hanelore 29.03.12, 12:51 Tak czytam nt. reformy emerytalnej i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie roczniki wejdą do tego nowego systemu. Jakoś słabo szukam czy jeszcze tego nie wiadomo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Reforma emerytalna [LWW] 29.03.12, 14:30 od 1948 d.polskatimes.pl/k/r/2/04/95/4ec90b80579a9_z.pdf Odpowiedz Link
teresa104 Gdybym została policjantką... 29.03.12, 18:52 jak namawiała mnie jedna koleżanka, która sama wstydziła się iść na rekrutację do policji, to już bym przewracała się z coraz bardziej obłego boku na bok jeszcze oblejszy, niczym sam agent Tomek. A tak... zostało dbać o powłokę fizyczną i dziarskie wnętrze i zaiwaniać. Zresztą jestem przekonana, że to nie ostatnie słowo w sprawie wieku emerytalnego. Odpowiedz Link
polta Re: Reforma emerytalna [LWW] 30.03.12, 18:09 Kobiety urodzone po 31 grudnia 1952 r. oraz mężczyzn urodzonych po 31 grudnia 1947 r. Odpowiedz Link
maith Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 15:17 Czyli ludzie, którzy za rok mieli przejść na emeryturę? Nieźle. Praktycznie w ostatniej chwili przerzucają ich do systemu "sorki, ale poczekasz jeszcze parę lat"... Problem nie w tym, że ci ludzie nie chcą pracować. Tylko w tym, że już nawet w urzędach pracy mówią bez ogródek, że dla osób po 50-tce pracy nie ma. Coraz więcej ludzi ma już od lat wypracowane lata pracy, a brakuje im tylko osiągnięcia wieku emerytalnego. A pracę stracili, bo starszych ludzi się najchętniej wyrzuca. Odpowiedz Link
polta Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 16:26 Nie, ponieważ podnoszenie emerytury będzie stopniowe. Od stycznia 2013 roku o miesiąc co 4 miesiące. Odpowiedz Link
kk345 Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 16:27 > Czyli ludzie, którzy za rok mieli przejść na emeryturę? > Nieźle. Praktycznie w ostatniej chwili przerzucają ich do systemu "sorki, ale p > oczekasz jeszcze parę lat"... Nie parę lat, te roczniki mają wiek emerytalny stopniowo wydłużany o parę miesiecy,.Tu www.premier.gov.pl/centrum_prasowe/wydarzenia/program_gospodarczy_nowego_rza,8310/ do pobrania elegancka tabelka z rozpisaniem rocznikow i okresu stopniowego wydlużenia wieku emerytalnego- parę lat będzie juz dotyczyć nas:) Odpowiedz Link