Dodaj do ulubionych

irygator dentystyczny

01.03.15, 19:00
Chłop dostał od dentystki radę, by sobie kupił i używał -m. in. ze względu na kieszeń zębową i powierzchnie boczne. Ze względu na miejsce raczej pod uwagę jest brany przenośny. Ale nigdy nie miałam nic takiego - możecie jakiś polecić albo podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Obserwuj wątek
    • slotna Re: irygator dentystyczny 02.03.15, 09:54
      Mam model Waterpik Nano. Dziala bez zarzutu od paru lat, mimo, ze mam twarda wode. Ma tylko 3 predkosci, ale w zupelnosci mi to wystarcza, a dzieki niewielkim rozmiarom mozna go zabrac ze soba wyjezdzajac (pojemnik na wode mozna odwrocic i nakryc nim mechanizm).

www.polkardbis.pl/home/36-irygator-waterpik-wp-250-nano.html
      Tyle wiem :)
    • bathilda Re: irygator dentystyczny 02.03.15, 20:57
      Ja mam PANASONIC EW-DJ40. Jest mały, poręczny, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Dostałam w prezencie więc nie robiłam rekonesansu. Uratował mi życie w ciąży kiedy miałam strasznie rozpulchnione dziąsła i już prawie nic jeść nie mogłam.
      • bathilda Re: irygator dentystyczny 02.03.15, 20:57
        O taki

www.panasonic.com/pl/consumer/pielegnacja-ciala/pielegnacja-zebow/irygatory/ew-dj40-w503.html
    • anulla1974 Re: irygator dentystyczny 06.03.15, 10:55
      Bardzo Wam dziękuję. Pierwszym wyborem był właśnie Waterpik, ale w końcu został zamówiony Panasonic, bo mniejszy :) Wrażeń po użyciu jeszcze brak - czekam na przesyłkę.
    • pinupgirl_dg Re: irygator dentystyczny 08.03.15, 01:21
      Sama używam SoWash (taki model, który przykręca się bezpośrednio do kranu), kupiłam go, gdy nosiłam aparat i nie wyobrażam sobie użytkowania aparatu ortodontycznego bez irygatora. Teraz aparatu już nie mam, ale irygatora wciąż używam.
      Trudno mi powiedzieć, jak się sprawuje na tle innych, bo to mój pierwszy, ale raczej nie ostatni. Ten się raczej nie zepsuje, bo nie ma co się w nim zepsuć, od czasu do czasu jedynie dysza się zakamieni, ale w przyszłości pewnie kupię jakiś przenośny, więc bardzo jestem ciekawa Twojej opinii o tym Panasonicu :).
    • sbarazzina Re: irygator dentystyczny 09.03.15, 20:17
      Ja kupiłam irygator pod wpływem Lobby :) Do tej pory zadziwia mnie co on potrafi wypłukać z zębów po nitkowaniu i szczotkowaniu;)

Mam taki:
      spadental.pl/irygator-ew-1211-panasonic-koncowki-gratis-1310
      Działa bez zarzutu, mam wrażenie że trzeba go ładować raz na rok. Z minusów moim zdaniem jest dość spory, więc nigdy z nim nie podróżuję, no i wolałabym żeby miał większą moc (oczekiwałam, że woda będzie wypływać pod większym ciśnieniem).
      • slotna Re: irygator dentystyczny 09.03.15, 20:45
        To ten moj maly waterpik ma taka moc, ze musialam sie przyzwyczajac. Jak koncowka z reki wyleci, to zlapac trudno ;)
    • anulla1974 Re: irygator dentystyczny 25.04.15, 22:00
      W końcu chłop kupił Panasonica EW 1211 W. Taki
      Jest zadowolony. Nie wyobraża sobie teraz korzystania ze stacjonarnego irygatora z kablem, a konieczność ponownego napełnienia zbiorniczka na wodę nie stanowi problemu. Od razu poczuł różnicę jeśli chodzi o dziąsła. Co do przestrzeni międzyzębowych to musi wypowiedzieć się dentystka :)
      • marciasek Re: irygator dentystyczny 04.05.15, 15:51
        Dobry wybór, używam takiego samego. I chwalę go pomimo tego, że w dwóch pierwszych sztukach padły mi w końcu silniki. Jednak za każdym razem stało się to pod koniec okresu gwarancji, ale przed jego zakończeniem, i za każdym razem irygator został przez serwis importera bez problemu wymieniony na nowy, z nową dwuletnią gwarancją. Więc teraz używam tego trzeciego, który póki co działa i nie zamierza padać :) W każdym razie urządzonko jest bardzo przyjemne i swoje robi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka