Dodaj do ulubionych

Reforma emerytalna [LWW]

29.03.12, 12:51
Tak czytam nt. reformy emerytalnej i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie roczniki wejdą do tego nowego systemu. Jakoś słabo szukam czy jeszcze tego nie wiadomo?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Reforma emerytalna [LWW] 29.03.12, 14:30
      od 1948
      d.polskatimes.pl/k/r/2/04/95/4ec90b80579a9_z.pdf
    • teresa104 Gdybym została policjantką... 29.03.12, 18:52
      jak namawiała mnie jedna koleżanka, która sama wstydziła się iść na rekrutację do policji, to już bym przewracała się z coraz bardziej obłego boku na bok jeszcze oblejszy, niczym sam agent Tomek.

A tak... zostało dbać o powłokę fizyczną i dziarskie wnętrze i zaiwaniać.

Zresztą jestem przekonana, że to nie ostatnie słowo w sprawie wieku emerytalnego.
    • polta Re: Reforma emerytalna [LWW] 30.03.12, 18:09
      Kobiety urodzone po 31 grudnia 1952 r. oraz mężczyzn urodzonych po 31 grudnia 1947 r.
      • maith Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 15:17
        Czyli ludzie, którzy za rok mieli przejść na emeryturę?
        Nieźle. Praktycznie w ostatniej chwili przerzucają ich do systemu "sorki, ale poczekasz jeszcze parę lat"...
        Problem nie w tym, że ci ludzie nie chcą pracować. Tylko w tym, że już nawet w urzędach pracy mówią bez ogródek, że dla osób po 50-tce pracy nie ma.
        Coraz więcej ludzi ma już od lat wypracowane lata pracy, a brakuje im tylko osiągnięcia wieku emerytalnego. A pracę stracili, bo starszych ludzi się najchętniej wyrzuca.
        • polta Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 16:26
          Nie, ponieważ podnoszenie emerytury będzie stopniowe. Od stycznia 2013 roku o miesiąc co 4 miesiące.
        • kk345 Re: Reforma emerytalna [LWW] 31.03.12, 16:27
          > Czyli ludzie, którzy za rok mieli przejść na emeryturę?
          > Nieźle. Praktycznie w ostatniej chwili przerzucają ich do systemu "sorki, ale p
          > oczekasz jeszcze parę lat"...
          Nie parę lat, te roczniki mają wiek emerytalny stopniowo wydłużany o parę miesiecy,.Tu
          www.premier.gov.pl/centrum_prasowe/wydarzenia/program_gospodarczy_nowego_rza,8310/
          do pobrania elegancka tabelka z rozpisaniem rocznikow i okresu stopniowego wydlużenia wieku emerytalnego- parę lat będzie juz dotyczyć nas:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka