marisella
13.10.10, 00:59
Pozwalam sobie założyć nowy wątek aby donieść z radochą, że OBA Kloniki mają już zaklepany domek :) Wspaniale, prawda?
Lisek, jak już pisałam w wątku o powodzianach, trafi do domu ja_joanny, a Owiec znajdzie schronienie w domu jej koleżanki :) Psiaki będą więc mieszkać wprawdzie osobno, ale oba w Berlinie, więc będą się czasem widywać podczas wspólnych spacerów :)
JUPI!
Teraz pozostało mi "tylko" zająć się kwestią sfinansowania Klonowego nowego zycia, a w każdym razie jego początku, na tyle, na ile to jest konieczne :) Jak wspominała ja_joanna - w Niemczech trzeba opłacić dość wysoki podatek (120 euro od psa podzielone na 4 kwartalne raty), ileś (nie wiemy jeszcze ile) kosztuje też dodatkowe obowiązkowe ubezpieczenie OC, a jeszcze przed wyjazdem trzeba Klonom zapewnić badania, szczepienia i paszporty (chipy już na szczęście mają :)) Do tego muszę chłopaków wyposażyć w jakieś drobne wyprawki na start (bo jednak w Polsce jest taniej).
Ja sama nie wiem jak bym temu wszsytkiemu podołała, bo ostatnie miesiące były dla nas z różnych powodów dość wymagające finansowo, a jeszcze przyjdzie nam odebrać samochód od mechanika, który wymienia w nim własnie sprzęgło i jakiś pasek nierządu czy czegoś (nie sposób w taką trasę wybierać się półsprawnym staruszkiem...) i nie wiem czym poza uśmiechem ja temu człowiekowi zapłacę ;) Do tego przejazd z Krakowa do Berlina też nas po kieszeni uderzy, dlatego z pewną wdzięcznością przyjęłam deklaracje kilku osób co do tego, że mogą jakimiś drobnymi wesprzeć Klonową zbiórkę finansów na podatek, ubezpieczenie i drobną wyprawkę :)
Jeśli wiec nadal jest ktoś chętny, aby dorzucić parę złotych do Klonowej skarbonki - może do mnie napisać na e-mail gazetowy albo jakikolwiek inny, a odpiszę, na jakie konto zbieramy fundusze dla Klonów :)
Można też dokonywać wpłat prosto do ja_joanny za pośrednictwem Paypala - specjalny przycisk, który to umozliwia, można znaleźć na Klonowym blogu:
marisella.pl/klony/
Tam też będą się pojawiać wszelkie rozliczenia ewentualnych otrzymywanych datków i czynionych wydatków :)
Ciekawi losów Klonów mogą na bloga zaglądać nadal, bo będzie go prowadzić ja_joanna i będzie na nim informować o tym, jak się Klonom powodzi w Berlinie :)