09.11.10, 21:30
ponieważ wyszukane wątki nt "bielizny dolnej" :) już się zarchiwizowały

może nie model B.Jones ale wysokie (do pępka), nie podcinające, w pasie szeroka guma, która nie zwija się w rulonik, wymodelowane tak, że obejmują _całe_ pośladki (rewelacja jeśli chodzi o wygląd w portkach materiałowych)
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2502457,2,1,majty-z-golfem-.html
kosztuje to cudo niecałe 11 zł (Auchan), występuje w nieśmiertelnym trio bazowym (białe, beż, czarne). Z przodu wstawka z dość nierozciągliwego materiału, boki - całkiem fajna koronka, tył gładki cienki (wydaje mi się, że to może być dobry model na lato)
Obserwuj wątek
    • pinupgirl_dg Re: majtasy 10.11.10, 20:09

Temat niezwykle mi bliski, bo bardzo lubię modelującą bieliznę :).

Ja mam te matki:

www.avantizakupy.pl/Figi_bawelniane_modelujace_z_koronka_F040__p3272.html
      i jestem nimi zachwycona. Pomijam modelowanie (są trochę za duże, ale delikatnie trzymają ciało i nie podcinają brzuszka) - są przewygodne. Wreszcie mam majtki, które nie zmieniają się po paru krokach w stringi, niezależnie od ich pierwotnego fasonu ;). Żadnej gryzącej koronki na miejscu intymnym, żadnej sparciałej gumy przecinającej i szczypiącej pośladki. Odkąd je mam, fikuśne majtki poszły w kąt. Minusy - nie są zbyt trwałe.
      • aankaa Re: majtasy 10.11.10, 20:34
        a czy te koronki nie podwijają się ?
        majty całkiem, całkiem
        • pinupgirl_dg Re: majtasy 10.11.10, 22:13
          Te koronki są bardzo miękkie i dość elastyczne, ładnie pracują z ciałem. Nie wiem, czy byłyby tak samo wygodne, gdyby rozmiar był mniejszy. Z tyłu kończą się pod pośladkami i nie są wykończone koronką. Skracają optycznie nogi, ale im wybaczam :D. Z przodu cały brzuszek podszyty dodatkową warstwą materiału.
    • inez69 Re: majtasy 11.11.10, 17:11
      Mierzyłam identyczne w takim bazarkowym sklepie i kurcze no zero efektu. Kupiłam inne, ale one na pośladkach układają się okropnie. Sama szukam czegoś wygodnego, najchętniej ze stringami (a takie pewnie nie istnieją), bo wszystkie majty, które mierzyłam dzieliły mi pośladki na piękne baleroniki albo powiewały.
      • pinupgirl_dg Re: majtasy 11.11.10, 19:05
        Oczywiście, że istnieją :) :

www.wyszczuplajaca.pl/pl/Products/191/stringi_wysoka_talia/Show/
        www.cette-rajstopy.pl/revelation-prod-136.html
        www.modnysekret.pl/mitex-stringi-modelujace-sylwetke-p-677.html
        ekskluzywna.com.pl/Mitex_Xen_szortostringi_p13729.html
        bieliznazafriko.pl/pl/mitex-stringi-wyszczuplajace-elite-v.html
        www.otto.pl/product/5551385?c=bielizna-moda-kapielowa-tematy-formowanie-sylwetki&itemId=3007450113
        alejka.pl/belly-cloud-stringi-modelujace.html ...
        • inez69 Re: majtasy 11.11.10, 19:12
          Czego to się człowiek na stare lata dowiaduje;)
          Bardzo fajnie, dziękuję za linki, na pewno wypróbuję.
          • pinupgirl_dg Re: majtasy 11.11.10, 19:51
            Tu jeszcze znalazłam coś bardziej fikuśnego:

www.otto.pl/product/5982405?c=bielizna-moda-kapielowa-tematy-formowanie-sylwetki&itemId=3008052037
            www.otto.pl/product/5982513?c=bielizna-moda-kapielowa-tematy-formowanie-sylwetki&itemId=1009464383
            Jeśli zależy Ci na rejonach brzucha, talii i boczków, to możesz też spróbować różnego rodzaju gorsetów, np:
            www.otto.pl/product/5551327?c=bielizna-moda-kapielowa-tematy-formowanie-sylwetki&itemId=6005881155
            akrobatka.pl/esbelt-404-gorset-modelator-p-4585.html
            www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=2_95&products_id=359
            www.secretsinlace.com/product/229/Rago_Shapette
            Modne ostatnio retro i programy typu JDWN bardzo poprawiły sytuacje na rynku bielizny modelującej. To nie to, co kiedyś gdy były do wyboru tylko gacie w spranym beżu i doreenopodobne gorsety. Może nie jest jeszcze idealnie, bo wciąż króluje trójca czerń, biel i beż, ale wybór modeli i krojów staje się całkiem sensowny.
            Skoro od staników wymagamy, żeby były wygodne, nie przecinały piesi, nie podjeżdżały i poprawiały wygląd, dlaczego nie wymagać tego od majtek.
            Rozpisałam się, przepraszam :).
            • inez69 MAM MAM MAM!!! 15.11.10, 20:37
              Kupiłam z Trinny i Suzany świetne stringi korygujace brzuszek. Niebawem relacja z testowania.
    • aankaa kolejna zdobycz z Auchana - firma Desu 15.11.10, 19:13
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2510160,2,1,gatki.html
      cena ok. 10 zeta, model za pośladki, lekko poniżej pępka ale dobrze wszyta gumka (poniżej koronki) jakoś utrzymuje je na miejscu (tzn nie zawijają się pod brzusiem :)
      szkoda, że kolorów niewielki wybór (wypatrzyłam jeszcze różowe i czerwone).
      Mam jednak nadzieję, że skoro firma pojawiła się na wieszakach to może wpadnie na pomysł rozszerzenia palety barw, że się tak górnolotnie wyrażę ;)
      • abw-online Re: kolejna zdobycz z Auchana - firma Desu 17.11.10, 08:46
        Ja dojrzałam jeszcze neonowo zielone i bladopomarańczowe, a i niebieskie były takie mniej turkusowe niż na Twoim zdjeciu (chyba, że to wynik ustawień monitora). Wygląda więc na to, że stosują większą paletę barw :).
    • abw-online Re: majtasy 17.11.10, 08:50
      Ja mam jedynie wątpliwości co do ich rozmiarówki. Na 108 w biodrach wzięłam XL (wg tabeli na max. 104) i wydają mi się za luźne, a nie przyszło mi do głowy, żeby przymierzyć w sklepie :(.
      • aankaa Re: majtasy 17.11.10, 17:31
        po różnych przygodach z dołem do Panachowego tankini (te mierzyłam) doszłam do jedynego słusznego :) wniosku. Wszelkie tabele można sobie darować. Na ok. 104 w biodrach kupiłam Panaszowe szorty "S" !

W odróżnieniu od biustonosza - majty kupuję "na oko" ;).
        Oglądam je bez naciągania, tak jakbym wieszała do suszenia. Efekt jest taki, że z różnych firm mam rozmiary od L do S. A już najśmieszniej wyszło z tymi z pierwszego posta. Okazało się, że białe i beżowe pasują mi L a czarne musiałam kupić M :D
    • abw-online Re: majtasy 17.11.10, 08:54
      A tak w ogóle, to początkowo zastanawiałam się co w tym wątku będzie o śledziach (matjasach) :)).
      • aankaa śledzie 17.11.10, 17:32
        mam nadzieję, że w najbliższym czasie pojawi się wątek kulinarny, który dałby możliwość poznania przeróżnych postaci tej smmmacznej rybki. Tym bardziej, że święta tuż, tuż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka