Dodaj do ulubionych

LWW - ceny wody w blokach

18.10.10, 09:49
no witam, przycisnęło i mnie więc zwracam się do szanownego Lobby:) Chodzi mi o ceny wody, chciałabym się zorientować jak to jest u Was z tymi cenami. My płacimy jakieś kretyńskie stawki i wkurza mnie to, że za ciepłą wodę płacę jakby podwójnie. Raz za zimną wodę, drugi raz za jej podgrzanie. Jakby nie można było napisać jasno i wyraźnie: zimna woda 6 zł, ciepła 20 za m3 i szlus. A tak człowiek sam nie wie za co zapłacił. Napiszcie jak to u Was jest i czy można to gdzieś wyjaśniać, albo może stawiać się?
Obserwuj wątek
    • mujer_bonita Re: LWW - ceny wody w blokach 18.10.10, 10:36
      Nie rozumiem problemu. Masz cenę za zimną a za ciepłą dodajesz zimą + podgrzanie. Dodanie dwóch liczb chyba nie takie trudne ;)
    • ocisza Re: LWW - ceny wody w blokach 18.10.10, 17:43
      U mnie funkcjonuje to na dokładnie tej samej zasadzie. Nigdy mnie to jakoś nie dziwiło, ale to pewnie dlatego, że odkąd płacę za mieszkanie, zawsze tak było.
      • paskudek1 Re: LWW - ceny wody w blokach 19.10.10, 16:14
        no dobra, a mozesz podać ceny zimnej i cepłej wody tzn. zimnej i podgrzania? Ciekawi mnie jak to się kształtuje.
        Aha i czy u was tez jest tak, że do każdego rachunku doliczają jakąks ilość wody na tzw. "straty" a i tak raz w roku przychodzi dodatkowe rozliczenie z którego wynika ża mimo regularnego płacenia za wodę i tak mamny niedopłatę
    • magdalaena1977 Re: LWW - ceny wody w blokach 19.10.10, 00:58
      Ja sobie od razu przeliczam i mam cenę za litr ciepłej.

Jeśli masz wrażenie, że płacisz za dużo (każdy ma ;-) ), to zrób sobie tabelkę w arkuszu kalkulacyjnym i powpisuj dane z wodomierzy i ceny za wodę z poprzednich lat. W ten sposób zorientujesz się, co jest nie tak.

Ja kiedyś doszłam do tego, że płacę więcej za prąd mimo zmniejszenia zużycia. W ogóle rachunek za prąd to jest dopiero hardcore.
    • balbina11 Re: LWW - ceny wody w blokach 19.10.10, 09:42
      U nas jest prościej - osiedle ma własne ujęcie wody. Jakość jest bardzo ok. Płacę za zimną, bo w mieszkaniu mam dwufunkcyjny piec gazowy i sami podgrzewamy wodę i płacimy za gaz. Ogólnie bardzo mi to odpowiada, bo mam na to wpływ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka