GoĹÄ: życzliwy IP: *.Red-88-14-254.dynamicIP.rima-tde.net 16.12.07, 22:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Powstaje ośrodek walki z szatanem 16.12.07, 22:02 "GW" zaczyna przypominac gazetke parafialna. Obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 16.12.07, 23:13 ze gazeta wyborcza o tym napisała to przecież nie oznacza że to ona zakłada ten ośrodek i nawet że popiera sens tego pomysłu ,raczej traktuje to jako swoiste zjawisko w naszej rzeczywistosci . Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 16.12.07, 23:25 Nie o to chodzi. Juz od dawna szczecinska "GW" bezrefleksyjnie drukuje tego typu teksty. Nie ma w tym oczywiscie nic zlego, ale pasuje to bardziej do "Kosciola nad Odra i Baltykiem" (czy ten periodyk kurii istnieje jeszcze?) niz do powaznej liberalnej gazety... :P Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 16.12.07, 23:35 dodatki lokalne mają to do siebie ze sa raczej bezrefleksyjne a bardziej informacyjne .ten osrodek powstał pod szczecinem a nie rzeszowem ,może zresztą pod rzeszowem też powstał ale to nie ciekawa informacja dla szczecińskiego dodatku . Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes Bardzo potrzebny jest ten ośrodek 17.12.07, 07:54 Taki ośrodek jest nam bardzo potrzebny, było już parę udokumentowanych opętań m.in. radny Koziołek ze Stargardu i nasz Prezio, przyda mu się kontrolne odczynienie od czasu do czasu. Marian miał tylko chimerę tułaczkę a ile szkód narobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nestor To wcale nie jest śmieszne !!! IP: 212.87.235.* 17.12.07, 09:11 Puste gadki o "ciemnogrodzie, średniowieczu, obciachu" itp. czy inne kpiny mogą mówić tylko ci, którzy nie maja pojęcia o co chodzi. Być może swój ogląd rzeczywistości biorą wyłącznie z hollywoodzkich superprodukcji, lub znikąd, bo są np. zbyt młodzi. Opętanie, wymagające egzorcyzmów, nie zdarza się może zbyt często, ale jest to ogromny problem, za którym stoją ludzkie cierpienia. Widziałem w swoim życiu kilkoro ludzi opętanych - tego nie da się zapomnieć. Spotkałem też takich, którzy dostąpili uwolnienia. Typowe kanały, przez które zło może zawładnąć człowiekiem, to wróżbiarstwo, radiestezja, wywoływanie duchów (spirytyzm) czy tzw. bioenergoterapia (w większości jest zwykłym oszustwem, ale czasem stoją za tym złe moce). Nie lekceważcie tego - los ludzi opętanych przez szatana jest przerażający. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asdf Osoby skrzywdzone przez kościół katolicki!!! IP: *.asystent.ds.polsl.pl 17.12.07, 09:27 Takie osoby mają awersję do kościoła i Boga. Często nie zdają sobie sprawy z rzeczywistej przyczyny swoich problemów, bo przecież ojciec- nadgorliwy katolik tyranizuje swą rodzinę z miłości i dla dobra tej rodziny. KK traci wiarygodność, bo przestał się zajmować rzeczywistymi problemami ludzi i kłamie o Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zet ciekawe ile kasuja za takie egsorcyzmy, moze to IP: *.echostar.pl 17.12.07, 10:33 jest dobry pomysl na biznes ? mysle, ze w ich odprawianiu nie byl bym gorszy od takiego ksiadza(jesli chodzi o skutki). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes a co z opętanymi przez Boga 17.12.07, 10:38 Wszak Ci są najgorsi i ich jest najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: a co z opętanymi przez Boga 17.12.07, 11:06 Najorsi sa ldzie glupi, ktorzy uwazaja sie za wyrocznie - podpowiadam: to moze chodzic o ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes Re: a co z opętanymi przez Boga 17.12.07, 11:12 w tym wszystkim zdecydowanie za dużo harego potera Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Wilk. Opętanie jest oficjalną jednostką chorobową w psy IP: 195.177.83.* 17.12.07, 12:21 w psychiatrii. W większości psychiatryków ksiądz egzorcysta to stały gość. W niektórych jest nawet rezydentem. Ale ponieważ poprawna politycznie medycyna powinna byc za wszelka cenę ateistyczna, nie mówi się o tym oficjalnie. Takie lekarskie tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Opętanie jest oficjalną jednostką chorobową w 17.12.07, 13:53 Zgadza się. "Trojan" nawet wykłada na szczecinskiej Akedemii medycznej. Ciekawe,ze ci ,ktorzy zawsze krzycza w takich wypadkach o ciemnogrodzie sami sa w tych tematach ciemni. I własnie oni zupłenie naiwni i nieswiadomi sa potem klientami takich Trojanów... O ile wiem to egzorcyzmy odprawa się za darmo, choc pewnie dłuzszy pobyt w takim osrodku bedzie kosztował,przeciez pieniadze na utrzymanie człowieka nie wyrastaja z ziemi. Pozdrowienia i zyczenia powodzenia dla ks. Trojanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes Re: Opętanie jest oficjalną jednostką chorobową w 17.12.07, 20:02 Zamiast walczyć z nami powinniście objąć nas ochroną. Ja i mój drogi Lucyfer mniej psocimy od waszego boga. Jak zabraknie Lucyfera to dopiero będzie burdel. Opozycja musi być! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: shithead Re: a co z opętanymi przez Boga IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.07, 11:14 Nie ma jak good news dla idiotow. Akiedy beda palili natosach za czary? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnostyk Re: a co z opętanymi przez Boga IP: *.chello.pl 18.12.07, 12:39 niestyty tych sie nie da zadnym egzorcyzmem uleczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jola Re: ciekawe ile kasuja za takie egsorcyzmy, moze IP: *.globalconnect.pl 17.12.07, 17:25 o ile wiem, a zdaje sie wiecej od ciebie, za pomoc w uwalnianiu od zlych demonow nie bierze sie pieniedzy. Zdarzaja sie oczywiscie swieccy zajmujacy sie trgo typu "biznesem", ale nie jest to ani popierane rpzez Kościoł, ani skuteczne. ot, zwykłe oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yyyyy Re: ciekawe ile kasuja za takie egsorcyzmy, moze IP: 194.181.134.* 05.09.09, 11:41 Ludzie, napisane jest w Biblii jak to Jezusa każe apostołom wypędzać złe duchy nie biorąc za to ani grosza, egzorcyzmy są darmowe Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Oooo, tylko tego nam trzeba w Ciecinie! 05.09.09, 11:45 Materialne podstawy utrzymania zapewnia nam prężna gospodarka miejska... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pot Re: ciekawe ile kasuja za takie egsorcyzmy, moze IP: *.globalconnect.pl 04.12.09, 09:40 dobry marketing (moze gazeta za darmo zrobi), troche kasy na rozkrecenie i biznes jak sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:29 widać... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:32 "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Predylekcja do myslenia magicznego 17.12.07, 11:09 Nawet 60 komunizmu i jego swieckiej szkoly nie wyplenilo sklonnosci do zachowan nieracjonalnych i wiare w magie.. Choc w zasadzie to sie nie dziwie; komunizm tez byl przeciez zabobonem... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4768148.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bauc Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: 141.228.106.* 17.12.07, 09:52 To pierwszy madry komentarz , ktory przeczytalem. Rzeczywistosc jest taka, ze powraca sie do Kosciola dopiero wtedy, jak przypali. Slyszalem kilka lat temu o mlodym mezczyznie, ktory przebywal dlugi czas w szpitalu psychiatrycznym. Jego przypadek jednak byl tak nietypowy, ze lekarze zastanawiali sie co naprawde mu jest. Ktos z personelu, powiadomil Ksiedza, wezwano egzorcyste i okazalo sie, ze tak naprawde to nie choroba psychiczna a opetanie. Dzieki temu, prawdopodobnie uratowano mu zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mka Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:19 > Nie lekceważcie tego - los ludzi opętanych przez szatana jest > przerażający. Pewnie tak. Ale nie skuteczniejszy psychiatra od egzorcysty? Zresztą do psychiatry najpierw wysłałbym egzorcystę... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: To wcale nie jest śmieszne !!! 17.12.07, 11:08 Zwroc uwage, ze w teksice napisano, iz egzorcystom pomagaja psychiatrzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kealafioris Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.range81-151.btcentralplus.com 17.12.07, 22:49 ja jestm opętany przez Złego i jakoś wcale mi z tym nie jest ciężko. wprost przeciwnie. mam awersje do wszystkiego co święte, ciągnie mnie grzech, czasami tez mówię niezrozumiałymi językami. W efekcie jestem bogaty wykształcony szczęśliwy nic mi nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fuzzy Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.globalconnect.pl 17.12.07, 10:27 Jedyny sztan pętający umysły ludzi to kościół katolicki, pranie mózgu już od najmłodszych lat. Myślcie Ludzie, myślcie, a podstawowym pytaniem waszym niech będzie "DLACZEGO"! Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: To wcale nie jest śmieszne !!! 17.12.07, 11:08 Właśnie: dlaczego piszesz takie glupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antropolog Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: 84.203.168.* 17.12.07, 11:05 Gość portalu: nestor napisał(a): > Puste gadki o "ciemnogrodzie, średniowieczu, obciachu" itp. czy inne kpiny mogą > mówić tylko ci, którzy nie maja pojęcia o co chodzi. Być może swój ogląd > rzeczywistości biorą wyłącznie z hollywoodzkich superprodukcji, lub znikąd, bo > są np. zbyt młodzi. > > Opętanie, wymagające egzorcyzmów, nie zdarza się może zbyt często, ale jest to > ogromny problem, za którym stoją ludzkie cierpienia. Widziałem w swoim życiu > kilkoro ludzi opętanych - tego nie da się zapomnieć. Spotkałem też takich, > którzy dostąpili uwolnienia. > > Typowe kanały, przez które zło może zawładnąć człowiekiem, to wróżbiarstwo, > radiestezja, wywoływanie duchów (spirytyzm) czy tzw. bioenergoterapia (w > większości jest zwykłym oszustwem, ale czasem stoją za tym złe moce). Nie > lekceważcie tego - los ludzi opętanych przez szatana jest przerażający. Polecam wszystkim ksiazke niejakiego Torreya "Czarownicy i psychiatrzy". Generalni mowi o tym, ze wspolczesna nauka, w tym medycyna akademicka tez nosi znamiona wiary. I ludziom wyroslym w takiej kulturze na powazne problemy psychiczne moze pomoc psychiatra, poniewaz w ich systemie wartosci cenia okreslone relacje przyczynowo-skutkowe. U ciawusa z buszu psychiatra akademicki nie pomoze, poniewaz w jego swiatopogladzie problemy psychiczne biora sie w zwiazku z wiara w demony oraz ewentualnie kiepskich relacji z nimi. Jemu z kolei psychiatra nie pomoze, poniewaz to, co mu on powie nie ma sie nijak do tego, w co on podswiadomie wierzy, jako podstawe swej "choroby". Osoby opisane w artykule i powyzszym poscie ze wzgledu na swoja wiare realnie potrzebuja egzorcyzmow, niezaleznie od tego, co my o tym myslimy. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: To wcale nie jest śmieszne !!! 17.12.07, 12:01 Antropolog dokjladnie masz racje, a w zasadzie racje ma autor ksiazki... Nie wyobrazam sobie, co by miał mówic jakiemus "opetanemu" psychiatra skoro nie operuja tymi samymi słowami, a przynajmniej nie znacza to samo... Czy ktos jest w stanie wytłumaczyc osobie z buszu działanie internetu i komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kicia Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.acn.waw.pl 18.12.07, 23:01 i to, co piszesz, ma sens. trzeba wierzyc, ze psychoterapeuta pomoze. a to czy jest ksiedzem, czy wrozka lub szamanem to sprawa drugorzedna. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: To wcale nie jest śmieszne !!! 17.12.07, 11:21 >Typowe kanały, przez które zło może zawładnąć człowiekiem, to wróżbiarstwo, >radiestezja, wywoływanie duchów (spirytyzm) czy tzw. bioenergoterapia (w większości jest zwykłym oszustwem, ale czasem stoją za tym złe moce). >Nie lekceważcie tego - los ludzi opętanych przez szatana jest przerażający. Czlowieku, lecz ty sie na nogi. Mamy XXI wiek, a ty tu jak ze sredniowiecza teksty walisz. Nie wiem, czy sie smiac, czy ci wspolczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: deamon-spreader Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.07, 11:38 you must be real idiot Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnostyk Re: To wcale nie jest śmieszne !!! IP: *.chello.pl 18.12.07, 12:36 buahaha radiestezja :)))) moze jeszcze masturbacja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lyzwinski Niestety, to nie jest smieszne. 18.12.07, 19:10 Ty jestes smieszny. A raczej tragiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szatany hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: 81.144.219.* 17.12.07, 09:32 Osrodek do walki z szatanem hahahahahhaha. Prawie sie poplakalem ze smiechu. Ks Torjanowski na zdjeciu... taki duzy chlop a taki glupi!!! Wez sie jeden z drugim za powazna robote a nie z sztatanme, walczyc. Psychole. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mka Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:25 > Osrodek do walki z szatanem hahahahahhaha. (...) > Psychole. Od kiedy Sejm Najjaśniejszej Rzeczpospolitej zamówił mszę w intencji rychłego deszczu, już nic mnie nie zadziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: *.tktelekom.pl 17.12.07, 10:35 Psychole...? znam wielu dobrze wykształconych ludzi. Są wśród nich osoby głęboko wierzące. Są to ludzie nie tylko wykształceni i pracowici, ale też wyjątkowo silni, mocno stojący na ziemi, uczciwi, szanowani przez innych, ludzie stabilni i odważni. Można o nich powiedzieć, że prezentują sobą wszystko co w człowieku najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnostyk Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: *.chello.pl 18.12.07, 13:02 twoje argumenty przecza sobie osoby gleboko wiezace nie sa osobami silnymi psychicznie, z prostej przyczyny musza wiezyc w cos co im daje nadzieje, cala otoczka roznych sekt czy religii jak kto woli polega na dwaniu nadzieji i trzymaniu ludu w niewiedzy im ciemniejszy tym ladtwiej utrzymac nad nim wladze i zbierac pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Fajna zagrywka.. 18.12.07, 13:05 Najpierw desant watykanski oglupia i ograbia katolakow a pozniej buduje im domy wariatow.. Platne, oczywizda! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Racjosarkazm AD 2008? IP: *.ists.pl 17.12.07, 10:53 Nie zmienia to faktu, że chronić się trzeba zarówno przed naturą jak i kulturą. Wychodząc natomiast poza kulturę wchodzi się w inną lub w określoną hybrydę. Nieuniknione jest w naturalnym uwięzieniu pomiędzy narodzinami a śmiercią istnienie kultury wychodzącej tym dwóm punktom naprzeciw. Jeżeli ktoś się więc masturbuje krucyfiksem, wydaje z siebie multum odgłosów i jego duch (tu juz obojętne czy epifenomen materii, czy nie) jest chory, nie przeszkadza mi, że przychodzi do niego ksiądz. Chyba, że psychiatra stanie się teologiem globalnym wieku XXI i lucyfer będzie dla niego ponadkulturowy, jak dla Stockhausena. To tyle, jeśli lubisz XXI-wieczne racjo i drażnią Cię bardziej romantyczne formy. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Racjosarkazm 17.12.07, 12:35 1. 'Romantyczne' formy mnie draznia z tego prostego powodu ze zginely przez nie tysiace ludzi. Zabawa w 'uleczenie z szatana' juz dawno sie powinna skonczyc i powinnismy wyciagnac z niej nalezyte wnioski. Ok, moze sobie to wystepwoac w owym chrzesijanskim folklorze (w ksiegach), natmiast drazni mnie budowanie na te czesc jakiegokolwiek osrodka w XXIw, w Europie (za pieniadze osob tego swiadomych czy tez nieswiadomych). 2. Nie wiem czy masturbowanie krucyfiskem (rzadkie)(ktore wpsomniales) moznaby w jakikolwiek sposob sklasyfikowac (pod jakim wzgledem... - choroba psychiczna???), dochodzi tutaj wiecej czynnikow? Czestotliwosc, miejsce, czas, czy ten akt jest dokonywany w kosciele, przy pelnych lawkach itd, itd... Ujme to inaczej, masturbacja kucyfiskem w miejscu publicznym nie rozni sie moim zdaniem od masturbacji (bez krucyfiksu) w tym samym miejscu. Nie wplatywalbym w to szatana. Dowodzi to tylko i wylacznie pewnemu skrzywieniu. Uwazam rowniez ze zaden ksiadz nie jest w stanie takowej osoby wyleczyc. 3. Uwazasz ze zastepuje ksiedza psychiatra, ktory jest swoistym szamanem naszych czasow. Otoz psychiatria (mimo ze wadliwa) podparta jest pewna, sparwdzona metodologia oraz medycyna (rowniez lekami), zatem jest w pewnych przypadakch skuteczna. Napewno skuteczniejsza niz ksiadz i jego dziwne rytualy. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Czas na modlitwe 17.12.07, 12:42 Masturbacja czyli spotkania z Bogiem.. Masturbacje z odrobina dobrej woli mozna by bylo porownac do mszy, oczywiscie swietej. Introit – prozaiczne wyjecie czlonka z majtek, pozbawione byc moze calej tej uroczystej oprawy jaka introit posiada w liturgii katolickiej, niezbedne jednak w samym akcie masturbacji. Biorac gada w reke nie wolno zapomniec o akcie pokuty - wiedzac jak niskie uczucia sklonily nas do oddawania sie masturbacji. Dlatego lekko przymykamy oczy i zarliwie myslimy o Bogu, mamroczac zdrowaski niezrozumiale dla otoczenia, nie bedac w ten sposob swiadomym ze wkraczamy w kolejna faze masturbacji jaka jest Kyrie. Widzac gada w calej swej rozciaglosci, grzechem byloby nie pochwalic Boga za jego laski Stad - Gloria in excelsis Deo, Chwała na wysokości Bogu, kolejna faza w drodze do Boga, ktora wlasnie zaliczylismy. Poprzez przygotowanie darow ofiarnych zblizamy sie nieublagalnie do najbardziej podnioslej i, co tu duzo mowic, przyjemnej czesci masturbacji jakim jest credo – wyznanie wiary, akt wienczacy nasze spotkanie z Bogiem, charakteryzujacy sie szybkim wzrostem napiecia tfu, seksualnego i niezrozumialym dla nas smiertelnych, tegoz spadkiem, polaczonym z ofiarowaniem.. Wspomniane wczesniej „dary ofiarne” usuwamy z oltarza, nastepnie oddajemy sie lawabo – obmywaniem czlonkow(moze nie rytualnie, a prozaicznie) Modlitwa nad darami jest aktem konczacym masturbacje, pozwalalajacym nam rownoczesnie pomalu przejsc ze stanu transcendentnego do naszej szarej, nieciekawej rzeczywistosci w ktorej masturbacja ma swoje stale, niepodwazalne miejsce.. PS Ze zrozumialych wzgledow nie wspomnialem tu o masturbacji kobiet, ale efekt koncowy i znaczenie religijne tejze jest tozsame z masturbacja meska. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 swarozyc 17.12.07, 12:46 swarozyc hahahahahahah... niezly masz lot czlwoieku. Usmialem sie 'po pachy'. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: swarozyc 17.12.07, 12:50 mat56 napisała: swarozyc hahahahahahah... niezly masz lot czlwoieku. > Usmialem sie 'po pachy'. >Pozdrawiam. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wiem, nie jedna mi to mowila... :-)) Busska! Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Re: swarozyc 31.12.10, 04:09 mat56 napisała: at > swarozyc hahahahahahah... niezly masz lot czlwoieku. > Usmialem sie 'po pachy'. > > Pozdrawiam. znów kompleks, a Tu Cię mam Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 racjosakrkazm 17.12.07, 13:04 Jeszcze jedno: Twierdzac, ze nie masz mnic przeciwko zeby do osoby, ktora masturubje sie krucyfiksem przyszedl ksiadz, utrwalasz pewne niebezpieczne rozumowanie, gdzie osoba o podejrzeniu choroby psychicznej (mniejsza o geneze jej stanu) oddana jest woli ksiedza (zamiast lekarza). Jakis psychopata (nizej w postach, bodajze Andreas_007 czy cos tam...) twierdzi to samo, mowiac ze ksiadz wrecz tutaj pomaga ludziom. Dodatkowo ow PSYCHOPATA spytal mnie czy ja chcialbym w nocy na ulicy spotkac osobe 'opetana przez szatana'... Odpowiedz jest prosta - nie. Nie chcialbym rowniez spotakc tej samej osoby, w tych samych okolicznosciach, po tym jak byla leczona przez ksiedza. Chcialbym zeby osoba taka otodczona zostala opieka lekarska a nie poddana 'widzimisie' ksiedza. Prus napisal kiedys taka nowelke Antek... Gdyby siostra Antka trafila do lekarza to nie skonczylaby w piecu, spalona zywcem przez znachorke. Widzisz tutaj analogie, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Mat czy Tu umiesz czytac?? 17.12.07, 14:01 Chłopie czy Ty umiesz czytac? jest napisane,ze za egzorcyzmy mozna się brac tylko po wykluczeniu choroby psychicznej. Takie przypadki nie NIELECZALNE, a tacy pacjenci przebywaja w szpitalach wiele lat zupełnie bez powodzenia w leczeniu.Dosc ciekawe ,ze im całkowice choroba przechodzi po 1-2 egzorcyzmach. Rozmawiałam o tym z doktoryzujacym sie psychitra ze szpitala na Bronia...zreszta współpracujcym z ks. Trojnowskim. Wiec nie chrzan głupot bo wychodzisz na ciemniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mat Re: Mat czy Tu umiesz czytac?? IP: 81.144.219.* 17.12.07, 14:14 Nie wiem czy jest sens tobie to wszystko tlumaczyc, czlowikeu... Dyskwalifikuja cie tutaj dwie kwestie: 1) To ze rozmawiasz na tematy walki z sztanem z innymi ludzmi 2) Twoje zrodla: ks. Trojanowski i doktoryzujacy sie psychiatra... hahhahahahahah ...zaraz pekne ze smiechu... hahahahahahahahaaha... Nie dzwiota, ze nie zrozumiales mojego posta. Jestes zwyczajnie slabo wyksztalconym czlowiekiem z kompleksem nizszosci i czapkujesz dokrorom... Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Mat czy Tu umiesz czytac?? 18.12.07, 09:10 Widzem,ze swoja niewiedze chcesz zatudzowac przez kpine i sarkazm. Co do kompleksu nizszosci jestes typowym przykładem mechanizmu przeniesienia własnych słabosci na innych skoro wypowiadasz się na forum na tematy zupełnie Ci nie znane . Czyzby jakies podswiadome lęki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.07, 10:55 Taki duży , a wcale nie jest taki głupi.Niech mi ktoś zarzuci iż Jankowski, Rydzyk jest głupu to go w pysk prasnę.To tylko interes. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? 17.12.07, 11:10 No wlasnie wez sie do roboty, zrob cos dla drugiego czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? 17.12.07, 11:16 viornisko napisał: > No wlasnie wez sie do roboty, zrob cos dla drugiego czlowieka... ________________________________ Najlepiej usyp stos.....dla czarownic a później weź się za dyby i koło do łamania....... Szczegółowa instrukcja w "Mrokach średniowiecza"...... www.bryk.pl/teksty/liceum/historia/%C5%9Bredniowiecze/9493-mroki_%C5%9Bredniowiecza_j%C3%B3zef_putek.html Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 viornisko 17.12.07, 12:23 Wlasnie zalatwiam mojej kochanej babci tabletki, ktore wierze ze jej pomoga poniewaz jest to medycyna konwencjonalna i te tabletki byly testowane przez lata, dowodzac ze dzialaja. Ot, co robie dla innego czlowieka... Leposze to niz zalatwianie ksiedza w tzw. "odwiedziny". Co ciekawe moja babcia mieszka na wsi i jest gleboko wierzaca. Ksiadz jest dla niej wszystkim... ciekawe ze nie zwrocila sie o pomoc do niego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kicia Re: viornisko IP: *.acn.waw.pl 18.12.07, 23:14 to jest cos dziwnego w tym wszystkim. moja mama ma 90 lat. codziennie rano, wieczorem i w poludnie szykuje jej krocie tabletek przepisanych przez lekarza. jesli czuje sie dobrze to leci do kosciola dziekowac bogu. jesli cos jest nie tak to jest moja wina albo lekarza bo nie chce jej sluchac i przepisuje niewlasciwe tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? 17.12.07, 13:57 Osrodek do walki z szatanem hahahahahhaha. Prawie sie poplakalem ze smiechu. Ks Torjanowski na zdjeciu... taki duzy chlop a taki glupi!!! Wez sie jeden z drugim za powazna robote a nie z sztatanme, walczyc. Psychole. No własnie na zdjeciu go zrobili na jakiegos nawiedzonego. No i on nie taki duzy chłop...ci,co go znaja wiedzą o co chodzi:) Uwazasz,ze Bóg zniknał wraz z pojawieniem sie komuterów i komórek?? Sam się puknij w glace... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :O) Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: 81.144.219.* 17.12.07, 14:25 Nie wiaze Boga z komputerami czy komorkami. Uwazam jednak ze ludzie (a przynajmniej wiekszosc) juz dawno zrozumieli ze biblia zostala napisana przez ludzi i dla ludzi, stad masz swiecka wladze w rozwinietych panstwach; natomiast w krajach dreczonych zacofaniem intelektualnym wiekszosci spoleczenstwa wladza duchowan nadal ma sie dobrze. Ciekawe ze w wiekszosc tych ostatnich krajow poza tym cechuje sie totalnym brakiem poszanowania praw czlowieka, no i oczywscie jest problem kpbiet - lktore tarktowane sa jak szmaty do rodzenia dzieci. Jakie to religijne... (mneisjza o rodzaj religii, scenariusz jest zawsze ten sam, chrzesciajnie tez juz przepraszali za krucjaty, inwizycje, tortury itd). Chcialbys zyc w kraju gdzie wladza slkupiona jest wokol duchowienstwa? Ja zdecydowanie nie. Przestan wiec pieprzyc o komorkach i komputerach - proces poznania zaczal sie bardzo dawno (w XVI w - dla przypomnienia). Sorry ale uwazam ze jstes skoncoznym debilem (ten i inne posty na tym forum) i kazdy argument z jakim wyjezdzasz bylby bardzo latwy do obalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? 18.12.07, 09:18 Gość portalu: :O) napisał(a): > Nie wiaze Boga z komputerami czy komorkami. Uwazam jednak ze ludzie > (a przynajmniej wiekszosc) juz dawno zrozumieli ze biblia zostala > napisana przez ludzi i dla ludzi, to bardzo katolickie myslenie. Chyba nie myslałes ,ze Biblia została napisana przez krasnoludki ,dla kosmitów? stad masz swiecka wladze w > rozwinietych panstwach; natomiast w krajach dreczonych zacofaniem > intelektualnym wiekszosci spoleczenstwa wladza duchowan nadal ma sie > dobrze. Chyba nie skonczyłes podstawówki. Jak myslisz skad Europa rózni się tak rozmowjem intelektualnym od innych panstw? czy przypadkiem nie zawdziecza tego własnie 1000 istnieniu na jej terytoriach chrzescijanstwa? Kto zakładał pierwsze szkoły, uniwersytety? Chłopie wracaj do szkoły... Ciekawe ze w wiekszosc tych ostatnich krajow poza tym > cechuje sie totalnym brakiem poszanowania praw czlowieka, no i > oczywscie jest problem kpbiet - lktore tarktowane sa jak szmaty do > rodzenia dzieci. Tak, zwłaszcza w krajach poganskich i fundamentalistycznie islamskich. Nie wspominajac o ateistycznych, gdzie nie szanuje się zadnego człowieka,nie tylko kobiet... Jakie to religijne... (mneisjza o rodzaj religii, > scenariusz jest zawsze ten sam, chrzesciajnie tez juz przepraszali > za krucjaty, inwizycje, tortury itd). Za inkwizycje tak, choc czemu rzady panstw nie przepraszają za inkwizycję swiecką? Czemu protestanci nie przepraszaja za ich inkwizycję? Chłpie Ty cos w ogóle wiesz o historii czy tylko tak "strzelasz slepakami"? > Chcialbys zyc w kraju gdzie wladza slkupiona jest wokol > duchowienstwa? Ja zdecydowanie nie. Tez nie.Dlatego ksieza katoliccy nie tworza poartii ani nie kandyduja do sejmu. Choc to tez obywatele RP. No ale skoro tak wybrali... > Przestan wiec pieprzyc o komorkach i komputerach - proces poznania > zaczal sie bardzo dawno (w XVI w - dla przypomnienia). > Sorry ale uwazam ze jstes skoncoznym debilem (ten i inne posty na > tym forum) i kazdy argument z jakim wyjezdzasz bylby bardzo latwy > do obalenia. jesli zdecydujesz sie na odrobine kultury osobistej to zapraszam do dyskusji,choby na privie..oj ciekawie bedzie widze;) ps. jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znajoma x.T Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:21 a w piekle są głównie ci, ktorzy w nie nie wierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
hal-ina Re: hahahah, ktory to mamy rok? AD 1278? 18.12.07, 23:10 tu chodzi pieniadze które moźna dostac,ten ksiądz chce tylko byc bogaty .. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:30 "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FAUST Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.07, 09:33 Jestem stanowczo przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 17.12.07, 12:11 Gość portalu: fanek napisał(a): > "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my > księża, żyć będziemy w luksusie". "Ile korzyści przyniosła nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie, wiadomo" (papież Leon X). To samo mawiał papież Aleksander VI, czyli Rodrygo Borgia. Podobno papież jest nieomylny w sprawach wiary i moralności? Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 17.12.07, 14:04 > "Ile korzyści przyniosła nam i naszym ludziom bajeczka o Chrystusie, wiadomo" > (papież Leon X). To samo mawiał papież Aleksander VI, czyli Rodrygo Borgia. > Podobno papież jest nieomylny w sprawach wiary i moralnośc tiaa... tez czytałam te wypowiedzi... w "racjonaliscie" czyli gazetce dla idiotów i nieuków. Sprawdź jeszcze kiedy został wprowadzony dogmat o nieomylnosci,jakich spraw tyczy i w jaki sposób się go ogłasza. Co za ciemnota,jak rany... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baxylian Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem IP: *.chello.pl 17.12.07, 22:51 jak rany! a czy komentarz panny w jaki kolwiek sposób dyskredytuje komentowanego posta? wiecej logiki mniej teleologii Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 18.12.07, 09:20 Gość portalu: baxylian napisał(a): > jak rany! a czy komentarz panny w jaki kolwiek sposób dyskredytuje komentowaneg > o > posta? wiecej logiki mniej teleologii Zeby posługiwac się logika w jakims temacie trzeba najpierw miec jaks wiedze w tym temacie. Bo z błednych tez wyciaga się błede wnioski. Widze ,ze kolega tez szwankuje z logika,o teologie nie pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Powstaje ośrodek walki z szatanem 17.12.07, 10:31 absztyfikant napisał: > "GW" zaczyna przypominac gazetke parafialna. Obciach. > Ty wiesz co czytasz , czy bawisz się w zgadywankę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Savonarola Powstaje ośrodek walki z szatanem IP: *.globalconnect.pl 16.12.07, 22:02 Średniowiecze wraca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosiekkk Powstaje ośrodek walki z konkurencja IP: *.85-226-89.dsl.completel.net 17.12.07, 07:53 Jak to - sredniowiecze wraca? Przeciez ono od dawna tu juz jest... Zadomowilo sie i tylko coraz bardziej rozsiada sie na kanapie...:-P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: poszeklu Powinni szybko dostać dotacje z Unii Europejskiej IP: *.aster.pl 17.12.07, 07:59 A swoją drogą, ten gość był duszpasterzem AKADEMICKIM! Hm, ja sam przed laty zacząłem proces odchodzenia od tej sekty dzięki duszpasterzowi akademickiemu: niezły był poyeb, mówię wam, dobry przypadek dla psychiatry. Widziałem wielu trzepniętych księży, ale ten był wyjątkowo odporny na rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Powinni szybko dostać dotacje z Unii Europejs 17.12.07, 11:35 Gość portalu: poszeklu napisał(a): > A swoją drogą, ten gość był duszpasterzem AKADEMICKIM! > > Hm, ja sam przed laty zacząłem proces odchodzenia od tej sekty > dzięki duszpasterzowi akademickiemu: niezły był poyeb, mówię wam, > dobry przypadek dla psychiatry. Widziałem wielu trzepniętych księży, > ale ten był wyjątkowo odporny na rzeczywistość. To teraz tacy są duszpasterze akademiccy? Za mich czasów pewien gdański dominikanin, o. Ludwik (jeśli jeszcze żyje, kto go zna, niech go pozdrowi ode mnie) dawał nam książki popierające teorię ewolucji, niejakiego o. Teilharda du Chardin. Czy jeszcze ktoś zna to nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
ejkuraczek Re: Powinni szybko dostać dotacje z Unii Europejs 17.12.07, 14:07 Uno: Trojanowski jest a nie był duszpasterzem akademickim, wiec cos go słabo znasz, Duo: o.Ludwiczek to o. Ludwik Wisniewski zapewne, do niedawna w Szczecinie, od niedawna w Lublinie. ps. nauka nie udowodniła teorii o ewolucji i zapewne nigdy jej nie udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ateusz no prosze,do czego prowadzi milczenie w sprawie IP: *.adsl.alicedsl.de 17.12.07, 09:03 watykanskich zboczkow..czuja sie juz w polsce tak pewnie(oglupili wiekszosc polakow),ze zaczynaja wracac do starych,wyprobowanych, sredniowiecznych metod..bardzo dobrze ,ze gazeta pisze takie rzeczy,bo jest to spolecznie porzadane i ostrzega przed apetytami zboczencow.. Odpowiedz Link Zgłoś
mohawk79 Re: no prosze,do czego prowadzi milczenie w spraw 17.12.07, 10:57 Ostrzega? Pisanie bez cudzysłowu, bez zdystansowanych zwrotów w rodzaju "jak twierdzi ks. Trojanowski", "podobno", "zdaniem...", etc. o tych wszystkich "cudownościach" to ma być ostrzeganie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ateusz Re: no prosze,do czego prowadzi milczenie w spraw IP: *.adsl.alicedsl.de 17.12.07, 11:25 a malo"michniki adamy" uslyszeli obelg o swoim chrzescijanskim zydowstwie??.przeciez jezeli ktos pisze o takich rzeczach w XXI w to juz odwaga,bo negowanie racji kosciola to w polsce zbrodnia..pieknie by to bylo gdyby sprobowano napisac o celu tej sredniowiecznej krucjaty..(walki z szatanem) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: exministrant ,,Oaza Maryi Królowej Światłości" taa światłości:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:06 ciemnogród się rozbudowuje cholera jasna. w Toruniu za ciasno? Obciach jakich mało dla regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lizak Re: ,,Oaza Maryi Królowej Światłości" taa światło IP: *.chelmnet.pl 17.12.07, 08:16 A dlaczego? Co w tym obciachowego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: ,,Oaza Maryi Królowej Światłości" taa światło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:00 Jak to co? Tylko ciemnocie można wciskać takie kity! A to? "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: ,,Oaza Maryi Królowej Światłości" taa światło IP: *.tktelekom.pl 17.12.07, 10:41 zdziwiłbyś się. I przy okazji - ludzie mądrzy i dobrze wykształceni mają trochę pokory w sobie, czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: ,,Oaza Maryi Królowej Światłości" taa światło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:58 "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kmiot prlu w hollywood nawet film o tym zrobili IP: *.hsd1.or.comcast.net 16.12.07, 22:09 taka roznica miedzy usa a polska, w usa robia film fabularny a polaki mysla ze to film dokumentalny, 100 lat temu ludzie uciekali w panice z kin widzac nadjezdzajaca lokomotywe. w polsce nadal uciekaja Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Taaaak. Beda wypedzac diabla, a tymczasem... 16.12.07, 22:10 Ostatnio sie okazalo, ze jezuci sie troche bawili z Eskomosami... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4684984.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kkk Re: Taaaak. Beda wypedzac diabla, a tymczasem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:06 może eskimosi byli opętani i mieli "awersję do sacrum" które proponowali im jezuici... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kmiot prlu kolego trojanowski IP: *.hsd1.or.comcast.net 16.12.07, 22:11 a moze by tak zdobyc jakis zawod i isc do pracy kolego trojanowski? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daniel Re: kolego trojanowski IP: 83.168.106.* 17.12.07, 00:18 Ksiądz Trojanowski jest doktorem teologii kolego, pracował na to całe lata, więc polecam iść jego przykładem, a nie popijając piwo na murku zastanawiać się co zrobić aby świat był lepszy i piękniejszy oraz jak lepiej żyć. Więc Kmiotku kolego na święta życzę więcej dystansu do samego siebie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: kolego trojanowski 17.12.07, 00:48 A doktoraty z Czarnej Magii też już rozdają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kmiot prlu pieprzony pasozyt IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.12.07, 03:04 doktoryzowac sie mozna w kazdej dziedzinie, mozna z komiksow, zupy pomidorowej i historii siana w polsce. pan jak mu tam jest pasozytem spolecznym Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 który doktorat jest wazniejszy 17.12.07, 03:18 Powiedz mi doktoryzowanie z czego jest wazniejsze... Z historii siana czy teologii, a moze psychologii czy raczej migotania swiatełek na choince? Juz wiem praktyczny - jak przymocowac pólke do sciany! Teologia jest nauka i wymaga wiedzy nie mniejszej, jak inne dziedziny! Ten człowiek pomaga ludziom. Nie jest juz w tej chwili wazne czy jest jakis szatan czy nie, sa ludzie, którzy maja problemy i on im pomaga! Takie osoby, z takimi problemami najczesciej laduja na psychiatrii, on im pomaga w inny sposób - najpewniej skutecznie, a gwarantuje Tobie, ze nieodplatnie! Ale moze wolałbys spotkac w nocy na ulicy takiego zagubionego człowieka, który jest opetany przez szatana? Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: który doktorat jest wazniejszy 17.12.07, 07:21 andreas.007 napisał: > Teologia jest nauka i wymaga wiedzy nie mniejszej, jak inne dziedziny!< Nauką, matołku?! Nauka to zupełnie co innego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szmatan Re: który doktorat jest wazniejszy IP: 91.198.246.* 17.12.07, 08:47 teologia to nauka o takich właśnie szarlatanach. egzorcyści to mogą sobie to studiować, ale porównałbym to do studenta astronomii, który studiuje, aby lepiej układać horoskopy Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: który doktorat jest wazniejszy 17.12.07, 09:52 Ta nauka o szarlatanach to psychiatria nie teologia. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: który doktorat jest wazniejszy 17.12.07, 11:52 Gość portalu: szmatan napisał(a): > teologia to nauka o takich właśnie szarlatanach. > > egzorcyści to mogą sobie to studiować, ale porównałbym to do studenta > astronomii, który studiuje, aby lepiej układać horoskopy A jak myślisz, co robił Kopernik ze swoją teorią? Umożliwiała mu ona stawianie dokładniejszych horoskopów, podobnie jak Keplerowi (stawiał horoskopy Wallensteinowi i samemu cesarzowi Rudolfowi II), Tycho de Brahe, i innym. A Newton z zawodu był teologiem i pisał m. in. o topografii piekła. Te jego wątpliwej wartości "dzieła" zajmują kilkakrotnie większą objętość, niż dzieła dotyczące fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oliveira Re: który doktorat jest wazniejszy IP: *.adsl.xs4all.nl 17.12.07, 08:45 > Ten człowiek pomaga ludziom. > Nie jest juz w tej chwili wazne czy jest jakis szatan czy nie, > sa ludzie, którzy maja problemy i on im pomaga! Czarownica, która ostatnio wyniosła ludziom oszczędności, pewnie też się chlubi, że im pomaga. Uroki odczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: który doktorat jest wazniejszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:05 Jeżeli masz chociaż resztkę oparów intelektu, to nie powinieneś wypisywac takich bzdur. No chyba, że piznęło ciebie w dekiel? A co na to? "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 andreas.007 17.12.07, 12:43 czlowieku. Na ulicy nie chcialbym o spotkac, poniewaz pewne przyadki powinny byc zamkneite w psychiatryku (i szatan nei ma z tym nic wpsolnego). NIEBEZPIECZNE rozwiazanie (dla tej osoby i otoczenia) to to, ktore ty proponujesz. Mianowicie osoba taka leczona jest przez ksiedza... Pozostawia sie taki przypadek do dyspozycji ksiedza i jego opinii na temat chorego... A czy ty chcialbys spotkac taka osobe w nocy na ulicy, ktora wlasnie jest 'po leczeniu' u ksiedza??? Ja zdecydowanie - nie. Tak wiec skoncz raz na zawsze z tymi glupotami i zrozum - Biblia to ksiazka napisana przez ludzi. Nie ma boga i nie ma szatana. Nie ma tez mikolaja i elfow. > Ale moze wolałbys spotkac w nocy na ulicy > takiego zagubionego człowieka, który jest opetany przez szatana? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: kolego trojanowski 17.12.07, 08:33 Tak ignorancie. Doktoraty z czarnej magii rozdaje wasz Harry Potter. Nie wiecie z czego sie nasmiewacie. Oby nigdy nie dotknal was pazur demona. Nie zycze nikomu tego. To wy zyjecie w sredniowieczu. Najwiekszym sukcesem zlego jest to, ze udalo sie mu was przekonac, ze on nie istnieje. PRawda jest jednak inna... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szmatan Re: kolego trojanowski IP: 91.198.246.* 17.12.07, 08:48 a kaka demona? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Behemoth Nie śmiejmy się już! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:14 Proponuję zadać temu księdzu następujące pytania: 1/ Golonkę masz pan, wichajster, czipsy dwa? 2/ Mięso też byś zjadł? Bo kotek wie, że łyżwiarz odkopał prezent! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abssinthe Re: Nie śmiejmy się już! IP: 193.128.166.* 17.12.07, 10:13 mexicans say, my scrotum lies! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkaniec RP Re: kolego trojanowski IP: *.chello.pl 23.12.07, 11:56 Gdzie my żyjemy ? Mamy 21 wiek czy cofnelismy się do średniowiecza, fakt że każde otwarcie otwiera ' czarny ' ale z tym to lekka przesada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vyclef Re: kolego trojanowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:19 Ja to bym chciał, żeby mnie taki demon opętał - przynajmniej mógłbym sobie więcej języków do CV wpisać ;D Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: kolego trojanowski 17.12.07, 12:04 Gość portalu: Vyclef napisał(a): > Ja to bym chciał, żeby mnie taki demon opętał - przynajmniej mógłbym sobie > więcej języków do CV wpisać ;D Tylko te "języki", w których podobno mówią opętani, to najczęściej jakieś języki starożytne, martwe. Jaki pracodawca zatrudni kogoś, kto ma w CV wpisane: znajomość języków - sumeryjski, akadyjski, elamicki lub sanskryt? Większość i tak nigdy o takich językach nie słyszała, tak więc chyba wezwą karetkę z kaftanem bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: kolego trojanowski 20.12.07, 10:52 Karetka i kaftan jak najbardziej wskazane. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś, kto bełkocze w ataku psychotycznym mówił językiem, którego dotąd nie znał. Co _wielokrotnie_ sprawdzano. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pam Re: kolego trojanowski IP: *.pool.einsundeins.de 17.12.07, 07:47 Biblia mowi ze szatan jest bogiem tego swiata, a ksieza wlasnie mu usluguja. On jest ich bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daniel RE: Biblia mówi IP: 83.168.106.* 17.12.07, 10:03 tak...? czyżby...? polecam dalsze analizy... hahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: kolego trojanowski IP: *.tktelekom.pl 17.12.07, 10:57 a w którym miejscu? wiesz może...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daniel Re: kolego trojanowski IP: 83.168.106.* 18.12.07, 14:55 Biblia owszem mówi tak, ale polecam analizę jej w kontekście całego rozdziału bądź jej księgi uwzględniając tło i zdarzenia historyczne. Jezus wprawdzie powiedział "bogami jesteście" cytując proroków i księgi starotestamentowe ale pytanie dlaczego. I polecam się zastanowić wszystkim Chrześcijanom i innym wyznaniom lub też i tym którzy się naśmiewają i nie wierzą w nic (uwzględniając również Świadków Jehowy - niech oni się zastanowią czyimi świadkami w pismach nowotestamentowych powinni być Jehowy [imienia czysto wymyślonego, w XIVw, czu Jezusa]). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia172 Re: kolego trojanowski IP: *.chello.pl 17.12.07, 09:05 Ho, ho, doktor teologii, nooo. W takim razie na pewno musi być światły i uczony. Zrobił doktorat z wiary w wymyślone bóstwo. Czy o czyni go mędrcem????!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daniel Re: kolego trojanowski IP: 83.168.106.* 17.12.07, 10:00 Biorąc pod uwagę twoją ironię... A czy nie czyni? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanek Re: kolego trojanowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:02 "Dopóki ludzie będą słuchać bajki o Marysi i Jezusie, doputy my księża, żyć będziemy w luksusie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sifiecki Powstaje ośrodek walki z szatanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:40 Kmiotki i inne buraki akurat pasują do TKKŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 22:56 sa na swiecie rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec, ale czy to znaczy, ze to nieprawda - bez róznicy, jak je nazwiemy... Czy jest mozliwym, zebym nie słyszałem tego, co słyszy mój pies? Moze takze nie widze czegos... Czy jest to mozliwe, by rzeczy poruszaly sie pod górke? Podobno sa takie miejsca na Ziemi. Członek mojej rodziny był medium, podobno kontaktował sie z zaświatem... Znałem ta osobe, znałem osoby ja znajace, inteligentni ludzie, wykształceni - wierze im w kazde słowo. Jak by to nie nazwac - cos sie działo... Zapewne czarna dziura, to nie jest zaden szatan pochłaniajacy energie i materie... ale ja tego nie rozumiem, co sie dzieje z tym wszystkim, które pochłania? Nie znamy wszechswiata, nie rozumiemy, tlumaczymy po swojemu, ale jeszcze mniej wiemy o sobie, o swoim mózgu jego sile, zdolnosciach i ulomnosciach! Na psychiatrii w Zdrojach ludzie widzieli nie takie rzeczy... zapewne ludzkie gadanie dodsaje wiele, ale jak tlumaczyli sobie ludzie wybuch wulkanu czy meteoryt, ktorego upadek zmienił pogpde na naszej planecie... Tlumaczymy dookolna rzeczywistość, jak umiemy, a jezeli ktos z Was mysli, ze wszystko wie, ze wszystko da sie wyliczyc NASZĄ fizyka i matematyka, to jest w grubym błedzie, bo nie raz poprawiono tłumaczenie zjawisk fizycznych i nie raz przyjdzie nam je zmieniac! Jezeli myslicie, ze nasza nauka doskonale wszystko tłumaczy, jezeli myslicie, ze Wy wszystko rozumiecie, bo chodziliscie do szkoły i macie dyplom ukonczenia i moze jakis tytuł naukowy, to znaczy tylko, ze nie wiecie NIC! Sa na swiecie rzeczy, których nigdy nie zrozumiemy, a które nazywamy i tłumaczymy sobie tak, jak umimy... ;) Niech mi ktos wytlumaczy pojecie czasu. Czas, bywa ta sama minuta, godzina trwa i trwa, a bywa mamy odczucie, ze smigneła...w sekunde, czy tak konkretny element tej naszej fizyki, jak czas mozna wydłuzac i skracac... czym jest czas? A przypadki niby cudownych uleczen, cudów, to przepraszam, co to jest, bo nasza nauka nie umi sobie z tym poradzic... nasze wykształcenie nie radzi sobie! Jak trwoga, to do Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 23:10 Czy mozna widziec prze sciane budynku? Kazdy normalny czlowiek powie, ze nie, a przeciez mozna... Jak myslicie, jak by sobie tłumaczyli internet jakies sto, dwiescie, trzysta lat temu... potrafilibyscie im to wytlumaczyc - potrafiliby zrozumiec? Podobno kazdy człowiek ma aure wokól siebie - "pole siłowe", nawet po odcieciu reki, ta aura - mierzona naszymi przyrzadami, pokazuje ze reka jest... znaczy jej aura! Wytlumaczycie mi to? W Korei zmutowano koty, białe koty, które w dzien sa normalnymi kotami, ale w nocy... świeca na pomaranczowo! Jak by Wam taki kot przebiegł droge w nocy, to co byscie opowiadali znajomym? Czy jezeli ja w nocy nie widze, to mozliwe, ze jakies inne stworzenie w nocy widzi? Nietoperz widzi. Jezeli my czegos nie rozumiemy, to znaczy, ze tego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 23:16 Niech mki zaden dureń nie mówi, Absztyfie, ze wie wszystko i rozumie, bo ma szkoły... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Sababa, sababa 16.12.07, 23:19 Nic sie nie martw, nie taki absztyf straszny jak go maluja:P Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Sababa, sababa 16.12.07, 23:50 Absztyfie, a wiesz, ze naukowcy prowadza badania bodaj nad LSD, podobno po zazyciu LSD osiaga sie jakis stan uniesienia, to takie slowo, ale jakies uwznioslenie, kontakt z Bogiem jest! To nie ja wymysliłem - badania prowadza na studentach! Zreszta tu na forum kiedys dałem ten news. Podłaczajac do komputera rózne akcesoria zwiekszamy jego mozliwosci... Byc moze nasz mózg ma jakies mozliwosci, ktorych nie potrafimy wykorzystac, a poprzez cwiczenia czy jakis inny sposób mozna, to uaktywnic. Przeciez wykorzystujemy mózg tylko w kilku procentach! Frnkestein to niektorym wydaje sie jakąs bajka, a przeciez transplantacje jakie sie czyni czy inne metody modyfikacji genetycznej, to CUDA, jakies szatanskie! Niektórzy ludzie w pamieci wykonuja dzialania matematyczne na wielkich liczbach, jak myslicie - to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Sababa, sababa 17.12.07, 00:50 Chłopie, nie promieniuj już własną niewiedzą, bo ani na LSD, ani na transplantacjach się nie znasz, a pierniczysz zdrowo jakby Ci mózg transplantowali na kwasie. Idź spać lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Sababa, sababa 17.12.07, 01:01 Na LSD i transplantacjach rzeczywiscie sie nie znam... "W każdej głowie" piszą Tony Buzan i Terence Dixon, "znajduje się niezwykle wszechstronny instrument, zwarty, wydajny organ, a im więcej się o nim dowiadujemy, tym bardziej nieskończone wydają się jego możliwości". Cytując profesora Piotra Anochina, dodają: "Nie ma jak dotąd człowieka, który potrafiłby wykorzystać cały potencjał swego mózgu. Właśnie dlatego nie przyjmujemy do wiadomości żadnych pesymistycznych ocen dotyczących ograniczeń ludzkiego mózgu. Ma on nieograniczone możliwości". Postaraj sie uzywac jednak mózgu, a nie tylko klawiatury... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 nasz mózg to MY 17.12.07, 01:11 Polecam do poczytaniaportalwiedzy.onet.pl/11947,105,1,1,biblioteka.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Sababa, sababa 17.12.07, 07:28 andreas.007, skąd cię wypuścili trolu. Bredzisz jak na imieninach u ciotki po wódzie. Zmień forum, nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tsurani kolego, nie pij więcej IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 07:37 to naprawdę szkodzi, i nie wazne czy wierzysz w to, że w butelce siedzi Szatan, czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: kolego, nie pij więcej 17.12.07, 11:21 na niewiele Cie stac wytlumacz zjawska o ktorych mowa.. Bo jezeli nie to jestes trolem, ktory krytyuje dla samej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szmatan Re: kolego, nie pij więcej IP: 91.198.246.* 17.12.07, 11:32 ja mam wytłumaczenie na wszystko: en.wikipedia.org/wiki/Flying_spaghetti_monster Odpowiedz Link Zgłoś
mohawk79 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 17.12.07, 11:15 andreas.007 napisał: > Niech mki zaden dureń nie mówi, Absztyfie, > ze wie wszystko i rozumie, bo ma szkoły... ;)) Co innego katabas po seminarium. Ten może mówić, że "wie wszystko i rozumie".... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JD Andreas zrozum... IP: *.ists.pl 17.12.07, 10:26 "Jezeli my czegos nie rozumiemy, to znaczy, ze tego nie ma?" Wielu musi upaść na samo dno, żeby zobaczyć, gdzie są i jaką drogą idą. Ten "niedobry świat" jest jedynym miejscem które dał nam Dobry Bóg, w którym możemy się stać wolni z niewolników, bo tu mamy (krótki) czas. W wieczności czasu nie ma, więc tam już niczego nie da się naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DamaKier Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec IP: *.rdzaweoko.pl 16.12.07, 23:21 Jednym słowem: "Czucie i wiara bardziej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko" :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 23:28 Moim skromnym zdaniem po prostu wiarą tłumaczymy sobie, to czego nie potrafimy ogarnąć swoim nie wykorzytywanym w ponad 90 proc. mózgiem... Ale to nie znaczy, ze TYCH rzeczy nie ma. Nasza wiedza i nauka, staramy sie opisac, to wokół nas i w nas, ale przeciez uczymy sie, my znaczy ludzie, cały czas i poznajemy! Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 17.12.07, 00:51 Twój jest być może niewykorzystany nawet w 95%, ale innym tego nie wmawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lynxu Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 23:25 Jeżeli ja czegoś nie rozumiem to stwierdzam tylko, że nauka jeszcze tego nie poznała, a nie że to Bóg, Szatan, Obcy czy magia. 1000 lat temu myślano, że Ziemia jest płaska i wyśmiewano za inne poglądy, czy nawet zabijano za nie... dziś wiemy, że nie jest. Teraz myślimy, że to demony a za kolejne 1000 lat dowiemy się, że to efekt uboczny rozwolnienia. Bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 16.12.07, 23:35 Słuchaj, jak czegos nie rozumiemy, nie wiemy co to jest, to nie ma znaczenia, jak to nazwiemy, madrze czy głupio... bo słowa sa takze, a moze najbardziej umowne przeciez. Dla mnie szatanskim jest pomysł dotleniania pływakow naszych, przez co szybko regeneruja siły i maja wieksza moc, nie jest zakazane przepisami... ale podobno nieetyczne! Maja butle z czystym tlenem i sie szprycuja wziewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 17.12.07, 00:24 Czy "energia potencjalna" brzmi madrzej od "szatana"? A przeciez jedengo i drugiego nie widac! Tylko wiemy, ze energia potencjalna, znaczy to co tak nazwalismy, na co skonstruowalismy wzór jakis i parametry, wiemy, ze jest - taka jak ją okreslilismy! A w ogole co to jest energia? Masz ja w akumulatorze, w bateryjce... nie widac tego przeciez. O "szatanie" nie wiemy nic... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiełbaska Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 00:31 Andreas przypomnę o niejakim Tesli, który ręki nie podawał nikomu nie chcąc naruszać swojego pola energetycznego przez przypadkowe liczne kontakty. A jego pracą, kiedy zmarł w skrajnej biedzie zainteresowały się takie różne agencje ze Stanów, a nazwisko i osoba tego "duchołapa" zostały uhonorowane poprzez uwiecznienie go w nazwie jednej z mierzalnych wielkości. Widać w fizyce sami egzorcyści i kiełbaski. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 17.12.07, 00:40 pole wytwarza byle lodówka w naszym domu, a co dopiero tak skomplkowana fabryka, jak ludzki organizm. Zachodzi w nas wiele procesów chemicznych, energetycznych, przemian, ktore wytwarzaja energie skumulowana w nas. Zjadamy pomidor czy kiełbaske i mamy energie. czemu nie ma takich samochodów albo agregatów w domu? Energie potrafia sie przyciagac, wzmacniac, ale i odpychac, byc szkodliwymi... W Japonii tego roku swiatełka na choinke zasilane sa... przez wegorze elektryczne! Ekologiczna energia. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: sa rzeczy, których nie potrafimy zrozumiec 17.12.07, 00:53 Ty, naukowiec. Daj już spokój, wstyd wsi przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś