Dodaj do ulubionych

buty na miarę

07.10.10, 18:42
Ostatnio znowu przeżywam zakupową frustrację. Jak zawsze nie mogę dobrać sobie butów. Po pierwsze mam za wąską stopę do długości, po drugie jak trafi się coś dobrego to jest albo brzydkie albo pop prostu niewygodne. Po samym dzisiejszym mierzeniu butów bolała mnie stopa. Mam na myśli w tej chwili buty na obcasie (lekkim)-z nimi mam największy problem. Myślę nad zamówieniem butów indywidualnie i tu pojawia się szereg pytań. Czy muszę pojawić się osobiście w zakładzie, jeżeli tak, to z tym będzie kłopot, bo mieszkam w Toruniu i tu nie ma możliwości szycia butów na zamówienie. Czy mogę swobodnie zaprojektować sobie wygląd buta? Czy znacie kogoś, kogo polecacie w tym fachu? Ile będę musiała za nie zapłacić? I najważniejsze- czy takie buty są rzeczywiście wygodne?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: buty na miarę 07.10.10, 19:02
      Ja robiłam buty na miarę do ślubu w firmie, która się zajmuje robieniem butów tanecznych, estradowych, teatralnych itp. Chcialam wygodne buty na wesele i w kolorze do sukienki (bo nie miałam tradycyjnych jasnych butów).
      Mogłam wybrać skórę, obcasy, kształt przodu, wszystko. Ale wybierałam spośród dostępnych opcji (których było dość sporo).
      Są mega wygodne. Od czasu własnego ślubu chodzę w nich na wszystkie inne wesela i są to jedyne buty, które mnie WCALE nie obcierają i w ogóle się w nich noga nie męczy.
      Natomiast nie wiem, czy bym się decydowała na takie buty przez net. Ja miałam miarę zdejmowaną w siedzibie firmy, a jak odbierałam buty to się okazało, że jednego i tak trzeba jeszcze zwęzić - zrobili to bez problemu na miejscu.

Ta firma, w której robiłam swoje buty, to Akces - www.akces.biz/
      • kok.12 Re: buty na miarę 07.10.10, 19:15
        Mnie akurat interesują buty do chodzenia na zewnątrz. Chciałabym mieć jesienne botki a'la Ludwik XIV.
        • nomina Re: buty na miarę 07.10.10, 19:28
          Och, ja mam ten sam problem. Wąziutka stopa, wysokie podbicie (zapomnij o niewiązanych butach) i wrażliwość (zarówno w ujęciu alergicznym, jak i neuropatycznym, więc tylko naturalne, nieobcierające materiały). Kupić buty to masakra. Mam jedne, z Ryłki, udały im się jak rzadko się zdarza, ale już, zajechane, rozsypują się.
        • yaga7 Re: buty na miarę 07.10.10, 19:33
          Wiesz, ja w swoich chodzę na zewnątrz.
          • kok.12 Re: buty na miarę 07.10.10, 20:15
            Ja czytałam, ze buty do tańca się do tego nie nadają, bo mają cienka podeszwę i szybko sie niszczą jeżeli chodzi się w nich nie po parkiecie.
            • marciasek Re: buty na miarę 07.10.10, 20:37
              Zależy jaką mają tę podeszwę; w Akcesie można zamówić buty na podeszwach z różnych materiałów, wśród nich na poligumie, która nadaje się do chodzenia na zewnątrz - zakładam, że Yaga właśnie takie ma.
              • yaga7 Re: buty na miarę 07.10.10, 21:35
                Dokładnie tak :)

Tam można sobie wybrać wiele elementów tych butów, w tym podeszwę.
          • marciasek Re: buty na miarę 07.10.10, 20:31
            uuu, rzuć fotkę :) Niezmiernie pragnę zobaczyć Twoją ślubna kreacje i buty, bo przeczuwam, że był niezły czad... :)))
            • koza-1985 Re: buty na miarę 07.10.10, 21:33
              gdzieś jest albo była ślubna Yaga linkowana albo wklejana do galerii, ale nie pamiętam. faktycznie wyglądała bardzo dobrze i oryginalnie
              • inez69 Re: buty na miarę 08.10.10, 00:19
                Była w Galerii LB Yaga idąca na ślub znajomych i to pewnie były te buty. Yago prosimy o całość:)
            • yaga7 Re: buty na miarę 07.10.10, 21:47
              Buty miałam fioletowe ;)

Ale chyba nie mam na sieci żadnego zdjęcia, na którym by było widać całość z butami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka