magdalaena1977
23.01.11, 00:20
Od niedawna mam nowy telefon (Sony Ericsson Xperia X8) i jeszcze go zupełnie nie oswoiłam. Szczególnie niemiłe było odcięcie mnie od mojej kasy w eurobanku (bo Android nie obsługuje tokena).
Znalazłam stronę forum.android.com.pl, ale tam omawiają raczej zaawansowane problemy.
A ja mam podstawowe wątpliwości np. co do rejestracji konta gmail na telefonie.
Jestem osobą, która stara się świadomie zarządzać stopniem ujawniania swojej prywatności w internecie i pomysł pełnej integracji gmail - google - geotagi - facebook itp. zupełnie mi nie odpowiada. Mam kilka nicków, jeszcze więcej kont email i staram się ich nie łączyć.
I stąd problem - czy w ogóle wpisywać do Androida moje istniejące konto gmail - jeśli tak, to wybrać to z nickiem - czy to z nazwiskiem ? czy może założyć sobie jeszcze jedno specjalnie do telefonu ?
Wszystkie wiadomości email ściągam i czytam przez thunderbirda na domowym laptopie, więc korzystanie z emaila w telefonie będzie incydentalne.
W ogóle bardziej zależy mi na korzystaniu z telefonu offline - czyli odtwarzanie muzyki, incydentalne zdjęcia (przymierzalnia !), może przechowywanie danych, tetris na niespodziewane chwile nudy. Z internetu w komórce korzystam na krajowych wakacjach i wtedy bardzo sobie go chwalę, ale na co dzień nie chcę wydawać zbyt dużo na transfer i np. wolałabym pobierać aplikacje przez komputer.
Dziewczyny - liczę na Was !