Dodaj do ulubionych

Wakacje nad morzem

11.05.09, 23:25
Wielkimi krokami zbliża się lato i wakacje.Mam zamiar wybrać sie gdzieś nad
polskie morze.Może macie jakieś pomysły gdzie się wybrać??Nie chodzi mi o duże
miasta(Sopot, Kołobrzeg, itp.)Raczej jakieś małe mieścinki, ale za to z klimatem:)
Obserwuj wątek
    • amoureuse Re: Wakacje nad morzem 12.05.09, 00:48
      Zależy czego szukasz :) każde miejsce nad morzem ma do zaoferowania co innego. Jednak ostatnio wybrałam się do Rewy (z Gdyni ode mnie rzut kamieniem) i jestem tym miejscem po prostu zauroczona. Niby nie tak daleko do miasta, bo pół godziny autobusem, ale mieścina urocza, pensjonaty i hotele położone DOSŁOWNIE na plaży. Raczej nie powinno być tam zalewu turystów. Z tego co patrzyłam w necie ceny też są do przeżycia. Plaża jest czysta, ładna, ale dosyć mała. Zastrzegam jednak, że Rewa nastawiona jest mocno na surfing, kite i inne tego typu rozrywki. Dobry wiatr tam wieje ;) Do Gdyni (ale takiej peryferyjnej) jest stamtąd jakieś pół godziny, do centrum około godziny, do Sopotu, Gdańska-półtorej godz. Oczywiście autobusem, samochodem to chwila :) W pobliżu są miłe trasy rowerowe, między innymi do Rzucewa-śliczny zamek! A i do cywilizacji (Trójmiasto ;) będzie blisko jak Ci się leżenie na plaży znudzi :)
      Pozdrawiam
      • gumis323 Re: Wakacje nad morzem 12.05.09, 08:45
        Dokładnie o coś takiego mi chodziło, bez zalewu turystów, żeby było też co robić
        jak np.będzie padać; coś pozwiedzać,. Byłam już w Dąbkach, Dziwnowie i Pucku,
        strasznie mi się podobało, ale nie chciałabym jechać tam gdzie już byłam.
    • luliluli Re: Wakacje nad morzem 12.05.09, 09:29
      to może RewaL?:) mały, przytulny, świetne trasy spacerowe, blisko do
      ościennych miejscowości, szerzej tutaj:
      www.rewal.pl/
      Polecam, bo sama byłam:)
      • normalna_ja Re: Wakacje nad morzem 14.05.09, 15:34
        a może Dębki?
        niedaleko do Trójmiasta, na Hel
        piękna, szeroka plaża...
    • nathd Re: Wakacje nad morzem 30.05.09, 18:17
      Jeśli lubisz spokój, ale chcesz mieć większe miasto obok siebie polecam
      Darłówek. I bardzo polecam kwatery pani. E. Bojary, tanio, miło, blisko morza i
      przystanku autokarowego. Dla osób ceniących nie tylko wypoczynek, ale i rozrywkę
      polecam Dziwnówek.
      • gumis323 Re: Wakacje nad morzem 30.05.09, 20:31
        Dzięki za informację, w sumie to nawet rozważałam Darłówek, ale właśnie
        brakowało mi opinii kogoś kto tam był:)
        • nathd Re: Wakacje nad morzem 01.06.09, 13:00
          Bardzo polecam Darłowek, byłam dwa razy. Nawet u tej samej pani. Blisko do
          morza, pseudo ryneczek jest, jest port, jest szkoła, gdzie sa tanie i smaczne
          obiady, do miasta Darłowo dosc blisko, mozna spacerkiem taką specjalną alejką,
          albo za 2zł busem :)
          Plaża taka sobie.
          • gumis323 Re: Wakacje nad morzem 01.06.09, 14:01
            A mogłabyś mi dać jakieś namiary do tej pani na gazetowego?? I ogólnie jakie
            ceny, jakie warunki itd... byłabym wdzięczna.
    • iksantia podciągam wątek- szukam noclegów w Kuźnicy na Helu 29.07.09, 20:44
      ktoś może był i może coś polecić?
    • edytaf5 Jadę do Mielna 29.07.09, 21:17
      Ostatni raz nad morzem bylam w 4 klasie podstawowki i zapamietalam tylko tyle,
      ze musielismy caly czas lezec na plazy. Od tamtej pory mialam uraz do wyjazdow
      nad morze. Jednak w tym roku postanowilam to zmienic :) Jade z chlopakiem do
      Mielna (strasznie trudno bylo znalezc miejsce w terminie nam pasujacym).
      Bierzemy samochod, zeby cos pozwiedzac. Co polecacie? Oczywiscie nie chodzi o
      samo Mielno, bo nie bedziemy ograniczeni bardzo transportem :)
    • chocochoco Re: Wakacje nad morzem 29.07.09, 23:28
      Dla mnie wakacje bez wyjazdu nad polskie morze to wakacje stracone!! Co roku
      zwiedzam przynajmniej dwie miejscowości :-). W tym roku byłam tylko w Łebie, ale
      może skoczę jeszcze gdzieś obok Gdyni któryś weekendzik. Ze wszystkich
      miejscowości nadmorskich najbardziej lubię Władysławowo, nie wiem wsumie czemu,
      tak po prostu ;-). Inne godne polecenia to: Łeba, Jastrzębia Góra, Jastarnia,
      Hel, Jarosławiec i Darłówko. Nie podobało mi się w Stegnie i Krynicy Morskiej,
      nieszczególnie było też w Ustroniach Morskich. Z dużych miast to w Sopocie jest
      super, w Kołobrzegu ujdzie. Dla lubiących spokój, dużą pusta plaże i namioty,
      polecam Wicie, podobna pustkę i ładną plaże do której idzie się przez las można
      znaleźć w Sztutowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka