jez-ynka 05.05.08, 19:28 Czy ktoś kupił od nich mieszkanie? Może ktoś wystawić opinie na temat wykonawcy? "Słoneczny dom" Zwycięstwa 202B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinka_1986 Re: FreeDom Developer 15.05.08, 16:11 Generalnie NIE POLECAM. Firma nie wywiązuje się w terminów! Odpowiedz Link Zgłoś
nextjusta1234 Re: FreeDom Developer 23.10.08, 03:15 ...niepolecam, generanie duze opoznienia,pol roku,gołosłowni,miejsce fajne ale tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek0 Re: FreeDom Developer 20.11.08, 19:54 Miała być popisówka a wyszła żenada!!!Stan wykończenia fatalny, a do tego podejście delopera dziecinne.Zarówno budowa jak i maniery tych Panów,pozostawiają wiele do zyczenia.Próbuja budować obecnie pod inną nazwą na ul. Lechickiej,ale oczywiscie im nie wychodzi.Bezczelność tych Panów nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
furhood Re: FreeDom Developer 09.12.08, 19:37 Podpowiedzcie proszę czy były jakieś wałki w płatnościach umowach itp. W tej chwili firma buduje na Lechickiej, zastanawiałem się czy nie wejść w to, ale panowie mają tak kosmiczne wymagania co do płatności, terminów..lekko podejrzane.Chyba mają jakąś dziurę finansową. Jeśli ktoś ma coś do nich proszę niech napisze, wtedy inni będą ich omijać szerokim łukiem a tacy jak oni "wymrą" śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
0o1 Re: FreeDom Developer 09.12.08, 19:48 a coś tam już jest zbudowane, czy chcesz na razie kupić "dziurę w ziemi"? Odpowiedz Link Zgłoś
nextjusta1234 Re: FreeDom Developer 16.12.08, 15:19 jesli Ty placisz na czas to ok ale oni nie oddaja mieszkania to nie wiem czy uda Ci sie cos odzyskac a jak zrobia inaczej niz w planach to tez Twoja wina a nie ich,wlaczylam troche ale bezskutecznie,bez poparcia wiekszej sily lub wiekszej kasy chyba z nimi nie wygrasz,bo umowy zabazpieczaja ich przed wszystkim a jak chcesz pozniej dojsc do swojego to bedzie Cie kosztowalo i czasu i zdrowia,nie wspominajac o kasie ale pieniadz rzecz nabyta, czasu i zdrowia nie kupisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomciost Re: FreeDom Developer 16.12.08, 15:26 hej, maja dziure bo nie moga sie wyplacic za niedorobki na poprzedniej budowie,a jest lipa jednym slowem,a Panowie dali ciala...rozmawialem z paroma osobami/podwykonawcami z tej budowy przy Zwyciestwa,mowili ze cyrk byl:) serio az sie dziwia ze sie udalo ja skonczyc a niedorobek zostalo... niby nowe mieszkania i nowe technologie a grzyb rosnie...slyszalem ze dach tez cieknie ale za to reki nie dam sobie uciac... Odpowiedz Link Zgłoś
orenz Re: FreeDom Developer 28.12.08, 18:42 z pełnym szacunkiem ale klepiecie i niewiecie co. nikt tu nie podaje żadnych konkkretów tylko " nie polecam ... ale ręki nie dam sobie uciąć" hehe, jak nie macie żadnych konkretów to po co wypowiadacie się w tej kwestii? tomciost pisze" rozmawiałem z paroma podwykonawcami, ... cyrk był" więc jaki cyrk? co się działo? żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
tomciost Re: FreeDom Developer 03.01.09, 12:45 z gosciem od okien, dowiedz sie co to za firma robila i spytaj jak sprawy wygladaly... kumplowi porysowali oscieznice i lekko pomalowali bo nie chcialo im sie zabezpieczycjej jak cos wynosili na balkon i jak dookola malowali... ale to oczywiscie podwykonawcy a nie deweloper... 3 miechy wydzwanial do nich, byl, z nimi w chacie i pokazal palcem jakie sa uszkodzenia..powiedzieli ,dobrze, zrobi sie... i pewnie sie zrobi ale samemu... bo podpisal akt a usterki nie usuniete,panowie zaproponowali zeby bezposrednio sie kontaktowac z podwykonawca i wymagac od niego bo oni nie maja czasu gdyz druga budowe ciagna...czy to nie jest cyrk? jak sie traktuje klijentow, wszystko fajnie dopoki masz im cos zaplacic ale jak juz zaplacisz ,to sorry ,to juz teraz twoj problem...z pelnym szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
sara.a Re: FreeDom Developer 04.01.09, 13:31 Ja mam jeden konkret: Panowie mieli 6 -miesieczne opóźnienie z powodu 8-miesiecznych opadów deszczu. Kto by uwierzył w takie tłumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
uswiadomiona_wlascicielka Re: FreeDom Developer 02.01.09, 20:09 Witam, nie znam konkretów dotyczących budów, ale za to jeden z właścicieli jest moją rodziną i już jak zaczynał swój interes żal było mi osób, które kupią tam mieszkanie. Znajomym odradzałam jak tylko mogłam- to z góry było skazane na porażkę. Och gdybym się rozpisała :)... po prostu oni nie potrafią inaczej;). Odpowiedz Link Zgłoś
miesz.kaniec Re: FreeDom Developer 02.01.09, 21:17 Panowie mieli 30 dni na poprawienie wszystkich bubli(np. cieknące dachy,lejaca się woda do mieszkań przez okna i szczeliny między elewacją a scianą),oczywiście kolejna niespełniona obietnica.Wszystko co spierdzielone,zwalają na podwykonawców albo cyt:"tak było w projekcie"!!!Teraz budują na Lechickiej, ale już pod inną nazwą, bo pod FREEDOM DEWELOPER to jedynie mogliby grobowce kopać!!!Panowie przestańcie robić ludzi w konia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomciost Re: FreeDom Developer 03.01.09, 12:59 to chyba to: www.konsorcjumdeweloperskie.pl/lokalizacja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
furhood Re: FreeDom Developer 16.01.09, 14:02 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Byłam na spotkaniu z panem deweloperem..muszę powiedzieć ze niezły z niego "lisek". Mam wrażenie że deweloperowi potrzebne są pieniądze na teraz, zapewne na jakies łatanie dziur finansowych lub udowodnienie płynności finansowej przed bankiem. Ogólne wrażenie ze spotkania to obietnice i wychwalanie swoich możliwości i oczywiście zapewnienia że budowa zakończy się na czas. Nie przekonuje mnie natomiast cena 3400 za metr skoro mam wpłacić pieniądze prawie w całości 90% już teraz i zamrozić je na rok czasu (lub dłuzej jezeli budow sie przedłuzy) Pieniadze w ciagu roką zarobią na siebie, co najmniej 10% takze ta pozornie atrakcyjna cena to juz jakies 3800, co ja na tą lokalizacje to juz sporo!!! poza tym niechec do podpisania umowy u notariusza, dziwnie to wszystko wygląda. Radze uważać na ta firmę, panowie są przebiegli. Odpowiedz Link Zgłoś