Dodaj do ulubionych

[LWW] Słuchawki

04.06.14, 10:32
Pracuję w jednym pokoju z siedmioma innymi osobami, i mimo, że ogólnie są bardzo cisi i spokojni, bardzo mnie rozpraszają różne odgłosy, ziewanie, chrząkanie, wzdychanie, zamykanie drzwi i gryzienie jabłek ;o) Szukam sensownych słuchawek, które po pierwsze odetną mnie od odgłosów w pokoju (zwykle niezbyt głośnych, ale zdarzają się rozmowy na normalnym poziomie głośności), a po drugie odetną pokój od mojej muzyki (to drugie chyba trudniejsze). Możecie coś polecić? Na razie bardzo dobre opinie słyszałam o Bose, ale nie ukrywam, że lepiej by było nieco taniej, przy Bose mój szef może dostać zawału. Nie muszą być bezprzewodowe, chcę je podłączać do kompa, ew. do androidowego telefonu (wszystkie ipo(a)dowe odpadają).
Obserwuj wątek
    • kasiamat00 Re: [LWW] Słuchawki 04.06.14, 19:32
      Z łatwo odstępnych na pewno dobre są jeszcze Denony, Sennheisery i AKG. Jeśli otoczenie ma nie słyszeć czego słuchasz, to zdecydowanie słuchawki zamknięte. Możesz szukać modeli z aktywnym tłumieniem szumów, ale to już są konkretne ceny (AKG zamknięte chyba koło 1000 zł), zresztą normalnych rozmów chyba nie będą tłumić, za to np. hałas z ulicy już tak.
    • mniickhiateal Re: [LWW] Słuchawki 04.06.14, 21:05
      Używałam b. długo Sennheiserów noise cancelling, o takich. Były fantastyczne w warunkach koegzystencji z wrzaskliwym stadem współpracowników, jak również w samolotach, pociągach i innych takich. Teraz już mi się trochę sfatygowały i teoretycznie jako gadżeciarz powinnam szykować się do zakupu nowej generacji (o, np. takie kusząco wyglądają). Zastanawiam się jednak, bo zmieniłam nawyki i przerzuciłam się na słuchanie muzyki z telefonu i obecnie absolutnie mnie zaspokajają firmowe douszniki z opcją odbierania telefonów sterownikiem na kablu dołączone do Samsunga Galaxy. Dobrałam świadomie odpowiedni rozmiar gumeczki, więc dobrze pasują do ucha i przez to dobrze tłumią dźwięki otoczenia. Ponieważ również są o kilkaset procent mniejsze i wygodniejsze w transporcie, i do tego wolę nosić tylko telefon niż telefon + osobny wypasiony odtwarzacz, to bardzo mi się właściwie nie chce wyskakiwać z mocno pokaźnej kwoty na Sennheisery. Oczywiście wiem, ze jakość dźwięku byłaby lepsza, i tłumienie też lepsze, ale w sumie Samsung jest bardzo ok, aż tak mi na tej idealności nie zależy, i na razie nie kupuję ani nowej generacji odtwarzacza mp3, ani tych słuchawek..
    • izas55 Re: [LWW] Słuchawki 04.06.14, 22:21
      Ja w takich warunkach używałam słuchawek "noise canceling", które kiedyś kupiłam sobie na długie loty samolotem. Były jakiejś niezbyt wyszukanej marki, ale opcja wyciszania otoczenia była boska.
    • mssselfdestruct Re: [LWW] Słuchawki 05.06.14, 13:09
      A w ogóle szukasz nausznych czy dokanałowych? Nauszników nie posiadam, ale jakiś czas temu mierzyłam w sklepie różne pary i te niesamowicie tłumiły: www.usa.philips.com/c-p/SHO9560_28/-
      Nie pamiętam, jak z dźwiękiem, ale byłam naprawdę pod wrażeniem wytłumienia w porównaniu do innych zwykłych słuchawek. A nie są nawet opisane jako noise-cancelling, więc trochę się zdziwiłam. Najlepiej pójść po prostu do jakiegoś sklepu i poprzymierzać różne, bo co z tego, że będą super ekstra wypasione, jak się okaże, że za duże na Twoją głowę, gniotą w uszy i nie wiadomo co jeszcze.
      Doknałówki posiadam aktualnie Brainwavz M1 i grają przecudnie (na tyle, na ile dokanałówki mogą grać cudnie ofc), ale tłumienie raczej umiarkowane… zwiększa się znacznie po założeniu pianek Comply (były w zestawie), ale ja osobiście dziwnie się w nich czuję i wolę zwykłe gumki. Tak czy inaczej można poszukać czegoś z piankami (osobno dokupować raczej się nie opłaca). Dla mnie kopalnią wiedzy na temat słuchawek jest forum mp3store.pl, ale teraz chciałam dać linka i wyskakuje mi jakiś błąd, hm. Ale jakby zaczęło działać normalnie (może coś zmienili i trzeba się zarejestrować?) to przejrzyj sobie, na pewno ktoś szukał czegoś podobnego: forum.mp3store.pl/forum/224-co-kupic-sluchawki/
      • felisdomestica Re: [LWW] Słuchawki 05.06.14, 16:08
        Douszne są niezdrowe dla uszu i sprzyjają niszczeniu sluchu. Generują ciśnienie, które nie ma się jak "rozejść".
    • zireael00 "Nauszniki" Beyerdynamic 05.06.14, 19:34
      Firmę polecił mi kumpel, który jest realizatorem radiowym, także ufam mu bezgranicznie w tej kwestii. :D Odcinają od otoczenia bardzo, bardzo, melomana od otoczenia też dość skutecznie, zależy, jak głośno byś słuchała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka