Dodaj do ulubionych

Internet w Telewizji Kablowej Koszalin

03.08.07, 20:23
Co myślicie o usługach TKK, czy jesteście zadowoleni z ich usług? Nie
uważacie, że dostęp do Internetu jest zbyt drogi jak na Koszalin?
512/64 kb/s - 57,00
2048/128 kb/s - 109,80
4096/512 kb/s - 183,00
8192/1024 kb/s - 250,10

a ta sama kablówka w Białogardzie:

1024/256 kb/s - 40,00
2,5/0,5 Mb/s - 75,00
6/1 Mb/s - 150,00
W nocy w godzinach 0:00-8:00 prędkości ściągania danych są podwajane tzn:
2048/256 kb/s
5/0,5 Mb/s
12/1 Mb/s

Jeżeli możecie, to podzielcie się swoją opinią na ten temat.
Pozdrawiam
Robert
Obserwuj wątek
    • myszka153 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 03.08.07, 23:28
      ja mam internet przez kablowke i jestem zadowolona i cena tez jest normalna bo
      dowiadywalam sie w kilku innych miejscach i ceny sa takie same a i zdarzaly sie
      o pare zlotych drozsze,wszystko zalatwione szybko mila obsluga.ja jestem za i
      polecam
    • gagunia Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 04.08.07, 07:51
      szczerze mowiac wkurza mnie tkk i chetnie bym zmienila dostawce internetu.
      kanciarze jakich malo- od grudnia nie wystawili mi faktury korygujacej, wkrecaja
      jakies bajki dotyczace platnosci, okresu rozliczenia, "niby" bonusow. obsluga
      beznadziejna - nie dali mi plytki instalacyjnej, musialam sie upominac.
      od czasu do czasu maja jakies dziwne przerwy - 1-2 godziny nawet, o czym sie
      przekonalam bedac tydzien na zwolnieniu.

mam najnizszy abonament i jestem srednio zadowolona z transferu. generalnie nic
      nie sciagam a jakosc nie rozni sie od takiego samego transferu przez radio
      (korzystalam ze 3 lata wiec mam porownanie).

ogolnie - cena zbyt wysoka w stosunku do jakosci uslugi.
    • myszka153 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 04.08.07, 09:50
      nie dopisalam sa nieraz przerwy ale przewaznie jak cos robia ja nie mialam
      problemu juz dosyc dlugo i nie dodalam ze ma predkosc 512 a tak wogole to nigdy
      nie bedzie tak ze wszyscy beda zadowoleni i to normalne ja stanowczo odradzam gawex
    • j0tj0t87 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 04.08.07, 19:44
      Podane przez Ciebie prędkości są nieaktualne. I tak zamiast 512/64 otrzymujesz
      za 57zł łącze 1024/128 (niedawno przeprowadzałem stosowną korespondencje z TKK,
      w umowie 512 a dostajesz 1Mb, a w perspektywie kolejne zwiększenia za darmo).
      Wnioskuję, że inne łącza są również podwojone za dotychczasową cenę. Ogólnie z
      netem w Koszalinie jest słabo. Jeśli masz stacjonarny (nawet ab. socjalny w
      Energisie/Multimo, Netii) możesz skorzystać z tzw. operatorów BSA, np. GTS
      Energis, Netia (tylko WiFi, po kablu od 15 września), tTELE2 (musisz mieć neta i
      fona w ich sieci - odradzam) lub Dialog. Możesz też wziąć radio np. wspomniany
      Gawex, lub jnet.republika.pl/ www.flashnet.net.pl/main.html . Też
      jestem na etapie szukania neta dla siebie i jednak mimo wszystko wezmę TKK na
      24m-ce. Pzdr
      • pawlos28 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 04.08.07, 19:58
        No jeżeli nawet podwoili przepustowość neta, to i tak cena i upload w stosunku
        do innych operatorów daje dużo do życzenia, bo jest najniższa. Powinny być
        przepustowości synchroniczne (czyli down/up taki sam). Ostatnio wymieniali
        światłowody, to może coś się zmieni, oby na lepsze. Większość uważa, że długo
        przyjdzie nam poczekać na opcję "dużo za niską cenę", ale mam taką cichą
        nadzieję, że coś się zmieni na lepsze, w końcu muszą coś zadziałać, żeby nie
        stracić klientów. Czują się po prostu monopolistami w dostawie usług i nikt im
        nie zagrozi, żadna konkurencja.
        • j0tj0t87 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 05.08.07, 19:22
          Grom ISP oferuje internet w technologii ADSL - łącze asynchroniczne. Tak jest
          realizowana popularna Neostrada/Neozrada jak wolą niektórzy. Podyktowane to jest
          faktem, że co normalne więcej danych się pobiera, a mniej wysyła - więc nie ma
          co się bić z koniem, żeby mieć 1Mb uploadu - bo ilu osobom to się przyda.

A w uzupełnieniu do swojego poprzedniego posta dodam, że porównywanie samych
          comiesięcznych opłat za net mija się z celem i jest niemiarodajne. Należałoby
          bowiem zsumować opłaty za dany okres czasu, opłatę instalacyjną,
          aktywacyjną,kupno sprzętu itp. i dopiero wtedy całościowy koszt podzielić przez
          ilość miesięcy w danym okresie czasu.

PS Parę lat temu temu powszechne w Polsce były modemy analogowe (56Kb), płaciło
          się za to jak za złoto i jakoś nikt nie narzekał. Teraz ludzie mają 1Mb za
          śmieszne pieniądze i się żalą. Jak to jest - im lepiej, tym gorzej?
          • pawlos28 Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 05.08.07, 19:45
            A czy jest lepiej? W porównaniu do poprzednich lat i technologi, to z pewnością
            tak. Kiedyś jak były modemy i trzeba było słono płacić, to po prostu się nie
            siedziało na Internecie albo siedziało tylko chwilkę za ciężko uzbierane 2zł.
            Teraz powinno być standardem min. 1Mb ale nie za 50zł tylko za 15 - 20zł, a nie
            każdy potrzebuje dużego downloadu, bo mnie np. zależy na większym uploadzie,
            gdyż średnio co drugi dzień wysyłam dane o wadze 2Gb, więc muszę troszkę czekać
            aż to przepcha się przez sieć. No nic, pozostaje tylko poczekać na lepsze czasy.
    • andre3b Re: Internet w Telewizji Kablowej Koszalin 05.08.07, 20:09
      Z TKK jestem bardzo zadowolony, ale twórców i administratorów ich strony www już
      dawno bym zwolnił na zbity pysk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka