzi mowiac prosto o zwyczajne przyznanie sie do winy , zadoscuczynienie i
          forme pokory przed sytuacja ktora sie stala, a ja jestem w niej najmniej winna.
          nie uslyszalm slowa "PRZEPRASZAM"!
          przy okazji dalszych refleksji remontowo - przeprowdadzkowych polecam sklep "w
          domku" na moniuszki. fachowa obsluga, mozliwosc zwrotu i maksymalna ilosc
          artykułow na minimalnej powierzchni.
      • mewka74 Re: odradzam meblowy 18.04.07, 07:33
        martuha2. mi tez zdarzaja sie pomylki , mam codziennie kontakt z ludzmi , w
        pracy i po pracy. ja w odroznieniu do Pana Pawla wyznaje skruche, bije sie w
        piers i PRZEPRASZAM,ktore ( wnioskujac z twojej wypowiedzi) chyba nie miesci sie
        w twoim slowniku. a staram sie zawsze w jakis inny sposób, niekoniecznie
        materialny, wyrownac straty petentowi.
        • mewka74 Re: odradzam meblowy 19.04.07, 11:05
          Dokładnie tak jak mówisz Prime. prawa wolnego rynku..... ten Pan zachowywał sie
          tak jakby był potentatem wsrod sprzedawcow, a klient powinien sie zabijac o jego
          uslugi. ja niestety bylam postawiona pod sciana, raz ze wplacilam zadatek ,
          ktory jest bezzwrotny, dwa ze nie moglam sobie pozwolic na zamowienie u
          konkurencji i czekanie kolejnych min. dwu tygodni na wykonanie zamowienia.
          jedyne co mnie cieszy w calej tej "zabawie kanapowej" ze kanapa jest
          fantastyczna i przynajmniej ona spelnila moje oczekiwania.
    • prime9 Re: odradzam meblowy 19.04.07, 10:49
      Widze,ze fala hamstwa zalewa nas calkowicie. Ludzie uzywajacy pierwotnego jezyka kupili sobie komputery i nawet tu tłamsza nas swoimi wulgaryzmami. Ja tez moge powiedziec kilka slow o wspomnianej przez mewke74 firmie. W moim odczuciu ich dzialanie oparte jest na zasadzie...zaplac i spadaj. Mam nadzieje,ze prawa wolnego rynku bardzo szybko zweryfikuja takich nieuczciwych sprzedawcow, ktorzy nie wywiazuja sie z zawartych umow, a dobro klijentow maja za nic.
    • michalina7 Re: odradzam meblowy 26.04.07, 13:44
      Czekałam na umywalkę 7 miesięcy. Raz przyszła uszkodzona, potem w innym kolorze,
      potem znowu cos tam. No ale suma sumarum umywalkę dostałam i to za darmo. W
      ramach zadosćuczynienia i zachowania dobrego imienia sprzedawca zwrócił mi
      pieniądze a było to niemało bo około 600 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka