magdalaena1977
27.12.12, 16:53
Mój paszport traci ważność latem przyszłego roku i niestety czeka mnie wyrobienie nowego - jak sprawdziłam procedura jest dość prosta, ale niestety urząd wymaga przedłożenia specjalnego zdjęcia. Zresztą przydałoby mi się także ogólne zdjęcie legitymacyjne, a i dowód niebawem pójdzie do wymiany.
Na zdjęciu w dotychczasowym paszporcie i dowodzie wyglądam super, ale pewnie dlatego, że jestem o 10 lat młodsza i o 30 kilo lżejsza ;-)
Jakiś czas próbowałam zrobić sobie zdjęcie legitymacyjne - umalowałam się, uczesałam, ubrałam i poszłam do pobliskiego zakładu. Niestety fotka wyszła fatalnie - cała się świecę, włosy wyglądają na potargane, a ogólnie ze zdjęcia patrzy na świat naburmuszona gruba baba. Podobnie na zdjęciach u zwykłych fotografów wychodzi moja mama - tzn. jako grubsza, starsza i brzydsza niż w rzeczywistości.
I dlatego teraz chciałabym znaleźć fotografa, który zaprezentuje mnie od najlepszej strony - poświęci czas na dobranie światła i tła, zrobi zdjęcia w różnych wersjach (do paszportu, do dowodu, do legitymacji), zrobi tyle ujęć, żeby wyłapać te, kiedy się uśmiechałam, potem wygładzi ewentualne odblaski itp. Fajnie by było gdyby współpracował z wizażystką, która wiedziałaby, jak mnie umalować do zdjęcia i co powinnam na siebie włożyć.
Czy to w ogóle jest możliwe? Ile może kosztować? czy korzystałyście z takich usług i możecie kogoś w Warszawie polecić? Bo większość ofert z internetu koncentruje się na czasie usługi (w 5 minut), a nie na jakości.