18.10.11, 20:04
Mam fanaberię, żeby kupić sobie wielkie czapsko, takie zakrywające uszy, z niby wywiniętym daszkiem. Wiecie, o co mi chodzi? W zeszłym roku chyba takie były modne (więc i dostępne), a w tym? Gdzie taką kupić?
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: Czapsko 18.10.11, 20:15
      O takie:
      [img]https://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/C01%2091468%2016000%2074%205949%202.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&call=url[file:/product/large][/img]
      • jul-kaa Re: Czapsko 18.10.11, 20:18
        Nie wyjszło.
        www.hm.com/pl/product/91468?article=91468-B
    • wodadobra Re: Czapsko 18.10.11, 20:18
      Coś takiego?
      www.sklepmatrix.pl/h04a-zimowa-czapka-uszatka-czarna.html
      Ja mam i grzeje jak piec.
    • teresa104 Czy takie czapsko równoważy dużą 18.10.11, 20:42
      pupę?

Zaczyna się mój koszmar. Nienawidzę czapek, a z roku na rok coraz trudniej mi trwać w uporze. Kupiłam sobie na razie taki cienki tunel bawełniany, zwę go pieszczotliwie erosem i tak też w nim wyglądam - delma w kondomie.

Jeśli chodzi o te futrzane papachy, to widziałam choćby w Kappahlu. Dwa kolory były, kremowa i zajęcza.
      • besame.mucho Re: Czy takie czapsko równoważy dużą 18.10.11, 21:33
        Masz mnie na fejsie, zerknij sobie na fotę w czapce. Ja nie jestem malutka, a to czapsko jak widać równoważy wszystko i wyglądam jakbym była niemal wiotka.
        • teresa104 Zdjęcia w czapsku 18.10.11, 22:14
          prezentują też urodę towarzyszących Ci mężczyzn:)

No, czapa jak księżyc Jowisza. Dupinka przy tym jak kajzerka się robi.
          • besame.mucho Re: Zdjęcia w czapsku 18.10.11, 22:16
            Ano u niektórych już tak bywa, że jedyni urodziwi mężczyźni, którzy im towarzyszą, to ich bracia.
        • zazulla Re: Czy takie czapsko równoważy dużą 23.10.11, 13:38
          Dałabym sobie rękę uciąć, że ta Twoja wielka futrzanka była kiedyś granatowa!
          • besame.mucho Re: Czy takie czapsko równoważy dużą 23.10.11, 20:20
            Czarna. To nie ta, możesz nie wierzyć, ale ta czarna którą widziałaś, jest niemal o połowę mniejsza niż ta ;). To jest prawdziwy gigant.
      • brykanty Re: Czy takie czapsko równoważy dużą 18.10.11, 22:26
        Ja w zeszłym roku kupiłam jasnobeżową uszankę w Kappahlu. Na górze materiał, uszka i krawędź "futrzana", w środku pikowany śliski materiał, bardziej stylon niż satyna, ale b. miło się nosi. Na starość czuję, że to faktycznie z tą utratą ciepła przez łebek coś jest. Jak byłam małolatą, to wcale nie marzłam, chyba że było poniżej minus 20. A teraz już w tej chwili czuję, że stygnę dwustronnie - od stóp i od głów jak cholera.
    • koza-1985 aaaaa...uszanka :D 18.10.11, 20:49
      w zeszły roku było ich wszędzie pełno.
      w którejś młodzieżowej sieciówce były bardzo fajne materiałowo-futrzane, bo te haemowskie to takie niedzwiedzie wielkie, równoważyć trzeba je chyba walonkami;)

dobra podepnę się:) mam swoją ukochaną zimową czapę, ale na razie za ciepło na nią, poszukuję cienkiej, jednokolorowej, bawełnianej( w każdym razie nie jakieś wełniano sztuczne sploty) sportowej ale nie jak czepek pływacki, ani też jak stara skarpeta. allegro mówi że szukam nieistniejącego, gógiel też nie pomaga;/ widziałm nawet idealną ale na głowie osobnika kilkuletniego
      • jul-kaa Re: aaaaa...uszanka :D 18.10.11, 21:24
        Kozo, kupiłam taką synu memu ;) Bawełniana, w miarę cienka, kolory przyzwoite, czad normalnie. W Poznaniu :)
        • koza-1985 Re: aaaaa...uszanka :D 18.10.11, 21:28
          Jul-koo a dorosła głowa w taką czapę wejdzie?

ja uwielbiam miszkową twórczość, czapki pierwsza klasa !
          • jul-kaa Re: aaaaa...uszanka :D 18.10.11, 21:34
            W tę konkretną jaśkową niekoniecznie (chyba że mała głowa, bo czapsko rozciągliwe jest), ale pewnie były i dla starszej dziatwy, nawet takiej z rocznika '85 ;)
    • kis-moho Czapki różne dziwne 18.10.11, 21:09
      Ani dla Julki, ani dla Kozy, ale może komuś się spodobają. Ja bym chciała mieć jelonka :o)
      Czapki różne:
      www.celapiu.pl/s/category.php?id_category=8
      Jelonki:
      www.celapiu.pl/s/category.php?id_category=14
      • ciociazlarada Re: Czapki różne dziwne 19.10.11, 00:15
        Czapki jak czapki, ale tego szarego Foksa to chyba sobie nie podaruje! Rewelacja, i to spojrzenie!
        • kis-moho Re: Czapki różne dziwne 19.10.11, 16:13
          > Czapki jak czapki, ale tego szarego Foksa to chyba sobie nie podaruje! Rewelacj
          > a, i to spojrzenie!

:D
          Mi chodzi po glowie jelonek albo mala mi. Pewnie chodziloby i wiecej, ale nie wiem, czy powinnam wydawac w obecnej sytuacji finansowej dwie stowy na czapke. Albo inczej: wiem, ze nie powinnam :o) Ale podobaja mi sie bardzo.
      • virgaaurea Re: Czapki różne dziwne 19.10.11, 18:35
        kis-moho dzieeeeeeeki:)
        strasznie mi sie spodobaly rekawiczki, gdyby jeszcze byly troszke dluzsze bylyby idealne, ale i tak sa piekne:) szukalam takich wlasnie juz od dawna:)
    • besame.mucho Re: Czapsko 18.10.11, 21:36
      Zapewniam Cię, że ta czapka nie jest duża. Mogę Ci przynieść materiał porównawczy ;P

A tej co linkujesz z HaMa nie chcesz? Jeśli nie, to napisz jaką chcesz. Całą futrzaną? Zewnętrzna strona materiałowa a wewnętrzna futrzana, żeby to co się wywija było futrzane? Całą materiałową? Jaki kolor? Futerko sztuczne czy prawdziwe?
      • jul-kaa Re: Czapsko 18.10.11, 21:41
        W H&M za droga. Chciałabym albo całą futrzaną, albo tylko środek, ale żeby zewnętrze nie było z jakiegoś paskudnego ortalionu.
        Nie byłaś na Leginsie?
        • besame.mucho Re: Czapsko 18.10.11, 21:56
          Nie, jak Was nie było, to mi się nie chciało zwlec i ograniczyłam aktywność do spaceru.

Internetowo może być?
          Tu na przykład kilka przyzwoicie wygląda:
          armyworld.pl/search.php?node=256&counter=0
          i ceny też do zaakceptowania.

Stacjonarnie widziałam kilka w New Looku, ale nie patrzyłam na ceny.

P.S. Sprawdź maila za chwilę.
          • jul-kaa Re: Czapsko 18.10.11, 22:10
            Besame, wiem, czego tam szukałaś, czadowe! ;)

https://armyworld.pl/data/gfx/pictures/medium/3/8/583_8.jpg
            • besame.mucho Re: Czapsko 18.10.11, 22:17
              Szukałam dla Ciebie czapki, w której byś ładnie wyglądała:
              https://armyworld.pl/data/gfx/pictures/medium/5/8/885_1.jpg

;P
              • jul-kaa Re: Czapsko 18.10.11, 22:24
                A nie myślałaś o tym:

https://armyworld.pl/data/gfx/pictures/medium/9/1/1219_12.jpg
                • besame.mucho Re: Czapsko 18.10.11, 22:27
                  O, to dla mnie doskonałe!

Ty bierz kominiarę i to:
                  https://armyworld.pl/data/gfx/pictures/medium/4/5/254_1.jpg

i idziemy na miasto.
      • teresa104 Re: Czapsko 18.10.11, 22:44
        Gdybym ja miała chcieć, to chciałabym coś w intensywnym kolorze, czerwony, butelkowy, fioletowy, kobaltowy... Mam fuszkę nad Bugiem, potrzebuję ogrzewania.

Chyba sztuczne lepsze, trochę mnie futro brzydzi, ale niewiele.
    • magdalaena1977 Re: Czapsko 18.10.11, 23:16
      A czy macie jakiś pomysł na czapkę, pod którą fryzura się nie psuje ? Bo ja z większości wychodzę jak moherowa babcia, która nawet u lekarza nie może zdjąć nakrycia głowy.

W ogóle zrobiłam ostatnio przegląd czapek i szalików. Mam takie sprzed kilkunastu lata, nadal sprawne ;-) ale nic nie pasuje do obecnego płaszcza.
      • zooba Re: Czapsko 19.10.11, 06:01
        Ot, to! Co z tego, że czapka ładna na czaszce, skoro po zdjęciu widać dramatyczne obsuwę jakości fryzury.

Taką uszatkę wojskową, czechosłowacką, przymierzałam latem - po trzech minutach włosy straciły kształt, poza tym się niemiłosiernie elektryzowały.
      • kasiamat00 Re: Czapsko 19.10.11, 09:01
        Ja mam taką "trzy razy za dużą" (modne toto było kilka lat temu, taki jakby beret, tylko przerośnięty i dość miękki), ciepła jest tak se (tzn. na razie ujdzie, zimą nie bardzo, ale ja zmarźluch jestem), ale włosy wychodzą spod niej całkiem akceptowalne. Przynajmniej jak są bez żadnych cudów do układania, jak mi fryzjerka je wyciapała niedużą ilością żelu/wosku/whatever, to były potem klapnięte cały dzień. Ta sama fryzura zrobiona przeze mnie trzyma się spokojnie. Ogólnie - jak coś nie przylega ściśle do głowy, to jest szansa, że włosy to przeżyją. Może dotykać głowy tylko tak jak beret, obwodem.
      • besame.mucho Re: Czapsko 19.10.11, 11:06
        Nie przypłaszczają mi włosów duże futrzane czapy, chociaż grzeją bardzo mocno. Ale jak mam na myśli "duże" to takie naprawdę bardzo duże, dwa razy większe niż ta linkowana na początku wątku. Nie przypłaszczają też takie, o jakich pisze Kasia, czyli luźne berety. Nie przypłaszczają mi też takie najzwyklejsze wełniane czapki, wiecie, takie co się na dole zawija.

Przypłaszczają mi tak naprawdę tylko takie małe obcisłe czapeczki. Poza tym wyglądam w nich idiotycznie, bo kiedy zakładam je na włosy, to mam taki malutki czubek głowy, a później nagle wystaje duża ilość włosów, które w dodatku przyciśnięte przez obcisłą czapkę strasznie odstają na boki i wygląda to naprawdę beznadziejnie.
        • wodadobra Re: Czapsko 19.10.11, 15:37
          besame.mucho napisała:
          >
          > Przypłaszczają mi tak naprawdę tylko takie małe obcisłe czapeczki. Poza tym wyg
          > lądam w nich idiotycznie, bo kiedy zakładam je na włosy, to mam taki malutki cz
          > ubek głowy, a później nagle wystaje duża ilość włosów, które w dodatku przyciśn
          > ięte przez obcisłą czapkę strasznie odstają na boki i wygląda to naprawdę bezna
          > dziejnie.
          o to to.
          I jeszcze czapka zsuwa się niemiłosiernie z głowy z uwagi na śliskie włosy i efekt condoma murowany.
    • marciasek superowe czapska widziałam w Planete Outdoor 19.10.11, 03:29
      ze sztucznego futra, które wyglądało prawie jak prawdziwe lisie i szopie (wersja szopia oczywiście z ogonem, jak na filmie). Wielkie, piękne i ciepłe.
    • schaetzchen Re: Czapsko 19.10.11, 20:36
      W zeszłym roku kupiłam taką:
      https://image.ceneo.pl/data/products/8740460/i-czapka-barts-kamikaze-czarna-pikowana-black-quilted.jpg
      w Merlinie :) Bardzo solidna, to 'futerko' nie gubi za bardzo włosków, ciepła. Wyglądam w niej jak Grigorij z Czterech Pancernych ale to, szczerze mówiąc, czniam.
      • schaetzchen Re: Czapsko 19.10.11, 20:37
        Aaaaaa, doczytałam że nie chcesz wierzchu z paskudnego ortalionu :) To cofam propozycję.
    • kis-moho Re: Czapsko 22.10.11, 16:28
      Jul-kaa, znalazłaś? Bo dziś widziałam taką w C&A - co prawda moim monachijskim, ale w Warszawie C&A też jest, prawda? Futerko to taki pseudo-zwierzak, pokryta jest miękkim materiałem (brąz albo granat).
      [Nawiasem mówiąc, nabyłam, i wreszcie nie marznę. Za to fryzura spod takiej czapki jest zdecydowanie niewyględna - ale coś za coś, nareszcie mi ciepło :o) ]
      • besame.mucho Re: Czapsko 22.10.11, 21:27
        Julka znalazła dziś piękną czapkę drwala, nie wiem czemu nie kupiła ;)
        • kis-moho Re: Czapsko 22.10.11, 21:31
          > Julka znalazła dziś piękną czapkę drwala, nie wiem czemu nie kupiła ;)

Masz zdjęcia? :o)
          • besame.mucho Re: Czapsko 22.10.11, 21:35
            Nie jestem tak okropna ;)

Zresztą też ją zakładałam, więc Julka by się pewnie zrewanżowała gdybym robiła zdjęcia!
        • jul-kaa Re: Czapsko 22.10.11, 21:46
          Nie zapominaj o czapce, w której wyglądałam jak baca :)
          • besame.mucho Re: Czapsko 22.10.11, 21:51
            Ta akurat mi się podobała ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka