Dodaj do ulubionych

marketing szeptany w internecie

20.05.09, 13:37
Czy mamy jeszcze szanse na obiektywne rekomendacje w interencie? Przeczytałam
ten ten artykuł i tak trochę smutno mi się zrobiło. Co o tym
sądzicie?
Obserwuj wątek
    • joankb Re: marketing szeptany w internecie 20.05.09, 14:01
      Mamy - na dostatecznie długo istniejących forach tematycznych, na których
      przynajmniej część osób zna się od dawna.
      Mamy - jeśli na innym forum spotykamy osobę, która gdzie indziej dała się poznać
      jako obiektywny recenzent.
      Mamy - jeśli krytycznie podchodzimy do tego co czytamy.
      Sposobów i sposobików marketingowych jest multum - szeptanka to tylko jeden z
      nich, u nas nowy.
      W innych krajach były już sieci marketingowe, sprzedaż i polecenie "sąsiedzkie",
      stawianie na tzw. liderów opinii
      Zdrowy rozsądek pomaga na każdą z tych form.
      • limonka_01 Re: marketing szeptany w internecie 21.05.09, 00:04
        Niezbyt mi sie usmiecha badanie wiarygodnosci recenzentow I historii funkcjonowania for, gdy szukam opinii uzytkownikow o jakims produkcie.
        Wyglada na to, jestesmy skazani na opinie wypisywane przez nieuczciwych ludzi, ktorzy na oczy nie widzieli produktu, a za wpis zainkasowali kilkanascie groszy :(
    • slotna Re: marketing szeptany w internecie 21.05.09, 01:29
      Sadze, ze to normalne i bylo do przewidzenia oraz ze jeszcze wieeele wody w internecie uplynie zanim te, za przeproszeniem, łosie, naucza sie robic to porzadnie.

Rozpoznaje na tyle duzo trefnych wypowiedzi, ze te ktorych jednak nie rozpoznaje (na pewno jakies tam sa) bankowo stanowia margines, wiec nie zaciemniaja mi przesadnie obrazu, a za to dostarczaja wiele radosci :)) Zwlaszcza nieporadne proby reklamowania wlasnego biznesu przez malorolnych, ojojoj, wychodza cudne kwiatki.

Pani na forum urodowym rozplywajaca sie niby jako klientka w zachwytach nad salonem kosmetycznym pisala pod tym samym nickiem w innym watku i podala swoj mail, ktory okazal sie byc mailem do... wlascicielki tegoz salonu (jak byk na stronie internetowej widnial). Inna pani na forum operkowym pod kilkoma nickami udawala operki zachwalajace agencja posrednictwa, a pod jeszcze innym odpisywala jako wlascicielka, dziekowala za przychylne opinie i zachecala do skorzystania z uslug, skoro juz mamy pewnosc, ze takie fajne. Wszystkie nicki dziewczat swiezynki nie ruszane, wszystkie wypowiedzi - ten sam styl, te same byki ortograficzne, gramatyka. Itp, itd.

Btw. ciekawi mnie ktora to ze stanikomaniaczek zaklada te szalenie sprytne posty na forum kobieta, "mam 75A/B i costam costam stanik". Hehehe.
    • heliamphora Re: marketing szeptany w internecie 26.06.15, 20:58
      Niestety coraz bardziej w to powątpiewam, w tej chwili mało komu już ufam poza Lobbystkami. Jest tylko jeden plus tej nieuczciwej reklamy: wiadomo, z czyich usług nie korzystać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka