Dodaj do ulubionych

Co dostałyście?:)

25.12.11, 00:03
od najbliższego Mikołaja komplet bielizny (wskazana palcem:), a że tydzień temu mieliśmy rocznicę, zaliczam też kolczyki (również wskazane palcem) i płytę Strachów na Lachy. Od rodziny bony zakupowe do Tatuum (prosiłam o H&M, byłabym 100 razy bardziej szczęśliwa), książke Hołowni i Prokopa, płyn do kąpieli, bo miał śmieszne opakowanie. W ramach wymiam przy stole trafiła do mnie biografia Jobsa (dostał mój facet, a to samo kupiła mu siostra) i pasek z cekinami (partnerka ojca sama sobie kupiła i odpmówiła informacji gdzie, oddała mi swój:)
może pozyskam też polecone tu "Nigdziebadź"-trafione aż za bardzo, bo czytał. A miałam kupić komiks na podstawie tej książki...
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: Co dostałyście?:) 25.12.11, 03:59
      Od starszej córki - czyli jedynego Mikołaja - rękawiczki, rękawiczki kuchenne (bardzo mnie rozczuliły), kosmetyki, pachnącą wanilią świecę, słodycze i najpiękniejszy na świecie prezent - własnoręcznie wykonany przez córkę album ze zdjęciami moich dzieci. Wzruszyłam się bardzo :-)
    • zazulla Re: Co dostałyście?:) 25.12.11, 10:07
      Książkę o sztuce Art Deco i uroczą czapkę od męża. Razem dostaliśmy amsterdamskie nauszniki, bloki czekolady rozpuszczenia w gorącym mleku, kieliszki do szampana Krosno (te co uwalniają idealne bąbelki), komplet pościeli oraz zmontowany film z naszego ślubu z bonusem (siostra i szwagier byli naszymi kamerzystami).

Wszystkie prezenty są w 100% trafione i się cieszymy.
    • diuszesa Re: Co dostałyście?:) 25.12.11, 21:56
      Od męża - 2 książki o rodzeniu i wychowaniu dzieci :-) (sama sobie wybrałam)
      Od szwagrostwa - dzbanek do herbaty (też wybrałam)
      Od teściów - kapcie i balsam do kąpieli (niezbyt się cieszę, bo kapcie są za małe, a balsamów nie używam :-/).
    • koza-1985 Re: Co dostałyście?:) 25.12.11, 23:57
      Od Kozła zgodnie z tym co w liście do Aniołka kostkę rubika, i z początkiem stycznia fotel :) od siostry, również listownie poinformowanej Dzienniki Kołymskie, a także wałek do ciasta bo nie mam i bluźniłam wałkując pierniki termosem, wielkie pudło żelek do podziału z Kozłem.
      od Przyjaciół z którymi spędzaliśmy wigilię książki, kosmetyki, ceramiczny kot wiszący i słodycze.
      Tworząc list do aniołka konsultowałam się z moim serdecznym przyjacielem odnośnie kostki rubika,bo nigdy nie miałam choć lubię gry logiczne. tydzień przed wigilią od owego przyjaciela kurier przyniósł paczkę, którą wstawiłam pod choinkę. Zdublowana kostka sprawiła że wczoraj poszliśmy spać o 6 rano bo nie mogliśmy z Kozłem przestać układać swoich(moich :) kostek
      • kk345 Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 21:08
        > od siostry, również listownie poinformowanej Dzienniki Kołymskie
        Ja tez, ja tez je dostałam, od syna:)
      • ciociazlarada Koza, coś dla Ciebie;-) 27.12.11, 10:51
        https://thumbpress.com/wp-content/uploads/2011/03/omg-wtf.jpg
        • koza-1985 Ciociu u mnie jest tak : 27.12.11, 14:51
          https://m.ar2oor.pl/ktt005152.jpg
    • ederlezi1981 Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 03:52
      Bardzo fajny kubek termiczny do karmienia nałogu herbacianego; naturalne mydło z Ghany (pomocnikom Aniołka dziękuję, bo zdaje się, że z tej bandy); zestaw antykapitalistycznej literatury; kota ceramicznego; metalowy dzbanek do zaparzania herbaty (to od innego Aniołka, który tez dokarmia mój nałóg) i trzy herbaty.
      • zenobia44 Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 16:11
        >zestaw ant
        > ykapitalistycznej literatury;

pochwal się jaką, co?:)
        • ederlezi1981 Re: Co dostałyście?:) 03.01.12, 23:47
          J. Ranciere- Nienawiśc do demokracji
          S. George- Czyj kryzys, czyja odpowiedź
          J. Butler- Ramy wojny
          L. Wacquant- Więzienia nedzy
          A. Bihr- Nowomowa liberalna
          U. Marti- Niedotrzymana obietnica demokracji
          B. Silver-Globalny projekt
          D. Bensaid- Wywłaszczeni\M. Husson- Kapitalizm bez znieczulenia
          Neoliberalizm przed trybunałem (red. saad-Filho i Johnston)
          D. Harvey- Neoliberalizm. Historia katarstrofy
    • agata272 Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 11:18
      Długo wyczekiwaną porządną suszarkę z jonizacją - rzuciłam zapotrzebowanie jeszcze w listopadzie i oto jest :). Poza tym bluzkę w pięknym morskim kolorze, kolczyki, dwa lakiery z Gosha - kobaltowy i czerwony, 3 pary ciepłych podkolanówek, bo wiecznie narzekam że marznę oraz tradycyjną wielką torbę słodyczy i dziwnych owoców - specjalność Mikołaja tatusiowego :).
    • zmijunia.lbn Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 17:21
      Dostałam to co chciałam, czyli to co było na listach i nawet więcej :D
      Płyty: Boards of Canada, The Faint, Mercury Rev, Peter Bjorn and John i White Lies. W przyszłym roku muszę poprosić o jakiś płytoregalik, bo właśnie skończyło mi się miejsce na zwykłe pudełkowe, a mam jeszcze takie w niestandardowych opakowaniach.. :)
      Do tego 5 par majtek, 2 pary pończoch samonośnych, skarpety i 2 cienie do powiek. No i 2 czekolady.

Dziękuję Aniołki! :D
    • satia2004 Re: Co dostałyście?:) 26.12.11, 18:10
      Jako, że prezentów nie lubię (ani wymyślać, ani w sumie dostawać) a nie widzę sensu we 'wskazywaniu palcem' to niezwykle cieszę się, że udało mi się w tym roku przeforsować w końcu święta(*) bez prezentów. Nie dotyczyło to tylko 'dzieci', co niespodziewanie objawiło się prezentem od rodziców TŻ-ta w postaci pościeli i ręczników - o dziwo z grubsza trafionych w gust :)

(*) Świąt w zasadzie nie obchodzę - uczestniczę w obchodach rodzinnych.
    • kizombalover Re: Co dostałyście?:) 27.12.11, 11:58
      Od męża koszulkę ze szlafroczkiem, wyglądam w niej (tej koszulce) średnio, bo opina..... ale to był chyba prezent bardziej dla niego samego, bo się strasznie cieszy widząc mnie w tym cudzie.
      Od córy świetną karteczkę z własnego pomysłu wierszykiem.
      Od psiapsióły zażyczoną sobie płytę Obywatela G.C. (odlot!)
      Od reszty rodziny kosmetyki do pielęgnacji stóp i koralikowe bransoletki (jestem sroka, hehe, biżuterii nigdy za wiele)
    • clarisse Re: Co dostałyście?:) 28.12.11, 11:17
      Od Mikołajów niezależnych: czekoladę, perfumy, harlequina historycznego i książkę harlequino-valentinopodobną chyba, bo nie czytałam jeszcze; oraz serwis do kawy.

Od Mikołajów udomowionych albo oswojonych - oprezentowaliśmy się już dość dawno temu więc pod choinką nic nie leżało. W sumie trochę szkoda, bo lubię prezenty powiązane choinkowo, ale z drugiej strony ostatnio tak bardzo jestem dopieszczona z tej strony, że nie mam nawet jakichś szczególnych pragnień.
    • beauty-gosiek Re: Co dostałyście?:) 28.12.11, 15:06
      wagę elektroniczną, cobym mogła zobaczyć ile utyję przez Święta i te ostatnie 3 tyg ciąży :)
    • kasiamat00 Re: Co dostałyście?:) 28.12.11, 21:26
      "Chłodzącą" podkładkę pod laptopa - nigdy w życiu nie wpadłabym żeby sobie coś takiego kupić, a po kilku dniach używania zastanawiam się jak mogłam bez niej żyć ;)
      • zenobia44 Re: Co dostałyście?:) 29.12.11, 00:21
        a ona chłodzi nogi czy laptopa:D ?
        • kasiamat00 Re: Co dostałyście?:) 29.12.11, 09:25
          Izoluje lapka od kolan, koca czy na tym to tam trzymasz, więc się mniej nagrzewa (i mniej wyje i mniej prądu żre). Niby ma nawet jakiś wiatraczek, który dodatkowo chłodzi, ale dla mnie jest on jak na razie zbędny, bo mój lapek jest zwykle mało obciążony i jego własny wiatraczek spokojnie daje sobie radę jak się go niczym nie zakrywa. Od strony kolan jest dodatkowo mięciutka, więc mi się nic nie wbija w uda (bo zwykle siedzę po turecku).
      • slotna Re: Co dostałyście?:) 29.12.11, 00:45
        Ojaaaa, tez bym nie wpadla! Ale w takim razie moze sobie kupie? :D
    • beniutka_bo Re: Co dostałyście?:) 30.12.11, 21:26
      od Małża: 2 effuniaki (nina, pl cieluś) palcem wskazane
      od innych Mikołajów: piżamę z krótkim rękawem, drugą z długim- obie w sam raz :D, śliczną filcową broszkę (mak?)
    • anitai Re: Co dostałyście?:) 03.01.12, 20:10
      Jeżdżącego i mówiącego Daleka, dźwiękowy śrubokręt Jedenastego i wirujący TARDIS. :)
    • balbina11 Re: Co dostałyście?:) 03.01.12, 23:14
      Książkę kucharską z przepisami na imprezy, sportowy dezodorant (oddałam przyjaciółce siatkarce), ozdobną tacę i od M - piękną bordową torebkę, sam wybrał i trafił w 10. Sami sobie sprawiliśmy nowy ekspres do kawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka