dosia23 09.09.05, 10:48 Czy na basen w Swarzedzu można udać się z 9-miesięcznym niemowlakiem? Czy jest dostosowany dla takich maluchów? Czy chodzą tam rodzice z maluchami?? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
promykowicz Re: BASEN 09.09.05, 19:29 Z tego co sie orientuje to MOZNA. Jest tam specjalny cieplejszy basen dla takich maluchow. Sprawdz www.wodnyraj.pl/page3.html W kasie wejsciowej popros o specjlane pieluchomajtki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
emma34 Re: BASEN 09.09.05, 23:06 Jasne, że można. Ja właśnie dzisiaj byłam. Mój 16 miesięczny synek to uwielbia. Zaczynaliśmy kiedy miał 10 miesięcy. Zaopatrz go w odpowiedni sprzęt pływacki (polecam dmuchane rękawki na ramionka - bardzo dobrze sie sprawdzają u takich maluchów). Nie zapomnij o pieluszce do pływania. Co do czystości wody, to chyba jest OK. Chodzimy dosyć często i jak na razie żadne z moich dzieci nie miało problemów. Generalnie większość dzieci które tam widze jest trochę starsza od Twojego ale myslę, że możesz spróbować. Najlepiej wybrać się w tygodniu, kiedy jest w miarę pusto i spokojnie. W weekendy - straszny tłok,hałas i Twój maluch może się niepotrzebnie wystraszyć. Jak juz pisałam mój syn zaczynał w wieku 10 m-cy, a córka o miesiąc wcześniej czyli dokladnie w wieku Twojego dziecka. Teraz obydwoje uwielbiają wodę. Osobiście uważam , że to świetny pomysł na wspólne spędzanie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś