11.09.07, 12:24
Mial ktos do czynienia z firma ubezpieczoeniowa TUZ ze Złocieńca? Ostatnio mialem zdarzenie drogowe i sprawca ma OC w tej wlansie firmie.
Obserwuj wątek
    • krzysieg Re: Firma TUZ 13.09.07, 09:29
      Towarzystwo Ubezpieczeń Zakonnych, mam nadzieję że nie powiedzą ci Bóg zapłać :)
      • krzysieg Re: Firma TUZ 13.09.07, 12:49
        sprawdziłem tego Tuza wypłacają odszkodowania ale trochę to trwa bo drobiazgowo analizują każdą szkodę teoretycznie mają 14 dni od oględzin na wypłatę, zawsze możesz napisać do nadzoru ubezpieczeniowego to trochę przyśpieszy sprawę
        • prime9 Re: Firma TUZ 13.09.07, 13:14
          krzysieg napisał:

> sprawdziłem tego Tuza wypłacają odszkodowania ale trochę to trwa bo drobiazgowo
          > analizują każdą szkodę teoretycznie mają 14 dni od oględzin na wypłatę, zawsze
          > możesz napisać do nadzoru ubezpieczeniowego to trochę przyśpieszy sprawę

Dzieki wielkie za info. W poniedzialek byl rzeczoznawca i spisal szkody, ale tylko te ktore byly widoczne. Teraz czekam na decyzje firmy i pozniej zapewne bede rozbieral dalej auto, co by pokazac dalesze zniszczenia (np to, ze silnik i skrzynia biegow sie cofnely).
          • krzysieg Re: Firma TUZ 17.09.07, 09:26
            nie wiem czy korzystasz z samochodu jako osoba fizyczna czy firma, bo w tym drugim przypadku należ ci się samochód zastępczy na czas naprawy
            • prime9 Re: Firma TUZ 17.09.07, 21:29
              Z samochodu korzystam jako osobia fizyczna, ale nie ma problemu, juz kupilem sobie drugie auto, a wrak wstawilem do garazu i czekam na wycene ubezpieczyciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka