Dodaj do ulubionych

Do znawczyń WORDA - pomocy!

19.04.11, 10:12
Mam ogromny problem z programem Word. Zdarza mi się co jakiś czas, że pliki się "psują". Otwierany plik nagle się zawiesza, wyskakuje błąd, plik się zamyka, otwiera na nowo (z adnotacją "odzyskany"), znów zamyka, znów otwiera i tym razem jest już pusty.
W ten sposób tracę całodzienną (albo i dłuższą) pracę. Pomaga wcześniejsze przesłanie go mejlem dokądś, ale czasem (wczoraj...) o tym zapominam. Wysłanie juz zepsutego nic nie daje.
Co robić? Odinstalować Worda i zainstalować go na nowo? To coś pomoże?
Błąd, który wyskakuje:
szAppName : WINWORD.EXE szAppVer : 10.0.2627.0 szModName : hungapp
szModVer : 0.0.0.0 offset : 00000000

I przy okazji kolejne pytania:
- czy w nowym (?) Wordzie poprawki w trybie śledzenia zmian mozna ustawić tak, by wyglądały jak w starym? W starym są wywalane na bok, w nowym zostają w tekście, ale może można pogrzebać w opcjach (nie mam jak tego sprawdzić).
- yyy, zapomniałam, ale chciałam coś jeszcze...
Obserwuj wątek
    • filoruska Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 11:02
      jul-kaa napisała:

> I przy okazji kolejne pytania:
      > - czy w nowym (?) Wordzie poprawki w trybie śledzenia zmian mozna ustawić tak,
      > by wyglądały jak w starym? W starym są wywalane na bok, w nowym zostają w tekśc
      > ie, ale może można pogrzebać w opcjach (nie mam jak tego sprawdzić).
      > - yyy, zapomniałam, ale chciałam coś jeszcze...

Ale nowy to który i stary to który? Bo Wordów było już n i w każdym coś jest inaczej.
    • tfu.tfu Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 12:17
      julko! zainstaluj sobie open office, a łorda-łotra wywal w cholerę. serio, ja nie mogę na niczym innym pracować, bo mnie cholera ciężka trafia ;) a w oo jak se wyłączę wodotryski, tak mi się pisze i pisze i pisze bez żadnych łotrowych niespodzianek.
      • jul-kaa Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 12:27
        Mam OO na laptopie i mnie trafia, ostatnio zjadł mi godzinę robienia poprawek.
        Powoli dochodzę do wniosku, że to ja jestem jakas lewa...
        • kura17 Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 12:38
          Julka, ale masz wlaczona opcje automatycznego zapisywania zmian??? mozna ustawic co ile minut (ja mam chyba co 5) i wtedy naprawde malo sie traci. bo istnieje osobna kopia, w innym miejscu na dysku - jak sie cos zawiesi i zbiesi, to robi sie "recover" i sciaga ta ostatnia automatycznie zapisana wersje. bez tego nic nie robie! :)

a co do faktu "to ja jestem lewa", to ja Cie rozumiem, moj maz zawsze jest pelen podziwu, co tez komputery potrafia u mnie wyyrabiac - TYLKO u mnie... ale wielokrotnie byl swiadkiem, wiec juz wierzy ;)
        • tfu.tfu Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 15:42
          nie wiem, mi oo nic nigdy nie zjadł, chyba że sama skasowałam, zapisuję jak mi się przypomni, czasem con 5 minut czasem dopiero kiedy zamykam.
          może jakiegoś wirusa masz? :/
    • anna-pia Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 12:56
      Psuja się, bo Word to diabelski wynalazek :)

Narzędzia -> Opcje -> Zapisywanie
      zaznacz:
      - zawsze twórz kopię zapasową (rozszerzenie *.wbk, otwiera się z worda)
      - zezwalaj na zapisywanie w tle (zapisze bez twojego udziału)
      - zapisz informacje potrzebne do odzyskania pliku co: 1 minuta (dla mnie 5 minut to za dużo, z automatu jest bodajże 10, co przy twojej pracy daje ewentualne duże straty)
      OK i już
      • jul-kaa Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 13:38
        No właśnie nie już! Mam zapisywanie co 1 minuta, tworzy mi kopie zapasowe (wbk), które rypią się do spółki ze zrypanym plikiem głównym :(
        • anka-ania Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 19.04.11, 13:49
          Masz płytę instalacyjną do tego Offica? Odpal ją i wybierz opcję Napraw (mam nadzieję, że jest w nowszych wersjach).
    • pitupitu10 Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 25.08.11, 10:21
      Jak w Wordzie 2003 zrobić podmianę słów? Chodzi mi o działanie typu: znajdź w tekście słowo "Joanna" i zamień na "Asia". Klik i samo się robi. Wiem, że coś takiego istnieje bo już tak robiłam, ale nie potrafię z powrotem tego znaleźć.
      • brykanty Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 25.08.11, 10:59
        ctrl H
        Joanna w pierwszym okienku, Asia w drugim.
        Zamień wszystko.
        Enter
        • pitupitu10 Re: Do znawczyń WORDA - pomocy! 25.08.11, 17:29
          Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka