black_halo
22.01.12, 12:55
Od jakiegos czasu chodze i niedawno zauwazylam, ze zrobily mi sie male rozstepy na ramionach, konkretnie prawie pod pachami z przodu. Zastanawiam sie co to moze byc, bo jeszcze prawie nic nie schudlam a na pewno nie tyle, zeby zmiana mojej objetosci bylas jakos zauwazalna, chodze srednio 1 raz w tygodniu wiec tez jakos nie nadmiernie duzo, cwicze 45-60 minut dziennie naraz. Najpierw robie trening obwodowy - jeden raz plecy i nogi, drugi raz brzuch i posladki - zalecenie instruktora, zeby nie przesadzac na poczatek. I wydaje mi sie, ze te rozstepy zrobily sie po cwiczeniach na plecy i ramiona ale moze to cos innego?
Sklonnosc do tej przypadlosci mam od najmlodszych lat ale juz od wielu lat masuje sie szorstkimi gabkami, wsmarowuje kremy, oliwki i inne wynalazki i jakos nie mialam nowych az to teraz.
Pytanie dodatkowe: kiedys czytalam ale nie wiem juz gdzie, ze na zmniejszenie rozstepow moze pomoc pilling migdalowy, taki ktory zluszcza naskorek dosc gleboko. A moze sa jakies inne proste sposoby na zmniejszenie, bo ze calkiem znikna to sie pewnie raczej nie uda.