Dodaj do ulubionych

polityka firmy i era

03.11.09, 13:09
wiem, że jest kilka dyskusji na temat lepszego traktowania nowych klientów
przez właścicieli sieci komórkowych niż tych klientów ze stażem, ale jestem
jeszcze pod wpływem szoku i potrzebuje się wygadać..

a było tak ;-) od ponad 5 lat mam w erze tak tak-a. Są teraz dostępne dwie
taryfy, w każdej z nich ceny są niższe i oferty bardziej przyjazne po 4
miesiącach użytkowania. i z tym właśnie jest związana moja złość --> "po 4
miesiącach" = to znaczy, po 4 miesiącach od przełączenia sobie taryfy! Czyli
nic ich nie obchodzi że ja (jak głupia) trzymam telefon w ich sieci lata już i
ładuję kasę na ich konta - teraz będę mogła taniej dzwonić jak miną 4
miesiące. Ale mnie wkurzyli!!! wrrrrrr
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: polityka firmy i era 03.11.09, 13:23
      Ja mam odmienne doświadczenia - mamy telefony "na firmę" - z 5-6 numerów i
      traktowani jesteśmy jak królowie świata. Zniżki, promocje, cuda wianki. Ludzie z
      Biura Obsługi są przemili, sympatyczni, dowcipni, na połączenie czekam dosłownie
      sekundy. Ale za to kiedyś usiłowałam załatwić sprawę w BOKu dzwoniąc z numeru
      innego niż firmowy. Katastrofa! Niemiła obsługa, nic się nie da załatwić, podano
      mi błędne informacje...
      • anna-pia Re: polityka firmy i era 03.11.09, 14:45
        Dokładnie tak - jak miałam telefon "na siebie", to łomatko, wszystko takie
        trudne i skomplikowane. Teraz mam "na firmę" i jakość obsługi jest o niebo lepsza.
      • madzioreck Re: polityka firmy i era 03.11.09, 18:57
        U większości wszelkiej maści usługodawców klient firmowy jest traktowany inaczej
        niż detaliczny :(
        • victoria1985 Re: polityka firmy i era 03.11.09, 20:27
          ponieważ klientami biznesowymi zajmują się bardziej wyszkoleni ludzie i są
          szybsze procedury rozwiązywania wszelkich problemów.
          Do autorki teraz można bezpłatnie zmienić sieć nie ma znaczenia to że telefon
          jest na kartę.
          Ja też jestem zła na ere mam tel na abonament od 5 lat co roku przedłużam umowe
          i co roku dostaje coraz gorsza ofertę.Jeśli chodzi o telefony w erze maja
          kosmiczne ceny iPhon-ów niż w innych sieciach.Dlatego czekam do końca umowy i
          przechodzę do innej sieci
          • madzioreck Re: polityka firmy i era 03.11.09, 20:56
            Zmiana operatora pomaga na jakiś czas... w Orange jest to samo, w Plusie to
            samo. Po kilku latach, kiedy kończy się umowa, dzwoni pan albo pani ze wspaniała
            ofertą, gorszą od poprzedniej czy oferowanej nowym klientom. Powiedziałam pani
            ostatnio, ze chciałabym się zastanowić i czy może zadzwonić jutro. "Ooo, proszę
            pani, to jest oferta ważna na dzień dzisiejszy, a jutro może być różnie..." -
            powiedział sprzedawca do sprzedawcy, ha, ha, ha, nie ze mną te numery.
            Mój mąż zawsze po takiej akcji niedługo przed zakończeniem umowy składa
            wypowiedzenie, każąc im się całować w nos z taką ofertą. I zawsze znajduje się
            lepsza :)
            • daslicht Re: polityka firmy i era 03.11.09, 21:47
              Oooo, mi się kończy za pół roku umowa w Erze. Zamierzam zabrać stamtąd manatki... tylko nie wiem gdzie ^^ Wszystko jedno jaka sieć, każdy na swoją bluzga :))))
              • kotwtrampkach Re: polityka firmy i era 04.11.09, 11:02
                ja już dwa razy miałam się przenieść, tylko nie mogę się zebrać żeby odblokować
                (zdjać?) simloka ;-( to taki staruszek telefon..
                no a do której sieci? najchętniej przeniosłabym się do playa, ale ludzie do mnie
                przestaną dzwonić.. w większości sieci opłaca się dzwonić po jej abonentach, a
                gdzieś poza - masakra. abonament jest dla mnie straszny - wiazać się na 2-3 lata
                umową, brrrr
                • daslicht Re: polityka firmy i era 04.11.09, 12:41
                  Dzwonię raczej niewiele, głównie wysyłam smsy :)
    • mooh Re: polityka firmy i era 03.11.09, 20:25
      Mój mąż i ja mieliśmy telefony prywatne w Erze od 1996 roku. Do
      września tego roku. Kiedy kończył nam się termin umowy, zapytaliśmy
      co usługodawca może nam zaproponować w ramach kolejnej umowy. Oferta
      okazała się tak nieatrakcyjna, że poszliśmy sobie do innego
      operatora, zabierając ze sobą nasze numery. I jesteśmy zadowoleni.
      Nie ma sensu się wkurzać, tylko wybrać lepszego usługodawcę. To
      jedyna sensowna forma wyrażnia swojego niezadowolenia przez klienta.
    • heliamphora Re: polityka firmy i era 03.11.09, 21:23
      Jestem od niedawna przedsiębiorczynią ;) i chcę zamienić moją wprawdzie niedrogą
      ofertę pre-paidową na jakiś abonament dla firm, oczywiście z zachowaniem numeru.
      Nawet do mnie dzwonili umiarkowanie uprzejmi przedstawiciele tego czy owego
      operatora i proponowali abonament, ale jakoś zawsze w ostatecznej kalkulacji za
      minutę wychodziło drożej niż moje obecne 35 groszy, no i uparcie wciskano mi
      nowy numer. Możecie polecić jakiegoś operatora, co to ma dobry zasięg, miłą
      obsługę firmową (chociaż ja nie chcę jakiegoś drogiego, wypasionego abonamentu
      ani nie będę mieć kilku telefonów), niską stawkę za minutę i może jeszcze do
      tego niedrogi internet bezprzewodowy? :)
      • kk345 Re: polityka firmy i era 03.11.09, 23:21
        heliamphoro, w jakim jesteś mieście?
        • heliamphora Re: polityka firmy i era 04.11.09, 10:33
          Warszawa, ale wbrew pozorom kłopoty z zasięgiem miewam codziennie (obecnie
          telefon mam w Orange i mieszkam chyba na styku zasięgów z kilku anten, bo co
          chwilę ten zasięg gubię...)
          • kk345 Heliamphoro, odbierz maila gazetowego n/t 04.11.09, 12:05
    • magdalaena1977 Re: polityka firmy i era 03.11.09, 22:56
      Mam telefon w Erze od Bożego Narodzenia 1998 r. - początkowo taktaka, a od 2003
      r. abonament.
      Nie narzekam. Co dwa lata odnawiam umowę biorąc nowy telefon (stary jest już
      wtedy mocno zużyty i przestarzały) i dostaję coraz lepsze warunki - trzeba się
      tylko twardo targować, negocjować, straszyć odejściem itp. Jakiś rok temu mój
      tata przechodził z numeru służbowego na prywatny abonament i oferta dla nowych
      klientów była dużo gorsza niż to co mam ja (ale i tak abonament opłacał się
      bardziej od prepaida).

IMHO poziom konsultantów w telefonicznym BOK jest zdecydowanie lepszy niż np. w
      mBanku.
      • kotwtrampkach Re: polityka firmy i era 04.11.09, 11:06
        targowanie to dobra rzecz i wrtosię jej uczyć ;-)
        mój kolega w ubiegłym roku zagroził przeniesieniem numeru do konkurencji i
        dostał świetną cenę za minutę.. Ale miał z czym się targować, płacił ok200-300
        zł rachunku i ciągle wisiał na telefonie..
    • zazulla Re: polityka firmy i era 04.11.09, 11:42
      Orange nie jest lepszy. Mam u nich ten sam numer od 9 lat, poczatkowo abonament
      a od 3 lat na karte. I jak chcialam jakas promocje wykorzystac to uniemozliwial
      mi to za krotki staz w Orange. Nie obchodzilo ich, ze wczesniej 6 lat bylam na
      abonamencie, liczyl sie czas od przejscia na karte :(
      • kk345 Re: polityka firmy i era 04.11.09, 11:55
        zazullo,ale tak jest u wszystkich operatorów, nie liczy się w takim
        przypadku to, że klient od 10 lat zasila np.kartę tylko to, że
        abonament ma dopiero od 3 miesięcy. Przejście z abonamentu na kartę
        czy odwrotnie nie jest traktowane jako kontunuacja stażu...
        • ida14 Re: polityka firmy i era 08.11.09, 01:42
          hmm ja mam orange i sobie raczej chwale. ja potrzebowalam czegos co mi da
          wysyłac duzo smsów i rozmawiac przewaznie z jednym numerem i taka oferte dostalam.
    • sbarazzina Plus 08.11.09, 11:48
      Jestem w Plusie od 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie miałam problemów
      z zasięgiem, za każdym przedłużeniem umowy udaje się wynegocjować dobre warunki,
      nigdy nie miałam z nimi problemów.

Poza tym mam sentyment bo dostałam u nich numer z moją datą urodzin, no i
      uwielbiam ich reklamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka