nomina
27.07.14, 13:49
Drogie Blogowiczki, używające Bloggera. Jak zmienia się główny adres e-mail i nazwę użytkownika? Założyłam sobie wieki temu próbnie blog na dane prywatne. A teraz chciałabym zmienić je na bardziej oficjalne.
Próbowałam przez ustawienia Bloggera - nie da się, można tylko ustawić pomocniczy adres e-mail. W ustawieniach konta - mam tylko opcję usunięcia konta e-mail, na które zakładałam blog, a tego nie chcę. Próbowałam dodać nowego autora, ale wtedy wyświetla mi się dwóch autorów i mogę usunąć tego dodanego, a założyciela nie. Próbowałam nawet usunąć blog i założyć na nowy adres e-mail blog z tą samą nazwą, ale tu znowu adres jest uznany za zajęty. Wszelkie ustawienia, jakie znalazłam, pozwalają mi tylko edytować konto w google+, dodawać dane typu ukończone szkoły i liczba dzieci albo usuwać konto e-mail. Ewentualnie włączyć przesyłanie reklam od bloggera. Pomoc Google też mi nie wyjaśnia sprawy, bo pisze tylko o koncie Google i dodaniu nowego adresu email. Tyle że ja nie mogę dodać, bo założycielski jest prywatny, a nowy - firmowy, do którego nie tylko ja będę miała dostęp.
Pomóżcie, proszę...