Dodaj do ulubionych

Zabawa na dziś :) Zgadywanki.

25.05.11, 14:27
Zainspirowana zgadywankami w wątku o nickach, wpadłam na pomysł zabawy podpatrzonej kiedyś na innym forum.

Reguły są proste: pierwsza osoba pisze 3-5 zdań o sobie, z czego co najmniej jedno jest fałszywe i co najmniej jedno prawdziwe. Reszta próbuje odgadnąć które zdanie jest prawdą a które fałszem. Ten, kto pierwszy odgadnie przejmuje pałeczkę ;) Może być?

No to zaraz zaczynam :)
Obserwuj wątek
    • the_mariska Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 14:30
      1. W dzieciństwie próbowałam uciec z domu, biorąc ze sobą tylko pluszowego misia, ulubiony szalik i 2zł.
      2. Edukację szkolną zaczęłam 13 lutego, nie we wrześniu jak większość dzieci.
      3. Zdarzyło mi się kiedyś wnieść do klubu trzydziestocentymetrowy nóż.
      4. Lobby Biuściastych było pierwszym forum internetowym w którym zaczęłam regularnie i aktywnie uczestniczyć.

Wasze typy (najlepiej z uzasadnieniem) obstawiajcie pod tym postem :)
      • besame.mucho Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 14:38
        No to obstawiam :).

1. Prawda. Nie mam uzasadnienia, poza tym, że słabo ale jednak trochę Cię znając wydaje mi się, że jest to w Twoim przypadku absolutnie możliwe. Consider it a compliment.
        2. Fałsz. Mało prawdopodobne, że w którejś szkole tak by Cię przyjęto.
        3. Prawda. Uzasadnienie jak w przypadku 1. W dodatku samej mi się zdarzyło tak wnieść, i to w bucie, więc nie mam powodu żeby sądzić, że Tobie nie ;)
        4. Prawda. Bo w jakim innym forum można regularnie i aktywnie uczestniczyć ;) ?
      • genepi Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 14:48
        Obstawiam że nr 4. jest nieprawdą, w innych jest dużo szczegółów, które mogą uwiarygadniać stwierdzenie.
        Choć może to tylko taka poza, bo kłamstwo musi być wiarygodne a prawda nie :-)
        • the_mariska To nie do końca tak, próbujcie dalej ;) n/t 25.05.11, 15:02

• diuszesa Re: To nie do końca tak, próbujcie dalej ;) n/t 25.05.11, 15:40
            Mariska! Nie podpowiadać! ;-)
            Żeby zabawa była bardziej wciągajaca sugeruję, aby nie podpowiadać i nie naprowadzać do momentu, aż nie padną 4 możliwe rozwiązania.
            I żeby jedna osoba miała tylko jedna szansę.
            Więc ja swój typ mam (i uzasadnienie też), ale nie napiszę teraz jaki, bo padły już 4 rozwiązania i któraś z dziewczyn była pierwsza. Może napiszę, jak już Mariska odkryje nam prawdę. :-)
            • ochanomizu Re: To nie do końca tak, próbujcie dalej ;) n/t 25.05.11, 16:27
              Możliwości jest więcej ;) tylko 1 zdanie prawdziwe (4 możliwości); dokładnie 2 prawdziwe i fałszywe (6 możliwości); 3 zdania prawdziwe i jedno fałszywe (4 możliwości).
              • diuszesa Re: To nie do końca tak, próbujcie dalej ;) n/t 25.05.11, 17:14
                ochanomizu napisała:

> Możliwości jest więcej ;) tylko 1 zdanie prawdziwe (4 możliwości); dokładnie 2
                > prawdziwe i fałszywe (6 możliwości); 3 zdania prawdziwe i jedno fałszywe (4 moż
                > liwości).

No ja tam nie wiem, nie jestem dobra w te logiczne klocki ;-)
                Chodziło mi o to, że mogą pojawić się 4 wypowiedzi forumek, a każda z nich będzie uważała za fałsz inne twierdzenie.
      • yaga7 Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 15:11
        1. Fałsz. Bez ciuchów??
        2. Fałsz. Mało prawdopodobne z powodów podanych przez Besame.
        3. Prawda. Żadna filozofia :P
        4. Fałsz. Mało prawdopodobne ;)
      • alex_k Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 15:16
        Tylko pierwsze nieprawdziwe.
      • monika3411 Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 15:39
        1. Prawda. Nie znam Cię, ale pasuje mi to do Ciebie.
        2. Fałsz. Od letniego semestru do podstawówki? Eeee.......
        3. Prawda. Wydaje mi się to prawdopodobne. Mogło chodzić np o zakład :-)
        4. Fałsz. Nie potrafię uzasadnić :-)
      • maheda Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 15:40
        1. T
        2. T
        3. F
        4. T

;-)
        • inez69 Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:29
          Ja myślę identycznie jak Maheda.
      • akj77 Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 15:44
        Ja mówię: 4 jest nieprawdziwe, w resztę jestem w stanie uwierzyć ;>
      • clarisse Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 18:05
        1. Prawda. W dzieciństwie człowiek nie myśli rozsądnie :)
        2. Prawda. Możliwe np. ze względu na chorobę?
        3. Prawda. Miałaś w plecaku, a dziewczyn nie sprawdzają ;)
        4. Fałsz. Pierwsze było na pewno o ulubionym pisarzu ;)
      • amoureuse Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 18:29
        1. prawda
        2. prawda
        3. fałsz
        4. fałsz
      • the_mariska Prawidłowa odpowiedź nadal nie padła ;) 25.05.11, 22:11
        Próbujecie dalej, czy mam się przyznać? :)
      • scarlet_agta Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:15
        1. Fałsz. Może i uciekłaś, ale pewnie szczegóły się nie zgadzają. ;)
        2. Prawda. Obstawiam, że to była szkolna zerówka?
        3. Fałsz. Pewnie wniosłaś jakiś inny niebezpieczny przedmiot.
        4. Prawda. W sumie to dlaczego nie?
      • kasiamat00 Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:16
        Drugie i trzecie prawda, pierwsze i czwarte fałsz.
        • diuszesa Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:21
          Ale tu są dwa zdania prawdziwe. A miały być trzy, a jedno fałszywe...
          • besame.mucho Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:26
            Nie nie :). Zgodnie z pierwszym postem w temacie ma być co najmniej jedno prawdziwe i co najmniej jedno fałszywe. A jak już masz jedno prawdziwe i jedno fałszywe, to jaka będzie reszta, to Twój wybór. Tak jest ciekawiej i trochę trudniej - jakby było z góry wiadomo, że jedno jest fałszywe a trzy prawdziwe, to by było łatwiej, byłyby tylko cztery możliwości, a tak (przy 4 zdaniach) jest ich aż 14.
          • amoureuse Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:27
            Nie. Przynajmniej jedno prawdziwe i przynajmniej jedno fałszywe. Czyli mogą być: 3 fałszywe, 1 prawdziwe, 2 fałszywe i 2 prawdziwe, 3 prawdziwe i jedno fałszywe :)
      • besame.mucho Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:34
        No dobra, babo, zostało już tylko pięć niewykorzystanych możliwości, napisz czy jest już zwyciężczyni, bo jeśli nie, to następne zgadujące mają już aż 20% szansy na trafienie, emocje rosną ;)
      • anna-pia Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:40
        1. prawdziwe (policzyłam twój wiek w czasie denominacji)
        2. prawdziwe (możliwe organizacyjnie)
        3. fałszywe (jesteś na to zbyt rozsądna)
        4. fałszywe (niemożliwe...)
      • slotna Re: Czego nie wiedzieliście o Marisce? 25.05.11, 23:45
        1. Falszywe.
        2. Prawdziwe.
        3. Prawdziwe.
        4. Falszywe.
        • the_mariska Brawa dla Slotnej! :) 26.05.11, 00:03
          Wygląda na to, że łatwe nie było.

Wyjaśnienie:
          1. Fałsz. Historia jest jak najbardziej prawdziwa, ale dotyczy mojego dużo młodszego brata. Za 'moich' czasów nie było nawet dwuzłotówek ;)
          2. Prawda. Żeby pójść o rok wcześniej do szkoły, musiałabym mieć skończone 6 lat, a że jestem z końca listopada było to trudne do zrealizowania i bardzo odradzano rodzicom ten pomysł. Kreatywny ojciec zabrał mnie na testy do poradni już po szóstych urodzinach, gdzie stwierdzono, że właściwie nie ma przeciwwskazań, żebym zaczęła podstawówkę od zaraz - więc dołączyłam do reszty dzieci od drugiego semestru.
          3. Prawda. Robiłam w klubie imprezę urodzinową i grzecznie przekonałam ochroniarzy, że do własnoręcznie upieczonego tortu nóż mi jest naprawdę niezbędny.
          4. Fałsz. Na różnych forach internetowych udzielam się od prawie połowy mojego życia, czyli zanim jeszcze zaczęłam nosić stanik ;) Na początku były skoki narciarskie, a potem już jak leci... :)

Slotna, twoja kolej :)
          • besame.mucho Re: Brawa dla Slotnej! :) 26.05.11, 00:06
            Gratulacje dla Slotnej i czekamy na kolejną zagadkę :) !
          • slotna Re: Brawa dla Slotnej! :) 26.05.11, 00:18
            O rany, nie zalapalam, ze jak zgadne, bede musiala zadac swoja. Dajcie mi chwile.

Rozumowalam tak:
            1. Sama mialam w domu stare bezwartosciowe zlotowki, ale jednak predzej zabralabym ze soba chocby czerwone sto zlotych.
            2. Przeszlam do wyzszej klasy w podstawowce w polowie roku, wiec wiedzialam, ze to mozliwe (musialam tylko zdac jakies testy).
            3. Tez z doswiadczenia - larpowcy w rozne miejsca wnosza rozmaite dziwne rzeczy ;)
            4. To forum jest o wiele za mlode, zebym w to uwierzyla ;)
      • e.m.i1 Czego nie wiece o Emi? :) 02.06.11, 01:11
        No to zaczynam :D :
        1. Od zawsze lubiłam malować, w czasach szkolnych brałam udział w przeróżnych konkursach plastycznych, często zajmowałam wysokie miejsca.
        2. Będąc dzieckiem, zagrałam w filmie między innymi z Krzysztofem Kolbergerem.
        3. Kilka lat temu zdarzyło mi się tak niefortunnie trącić nogą o piasek na plaży, że skończyło się złamaniem i gipsem do kolana.
        4. Huśtałam się kiedyś na bramie wjazdowej u moich dziadków i ułamałam sobie w ten sposób dwie górne jedynki. Tydzień po doklejeniu nowych zębów znowu sie huśtałam i stało się to samo.
        5. Krótko po tym jak opanowałam jazdę na dwukołowym rowerze, wsiadłam, pojechałam, nie zauważyłam zaparkowanego "Malucha" i tak wgniotłam blachę, że mój tata - blacharz i lakiernik musiał go za darmo wyklepać i polakierować.
        --
        Moja biżuteria
    • ja_joanna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 25.05.11, 15:24
      IMO pierwsze nieprawdziwe - dlaczego? No zależy o jakim etapie dzieciństwa mówisz, ale może wtedy nie było dwuzłotówek tylko 2000zł?
      • ja_joanna Chyba się źle podczepiłam niechcący n/t 25.05.11, 15:25
    • slotna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 00:44
      Ok, mam:

1. Regularnie obstawiam zaklady sportowe i zazwyczaj wygrywam (nigdy nie bylam na minusie, a gra zasponsorowala mi juz pare przyjemnosci).
      2. Spiewalam chorki w kilku utworach mojego brata, ktory jest polprofesjonalnym muzykiem.
      3. Przygode z internetem zaczelam od czatow na onecie.
      4. Mam 6 kolczykow (w sensie przebitych miejsc, nie sztuk bizuterii).
      • akj77 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 00:55
        1 prawda
        2 prawda
        3 falsz
        4 prawda
        • slotna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 01:14
          Nie, nie tak :) Uff, balam sie, ze ktos zgadnie od pierwszego kopa.
      • koza-1985 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 01:15
        1.prawda
        2.prawda
        3.prawda
        4. fałsz
      • clarisse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 01:37
        1. Fałsz
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Prawda
      • maheda Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 07:58
        1. Prawda.
        2. Fałsz.
        3. Prawda.
        4. Fałsz.
        • slotna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 10:08
          Maheda wygrala :)

1. Nie mam zielonego pojecia o sporcie, zwlaszcza zespolowym, co jak widac, nie szkodzi :)

2. Moj brat gra na klawiszach i gitarze, tworzy wlasne podklady, ale jest... raperem. Spiewamy oboje mniej wiecej tak samo, to znaczy strasznie.

3. Bylo to dawno, dawno temu, mniej wiecej wtedy, kiedy powstal czat na onecie.

4. Mam po jednej dziurce na ucho i na tym koniec.
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 09:11
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Fałsz
        • maheda Eno! ;-) 26.05.11, 09:38
          Jak co, to byłam pierwsza :P
          • szarsz Re: Eno! ;-) 26.05.11, 10:03
            eno, ja chciałam obstawiać jak Wy! Zaspałam :)
          • besame.mucho Re: Eno! ;-) 26.05.11, 10:11
            O przepraszam, ślepa jestem i nie zobaczyłam, że takie typy już są.
            Oczywiście, że Ty wygrałaś, ale ja sobie zostawiam trochę satysfakcji, że też trafiłam, chociaż spóźniona ;)
      • wodadobra Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 10:01
        1. Fałsz

2. Prawda

3. Prawda

4. Prawda

• clarisse Mahedo, to teraz czego o Tobie nie wiemy? n/t 26.05.11, 10:22
    • maheda Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 10:33
      1. W Liceum Muzycznym moimi dwoma głównymi instrumentami (oprócz dodatkowego fortepianu) były gitara i harfa.
      2. Byłam dzieckiem cichym, nieśmiałym i lękliwym, które jeszcze w wieku 12 lat na życzliwe pytanie nauczycielki "dlaczego nie masz zeszytu?" popadało w stupor nie będąc w stanie wydusić z siebie ani jednego słowa, a łzy jak groch leciały mi po twarzy.
      3. W Liceum Ogólnokształcącym (druga połowa lat 80tych) chadzałam do fryzjera co miesiąc, strzygąc się niemal na zero, a w domu goliłam sobie jeszcze włosy nad karkiem i za/nad uszami.
      4. Po raz pierwszy całowałam się w wieku 22 lat.
      • teresa104 Re: Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 10:40
        1. prawda
        2. fałsz
        3. fałsz
        4. prawda
      • alex_k Re: Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 10:41
        2 i 3 to fałsz.
      • besame.mucho Re: Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 10:49
        1. Prawda.
        2. Fałsz.
        3. Prawda.
        4. Prawda.
      • wodadobra Re: Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 10:56
        1. Prawda
        2.Prawda
        3.Fałsz
        4.Prawda
        • maheda Na razie nikt nie trafił :) n/t 26.05.11, 11:10

• teresa104 No to: fałsz, prawda, prawda, prawda. 26.05.11, 11:13
            • maheda Teresa zgadła :-) 26.05.11, 11:32
              Ciekawe zatem, czego się dowiemy o Teresie :D
              Nie wątpię, że będzie to ciekawe :P

W Liceum Muzycznym naprawdę miałam dwa instrumenty główne przez rok (jako jedyna w całej szkole, bo normalnie jest jeden główny), ale były nimi gitara i kontrabas.

P.S. Czy jest legalne, że jedna osoba typuje dwie różne odpowiedzi? hę?
              • jul-kaa Re: Teresa zgadła :-) 26.05.11, 11:39
                > P.S. Czy jest legalne, że jedna osoba typuje dwie różne odpowiedzi? hę?

W sumie nie jest...
                • maheda No to Teresa się dostała nielegalnie 26.05.11, 11:51
                  do kolejnego etapu zgadywanki :P
                  • jul-kaa Re: No to Teresa się dostała nielegalnie 26.05.11, 11:55
                    Wybaczamy Teresce i dopuszczamy, czy glanujemy za nieprzestrzeganie zasad?
                    Ja jestem za a).
                    • clarisse wybaczamy... 26.05.11, 12:01
                      ... i czekamy na następną zagadkę!
              • bathilda Re: Teresa zgadła :-) 26.05.11, 11:56
                Maheda, Ty masz takie przecudne włosy jakie ja zawsze chciałam mieć i na zero je ścinałaś?! Jeden z filarów mojej rzeczywistości właśnie runął....
              • teresa104 Myślę, że to nielegalne. 26.05.11, 11:59
                W końcu przy odrobinie uporu można by w jednym przyśpiewku zawrzeć wszystkie warianty odpowiedzi.

Są dwa wyjścia: 1. moja odpowiedź jest uznana i ciągnę wątek; 2. moja odpowiedź jest unieważniona i Ty wymyślasz inną zagadkę.

Kiedy zobaczyłam Twoje dłonie na filmiku staniczarskim, od razu wiedziałam, że ta kobieta na czymś gra/grała. Palce są "ustawione" i to widać. Harfa (prócz gitary, o której wiem, że na niej grasz) by mi pasowała.

• the_mariska Re: Myślę, że to nielegalne. 26.05.11, 12:02
                  Myślę, że odpuścimy Teresie, z chęcią dowiemy się o niej czegoś nowego. Prawda? ;)
                  • teresa104 Używasz konta the_mariska@gazeta.pl? 26.05.11, 12:06
          • ciociazlarada Re: Na razie nikt nie trafił :) n/t 26.05.11, 11:13
            1. Fałsz
            2. Prawda
            3. Prawda
            4. Fałsz
          • alex_k Re: Na razie nikt nie trafił :) n/t 26.05.11, 11:16
            Tylko ostatnie jest fałszywe.
      • clarisse Re: Czego nie wiedzieliście o Mahedzie? 26.05.11, 11:26
        1. Fałsz (nie chodziłaś wcale do szkoły muzycznej, jakoś nie wierzę ;)))
        2. Prawda (oczywiście, że byłaś nieśmiałym dzieckiem, większość niedużych dziewczynek z dużym biustem jest taka ;))
        3. Fałsz (nie pasujesz mi do obrazka chłopczycy)
        4. Prawda (taki sam dobry wiek jak każdy inny, poza tym dowodzi rozsądku w młodszym wieku :))
        • maheda He, he... 26.05.11, 11:50
          A właśnie, że chodziłam do szkoły muzycznej, w sumie przez dziewięć lat się uczyłam muzyki, w tym były takie zajęcia, jak np. kształcenie słuchu, rytmika i tak dalej ;)
          Oraz dostałam absolutorium z informy na polibudzie.

Taki miszmasz...
    • teresa104 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 12:14
      1. W czasie pewnego sylwestra miejskiego naruszyłam porządek, policja mnie zgarnęła i rodzice odebrali mnie dopiero po 20 godzinach na twardej pryczy.
      2. Szpetnie i ordynarnie przeklinam nie tylko w myślach (nie mówię o "dupie" czy "chamie")
      3. Mam trzy sutki (dwa rozwinięte, jeden pod lewą piersią, płaski i mały, ale ewidentnie sutek)
      4. W dzieciństwie dręczyłam drobne zwierzęta (żaby, koty, gołębie).
      5. Umówiłam się na zaraz z mamą i wyniki kwizu wysłałam the_marisce i mahedzie.
      • clarisse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 12:21
        1. Prawda. Podobno te prycze są twarde, a sylwestrowe przypadki zdarzają się ;)
        2. Prawda. Kobiety tak robią. Naprawdę. Zwłaszcza wkur... ten no... zdenerwowane.
        3. Fałsz. Do dotyczy innej LoBBystki oraz jednego czarnego charaktera z filmu z Bondem
        4. Fałsz. Nie dręczyłaś, najwyżej eksperymentowałaś trochę poznawczo
        5. Prawda. Przecie po to pytałaś ją o gazetowy ;)
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 12:22
        1. Fałsz. Nie pasuje mi to, bo moje doświadczenia z policją zawsze były takie, że zgarniają chłopców, a dziewczynkę pytają miłym głosem jakim to dziwnym przypadkiem znalazła się ona w tym okropnym towarzystwie, po czym odprowadzają do domu, żeby się przypadkiem biedactwu nic po drodze nie stało.
        2. Prawda. Jeśli przeklinasz w myślach, to pewnie Ci się czasem i na głos coś wyrwie, choćby i w samotności.
        3. Fałsz. Może i coś masz pod lewą piersią, ale Scaramangą z Bonda nie jesteś.
        4. Fałsz. O ile za "dręczenie" uznajemy rzeczywiście dręczenie, a nie ciągłe głaskanie, przytulanie i ogólną dziecięcą upierdliwość wobec zwierzaków.
        5. Prawda. Pasuje, że jest dzień matki i pasuje, że pytasz wyżej Mariski czy używa gazetowego. Chyba, że to taka podła ściema z Twojej strony.
        • clarisse ooo, Scaramanga! 26.05.11, 13:00
          Tego mi brakowało właśnie :) Facet ze złotym pistoletem zdaje sie?
          • besame.mucho Re: ooo, Scaramanga! 26.05.11, 13:09
            Dokładnie :)
      • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 12:22
        Tylko pierwsze fałsz.:-)
      • maheda Zgadujcie dalej :P ;) n/t 26.05.11, 13:05

• ciociazlarada Re: Zgadujcie dalej :P ;) n/t 26.05.11, 13:19
          Pierwsze i trzecie fałsz, nie wierzę w tych rodziców:)
        • clarisse nielegalne drugie podejście :) 26.05.11, 13:24
          1. Prawda. Podobno te prycze są twarde, a sylwestrowe przypadki zdarzają się ;)
          2. Prawda. Kobiety tak robią. Naprawdę. Zwłaszcza wkur... ten no... zdenerwowane.
          3. Fałsz. Do dotyczy innej LoBBystki oraz jednego czarnego charaktera z filmu z Bondem
          4. Fałsz. Nie dręczyłaś, najwyżej eksperymentowałaś trochę poznawczo
          5. Fałsz. Mahedzie wysłałaś :D
          • besame.mucho Re: nielegalne drugie podejście :) 26.05.11, 13:28
            E, pewnie właśnie na odwrót - Teresa wysłała tylko Marisce, a Maheda widzi, że nie dostała żadnego maila, więc wie, że ostatnie to fałsz ;).
            No, ale idę sobie precz z domu i grzecznie sprawdzę kto zgadł jak wrócę :)
            • clarisse Re: nielegalne drugie podejście :) 26.05.11, 13:36
              Pewnie tak, ale taka cisza jakaś zapadła, więc robię ruch w interesie ;)
            • maheda Na razie żadna nie zgadła :D n/t 26.05.11, 14:13

• koza-1985 Re: Na razie żadna nie zgadła :D n/t 26.05.11, 14:17
                cztery pierwsze to prawda, ostatnie fałsz ? maheda nie została poproszona przez teresę, dlatego wie jakie jest rozwiązanie, że ostatnie zdanie jest kłamstwem.
              • amoureuse Re: Na razie żadna nie zgadła :D n/t 26.05.11, 14:28
                Czwarte fałsz, reszta prawda...
      • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 15:17
        1. prawda. O co ja Cię podejrzewam :)
        2. Fałsz. To JA przeklinam.
        3. Fałsz
        4. Fałsz.
        5. Fałsz.

Mariska była dla zmyły :)
      • maheda Teresa Was zakręciła. Skupcie się! :P n/t 26.05.11, 15:42

• clarisse Skupiam się. Ale trzy razy nie wolno 26.05.11, 16:21
          1. Fałsz
          2. Prawda
          3. Fałsz
          4. Fałsz
          5. Prawda
          Teresa bój się Boga! ... albo kogokolwiek innego, ale się bój! Za dużo tych wariatów!
          Tfu, wariantów...
          --
          Clarisse z waria(n)tkowa
          • clarisse No i nie skupiłam się wystarczająco :D 26.05.11, 16:23
            ... bo nie tak miało być :)
            Do kitu ^^
            Skupcie się dziewczyny prooooosze ;)
      • maheda Teresa do trzech matek zdąży, zanim zgadniecie... 26.05.11, 17:35
        Grzebiecie się jak muchy w smole ;)
        • ciociazlarada to ja też drugie podejście 26.05.11, 17:57
          prawda, prawda, fałsz, fałsz, fałsz.
          • ciociazlarada łooo, już było. Można się pogubić n/t 26.05.11, 17:59

• tfu.tfu Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 18:33
        FFFFP (chyba tylko tej kombinacji nie było :P)
        • maheda Niestety. 26.05.11, 18:53
          Wielu kombinacji jeszcze nie było...

Ma być CO NAJMNIEJ jeden fałsz i CO NAJMNIEJ jedna prawda.
      • slotna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 19:52
        1. F
        2. F
        3. F
        4. P
        5. F
        • maheda ni. n/t 26.05.11, 20:10

• kasiamat00 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 26.05.11, 20:36
        1. Nie
        2. Tak
        3. Tak
        4. Nie
        5. Tak
        • maheda ni... n/t 26.05.11, 20:39

• kasiamat00 Re: ni... n/t 26.05.11, 21:04
            A mogę jeszcze raz?

1. Nie
            2. Tak
            3. Tak
            4. Nie
            5. Nie
            • maheda i znowu ni! :( n/t 26.05.11, 22:02

• ocisza Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 08:58
        Prawda fałsz prawda prawda fałsz
      • teresa104 Nie chcę blokować dalej zabawy. 27.05.11, 09:39
        Prawdą jest pierwsze i piąte.

Zdarza mi się użyć słów dosadnych, staram się jednak, by nie były ordynarne. Bardzo mnie razi powszechne wśród młodzieży polskiej kurwowanie bez powodu.

Trzy sutki ma mój ojciec, miał jego ojciec. Jest to normalna brodawka, pigmentowana, nieco wyniesiona, stanowiąca centrum włosianej kępki, tak jak "pełnoprawne" sutki. Ja jestem podobna do ojca w najdrobniejszym detalu, dodatkowego sutka jednak nie odziedziczyłam. Szkoda.

Zwierząt raczej nie dręczyłam. Zdarzyło mi się jednak obserwować nadmuchiwanie żaby i nie protestować - koledzy starszego brata mieli głupie pomysły. Raz eksperymentowałam z kotem, którego upuszczałam nad wersalką. Fajnie się odwracał;) Mnie się znudziło wcześniej, niż kotu.

Clarisse (za pierwszym razem) i Szarsz skusiły w jednym punkcie, Clarisse była pierwsza - Clarisse wygrywa.
        • clarisse eeee ja?? ale za co....?! help... 27.05.11, 10:43
          Ale ok :) Łatwe będą :)

1. Pierwsze oświadczyny odrzuciłam z rozsądku w wieku 4 lat.
          2. W szkole miałam świadectwo z czerwonym paskiem i szóstki od góry do dołu - oprócz WF-u.
          3. Na imię od bierzmowania mam Klaudia, bo to był najbliższy dźwiękowo odpowiednik imienia matki mojego ówczesnego idola. Imię żony tegoż nie ma odpowiedniego odpowiednika.
          4. Odkąd ugryzł mnie znany od szczeniaka pies, panicznie boję się psów i dlatego wolę koty.
          5. Z pełną świadomością tego co czynię wyrzuciłam do skrzynki na listy swój własny złoty pierścionek, bardzo piękny.
          • amoureuse Re: eeee ja?? ale za co....?! help... 27.05.11, 10:52
            ech, znów próbuję, a co tam ;) może kiedyś mi się uda :P
            1 i 3 fałsz, reszta prawda
          • agafka88 Re: eeee ja?? ale za co....?! help... 27.05.11, 11:04
            2 i 4 to fałsz, reszta prawda :)
          • alex_k Re: eeee ja?? ale za co....?! help... 27.05.11, 11:08
            1 i 5 prawda, reszta fałsz.
          • jul-kaa Re: eeee ja?? ale za co....?! help... 27.05.11, 11:09
            4 i 5 Fałsz, reszta prawda.
          • clarisse Agafka zgadła :))) 27.05.11, 11:18
            Mówiłam że łatwe będzie :))

1. Pierwsze oświadczyny odrzuciłam z rozsądku w wieku 4 lat. Kolega miał na zbyciu pierścionek z czerwonym oczkiem, ale kazał mi obiecać, że jak dorosnę, zostanę jego żoną. Chyba zwariował... skąd ja wiem, co będzie jak dorosnę?!

2. W szkole miałam świadectwo z czerwonym paskiem i piątki od góry do dołu - oprócz WF-u. Szóstek wtedy nie stawiali ;)

3. Na imię od bierzmowania mam Klaudia, bo to był najbliższy dźwiękowo odpowiednik imienia Gladys - matki mojego ówczesnego idola. Imię żony (Priscilla) nie ma odpowiedniego odpowiednika.

4. Odkąd ugryzł mnie znany od szczeniaka pies, jestem ostrożniejsza :) Psy nadal lubię. A koty kocham odkąd poznałam z bliska.

5. Z pełną świadomością tego co czynię wyrzuciłam do skrzynki na listy swój własny złoty pierścionek, bardzo piękny. Pecha mi przynosił, w lombardzie go nie chcieli, jubiler też nie chciał, a uznałam że do śmieci to bez sensu

Agafko, Twoja kolej :)
            • clarisse ps. Agafko, Ty mnie znasz skądś czy co? n/t 27.05.11, 11:21
              • agafka88 Re: ps. Agafko, Ty mnie znasz skądś czy co? n/t 27.05.11, 12:33
                Nie znam, ale widzisz, ja też jestem łatwa do odszyfrowania :)
    • agafka88 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:23
      1. Moje zdjęcie w bieliźnie było kiedyś w gazecie.
      2. Jestem pedantką, odkurzam codziennie, strasznie nie znoszę nieładu.
      3. Udało mi się popsuć autobus foliową reklamówką.
      4. Złodziej, który ukradł mi telefon skontaktował się ze mną po 2 tygodniach, przeprosił i mi go oddał.
      • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:26
        3 i 4 prawda, 1 i 2 fałsz :)
      • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:27
        Tylko 2 to fałsz.
        • agafka88 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:30
          Brawo Alex, przejmujesz pałeczkę :)
          • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:33
            Hi hi :-)
            Ja z kolei jestem chorobliwą pedantką, ale nawet ja nie byłabym w stanie odkurzać codziennie. :-P
            Zaintrygowałaś mnie jednak tą reklamówką, bardzo proszę o wyjaśnienia.
            • agafka88 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:38
              1. Moje zdjęcie w bieliźnie było kiedyś w gazecie. - moje zdjęcie zdobiło kiedyś wywiad z Effuniakiem w jakiejś gazecie
              2. Jestem pedantką, odkurzam codziennie, strasznie nie znoszę nieładu. - jestem chodzącym bałaganem, ale co do codziennego odkurzania - moja mama twierdzi, że żyjemy w brudzie, odkąd przestaliśmy codziennie odkurzać w mieszkaniu, więc takie przypadki się zdarzają ;)
              3. Udało mi się popsuć autobus foliową reklamówką - w podstawówce jechaliśmy na tzw. zieloną szkołę, autobusem starego typu. Nieopatrznie upuściłam na podłogę reklamówkę, którą wessał system grzewczy, reklamówka powędrowała wzdłuż systemu, trafiła w jakieś dziwne miejsce, przegrzała jedną z części i stanęliśmy :P
              4. Złodziej, który ukradł mi telefon skontaktował się ze mną po 2 tygodniach, przeprosił i mi go oddał. - też prawda, dał mi jeszcze ładowarkę gratis.
              • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:42
                Agafko, rozwiń o złodzieju - jak to w ogóle możliwe...?
                • agafka88 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:59
                  jul-kaa napisała:

> Agafko, rozwiń o złodzieju - jak to w ogóle możliwe...?

Sama kradzież telefonu też była dziwna. Jechałam sobie o 5 rano do pracy, oczywiście drzemałam. Nagle autobus przyhamował gwałtownie i usłyszałam dźwięk upadającego i przesuwającego się po podłodze przedmiotu. Poleciał aż pod budkę kierowcy. Oczywiście odruchowo zaczęłam szukać mojego telefonu (mam na tym punkcie obsesję ;)), po chwili jakaś dziewczyna powiedziała, że znalazła telefon, jakiś koleś stwierdził "o, to mój" i schował do kieszeni, tak więc ja naiwna zaprzestałam szukać.

Po minucie był mój przystanek, wysiadłam i chciałam sprawdzić godzinę - niespodzianka, telefonu nie było. Jako że zawsze noszę przy sobie 2 telefony, od razu zaczęłam dzwonić na tamten numer - najpierw ktoś nie odbierał, więc wysłałam smsa z prośbą o zwrot telefonu. Po 10 min tel został wyłączony.

Najzabawniejsze jest, że rano poprosiłam mojego chłopaka, żeby z pracy doładowal mi telefon za 100zł. Oczywiście po kradzieży nie mogłam się dodzwonić do chłopaka, ale potem na szczęście udało mi się z nim skontaktować i złodziej prezentu nie dostał.

Po 2 tygodniach od zdarzenia wysłał smsa do mojej mamy, że ma mój telefon i jeżeli chcę go odebrać to mam się z nim skontaktować.
                  Umówiłam się z nim w miejscu publicznym, wzięłam ze sobą chłopaka. Przyszedł facet, oddał mi telefon, stwierdził, że wziął, "bo sobie leżał" i zaczął wciskać mi ładowarkę. Ja mówię, że nie chcę, bo mam swoją, a ten dalej nalega. Więc wzięłam i sobie poszłam, bo stwierdziłam, że wariat jakiś 0_o
    • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:46
      No dobra:

1. Jeszcze w liceum zrobiłam sobie tatuaż, na biodrze. Małego delfinka i 3 kropelki wody (delfin symbolizuje wolność i niezależność, a woda życie). Zrobiłam to w absolutnej tajemnicy przed rodzicami tak skutecznie, że mama dowiedziała się o tym, jak już byłam mężatką.
      2. Mój dziadek trudnił się gorseciarstwem, dawno temu.
      3. Kiedyś wysłałam pewnemu wydawnictwu próbkę moich szufladowych wypocinek. Po dwóch tygodniach zadzwonili i poprosili o resztę. Wysłałam. Wydawnictwo wydało wypocinki w zbiorku.
      4. Potrafię zginać palce w drugą stronę, kciuk mogę wygiąć (oczywiście w przeciwnym kierunku), nawet pod kontem 90st.
      5. Jak miałam 8 lat, jeździłam na byku. Takim normalnym, prawdziwym, żywym. Dosiadałam bestię okrakiem i jechałam sobie po prostu.
      • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:50
        O matko, kątem oczywiście, nie kontem
        ... przelew właśnie robilam, chyba dlatego :-P
      • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:50
        Tylko 3 falsz :)
      • the_mariska Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 12:54
        1. Prawda. Sama miewałam podobne pomysły :)
        2. Prawda. Facet-gorseciarka (gorseciarz), to brzmi dumnie.
        3. Fałsz. W sumie nie wiem czemu :)
        4. Prawda (auuć!)
        5. Fałsz. Dorośli chyba by zeszli na zawał, mając cię podsadzić, a w to że sama się tam wdrapałaś, nie uwierzę ;)
      • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:03
        Nikt jeszcze nie zgadł :-P
      • amoureuse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:05
        1 i 2 fałsz (nie umiem wyjaśnić :)
        • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:10
          Nie :-)
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:22
        1. Fałsz. Wierzę w historyjkę, ale myślę, że tatuaż jest inny :)
        2. Prawda. Pamiętam, że któraś z forumek pisała, że jej dziadek trudnił się gorseciarstwem, za Chiny nie mogę sobie przypomnieć która, więc obstawiam, że byłaś to Ty.
        3. Prawda. Nie wiem czemu, ale czemu nie :)
        4. Fałsz. Wierzę w kciuk, sama tak zresztą wyginam, ale nie wierzę w pozostałe palce. Tzn. o ile mówimy o wyginaniu tych kostek w środku palców i przy końcach, a nie o wyginaniu całych palców (w sensie zginaniu tej kostki tuż przy dłoni).
        5. Prawda. Dzieci dużo potrafią ;)
      • kocio-kocio Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:30
        2 fałsz
      • alex_k Nie :-) 27.05.11, 13:35

• szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:36
        alex_k napisała:
        > 4. Potrafię zginać palce w drugą stronę, kciuk mogę wygiąć (oczywiście w przeci
        > wnym kierunku), nawet pod kontem 90st.

Ale w którym stawie?
        • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:44
          W tym środkowym stawie o ok. 45st, w tym przy końcach palców niemal 90st, ale dociskając drugą ręką, w dodatku te stawy przy końcach palców potrafię zgiąć też pod kątem prawie 90st we właściwym kierunku, czyli w stronę środka dłoni, ale przy jednoczesnym wyprostowaniu środkowego stawu, bez pomocy drugiej ręki.
          :-)))))
          • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:46
            no to strzelam: 2, 3, 4 - prawda
            • alex_k Bingo :-) 27.05.11, 14:02
              1. W życiu nie zrobiłabym sobie żadnego tatuażu, ale nie dlatego, że mi się nie podobają, bo się podobają, ale dlatego, że mam wręcz paniczny lęk przed wszelkimi "nieodwracalnosciami"
              2. Prawda, choć na forum nigdy o tym nie pisałam, ale pisała może o tym któraś z moich sióstr. Dziadek pośrednio przyczynił się do całkiem przyzwoitej kondycji mojego biustu, ponieważ moja mama (Danaberia) nie odziedziczyła po nim zawodu, ale pasję. Mój pierwszy stanik ( ponad 25 lat temu) miałam zwężany przez mamę. W zasadzie dzięki niej nigdy nie nosilyśmy jakoś drastycznie źle dobranych staników, bardzo tego pilnowała.
              3. Nawet mnie trudno uwierzyć, że to prawda, ale rzeczywiście krakowski Rubikon zechciał wydać moją "szufladę"
              4. Wygibaśne stawy to chyba sprawa genetyczna, bo mój starszy syn też tak ma.
              5. Prawda, ale nie ja jeździłam, tylko moja siostra. Wsiadała z moją pomocą z płotu, a byk był stary i bardzop łagodny.
              • alex_k Re: Bingo oczywiście dla szarsz :-) 27.05.11, 14:03

• szarsz Re: Bingo oczywiście dla szarsz :-) 27.05.11, 14:09
                  woooow, oj, to lecę coś wymyślać :)
          • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 13:48
            O to po takim doprecyzowaniu, że 45 stopni i że górne stary dociskając drugą ręką, to ja się czuję uprawniona do zmiany mojej odpowiedzi ;) , bo tak też moje paluchy gnę więc wiem że możliwe.

Czyli resztę zostawiając jak było:
            1. Fałsz
            2. Prawda
            3. Prawda
            4. Prawda
            5. Prawda
    • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:22
      Ok, to wymyśliłam:

1. jak miałam dwanaście lat i byłam z rodzicami nad jeziorem, to wykazałam się ułańską fantazją przepływając je w poprzek. Na powrót nie miałam siły, więc musiałam obejść jezioro dookoła, co zajęło mi ponad dwie godziny. Na miejscu okazało się, że już mnie szukają na dnie...
      2. całowałam się z dziewczyną. z języczkiem.
      3. uwielbiam robić frywolitki, mam ich całe mnóstwo i rozdaję wszystkim znajomym przy okazji i bez okazji
      4. jadłam pieczoną szarańczę i nawet mi smakowała.
      5. mam drobniutką mozaikę na ścianie w łazience. Kiedyś, relaksując się w wannie, policzyłam, ile tam jest tych kwadracików. Wiem też, ile zębów ma moja szczotka do włosów i ile mam kontaktów w mieszkaniu. Nie mówiąc już o takich drobiazgach jak liczba klawiszy w każdej z klawiatur i drzew, które mijam w drodze do przedszkola.
      • clarisse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:27
        Hmmm drugie to fałsz :) Reszta prawda
        --
        Clarisse
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:31
          nie :)
      • kocio-kocio Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:34
        1. Fałsz
        2. Prawda
        3. Prawda
        4. Prawda
        5. Fałsz
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:38
          Też nie.
      • the_mariska Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:45
        1. prawda
        2. prawda
        3. fałsz (aż musiałam sprawdzić, czym są frywolitki ;)
        4. fałsz
        5. prawda
      • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:46
        1. Prawda, o ile jezioro nie było bardzo duże
        2. Fałsz - myślę, że nawet gdyby, chyba bym się nie przeznała :-P
        3. Prawda Trudne i żmudne, nie do końca wierzę, że tak ty szastasz na prawo i lewo, ale kto wie?
        4. Fałsz :-P
        5. Prawda. Mój kuzyn tak liczy, wszystko co tylko da się policzyć.
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:49
          no nie tym razem :)
      • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:53
        Tylko trzecie fałszywe.
      • ciociazlarada Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 14:59
        Pierwsze fałsz, reszta prawda. Bo tak strzelam:)
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 15:06
          wciąż nie.
          • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 15:24
            muszę wyjść na dłużej, więc wysłałam rozwiązania do Mariski i Alex :)
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 16:46
        1. Fałsz. Jeśli jezioro było tak wielkie, że musiałaś je obchodzić aż dwie godziny, to w wieku 12 lat nie dałabyś rady go przepłynąć. Tzn. zakładając że było chociaż w miarę okrągłe, bo jak było mocno spłaszczone, to historia jest możliwa ;)
        2. Fałsz. Nie wiem dlaczego, tak strzelam.
        3. Fałsz. Pochwaliłabyś się nam kiedyś na forum, a nie pamiętam żeby tak było :)
        4. Prawda. Szarańcza brzmi całkiem smacznie!
        5. Prawda. Sama liczę wszystko co widzę, wiem ile gdzie jest schodów, płytek, i tak dalej, więc wykazuję pełne zrozumienie ;).
      • kasiadj07 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 17:33
        1. prawda
        2. fałsz
        3. fałsz
        4. prawda
        5. prawda
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 17:43
          jestem :)

Niestety nie pojawiło się poprawne rozwiązanie.
          Jezioro było (cały czas jest, nazywa się Chłop, w zachodniopomorskim) jest bardzo wydłużone. Co nie znaczy, że 1. jest prawdą :)
          • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 17:50
            ranyjulek, ono się nazywa Klukom. Całe życie wszyscy mówili na nie Chłop :)
            • ciociazlarada Nielegalne podejście:) 27.05.11, 18:49
              Prawda, prawda, fałsz, fałsz, fałsz
              • kasiadj07 Re: Nielegalne podejście:) 27.05.11, 18:55
                1. prawda
                2. fałsz
                3. fałsz
                4. fałsz
                5. prawda

:)
                • alex_k Re: Nie :) 27.05.11, 19:21

• amoureuse Re: Nielegalne podejście:) 27.05.11, 19:32
                  ok, to ja też robię nielegalne ;)
                  3 i 5 fałsz
                  • amoureuse Re: Nielegalne podejście:) 27.05.11, 19:38
                    albo i legalne, bo zauważyłam, że u Szarsz nie zgadywałam jeszcze :P
                  • alex_k Re: Nie:) 27.05.11, 19:42

• amoureuse to teraz nielegalne ;) 27.05.11, 20:37
                      pierwsze i trzecie fałsz :)
              • alex_k Re: Nielegalne podejście:) 27.05.11, 19:20
                Nie :-)
      • clarisse Też nielegalnie 27.05.11, 20:31
        Drugie i czwarte to fałsz.
        • alex_k Nie :-) 27.05.11, 20:36

• szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 20:53
        Sprawa się dość skomplikowała, jak widzę, no to podpowiadam, że nabliżej była Ciociazłarada w nielegalnym podejściu, pomyliła sie tylko raz :)

ciociazlarada:
        > Prawda, prawda, fałsz, fałsz, fałsz
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 20:54
          No chyba, że w związku z powyższym uznajemy ją za zwyciężczynię?
      • swierszczowa1 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 21:05
        1 Fałsz
        2 Prawda
        3 Fałsz
        4 Prawda
        5 Fałsz
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 21:07
          nie :)
          • alex_k Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 21:10
            Szarsz, powiem Ci szczerze, że ja to się w ogóle nie dziwię, że one nie mogą zgadnąć :-P
            Ja choćbym do końca swiata zgadywała, i tak bym nie zgadła :-)
            • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 27.05.11, 21:18
              To jak myślisz, ogłaszamy Ciocię zwycięzcą?
              • szarsz Ciociazłarada była najbliżej!!! 27.05.11, 21:27
                Jako że sama widzę, że przekombinowałam, a i Aleks jest tego samego zdania, to uznaję Ciotulę za wygraną:

1. Nieprawda, miałam 17 lat, to był mój chłopak z przyjaciółką, a nie rodzice i byli o wszystkim uprzedzeni. Nie szukali mnie na dnie.
                2. Prawda - bardzo chciałyśmy zobaczyć jak to jest. Wypiłyśmy butelkę wina na odwagę... i wcale się nam nie podobało. Nie wiem, jakim cudem mogło się nam podobać, skoro nie czułyśmy do siebie pociągu.
                3. Nieprawda. Ale bardzo chciałabym umieć
                4. Nieprawda. Nie mogłam się zebrać na odwagę.
                5. Nieprawda. Mam za to inne dziwactwa matematyczne.
    • ciociazlarada No to piszę:) 27.05.11, 22:37
      1. W dzieciństwie namiętnie podgryzałam i jadałam zastawę stołową: kubki, szklanki, łyżki i widelce. Pasja ta przetrwała lata - ostatni widelec i nóż spożyłam już po swoich trzydziestych urodzinach na firmowym obiedzie.
      2. Pierwszy raz prowadziłam samochód w wieku 6 lat, a pierwszy wypadek na motocyklu miałam w wieku lat 7.
      3. Moje koty umieją otwierać. Kluczami.
      4. Jako dziecko byłam straszną gawędziarką i w przedszkolu wynajmowano mnie do opowiadania bajek w innych grupach.
      5. Przez zupełny przypadek i dziwny splot okoliczności cała moja rodzina, łącznie z tą od strony chłopa pracuje na uniwersytecie. Każde na innym.
      • clarisse Re: No to piszę:) 27.05.11, 22:43
        Tylko 4 jest prawdziwe.
        • ciociazlarada Niestety pudło:) 27.05.11, 22:47
      • alex_k Re: No to piszę:) 27.05.11, 22:54
        1 Fałsz. Siostra mojej koleżanki namiętnie gryzła szklanki, mżze ty też, ale sztućce to już byłaby przesada. :-P
        2. Fałsz. Moze na kolanach taty. Sama byś nie sięgnęła do pedałow jednocześnie patrząc w szybę, a tak ja rozumiem prowadzenie auta.
        3. Fałsz. Moje umieją otwierać, ale klamkę. Twoje pewnie też, ale kluczem nie.
        4. Prawda. Mój syn w wieku 4,5 lat też chodził do innych grup czytać dzieciom książeczki.
        5.Prawda. Wypadki chodzą po ludziach :-)
        • ciociazlarada Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:11
          Też niestety pudło.
          • slotna Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:24
            Tylko ostatnie jest prawdziwe.
            • ciociazlarada Nie:) 27.05.11, 23:28

• swierszczowa1 Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:33
        1. Fałsz. Od myślenia od tych sztućcach rozbolały mnie zęby
        2. Prawda. Mogłaś spuścić hamulec i się ztoczyć :). Wypadek mogłaś mieć będąc pasażerem
        3. Jakaś pokrętna prawda ale prawda?
        4. Fałsz. Brzmi zbyt prawdopodobnie żeby mogło być prawdziwe :)
        5. Fałsz.
        • ciociazlarada Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:38
          Niestety nie. Niemniej (niczego oczywiście nie sugerując), podbudowała mnie Twoja wiara w koty:)
      • jul-kaa Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:35
        Tylko 2 jest prawdziwe.
        • ciociazlarada Nie:) 27.05.11, 23:39
      • kocio-kocio Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:41
        1. fałsz
        2. prawda
        3. prawda
        4. fałsz
        5. fałsz
        • ciociazlarada Też nie:) 27.05.11, 23:43
      • besame.mucho Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:47
        1. Fałsz. Wierzę w szklanki i kubki, w dzieciństwie nawet wierzę w te sztućce. Ale nie wierzę, że zeżarłaś widelec będąc po trzydziestce ;)
        2. Fałsz. O ile tak samo rozumiemy prowadzenie samochodu - jeśli chodzi o to, że samodzielnie naciskałaś pedały (a nie siedziałaś na kolanach taty), kręciłaś kierownicą i zmieniałaś biegi to fałsz, nie wierzę że byłaś aż tak wyrośniętą sześciolatką (oczywiście zakładam też że piszesz o normalnym samochodzie, a nie takim na pedały dla dzieci ;) ). Ale jeśli przez "prowadzenie" możemy rozumieć trzymanie kierownicy siedząc na kolanach taty, staczanie się z górki czy coś takiego, to zdanie 2 jest prawdziwe.
        3. Prawda. Z tego co pamiętam, to masz syjamskie, a to są piekielnie mądre cholery. Zresztą jak patrzę czego czasem umie dokonać mój kot, to mnie już nic nie zdziwi.
        4. Prawda. Nie mam uzasadnienia :)
        5. Prawda. Brzmi całkiem prawdopodobnie.
        • ciociazlarada Niestety nie, 27.05.11, 23:53
          ale dziękuję za uznanie dla moich kotów:)
          • besame.mucho koty 28.05.11, 00:34
            No wiesz, nie pisałaś CO tym kluczem otwierają i w jaki sposób. Nie podejrzewam ich o przekręcenie dużego klucza w ciężko chodzącej zasuwie, ale np o łapanie klucza wystającego z zamka lekko chodzącej szuflady w zęby i ciągnięcie już owszem :)
      • wolffie Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:51
        1. Fałsz - sztućce to przegięcie (chyba że istnieją papierowe widelce?)
        2. Prawda
        3. Fałsz (ja też wierzę w koty - ale ty zdaje się opisywałaś jakąś niesamowitą historię nt swoich kotów ale to nie było o kluczach chyba - nie pamiętam dokładnie)
        4. Fałsz
        5. Prawda
        • ciociazlarada Re: No to piszę:) 27.05.11, 23:57
          niestety nie:)
          • swierszczowa1 no to nielegalnie 28.05.11, 00:10
            1.Fałsz
            2.Prawda
            3.Prawda
            4.Prawda
            5.Fałsz
            • ciociazlarada Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:14
              Bo też niestety nie, a myślę powoli o pójściu spać. Nie wiedziałabym tylko kogo typować, bo większość ma przynajmniej dwie odpowiedzi źle.
              • wolffie Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:18
                O psia kostka
                A ja chciałam nielegalnego strzała dać z jedną zmianą. Czyli już wiem, że
                1. F
                2.P
                3. F
                4. P
                5. P
                też jest nie?
              • wolffie Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:19
                A kontynuować jutro nie można?
                • ciociazlarada Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:24
                  Niestety:) To w takim razie jutro rano się zgłoszę.
                • swierszczowa1 Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:27
                  Też jestem za kontynuowaniem jutro. Pewnie większość forumek i tak już śpi.
              • besame.mucho Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 00:24
                To ja też daję nielegalny strzał i idę spać ;)

1. Prawda
                2. Fałsz
                3. Prawda
                4. Fałsz
                5. Prawda
                • szarsz Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 09:10
                  Wyszło mi jak Besame :) I nawet się zdążyłam ucieszyć, że nikt tego nie wymyślił przede mną. No to idę myśleć dalej.
                  • szarsz Re: Zastanawiam się czy mogę zepsuć zabawę 28.05.11, 09:12
                    No nie chce wyjść inaczej :) W takim razie strzelam:

1 i 3 - prawda
                    • ciociazlarada Dzień dobry, cześć i czołem:) 28.05.11, 10:42
                      Niestety nie i Besame również niestety nie:) Idę po następną kawę...
                      • besame.mucho Re: Dzień dobry, cześć i czołem:) 28.05.11, 10:54
                        No dobra, do trzech razy sztuka.
                        Tylko drugie to fałsz. Więcej nie próbuję ;)
                        • ciociazlarada Też nie 28.05.11, 10:58
                          ale nie mam nic przeciwko nielegalnym próbom:)
                          • besame.mucho Re: Też nie 28.05.11, 11:01
                            Ale przeanalizowałam sobie jakie odpowiedzi już padły i teraz by już te moje próby nie były zbyt uczciwe, bo intuicja mi już zupełnie wysiadła, mogłabym tak po prostu bezmyślnie po kolei wstawiać 18 wariantów, których jeszcze nie było ;)

Czekam niecierpliwie aż ktoś zgadnie, bo mnie te koty frapują!
      • sbarazzina Re: No to piszę:) 28.05.11, 12:16
        1. Falsz, masz za dobre maniery, zeby jesc sztucce na imprezie firmowej ;)
        2. Falsz, moze i jedno jest prawda, ale 2 takie motoryzacyjne incydenty (chociaz waham sie znajac Twoja motoryzacyjna dusze:)
        3. Prawda, zakladam, ze wieszaja sie na kluczu, ktory sie przekreca
        4.Falsz, bylas niesmialym dzieckiem ;)
        5. Prawda, a czemu by nie? :)
        • ciociazlarada Nie było mnie w domu, 28.05.11, 14:51
          ale niestety, nie zgadza się:) Jeśli mogę uściślić - napisałam impreza firmowa, bo była służbowa, dokładnie to obiad konferencyjny.
          • swierszczowa1 Re: Nie było mnie w domu, 28.05.11, 16:10
            Prawda
            Prawda
            Prawda
            Fałsz
            Fałsz
            • ciociazlarada Re: Nie było mnie w domu, 28.05.11, 16:22
              To jeszcze nie to:)
              • dziudziulek Re: Nie było mnie w domu, 28.05.11, 16:53
                fałsz
                prawda
                fałsz
                prawda
                prawda
      • wolffie Re: No to piszę:) 28.05.11, 16:41
        Spróbuję po raz trzeci - mam nadzieję, że nie weźmiecie mi tego za złe, ale przy 5 punktach możliwości jest naprawdę dużo i albo wrócimy do 4 punktów, albo damy każdej po np 3 strzały, albo ściągniemy więcej forumek do zabawy ;) więc czuję się rozgrzeszona:

1. Fałsz - nie uwierzę nawet jeśli napiszesz, że to prawda
        2. Prawda - no skoro lubisz motoryzację, to pewnie nie od dziś
        3. Prawda - jakoś to oględnie jest napisane, nie wiadomo co otwierają i jakimi kluczami. W połączeniu z wiarą w możliwości inteligentnych stworzeń jestem wręcz pewna, że tak.
        4. Prawda - czemu by nie
        5. Prawda - mało prawdopodobne ale nie było takiej kombinacji p/f
        • ciociazlarada Wolffie 28.05.11, 16:55
          Niestety nie:) Zgadzam się, możliwości jest sporo. Jeśli ktoś trafi czwórkę, to tak jak Szarsz ujawnię prawdę:)

Co do koŧów - teraz dopiero spojrzałam na swój post, tam miało być "otwierają drzwi". Przepraszam wszystkie forumki, byłam pewna, że tak napisałam - zjadłam słowo zupełnie przez nieuwagę, nie zdając sobie z tego sprawy. Mam nadzieję, że mimo wszystko dało się domyślić o co chodzi i nie wpłynęło to na typowania.
      • daslicht Re: No to piszę:) 28.05.11, 16:51
        1. P
        2. F
        3. F
        4. P
        5. P
        • ciociazlarada Cała prawda o jedzeniu sztućców dla niedowiarków 28.05.11, 17:21
          Daslicht trafiła czwórkę:), więc proponuję przekazać pałeczkę. I tak:

1. Prawda. W dzieciństwie wiadomo, a po trzydziestce zdarzenie miało miejsce na konferencji poświęconej środowisku, zrównoważonemu rozwojowi itp. Obiad konferencyjny był al fresco i serwowany z biodegradowalnymi, kompostowalnymi utensyliami z mączki kukurydzianej.
          Oczywiście dla picu, eksperymentu i potomności, zjadłam te sztućce (nie swoje, wzięłam dodatkową próbkę), a kolega z pracy zjadł kieliszek (był nawet przeźroczysty). Są to rzeczy bardzo twarde i trzeba je było najpierw trochę namoczyć, a potem dobrze i długo żuć:) Dla niedowiarków - wpiszcie w wyszukiwarkę corn starch cutlery, jest tego pełno, wyglądają prawie jak plastikowe:), odcień nieco bardziej żółty.

2. Fałsz - rozumiem wątpliwości co do prowadzenia auta, akurat tutaj trafiła Świerszczowa1 - wsiadłam do malucha, zapaliłam, spuściłam ręczny i poturlałam się na luzie. Tylko wypadek na motorze miałam w dużo młodszym wieku, mój ojciec uczył się jeździć na wuesce, a ja, ukochana córeczka taty, z nim. Rozbiliśmy się o wrota stodoły. Minę mamy pamiętam do dziś.

3. Fałsz - mam dwa koty, ale jeden jest, no cóż, ma wysoką inteligencję emocjonalną. To znaczy wielkie serce i bardzo mały rozumek. Natomiast drugi jak najbardziej otwiera szafki z żarciem kluczem. Klucze mają spory uchwyt, przekręca go pyszczkiem i otwiera łapą. Moja mama go przydybała i wyśledziła, bo drzwi za sobą nie zamyka:)

4. Prawda - Sbarazzina miała rację, byłam bardzo nieśmiałym dzieckiem, ale bajanie zawsze dobrze mi szło. Zwłaszcza dzieła zebrane Braci Grimm były popularne bo tam krew się leje wiadrami:); znałam je od dziadka.

5. Fałsz - Dokładnie trójka się zbisurmaniła i pracuje z pożytkiem dla społeczeństwa:) pozostali owszem, na różnych stanowiskach, także w administracji (jest nawet groźna pani z dziekanatu:))
    • daslicht Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 17:54
      Dobra, mój pierwszy udział w tej zabawie zakończył sie wygraną, więc teraz moja zagadka. Bardzo prosta.

1. Na drzwiach mojego pokoju w akademiku nakleiłam nalepkę "/dev/null". Moja współlokatorka zniknęła i nikt mnie nie odwiedza.
      2. Nie widzę obrazu 3D, ale i tak lubię chodzić na tego typu filmy.
      3. Jestem oburęczna.
      4. Jestem wielką fanką muzyki z południowoamerykańskich telenowel. Mam gigantyczną kolekcję empetrójek i ta kolekcja wciąż się powiększa.
      • wodadobra Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:01
        pppf
        ;-)
        • daslicht źle 28.05.11, 18:13

• jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:02
        P
        P
        P
        F
        • daslicht też źle 28.05.11, 18:13

• besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:10
        1. P
        2. F
        3. P
        4. F

Dałabym PPPF, ale dziewczyny już dały ;). No a poza tym tak nie cierpię 3D, że w sumie trudno mi uwierzyć, że ktoś lubi!
        • daslicht źle n/t 28.05.11, 18:14

• wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:18
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Fałsz
        4. Prawda
        • daslicht źle 28.05.11, 18:48

• wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:26
        Zadziwiająco jak punkt pierwszy nie budzi wątpliwości ;0
      • dziudziulek Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:27
        prawda
        prawda
        fałsz
        fałsz
        • daslicht znowu źle 28.05.11, 18:49

• kasiadj07 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:38
        p
        f
        f
        f
        • daslicht ponownie źle 28.05.11, 18:49
      • amoureuse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:42
        1fałsz, reszta prawda
        • daslicht jeszcze raz źle 28.05.11, 18:50

• sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 18:51
        1. Falsz, nikt to jednak malo prawdopodobne,
        2. Prawda, cos mi sie kojarzy ze stoffow
        3. Prawda, jw
        4. Falsz, moze kiedys bylas, ale teraz watpie ;)
        • daslicht Dobrze 28.05.11, 19:04
          1. Nie mam nalepki "/dev/null", ale mam "301 Moved Permanently". Niedługo wyprowadzam się do innego pokoju, który nie ma fajnego numeru i wtedy faktycznie sobie tego devnóla zrobię oraz dopiszę przekierowanie z 301. Wówczas zdanie numer 1 stanie się prawdziwe.
          2. Faktycznie nie widzę obrazu 3D, bo mam amblyopię (zgadza się, pisałam o tym na forum). Nie przeszkadza mi to jednak w wyobrażaniu sobie hipersześcianów i chodzeniu na filmy 3D, bo fajnie się siedzi z tymi okularami, a bardzo mocny efekt nawet zdarza mi się zobaczyć.
          3. Prawda, jestem oburęczna.
          4. Nie oglądam telenowel i muzyki z nich także nie zbieram. Wolę seriale sf.
          • sbarazzina Re: Dobrze 28.05.11, 21:31
            Wow, fajnie :) Zaraz coś wymyślę...
    • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 21:48
      1. Przepłynełam Atlantyk jachtem, a w trakcie tego rejsu strułam się rybą i 4 dni leżałam prawie nieprzytomna na pokładzie.
      2. W dzieciństwie byłam niejadkiem i do ok 7 roku życia rodzice karmili mnie siłą prawie przy każdym posiłku.
      3. Jako dziecko tańczyłam w balecie, mimo tego że chciałam grać na fortepianie. A to dlatego, że moja mama marzyła o zostaniu baletnicą, a zmuszali ją do instrumentów i nie chciała, żebym przechodziła takie same męki ;)
      4. Na początku studiów byłam aktywną działaczką feministyczną. Brałam udział w Manifie, a nawet byłam pomysłodawczynią i realizatorką pewnego (absurdalnego) performancu na rynku wrocławskim.
      • pierwszalitera Sbarazzina 28.05.11, 21:52
        1.F
        2.P
        3.P
        4.P
        • sbarazzina Re: Sbarazzina 28.05.11, 21:58
          Nie :)
      • koza-1985 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 21:53
        prawda
        prawda
        fałsz
        prawda
        • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 21:59
          Nie :)
      • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:01
        PFPP
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:05
        1. Fałsz. Wierzę w historyjkę, ale obstawiam jakąś inną wodę niż Atlantyk.
        2. Prawda. W każdym razie ja byłam ;)
        3. Fałsz. Mama by Cię w takim wypadku raczej zapytała co Ty wolisz.
        4. Prawda. Czemu nie :)
      • kocio-kocio Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:11
        PPFF
      • e.m.i1 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:11
        1. F
        2. F
        3. F
        4. P
        --
        Moja biżuteria
      • wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:12
        1. Fałsz - jakoś trudno wyobrazić mi sobie nieprzytomne leżenie na pokładzie.
        2. Fałsz - eee, komu by się chciało 7 lat męczyć z siłowym przymusem
        3. Prawda - ja też chciałam grać na fortepianie a robiłam zupełnie co innego ;)
        4. Prawda - czego to człowiek za młodu nie wymyśli
      • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:19
        Jeszcze nikt nie zgadł.

Gwoli wyjaśnienia, rejs nie był samotny, a pisząc "prawie nieprzytomna" miałam na myśli bardzo wysoką gorączkę i przyjmowanie jedynie wody, śpiąc w zasadzie cały czas.

Swoją drogą ciekawe, że nikt nie dziwi sie historii feministycznej ;)
      • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:20
        fppp
        • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:21
          o, PL już tak typowała, to ja na odwrót:
          pppf
      • indigo-rose Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:21
        PFFP
      • lolkalolka Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:34
        f
        p
        f
        p

Bo tak :)
        • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:45
          FPPF
      • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:53
        Indygo zgadła! :) Przekazuję pałeczkę.

1. Prawda, prawda. Płynęliśmy w 6 osób, we wrześniu z Wysp Kanaryjskich do Brazylii, jedynym przystankiem były Wyspy Zielonego Przylądka, na których zakupiona została ta nieszczęsna ryba ;) No nie było wesoło, faktycznie leżałam na pokładzie kilka dni, po pierwsze było tam świeże powietrze, a po drugie blisko do burty ;) Po 4 dniach jak zeszła mi gorączka i zaczęłam kontaktować, zjadłam w końcu jakiś kleik;) Jedyną możłiwością sprowadzenia lekarza był helikopter, więc póki byłam żywa nikt nie chciał podejmować takiej decyzji.
        2. Było dokładnie odwrotnie, byłam małym, pulchnym dzieckiem kochającym jedzenie :)
        3. Również odwrotnie. Mam tańczyła w balecie, a ja grałam na fortepianie. Bardzo chciałam zostać baletnicą, ale po pierwsze mama miała traumę, a po drugie patrz punkt 2. Za gruba byłam :)))
        4. Prawda, prawda :) Poglądy nadal niezmiennie feministyczne. Tylko ciągoty aktorsko-ekshibicjonistyczne mniejsze.
        • sbarazzina Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 22:54
          Indigo-rose, przepraszam za przekręcenie nicku.
          • indigo-rose Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:12
            Nie szkodzi, taka wersja też jest ok :) Zaraz coś wymyślę.
    • indigo-rose Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:22
      1. Najbardziej niebezpieczna i obdarzona mroczną sławą góra, na jaką się wspięłam, miała mniej niż 900 m.n.p.m.
      2. Szkołę podstawową zaczęłam od drugiej klasy; nie trafiłam do czwartej tylko ze względu na dobro mojej psychiki.
      3. Lubię "kolekcjonować" języki obce, a oprócz potrzebnych typu angielski dla własnej frajdy zaczęłam się uczyć fińskiego.
      4. W dzieciństwie miałam kotkę syjamską o imieniu Diana.
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:33
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Prawda
      • wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:38
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Fałsz
        4. Prawda
      • indigo-rose Na razie dwa razy nie :P n/t 28.05.11, 23:39
      • jul-kaa Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:43
        PPFF
        • koza-1985 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 28.05.11, 23:45
          f
          p
          f
          p
          • indigo-rose Jul-kaa już zgadła ;) n/t 28.05.11, 23:52
            • jul-kaa No to hop. 29.05.11, 00:09
              1. Kiedy miałam 5 lat, trafiłam do szpitala; podejrzewano, że zaczęły mi się wykształcać jądra.
              2. W dzieciństwie miałam wielką hodowlę chomików, zaczęło się od parki: Gryzeldy i Hipcia, skończyło na kilkudziesięciu osobnikach.
              3. Zdarzyło mi się wyjechać na stopa do Irlandii z facetem poznanym 2 miesiące wcześniej i młodszym o 4 lata.
              4. Mam furę przepięknych kolorowych zdjęć z pierwszych miesięcy życia.

Jutro nie będę miała internetu, komu mogę wysłać odpowiedzi?
              • ciociazlarada Re: No to hop. 29.05.11, 00:17
                Fałsz, fałsz, prawda, prawda. Pomyślałam właśnie, że niezły z Ciebie numer;)
              • kocio-kocio Re: No to hop. 29.05.11, 00:17
                P
                P
                P
                F
              • wolffie Re: No to hop. 29.05.11, 00:28
                1. Fałsz - bo coś musi być tu kłamstwem ;)
                2. Prawda - no ba, w szachy przecież nie będą ze sobą grały - autentyk podsłuchany w zoologicznym - sprzedawca odradzał pani nabycie parki ;)
                3. Prawda - mi się zdarzyło wyjechać, co prawda nie do Francji ale w góry, z takim poznanym dzień wcześniej w knajpie, więc wierzę łatwo
                4. Prawda - a kto nie ma?

Btw. uwielbiam wszystkie wasze historie - te prawdziwe i te zmyślone :))
                • jul-kaa Re: No to hop. 29.05.11, 00:31
                  wolffie napisała:
                  > 4. Prawda - a kto nie ma?

Wczesne lata 80 i dobre kolorowe zdjęcia?
                  • jul-kaa Re: No to hop. 29.05.11, 00:38
                    Jak dotąd poprawnej odpowiedzi brak :)
                  • wolffie Re: No to hop. 29.05.11, 00:39
                    jul-kaa napisała:

> Wczesne lata 80 i dobre kolorowe zdjęcia?

No dobra, przejrzałaś mnie - nikt nie ma a ty masz, więc korzystasz z okazji by nas wywieść w pole ;)
              • wolffie Mi możesz przysłać n/t 29.05.11, 00:29
              • besame.mucho Re: No to hop. 29.05.11, 00:54
                1. Prawda
                2. Prawda
                3. Prawda
                4. Fałsz
                • besame.mucho Re: No to hop. 29.05.11, 00:57
                  Nie mogłam się zdecydować czy ogłosić fałszem chomiki czy zdjęcia, wszystko brzmi tak prawdziwie ;P
                • wolffie Jul-kaa wysłała mi odp. 29.05.11, 01:06
                  Niestety nie.
                  • wolffie Re: Jul-kaa wysłała mi odp. 29.05.11, 01:09
                    A teraz juz spadam.
                    Będę jutro ok. 10

Zgadujcie dalej.
              • pierwszalitera Re: No to hop. 29.05.11, 01:32
                1. Prawda. Ciężkie do wyobrażenia, ale wypadki (i pomyłki) medyczne chodzą po ludziach. ;-)
                2. Prawda. W chomiki też wierzę.
                3. Fałsz. Z nieznajomym do Irlandii? Nigdy w życiu! ;-)
                4. Fałsz. Ze względów już nazwanych. Kryzysowe lata 80-te i kolorowe zdjęcia, to raczej nie pasuje.
                • wolffie Re: No to hop. 29.05.11, 09:48
                  Nie
                  • szarsz Re: No to hop. 29.05.11, 09:59
                    tylko chomiki są fałszem.
                    • szarsz Re: No to hop. 29.05.11, 10:00
                      za szybko enter: teraz koloruje się całe filmy, co to tam parę zdjęć dla profesjonalisty.
                      W stopa do Irlandii też wierzę, przynajmniej ja bym była do tego zdolna.
                    • wolffie szarsz zgadła 29.05.11, 10:49
                      Wklejam rozwiązanie Jul-kii:
                      "1. Prawda. Okazało się, że to przepuklina pachwinowa, ale mama przeżyła weekend grozy :)
                      2. Fałsz. Nie znoszę chomików, nigdy nie chciałam hodować żadnych małych futerkowych stworków.
                      3. Prawda. Było super! Wzięliśmy jeszcze jednego (mojego) kolegę, który zatruwał nam wyjazd swoim marudzeniem, żałowałam, że z nami pojechał, bo "młodszy kolega" okazał się doskonałym kompanem (i nic więcej, ciekawskie baby :P)
                      4. Prawda. Zdjęcia robił Japończyk. To jedyne, które do dziś zachowały piękne kolory, polskie zdjęcia dziś są bure. "
              • miss-alchemist Re: No to hop. 29.05.11, 10:27
                FPFP

bo tego jeszcze nie było :P
        • indigo-rose Brawo :) 28.05.11, 23:52
          1. Fairfield w północnej Anglii. 873 m.n.p.m. Szczyt góry-labiryntu. Trasa jest miła i łagodna, ale góra ma tendencję do błyskawicznego zbierania chmur dookoła, a wtedy łatwo o zejście złym zboczem na pustkowie albo spadnięcie ze skał. Zgubiłam się tam i wyszłam po przeciwnej stronie łańcucha.
          2. Teoretycznie mogłam iść od razu do czwartej, ale pedagog stwierdziła, że taka różnica wieku na wstępie mogłaby mi zaszkodzić.
          3. Za fiński się nie zabierałam, ale trochę uczę się irlandzkiego. Chociaż z braku czasu i lenistwa idzie mi opornie.
          4. Miałam Dianę, ale była kotką w typie persa.
    • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 13:01
      1. mam naturalnie mocne, długie i zawsze czerwone paznokcie.
      2. moczyłam nogi w Pacyfiku.
      3. świetnie sobie radzę z oczyszczaniem ziemniaków ze stonki.
      4. pierwszą spódnicę uszyłam sobie na maszynie, jak miałam 6 lat.
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 13:24
        1. fałsz
        2. fałsz
        3. prawda
        4. prawda
        • szarsz Trafiony zatopiony :) 29.05.11, 14:09
          Po raz kolejny myślę, jak Besamo :)

1. na paznokcie zawsze narzekałam, to moja mama miała ładne, ja niestety odziedziczyłam po babci.
          2. wszystkie miejsca, w których byłam, nie nadawały się do moczenia nóg :)
          3. Tak, to była jedna z moich ulubionych rozrywek u dziadków.
          4. Tak, z bieżnika, wystarczyło jedno przeszycie :)
        • dziudziulek Besame, "dawaj" zagadkę :) n/t 29.05.11, 19:17
          • besame.mucho Re: Besame, "dawaj" zagadkę :) n/t 29.05.11, 19:20
            Ojej, przepraszam za zabawową obsuwę, dopiero wróciłam do domu i włączyłam komputer :).
            Już wymyślam!
      • wodadobra Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 14:06
        fppp
    • besame.mucho Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:27
      1. Ze wszystkich europejskich państw najbardziej lubię Hiszpanię, jeżdżę tam często i jeśli kiedyś decyduję się wyprowadzić z Polski, to chciałabym się przenieść właśnie tam.
      2. Nie mam żadnej siostry ani siostry ciotecznej. W najbliższej rodzinie w moim pokoleniu są sami faceci, a w dodatku wszyscy w tym samym wieku.
      3. Mój najdłuższy związek zaliczyłam z chłopakiem, z którym pierwszy raz zostaliśmy parą w przedszkolu, później drogi nam się rozeszły, a po latach spotkaliśmy się znowu.
      4. Milion razy zaczynałam różne diety, ale na żadnej nie jestem w stanie wytrwać dłużej niż trzy dni.
      5. Nigdy nie poznałam żadnej imienniczki. O pierwszej osobie (innej niż jakieś znane kobiety, o których kiedyś słyszałam), która nosi takie samo imię jak ja, dowiedziałam się dopiero od Lobbystek.
      • szarsz Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:29
        2, 3 fałsz
        • besame.mucho pudło :) n/t 29.05.11, 19:31

• alex_k Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:34
        Tylko 5 prawda.
        • besame.mucho też pudło :) n/t 29.05.11, 19:42

• dziudziulek Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:43
          fałsz,fałsz,prawda,fałsz,prawda
      • ciociazlarada Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:48
        Pierwsze fałsz, reszta prawda. Pierwsze typuję z egoistycznego powodu - nie wyobrażam sobie, jak można lubić Hiszpanię.
      • mefistofelia Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:51
        1,2,5 fałsz
      • wolffie Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 19:56
        Ale trudne dałaś. Nie dość, że pięć to jeszcze wszystkie prawdopodobne.

1. Prawda - twój nick nie wziął się znikąd w końcu
        2. Fałsz - myślę, że masz jakąś jedną np co jest wystarczająco dziwne i nasuwające się do zagadki
        3. Prawda - oj nawet powiedzonka stare jak świat są na określenie takich sytuacji :)
        4. Fałsz - za mądra i za chuda na to jesteś
        5. Prawda - w końcu jesteś pierwszą osobą o tym imieniu jaką znam (a i to niezbyt dobrze ;)
      • besame.mucho Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 20:00
        Jeszcze nie było dobrej odpowiedzi. Jak jest 5 to rzeczywiście trudno jest trafić, także może grajmy tak, że można próbować np. 3 razy. A jeśli długo nie będzie dobrej odpowiedzi to wygra ten, kto pierwszy trafi 4 odpowiedzi :)
        • dziudziulek Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 20:13
          1, 2 fałsz
      • mefistofelia Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 20:10
        fałsz, prawda, fałsz, fałsz, prawda
        • besame.mucho Brawo! 29.05.11, 20:20
          Mefistofelia zgadła :)

1. Fałsz. Mam takie państwo, ale to Włochy nie Hiszpania :)
          2. Prawda. Mam jednego rodzonego brata i trzech ciotecznych - tak się złożyło, że wszyscy są z tego samego roku, a ja jestem takim babskim najmłodszym rodzynkiem.
          3. Fałsz. To nie był mój najdłuższy związek, tylko drugi co do długości, a pierwszy raz byliśmy parą w podstawówce, a nie w przedszkolu.
          4. Fałsz. Wiem, że na żadnej bym nie wytrwała dłużej niż 3 dni, więc nawet nie zaczynam.
          5. Prawda. Kilka dni temu dowiedziałam się, że córka jednej z naszych forumek ma tak samo na imię, nigdy wcześniej nikogo takiego nie poznałam.

Mefistofelio, dawaj zagadkę :)) !
      • wolffie Re: Czego nie wiecie o besame 29.05.11, 20:16
        To ja jeszcze strzelę, że tylko o dietach jest fałszywe
    • mefistofelia Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 20:36
      No to czas na moją zagadkę :)

1. Jak byłam mała wraz z kuzynami odławialiśmy kijanki i sprzedawaliśmy je innym dzieciom, na czym udało nam się zarobić ok 20zł. Bez bury się nie obeszło i pieniądze musieliśmy oddać.
      2. We wczesnej podstawówce byłam głęboko wierząca i bardzo poważnie podchodziłam do kwestii grzechu. W związku z tym nie zakładałam się o przekonanie ze znajomymi by nie uprawiać hazardu.
      3. Jestem właścicielką czterech kotów. Przygarnęłam kotną kotkę, pozwoliłam jej urodzić i nie miałam serca oddać żadnego z maluchów choć średnio mam warunki na tyle zwierzaków.
      4. Kolejny punkt dotyczący dzieciństwa :) Tym razem okresu wczesno-nastoletniego. Jak miałam 12 lat wypchałam sobie stanik skarpetkami, umalowałam się przepięknie różową szminką i perłowymi cieniami- po czym porobiłam zdjęcia w seksownych pozach i wysłałam na konkurs Bravo Girl. Nie opublikowali zdjęć ale dostałam wyróżnienie i nagrodę pocieszenia.
      5. Pojechałam na wymianę studencką do Londynu i tak mi się tam spodobało, że zostałam tam 2 lata.
      • dziudziulek Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 20:41
        3 fałsz
      • kasiamat00 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 21:00
        1. Tak
        2. Nie
        3. Tak
        4. Nie
        5. Nie
      • szarsz Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 21:03
        pppff
      • mefistofelia Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 21:12
        Na razie wszystko źle :)
      • swierszczowa1 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 22:04
        1. Fałsz
        2. Prawda
        3. Fałsz
        4. Prawda
        5. Prawda
      • smallfemme Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 29.05.11, 22:44
        1. Prawda, znam podobnie przedsiębiorcze dzieciaki, chociaż ja handlowałam origami, a mój brat ulotkami wyciąganymi sąsiadom ze skrzynek :)
        2. Prawda, chociaż to pewnie był krótki epizod ;)
        3. Fałsz, bo tak ;)
        4. Fałsz, nie wierzę w wyróżnienie (nie to że w Ciebie, ale w te różową szminkę...)
        5. Prawda, ja bym chętnie tak zrobiła...
      • mefistofelia Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 00:03
        Nikt na razie nie zgadł. Próbujcie dalej
      • wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 00:25
        1. Fałsz - to jest historyjka z filmu
        2. Fałsz - za skomplikowana logika jak na dzieciaka
        3. Fałsz - o masz pewnie więcej niż 1 kota. Może nawet i 4 ale wydaje mi się, że nie dlatego, że nie miałaś serca oddać młodych
        4. Prawda - wzruszyłaś ich zapewne
        5. Prawda oczywiście
      • besame.mucho Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 00:37
        1. Fałsz
        2. Prawda
        3. Fałsz
        4. Fałsz
        5. Fałsz
      • mefistofelia nt.Nie. 1 osoba trafiła 4, ujawniać czy dalej?:) 30.05.11, 01:04
      • the_mariska Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 01:11
        1. Fałsz
        2. Fałsz
        3. Fałsz
        4. Fałsz
        5. Prawda
        • mefistofelia też nie 30.05.11, 01:26
          • amoureuse Re: też nie 30.05.11, 07:26
            1, 3 i 4 to fałsz
      • clarisse Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 07:56
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Fałsz
        5. Prawda
      • mefistofelia nt.zgadujcie dalej :) 30.05.11, 12:39
        • diuszesa Re: nt.zgadujcie dalej :) 30.05.11, 12:55
          1. Fałsz. Niby komu mielibyście oddawać pieniądze i dlaczego? (no chyba, że to był prywatny stawek).
          2. Prawda. Tez byłam nadgorliwa w tej kwestii, więc jestem w stanie zrozumieć.
          3. Prawda. Też lubię zwierzaki i serce by mi sie pokroiło, gdybym miała oddać.
          4. Fałsz. Nie pamietam, by w Bravo Girl były takie konkursy.
          5. Prawda. Londyn może się podobać.
          • mefistofelia nt. nadal nie. jeszcze ktoś? 30.05.11, 14:51
        • amoureuse Re: nt.zgadujcie dalej :) 30.05.11, 15:28
          podejście nr 2: 1 i 5 fałsz :)
      • agafka88 Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 14:56
        Tylko 5 fałsz.
      • wolffie Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 30.05.11, 15:04
        To ja jeszcze raz
        3 i 4 to prawda.
      • mefistofelia Dość tego blokowania :) 30.05.11, 16:05
        4 odpowiedzi trafiła kasiamat i do niej idzie następna zagadka.

1. prawda, pieniądze oddaliśmy dzieciom, które kijanki kupiły. Niestety nie dostaliśmy kijanek z powrotem, co nas bardzo zmartwiło. Wolffie- chodziło ci o jakiś konkretny film? Niewykluczone, że kuzyni się inspirowali.
        2. fałsz. takie podejście miała moja koleżanka. Ja jako, że byłam niemoralna (patrz p. 1) i ta postawa mnie dziwiła- o przekonanie się przecież nie liczy :)
        3. fałsz. wszystko prawda, poza tym że koty są 2. gdyby kociąt było więcej byłabym zmuszona pooddawać, choć na pewno byłoby mi trudno.
        4.fałsz. sesja powstała, ale nie odważyłam się wysłać zdjęć. Trochę się wstydziłam tych skarpetek.
        5. fałsz. Nie byłam nigdy na wymianie studenckiej. W Londynie najdłużej byłam przez miesiąc i średnio mi się podobało. Wolałabym chyba mniejsze miasto, w którym trudniej się zgubić
        • smallfemme Re: Dość tego blokowania :) 30.05.11, 16:23
          Aleś nam nakłamała :P
          • mefistofelia Re: Dość tego blokowania :) 30.05.11, 16:30
            Sama się zdziwiłam że tak potrafię :)
        • wolffie Re: Dość tego blokowania :) 30.05.11, 16:55
          mefistofelia napisała:

> .Wolffie- chodziło ci o ja
          > kiś konkretny film? Niewykluczone, że kuzyni się inspirowali.

Tak konkretny, ale na tyle nowy, że raczej nie był inspiracją dla kuzynów i detale się różnią. To najnowsza ekranizacja Mikołajka. Więc niewykluczone, że taka historyjka pojawiła się też w książce i inspiruje pokolenia dzieciaków.
          • besame.mucho [ot] mikołajek 30.05.11, 21:39
            W książeczkach chłopcy łapali kijanki, ale nie sprzedawali ich, tylko zanosili do domu, bo miały z nich wyrosnąć żaby, a wtedy można by było robić wyścigi. Ale mamom się to nie spodobało, więc tatusiowie musieli iść i wyrzucać kijanki z powrotem do sadzawki :)
    • kasiamat00 No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:13
      1. Przez pewien czas kilku znajomych mówiło do mnie (i o mnie) Kazio.
      2. Zdarzyło mi się przeszmuglować z Holandii do Niemiec substancje nielegalne w postaci jednego spacecake'a.
      3. Nigdy nie byłam we Włoszech.
      4. Zostałam wyrzucona ze studiów.
      5. Z wieloletnią współlokatorką zapisałyśmy się kiedyś do siebie nawzajem na ćwiczenia - ja do niej na przedmiot informatyczny, ona do mnie na matematyczny.
      • agafka88 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:18
        1. F
        2. P
        3. F
        4. P
        5. P
        • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:35
          Nie.
      • smallfemme Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:40
        1. P
        2. F
        3. P
        4. F.
        5. P
        :D
        • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:59
          Też nie :)
      • jul-kaa Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 19:59
        PFFPP
        • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 20:00
          I też źle.
      • scarlet_agta Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 20:37
        1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Fałsz.
        5. Fałsz.
      • izas55 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 20:52
        1 P
        2 P
        3 P
        4 P
        5 F
      • dziudziulek Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 20:55
        prawda
        prawda
        prawda
        fałsz
        prawda
      • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:01
        Na razie nikt nie zgadł, więc mała podpowiedź - kilka czwórek już padło :)
        • dziudziulek Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:04
          prawda
          prawda
          prawda
          fałsz
          fałsz
          • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:30
            I nadal nie...
            • dziudziulek Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:34
              ajajaj jaka szkoda :), wymyślam w głowie zagadki
      • besame.mucho Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:43
        PFPPF
        • kasiamat00 Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 22:08
          Trafiony zatopiony. No to jeszcze szczegóły:

1. Prawda, było to gdzieś pod koniec studiów, dostałam nawet kartkę z wakacji zaczynającą się do "Cześć Kaziu!"
          2. Fałsz, nie mi, tylko mojemu ówczesnemu lubemu, nie spacecake'a, tylko pół porcji grzybków halucynogennych.
          3. Prawda, nie byłam i jakoś stale mi nie po drodze.
          4. Prawda, konkretniej dałam się wyrzucić z drugiego kierunku po powrocie z dziekanki i roku udawania, że studiuję. Nie zrezygnowałam sama, bo status studenta dawał więcej przywilejów niż status doktoranta.
          5. Fałsz, niestety się nie udało. Na pierwszym roku studiów doktoranckich dostałam zajęcia na obcym wydziale, rok później Ania nie była już studentką matematyki i nie prowadziła interesujących mnie ćwiczeń.
          • besame.mucho Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 22:12
            Cholera, nie spodziewałam się, wykorzystałam wszystkie pomysły przy poprzedniej zagadce ;).
            Dajcie mi 5 minut, muszę coś wykombinować.
          • dziudziulek Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 22:12
            Besame chyba zaczyna zdobywać "pudło" w zgadywankach :). To już trzeci raz?
            • besame.mucho Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 22:25
              Oj nie, zgadłam drugi. Z Kasią mi było łatwiej, bo trochę ją znam więc wiedziałam czego się spodziewać ;)
      • izas55 na nielegalu ;-) 30.05.11, 21:45
        PPFPP
      • zawsze_zielona Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 21:47
        PFPPP
      • amoureuse Re: No to moje zagadki :) 30.05.11, 22:06
        ppfpf
    • besame.mucho Zagadka besame 2 30.05.11, 22:24
      1. Prawo jazdy zdałam za czwartym razem, a przez pierwsze pół roku po zdaniu kurzyło się w szufladzie, bo nie czułam się zbyt pewnie i bałam się jeździć, później zaczęłam się spotykać z chłopakiem, który był kierowcą rajdowym, i to on mnie namówił do jeżdżenia.
      2. Nie znoszę prasować.
      3. W dzieciństwie moim rowerem był składany Romet. Mój kuzyn za to dostał na urodziny BMXa, pożyczyłam go, cieszyłam się, że można się na nim tak świetnie rozpędzić, ale w pełnym rozpędzie spadł mi łańcuch, coś się zablokowało, rower zahamował, a ja przeleciałam przez kierownicę i strasznie się poobcierałam. Zalana krwią przyszłam do domu i próbowałam ukryć to przed mamą.
      4. Byłam strasznie rozgadanym dzieckiem. Lubiłam chodzić do pracy mojego taty, ale rzadko mnie zabierał, bo biegałam po całym pokoju, rozrabiałam, gadałam i nie można było przy mnie w spokoju pracować.
      5. We wczesnych latach nastoletnich byłam hip hopowcem - nie omijałam prawie żadnych koncertów i chodziłam w szerokich spodniach z krokiem w kolanach.
      • smallfemme Re: Zagadka besame 2 30.05.11, 22:40
        1. Fałsz
        2. Prawda
        3. Fałsz - nie widać śladów :P
        4. Pawda
        5. Fałsz
      • lolkalolka Re: Zagadka besame 2 30.05.11, 22:59
        f
        f
        p
        p
        f
      • sylwiastka Re: Zagadka besame 2 30.05.11, 23:04
        FFPPP
      • besame.mucho Re: Zagadka besame 2 30.05.11, 23:12
        Na razie maksymalna ilość trafień to 3 :)
      • slotna Re: Zagadka besame 2 30.05.11, 23:34
        1. F
        2. P
        3. P
        4. F
        5. F
      • mefistofelia Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 00:05
        prawda, prawda,prawda,fałsz, fałsz
      • the_mariska Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 00:10
        Chciałam typować dokładnie tak, jak Sylwiastka, ale skoro to nie tak to może:

1. Prawda
        2. Fałsz
        3. Fałsz
        4. Prawda
        5. Prawda
      • besame.mucho Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 00:12
        Dobrej odpowiedzi jeszcze nie ma :). Idę spać, do jutra!
      • clarisse Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 00:25
        1. Prawda
        2. Prawda
        3. Fałsz
        4. Prawda
        5. Prawda
      • alex_k Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 09:31

P, F, P, P, F
      • marisella Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 09:56
        1. Prawda. Z jazdy z płynami do ukrytej przed światem Lesznowoli pamietam, że wspominałaś o tym chłopaku, więc może reszta historii się zgadza :)

2. Prawda. Chociaż pewności nie mam. Ale coś gadalyśmy o prasowaniu, a nie wierzę, że mozna je tak po prostu lubić... ;)

3. Fałsz - za długa historia, żeby cała mogła być bez ściemy ;) Chociaz nie wiem, co tu jest kłamstwem w razie czego. Może tylko z tym BMXem coś, wydaje mi się, że BMXy miały v-breaki a nie kontrę, więc nie przychodzi mi do głowy co by się mogło zaklinować żeby rower zahamował ;)

4. Fałsz. Że rozgadanym to wierzę ;) ale ta reszta jakoś mi nie leży ;)

5. Fałsz, chociaż nie wiem czemu :D Poza tym, że w razie czego mogłaś być co najwyżej hip hopowczynią <rotfl>
      • wodadobra Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 10:31
        f, p, f, p, f
      • besame.mucho Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 10:45
        Nadal max 3, dawajcie dziewczyny ;) !

Za jakieś półtorej godziny muszę wyjść i będę przy komputerze dopiero koło 19, może pojawi się wcześniej dobra odpowiedź :) ?
      • clarisse Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 11:12
        Podejście nielegalne
        1. Fałsz
        2. Fałsz
        3. Prawda
        4. Fałsz
        5. Fałsz
      • wolffie Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 15:22
        Tylko 4 jest prawdą.
        • diuszesa Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 15:31
          PPPPF
      • kizombalover Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 16:57
        P
        F
        F
        F
        P
        • besame.mucho Jest czwórka, mamy zwyciężczynię :) ! 31.05.11, 19:27
          Kizombalover i Ciociazłarada trafiły czwórki, Kizombalover pierwsza :).

Rozwiązanie:
          1. Fałsz. Prawko zdałam za drugim podejściem, późnij nie kurzyło się w szufladzie. Taki chłopak rzeczywiście był, ale kilka lat później, jak już jeździłam całkiem dobrze. Poduczył mnie kilku rzeczy, ale do jeżdżenia zachęcać mnie nie musiał :)
          2. Fałsz. Może dlatego, że większość moich ciuchów nie wymaga prasowania i prasuję bardzo rzadko, ale relaksuje mnie to i w sumie nawet tę czynność lubię
          3. Fałsz. Historia jest prawdziwa, ale przydarzyła się mojemu bratu. Dodam, że "ukrywanie przed mamą" polegało na tym, że napuścił wody do wanny i wszedł, żeby zmyć krew. Traf chciał, że mama weszła po coś do łazienki - opowiadała później, że widok syna leżącego w wannie pełnej krwistoczerwonej wody to jedno z jej bardziej dramatycznych przeżyć :)
          4. Fałsz. Byłam bardzo małomównym dzieckiem (w zeszycie, z którym chodziłam na lekcje fortepianu mam nawet z tyłu taki zapisek ręką mojego taty: "cud! m. powiedziała dzisiaj na lekcji aż trzy słowa!"). A do pracy tata często mnie zabierał - byłam zafascynowana zdobyczami techniki wczesnych lat 90, więc potrafiłam dwie godziny siedzieć na krześle i się na nim w milczeniu kręcić, albo podnosić je i opuszczać (dzieci mają super, jak nacisną tę wajchę, to nie muszą wstawać z krzesła, żeby ono się podniosło, są wystarczająco lekkie więc jadą na nim!). Można mnie też było zamknąć w gabinecie i o nic się nie bać, bo byłam tak zachwycona faktem, że są telefony na wciskane przyciski, a nie na tarczę obrotową, i do tego głośnomówiące, że wystarczało mi zadzwonienie do mamy, nie potrzebowałam więcej rozrywek. No a do tego wszyscy mnie tam lubili, bo ostatnią fascynującą mnie rzeczą były stojące na korytarzu wielkie termosy, z których leciała herbata i kawa, kiedy się je na górze nacisnęło, więc uwielbiałam to i jak tylko ktoś poprosił z chęcią leciałam przynieść kawę/herbatę.
          5. Prawda. Mam dobrą pamięć, więc pewnie do tej pory zdziwiłabym jakiegoś fana ilością znanych przeze mnie tekstów piosenek hip-hopowych powstałych przed rokiem 2000 i znajomością historii gatunku ;).
          • ciociazlarada Re: Jest czwórka, mamy zwyciężczynię :) ! 31.05.11, 20:04
            Pozostaje mi tylko wznieść ku Tobie wzrok, pełen niemego podziwu.... Prasowanie:)
            • besame.mucho Re: Jest czwórka, mamy zwyciężczynię :) ! 31.05.11, 22:57
              Pierwszym krokiem do polubienia było:
              "po co mam prasować ręczniki, skoro nie są pogniecione po praniu?"
              drugim:
              "po co mam prasować pościel, skoro dobrze rozwieszona nie jest bardziej pognieciona niż po pierwszej nocy spania w niej?"
              trzecim:
              "lekko pomięta koszula dodaje mi luzu i nonszalancji!"

Wtedy człowiek zaczyna prasować raz na ruski rok, a to już doskonały wstęp do polubienia tego zajęcia :)
              • sylwiastka Re: Jest czwórka, mamy zwyciężczynię :) ! 31.05.11, 23:04
                Besame, mam tak samo. Prasowania wymaga bardzo mało moich ubrań, chyba tylko wyjściowe sukienki. (od roku nie mam żelazka). Natomiast gdy już prasuję to mnie niesamowicie odpręża!
                • ciociazlarada Dziewczyny, ja te kroki już opanowałam! 01.06.11, 10:21
                  I nadal nie znoszę prasować. Czyżby pozostali mi tylko Anonimowi Nieprasujący?
          • kizombalover Re: Jest czwórka, mamy zwyciężczynię :) ! 01.06.11, 13:47
            O, super, pierwsze podejście i od razu się udało (no, prawie, bo tylko cztery....)
            Zaraz będę zmyślać :)
      • ciociazlarada Re: Zagadka besame 2 31.05.11, 18:16
        Pierwsze i ostatnie prawda. Choć ciężko mi uwierzyć, że to o prasowaniu może być fałszem:)
    • kizombalover Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 14:31
      1. W czasie studiów zrobiłam kurs pilota wycieczek zagranicznych. Pierwszy wyjazd w tej roli uskuteczniłam na wycieczce autokarowej do Paryża i Barcelony, nie będąc wcześniej we Francji ani w Hiszpanii.
      2. W podstawówce byłam świetna z polskiego, marzyłam, żeby zostać pisarką lub dziennikarką, trzykrotnie byłam finalistką ogólnopolskich etapów olimpiad języka polskiego. Dzięki temu przyjęto mnie do liceum bez egzaminów.
      3. Uwielbiam tańczyć. Kilka lat tańczyłam amatorsko taniec towarzyski, salsę, flamenco, a w tangu argentyńskim potrafię zatańczyć zarówno w roli kobiecej (prowadzonej), jak i męskiej (prowadzącej).
      4. Od kilkunastu lat mam prawo jazdy, ale jeździć potrafię tylko samochodem z automatyczną skrzynią biegów.
      5. Kocham pająki, przez całe liceum i studia miałam w domu przynajmniej jednego. Przyniesienie ptasznika na lekcję wywołało u mojej rusycystki atak paniki, oraz poskutkowało wezwaniem Rodziców na rozmowę do szkoły.
      • yo_anka Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 14:48
        1. F
        2. F
        3. P
        4. F
        5. F
        --
        www.pomoz-amelce.pl/
        • kizombalover nie :) 01.06.11, 14:55

• the_mariska Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 15:37
        Kurczęę, wszystkie brzmią prawdopodobnie ;)

1. Prawda, jako pilotka coś o tym wiem ;)
        2. Prawda, ładnie się wysławiasz, więc czemu nie?
        3. Prawda, wiadomo dlaczego ;)
        4. Fałsz, zmiana biegów jest dziecinnie prosta, nawet dla mnie, antytalencia w prowadzeniu samochodu.
        5. Fałsz, prawdopodobne, ale nie ciebie dotyczy.
        • kizombalover też nie :) 01.06.11, 15:44
          Hi hi, fajna zabawa!
      • clarisse Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 15:55
        PPPPF
        • kizombalover nie :) 01.06.11, 16:04

• ciociazlarada Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 15:58
        P,F,P,F,F
        • kizombalover nie :) 01.06.11, 16:04
      • dziudziulek Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 17:57
        prawda
        fałsz
        fałsz
        prawda
        fałsz
      • sylwiastka Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 17:57
        PFFPP
      • smallfemme Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 18:37
        1. Fałsz, Mariska ma na koncie takie historie, jedna wystarczy...
        2. Fałsz, mało prawdopodobne, że udało Ci się to aż 3 razy, chyba, że były oddzielne olimpiady dla każdej klasy (rocznika).
        3. Prawda :)
        4. Prawda.
        5. Fałsz, nie chciałabyś tak męczyć pająka :)
      • e.m.i1 Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 22:23
        PFPPF
        --
        Moja biżuteria
      • amoureuse Re: Kizombalover ściemnia :) 01.06.11, 22:24
        pfpfp
      • kizombalover e.m.i1 trafiła :)) 01.06.11, 22:55
        Trzecie było zdecydowanie za łatwe.... :D

1. Prawda. Zrobiłam kurs i pojechałam na zwiedzanie Paryża i Barcelony (oraz okolic) z wycieczką, w składzie której jechały dwa autokary. W pierwszym jechał doświadczony pilot i przewodnik, więc jechaliśmy za nim; zwiedzanie też polegało w dużej mierze na chodzeniu śladami jego grupy. Jednocześnie był to mój ostatni wyjazd w tej roli - stwierdziłam, że taki stres, to nie dla mnie.
        2. Fałsz. Owszem, byłam niezła, pisałam fajne opowiadania i marzyłam o zawodzie dziennikarza. Mojej polonistce jednak nigdy nie przyszło do głowy, że mogłabym startować w olimpiadzie.
        3. Prawda. Tango to mój konik, fioł, odskocznia. Owszem, potrafię prowadzić, a dziewczyny lubią ze mną tańczyć, bo nie szarpię, prowadzę precyzyjnie i z wyczuciem muzyki, dając również im możliwość interpretacji tego, do czego tańczymy. Wszystkie inne tańce polegające na tańczeniu ustalonych choreografii sobie odpuściłam.
        4. Prawda! Zmiana biegów dla mnie JEST czarną magią. Na kursie instruktor zawsze mówił mi "sprzęgło, dwójka, sprzęgło, trójka...", więc nigdy nie nauczyłam się samodzielnie zmieniać biegów. Egzamin zdałam (za czwartym podejściem ;/) też w dużej mierze dzięki temu, że egzaminatorowi samo się wyrywało "sprzęgło, dwójka, sprzęgło, trójka...". Jeżdżę automatem od niecałych dwóch lat.
        5. Fałsz. Nie lubię pająków. Atak paniki u rusycystki wywołał szczur przyniesiony przez koleżankę :).
        • e.m.i1 Re: e.m.i1 trafiła :)) 02.06.11, 00:22
          Noo niee... :) Zaczynam intensywnie myśleć ;)
          --
          Moja biżuteria
        • e.m.i1 Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 01:15
          Przeklejam jeszcze raz, bo wcisnęło mi posta w jakieś dziwne miejsce drzewka, na pierwszej stronie.
          No to zaczynam :D :
          1. Od zawsze lubiłam malować, w czasach szkolnych brałam udział w przeróżnych konkursach plastycznych, często zajmowałam wysokie miejsca.
          2. Będąc dzieckiem, zagrałam w filmie między innymi z Krzysztofem Kolbergerem.
          3. Kilka lat temu zdarzyło mi się tak niefortunnie trącić nogą o piasek na plaży, że skończyło się złamaniem i gipsem do kolana.
          4. Huśtałam się kiedyś na bramie wjazdowej u moich dziadków i ułamałam sobie w ten sposób dwie górne jedynki. Tydzień po doklejeniu nowych zębów znowu sie huśtałam i stało się to samo.
          5. Krótko po tym jak opanowałam jazdę na dwukołowym rowerze, wsiadłam, pojechałam, nie zauważyłam zaparkowanego "Malucha" i tak wgniotłam blachę, że mój tata - blacharz i lakiernik musiał go za darmo wyklepać i polakierować.
          --
          Moja biżuteria
          • yo_anka Re: Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 02:09
            PPPFF
          • origami_21 Re: Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 10:41
            1.F
            2.P
            3.P
            4.F
            5.P
          • alex_k Re: Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 14:23
            F, P, P, F,F
          • kizombalover Re: Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 15:01
            1. Fałsz. To, że robisz piękną biżuterię, nie musi świadczyć o talentach malarskich.
            2. Prawda. Zdarza się.
            3. Prawda. Też się zdarza.
            4. Prawda. Trzeba mieć okropnego pecha, ale też się zdarzyć może :)
            5. Fałsz. To się przytrafiło mojej znajomej, a nie Tobie :P
          • dziudziulek Re: Czego nie wiecie o Emi? :) 02.06.11, 20:47
            prawda
            fałsz
            prawda
            fałsz
            prawda
          • e.m.i1 Origami zgadła! :) 03.06.11, 02:07
            Origami trafiła 5 :) Tak w ogóle to przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale zupełnie nie mogłam przewidzieć, że dopiero teraz będę mogła usiąść przy komputerze.

1. W ogóle nie umiem malować, rysować ani nic z tych rzeczy. Prace na plastykę robiła mi mama albo koleżanka. Kilka razy zrobiłam sama i dostawałam wtedy 2+ albo 3- :D

2. To akurat prawda, w 1997 roku kręcili u mnie w mieście film "Kroniki domowe" no i załapałam się jako statystka, jak zresztą połowa mieszkańców tej dziury ;) Na dowód załączam kadry z filmu :D (ja to ta w niebieskiej sukience)
            imageshack.us/f/685/kd1m.jpg/
            imageshack.us/f/713/kd2h.jpg/

3. To też prawda - rzecz się działa w najdłuższe w życiu pomaturalne wakacje, biegłam za koleżanką, zahaczyłam o ten piasek, zabolało na tyle lekko że biegałam tak jeszcze kilkanaście minut. Do lekarza poszłam dopiero 2 dni później, okazało się że mam drugiego palca złamanego w dwóch miejscach (a mam ten palec dużo mniejszy i krótszy od dużego palucha) i to na tyle dziwnie, że trzeba założyć gips aż do kolana ;)

4. Historia jest w 100% prawdziwa, z tym że przedarzyła się mojej siostrze.

5. To też prawda, rodzice nie mogli uwierzyć że mają aż tak zdolne dziecko ;)

--
            Moja biżuteria
            • origami_21 Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 08:55
              Ale numer:) Nie bardzo się spodziewałam, że zgadnę.

No dobra, to teraz o mnie:
              1. Parę tygodni temu rzuciłam palenie i na razie się trzymam, chociaż lekko nie jest.
              2. Jestem jedną z około 400 osób w Polsce mających specyficzne uprawnienia zawodowe.
              3. Uwielbiam zupę szczawiową, mogłabym ją jeść codziennie, ale domownicy nie przepadają, więc się znacznie ograniczam.
              4. Panicznie boję się pająków.
              5. To moja córka jest imienniczką Besame Mucho.
              • jul-kaa Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 09:38
                PPFFP
              • alex_k Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 09:40
                Tylko trzecie fałsz.
                Nie znoszę zupy szczawiowej :-)
              • clarisse Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 10:14
                Czwarte to fałsz.
              • ciri1971 Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 10:37
                Pierwsze fałsz, reszta prawda:)
              • origami_21 Blisko:) 03.06.11, 12:34
                Jedna z Was była blisko, choć jeszcze nikt nie zgadł wszystkiego. Poczekam jeszcze trochę i jak żadna nie trafi 5, to ogłoszę zwyciężczynię:)
              • amoureuse Re: Origami zgadła! :) 03.06.11, 17:29
                fpffp
                • origami_21 Trafiony zatopiony:) 03.06.11, 17:53
                  1. Jestem zagorzałą palaczką i sama myśl o rzucaniu mnie boli.
                  2. W zawodzie, który wykonuję wprowadzono egzaminy państwowe i od stycznia mogą pracować tylko ci z uprawnieniami. Zdobyłam je w trzech specjalnościach, w jednej jestem w grupie mniej więcej 400 osób. W drugiej i trzeciej jest nas po kilkadziesiąt.
                  3. Nienawidzę szczawiówki! Na sam zapach omdlewam.
                  4. Pająki są mi zupełnie obojętne, natomiast mam stan przedzawałowy jak widzę ćmę:/
                  5. Besame i moja córka noszą to samo przepiękne i rzadkie imię:)

PS. Amoureuse, czy Ty mnie znasz???
                  • amoureuse Re: Trafiony zatopiony:) 03.06.11, 17:55
                    Nie, typowałam jak Julka na początku ;) ale pamiętam, że udzielałaś się w wątku o pająkach :)
                  • kizombalover Re: Trafiony zatopiony:) 03.06.11, 18:32
                    A jakie to imię, jeśli można wiedzieć? Coś chyba przegapiłam na STOFF.
                    • origami_21 Re: Trafiony zatopiony:) 03.06.11, 19:31
                      Ze względu na prywatność Besame nie mogę odpowiedzieć na to pytanie.
                      • clarisse Ojejku Besame! Powiesz? n/t 03.06.11, 19:50
        • dziudziulek Re: e.m.i1 trafiła :)) 02.06.11, 20:44
          > Trzecie było zdecydowanie za łatwe.... :D
          >

No właśnie :), uznałam, że tak łatwe, że pewnie nieprawdziwe. Ale 4 trafiłam :D.
    • amoureuse Zgadywanki. 03.06.11, 18:23
      No to moja kolej:
      1. Mieszkam nad morzem, ale go nie znoszę. Najchętniej przeniosłabym się w Bieszczady, Beskidy, czy inny górzysty teren :) w morzu kąpałam się raz w życiu, kilka razy moczyłam nogi.
      2. Swego czasu przez kilka miesięcy "robiłam" wolontariat w świetlicy socjoterapeutycznej. Od tamtej pory unikam wszelkich zbiorowisk związanych z dziećmi, wybiłam sobie również wtedy z głowy pracę w charakterze przedszkolanki.
      3. Mam fatalną pamięć do imion i nazwisk. W pierwszej klasie liceum w październiku ciężko zachorowałam, a gdy wróciłam do szkoły w grudniu nie umiałam dopasować twarzy do imion.
      4. Wszelkie "drobniaki" z zakupów odkładam do specjalnej skarbonki. Zbieram na skok na bungee. Myślałam kiedyś o spadochronie, ale na pierwszy ogień niech będzie bungee.
      5. Pierwszego i jak na razie jedynego zwierzaka, kota, sprawiłam sobie dopiero po wyprowadzce z domu. Argumentem moich rodziców za nieposiadaniem zwierząt był fakt, iż w wieku 6 lat ususzyłam kaktusa.
      • clarisse Re: Zgadywanki. 03.06.11, 19:48
        1. Prawda. Bo góry fajne są :D
        2. Prawda. Dzieci potrafią wykończyć ;)
        3. Fałsz. To się zdarzyło, ale nie Tobie.
        4. Fałsz. Nie wiem czemu ;)
        5. Prawda. To częsty argument rodziców.
      • alex_k Re: Zgadywanki. 03.06.11, 20:31
        F,F,P,P,P
      • amoureuse nie :) 03.06.11, 21:45
        ale próbujcie ;)
      • scarlet_agta Re: Zgadywanki. 04.06.11, 23:08
        1. fałsz
        2. prawda
        3. fałsz
        4. fałsz
        5. prawda
      • marikooo Re: Zgadywanki. 05.06.11, 08:34
        FPPFP
      • amoureuse nie 05.06.11, 18:06

• amoureuse Re: nie 05.06.11, 18:17
          czwórka już padła, ale zabawa chyba się znużyła, więc nic nie pisałam ;) to czekam do jutra na odp :)
      • kotwtrampkach Re: Zgadywanki. 06.06.11, 17:21
        ppppf
        • kotwtrampkach Re: Zgadywanki. 06.06.11, 17:24
          ech, nie doczytałam, ze czwórka padła - to mój typ nie przejdzie..
      • amoureuse Rozwiązanie 06.06.11, 20:10
        ok, nie blokuję dłużej.
        Najbliższa prawdy była Clarisse:
        1. Prawda: morze śmierdzi, góry są fajne, poza tym mój Tato to górol ;)
        2. Fałsz. Wolontariuszem byłam 5 lat, dzieci wykańczają przez pierwszy miesiąc, bo testują, potem jest z górki. Studiowałam pedagogikę przedszkolną, stwierdziłam, że totalnie się do tego nie nadaję, ale wolontariuszem byłam jeszcze jakiś czas.
        3. Fałsz. Mam całkiem dobrą pamięć, ludzie z grupy często pytają się mnie o nazwisko wykładowcy, szybko zapamiętuję imiona. Faktycznie zdarzyła mi się taka przykra choroba zaraz na początku liceum, ale po powrocie doskonale pamiętałam who is who.
        4. Fałsz. Nie kręci mnie to wcale a wcale :D
        5. Prawda. Przy różnych rodzinnych okazjach minimum raz musi paść: a pamiętacie, jak amoureuse ususzyła kiedyś kaktusa? Tłumaczyłam rodzicom, że kaktus nie szczekał ani nie miauczał z głodu, jakby to robił zwierzak, ale nie docierało :D
        Clarisse, przekazuję Ci pałeczkę, tylko nie wiem, czy chętni się znajdą :/ ja w każdym razie chętnie zgaduję dalej :)
        • jul-kaa Re: Rozwiązanie 06.06.11, 20:20
          Mam sugestię, żeby zmniejszyć liczbę zdań, 5 to bardzo dużo, ja zwyczajnie nie mam czasu i ochoty analizować tylu (i jeszcze sprawdzać, jakie odpowiedzi już padły), ale gdyby było ich 3 (max 4), to bardzo chętnie bawiłabym się dalej :)
        • clarisse Clarisse 2 - jeśli się komuś chce jeszcze 07.06.11, 00:55
          1. Jako ośmiolatka kochałam się w panu Skrzetuskim.
          2. Mój ukochany pies został zabity przez moją rodzinę i znajomych.
          3. Na początku liceum zaczęłam wyjeżdżać na zbiory truskawek w Niemczech. Jeździłam tam przez wiele lat i do dziś utrzymuję zażyłą znajomość z gospodarzami, u których pracowałam.
          4. Mam kilkoro rodzeństwa, ale uważam się za jedynaczkę.
          • 100krotna Re: Clarisse 2 - jeśli się komuś chce jeszcze 15.06.11, 19:00
            1. prawda
            2. prawda
            3. prawda
            4. fałsz
          • the_mariska Re: Clarisse 2 - jeśli się komuś chce jeszcze 16.06.11, 00:14
            1. Prawda. Ja miałam z 10 lat, ale pamiętam to doskonale! ;)
            2. Fałsz. Za smutne by to było...
            3. Prawda. Kto nie jeździł nigdy na saksy niech zaprzeczy.
            4. Prawda. Jako jedyna baba w towarzystwie samych braci też poniekąd czuję się jedynaczką.
          • yo_anka Re: Clarisse 2 - jeśli się komuś chce jeszcze 16.06.11, 10:08
            P
            F
            F
            F

PS. tez się kochałam w Skrzetuskim w 3 klasie :)
          • myszonor Re: Clarisse 2 - jeśli się komuś chce jeszcze 20.06.11, 12:56
            prawda
            fałsz
            prawda
            fałsz
          • clarisse Aaaaaa zapomniałam że jest ten wątek... 28.06.11, 09:41
            Nikt nie zgadł na razie :)
            • zazulla Re: Aaaaaa zapomniałam że jest ten wątek... 29.06.11, 01:01
              F
              P
              P
              F
              • clarisse Nie... na razie maksymalny wynik to 2 z 4 :) 29.06.11, 11:35
                Zaliczyć? :)
                • 100krotna Re: Nie... na razie maksymalny wynik to 2 z 4 :) 29.06.11, 19:52
                  fałsz, fałsz, fałsz, prawda?
                  • clarisse 3 z 4 - wygrywa 100krotna :) 29.06.11, 21:08
                    100krotna napisała:
                    > fałsz, fałsz, fałsz, prawda?

Fałsz, prawda, fałsz, prawda

1. FAŁSZ Jako ośmiolatka kochałam się oczywiście - ale nie w panu Skrzetuskim, a w panu Kmicicu. Telewizja wyemitowała film i próbowałam nawet przeczytać wtedy książkę z wrażenia :)

2. PRAWDA Mój ukochany pies, którego dostałam w prezencie (bez konsultacji z mamą...) zamieszkał na wsi u mojej babci jako pies podwórzowy. Podobno zginął, ponieważ na wieś przyplątało się wściekłe zwierzę i padło, a Cezar, który był permanentnie głodny, próbował pożywić się truchłem. Nie wiem jak to było dokładnie, miałam 12 lat i nie powiedziano mi wszystkiego. Do dzisiaj dostaję piany jak słyszę, że ktoś psa oddaje na wieś, bo tam mu będzie lepiej...

3. FAŁSZ Na początku liceum zaczął wyjeżdżać na zbiory truskawek w Niemczech mój kolega z pracy, i cała ta opowieść jego dotyczy. Ja nigdy w życiu nie wyjechałabym na saksy, szczególnie że za moich czasów licealnych i studenckich było to nielegalne.

4. PRAWDA Mam kilkoro rodzeństwa, ale uważam się za jedynaczkę, bo rodzeństwo jest przyrodnie i przyszywane, nabyłam je zaś w wieku 14 lat i długo nie uważałam za rodzeństwo. Nie wychowywałam się z nim ani nie mieszkałam i jestem klasyczną jedynaczką :)
    • 100krotna Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 06.07.11, 11:03
      To zaczynam:

1. W młodości udawałam chłopaka. Ścinałam włosy na krótko, nosiłam wyłącznie chłopięce ciuchy, przedstawiałam się jako chłopak. Nieźle się też biłam

2. W przedszkolu wychowawczyni karmiła mnie w schowku na leżaki. Budyniem.

3. Byłam notowana przez straż graniczną.

4. W liceum w ramach wolontariatu pomagałam w nauce w świetlicy środowiskowej. Zawsze miałam instynkt opiekuńczy, już od przedszkola zajmowałam się nowymi i młodszymi kolegami ;)
      • yo_anka Re: Zabawa na dziś :) Zgadywanki. 14.07.11, 01:33
        P
        F
        F
        P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka