Dodaj do ulubionych

WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy??

14.06.09, 18:21
Poszukuję wygodnych balerinek, takich żeby mnie nie bolały podeszwy stóp i żeby mnie nie obcierały. Próbowałam już wielu firm i zawsze mnie obetrą do krwi, a jak już się rozejdą też nie są takie wygodne jak bym chciała (ostatnio kupiłam w Venezii za 280 zł całe skórkowe i nie spełniły oczekiwań :-((). Myślałam o czymś marki Ecco, bo Sholl ma koszmarne wzornictwo, a innych firm z obuwiem nastawionym na wygodę nie znam. Próbowałyście?? A jeżeli nie to jakie byście poleciły?? Wiem, że tu uzyskam szczerą poradę, nie ja na niektórych forach internetowych, gdzie buty są zachwalane przez pracowników firmy, albo coś w tym stylu :-)))
Obserwuj wątek
    • yaga7 Ecco 14.06.09, 18:58
      Ecco polecam zawsze i wszędzie - mam sandały, tenisówki i są megawygodne.
      Balerin nie mam, bo to nie moje klimaty, ale buty Ecco są super, więc jak
      znajdziesz coś, co Ci się podoba - brałabym :)
      • chocochoco Re: Ecco 14.06.09, 20:28
        Już mam upatrzony model, o takie: www.eccoshop.pl/4120351052/Product.aspx
        Może ktoś ma ten model? Ja oglądałam je w sklepie i wyglądają solidnie, chyba sobie zamówię i ponoszę z 10 min po domu, żeby ocenić, bo jak kupuje w sklepie, to jakoś nigdy tak porządnie się nie przyjrzę.
      • akna Re: Ecco 15.06.09, 14:08
        To ja też zapieję w temacie Ecco.

Naciągnęłam niedawno małżona na sandały z Ecco. Krzywił się z ceną strasznie
        ;-). Ale właśnie wróciłam z wypadu, który wymagał sporo dreptania. Po całym dniu
        chodzenia w upale moje nogi nie odmawiały mi posłuszeństwa jak wcześniej. Jestem
        zachwycona. I już sobie ostrzę zęby na kolejne buty - a co.
        • tfu.tfu Re: Ecco 15.06.09, 16:19
          a mnie ecco do krwi i kości obciera, a podeszwy odparza :/ i nikomu bym nie
          poleciła nawet gdyby mi dopłacali!
          • chocochoco Re: Ecco 15.06.09, 18:18
            Aż sobie wyobraziłam to obcieranie do kości brrr :-). Baleriny już zamówiłam,
            ale jeżeli po 5 minutach na nogach wykażą chociaż cień jakiegoś ucisku to
            odsyłam tam skąd przyszły, za takie pieniądze powinny być 100% wygodne !!:P
          • yaga7 Re: Ecco 15.06.09, 18:47
            Brrr.

Widać co stopa, to gust.
            Mnie Ecco nie obtarły, a też mam wrażliwe stopy i większość butów mnie obciera.
            • tfu.tfu Re: Ecco 15.06.09, 19:29
              mnie nie obcierały te zachodnie, te kupione w PL mi zrujnowały obie pięty i 4
              palce :/
              • yaga7 Re: Ecco 15.06.09, 19:36
                o rany, brzmi jak początek horroru. Współczuję.

Ja kupowałam w Polsce - dwa razy normalnie, raz w sklepie wysyłkowym.
                Luby też ma Ecco i też mu się nic nie stało.

Myślisz, że na zachodni rynek robią z innych materiałów?
                • heidowata Re: Ecco 18.06.09, 20:46
                  Zastanawiam się właśnie, czy te baleriny dałyby radę z moimi problematycznymi
                  stopami. Mam wąską piętę i szerokie paluchy, dlatego wszystkie obcierają lub
                  spadają ze stopy (w dramatycznych przypadkach jedno i drugie). Te mi się bardzo
                  podobają, ale... cena jest nie do przyjęcia :(.
                • tfu.tfu Re: Ecco 20.06.09, 21:23
                  nie wiem, ale obdzierało mnie przez półtora roku (inna rzecz, że kupiłam w 2004
                  i jeszcze ujdą ;)) chyba wolę corcorans :P
    • pierwszalitera Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 14.06.09, 23:56
      Ja ma wygodną parę firmy Gabor. Troszkę latają na mojej szczupłej stopie, ale nie obcierają, a to jest u mnie rzadkie.
      Modell 84.111.27
      www.gabor.de/de/sitelinks/presselounge/schuhe-fs-09/kollektion-fruehjahrsommer-2009-fashion/galerie//1//1%20
    • zania_uk Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 15.06.09, 12:20
      ja kupuje w New Look (ale to w UK) - najwygodniejsze jakie znalazlam, i za
      smieszne pieniadze (£10-20)
      • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 15.06.09, 18:19
        Na Allegro widzę, że da się kupić, może spróbuje :-). Marzą mi się jakieś
        naprawdę wygodne już od dawna.
        • zania_uk Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 15.06.09, 19:45
          ale nie wszystkie mi stamtad pasuja... ostatnio kupilam te:
          www.newlook.co.uk/1617613/161761310/ProductDetails.aspx
          w srodku maja taka misiata skorke (nie wiem czy prawdziwa).

wczesniej mialam podobne do tych:
          www.newlook.co.uk/1556113/155611310/ProductDetails.aspx#
          byly z bardzo miekkiej skory, doslownie jak w szmaciakach sie czulam.

niektore buty z New Look co mierzylam byly sztywne i niewygodne niestety. wiec
          na allegro czy ebayu to bedzie troche na chybil trafil...

i jeszcze ostatnio kupilam sobie takie:
          www.barratts.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10055_-1_78220_10553
          jeszcze ich nie nosilam, ale wydaja sie wygodne :) i maja ladne kolory :)
          • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 19.06.09, 20:32
            Takich jak pokazujesz akurat na serwisach aukcyjnych nie spotkałam, może się
            pojawią. A te barrats są świetne szczególnie kobaltowe i różowe :-)
    • livada Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 17.06.09, 23:26
      Obejrzałam swoje skórzane balerinki (no, coś w rodzaju) pod kątem firmy, bo wygodne są od pierwszej chwili, i znalazłam nazwę Piko - ale czy można to kupić gdzieś poza Elefantem w Krakowie, nie wiem, bo firma jakby mało rozreklamowana;-)
      Z butów ultrawygodnych, całkowicie skórzanych i nierobiących mi krzywdy absolutnie nigdy mam sznurowane półbuty Pollonus - to już można kupić gdzieniegdzie. Podejrzewam, że jeśli robią skórzane balerinki (a zapewne robią), to są one równie wygodne.
      I jest jeszcze niemiecka bodajże firma Caprice, dostępna dość szeroko, m.in. w Martensie - design mają dość zachowawczy, ale trafiają się perełki, a nastawieni są zdecydowanie na wygodę.
      • carmen_kala Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 18.06.09, 14:43
        Mi się dobrze sprawują balerinki od reeboka "go chill", także polecam, jeśli
        chodzi o wygodę pierwsza liga (dodam żemam takie stopy, że obciera mnie
        większość butów..)
        • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 19.06.09, 20:34
          Ooo te są bardzo w moim stylu, jak te Ecco pójdą do odsyłki to może się na nie
          właśnie zdecyduję, szczególnie, że Reebok ma "połówki", a moja stopa to właśnie
          takie 37,5 :-)
    • bib24 Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 19.06.09, 11:45
      Mam płaskostopie i uznaję tylko wygodne buty. Polecam wyłącznie:
      - caprice
      - josef seibel
      - marc softwalk
      - clarks.

Tylko w tych da się chodzić
      • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 19.06.09, 20:38
        Caprice i Clarks miałam okazję mierzyć, ale nie są dla mnie dobre, te inne muszę
        zobaczyć :-)
    • nati_88 A Zebra i Bata? 19.06.09, 22:59
      Podepnę się :)) Jak w temacie.
      Oddali mi dzisiaj kase z Deichmana za buty, które nie wytrzymały ilości km, które dziennie przechodzę :) i zastanawiam się nad Zebrą. Może niekoniecznie baleriny, tylko coś bardziej wyciętego. Warto czy nie?
      Patrzyłam na ofertę Ecco i jakoś nic mi nie podeszło wizualnie. A w Zebrze parę fajnych znalazłam.
      A taka Bata? :)
      U mnie jeszcze jest ten problem, że w niewielu firmach mają coś, co jest dobre i ładne wg mnie na moje 41/42. I wytrzymałe, bo bardzo dużo chodzę.
      • borysa Re: A Zebra i Bata? 20.06.09, 00:40
        U mnie Bata się sprawdza, mam kilka par, różnych ( nawet kupiłam
        nieskórzane (!) kozaki, bo bardzo spodobał mi się fason - okazały się
        rewelacyjne, stopy doskonale się w nich czują, żadnego pocenia,
        zapachów, itp.).
    • sbarazzina Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 20.06.09, 21:18
      Kupiłam dzisiaj buty firmy Jennifer Young, coś pomiędzy balerinami i
      mokasynami. Całe ze skórki, podeszwę mają taką częściową, że można
      je zgiąć w pół. Są super wygodne, mam nadzieję, że będę ogła je
      nosić na gołą stopę.
      • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 20.06.09, 22:11
        O butach na gołą stopę to ja nawet nie marzę :-)))
    • kizombalover Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 20.06.09, 21:24
      Obawiam się, że bez przymiarek nigdy się nie dowiesz, jak to jest z tymi firmami.
      Ja też mam bardzo wrażliwe stopy, buty kupuję raczej droższe niż tańsze, ale i
      tak często wtapiam...
      Ecco miałam baleriny na super miękkiej podeszwie, ale mi się wbijały krawędzią
      od góry, tak, że się nie dało dłużej niż pół godziny pochodzić. Córa ma sandały
      super wygodne, ale farbują :-(.
      Z Caprice mam kilka par udanych butów, ale wszystkie na większym lub mniejszym
      obcasie. Te na koturnie oddałam, bo mi się noga wykrzywiała w nich. Jedne
      (bordowe) farbują.
      Z Ryłki trafiają się czasem wygodne, a czasem okropne. Ostatnio kupiłam śliczne
      szare sandałki, które wcinają mi się w strategiczny palec z haluksem (może ktoś
      chce? Rozmiar 38 tanio sprzedam :-)).
      Najwygodniejsze buty miałam swego czasu z Clarksa, zbawienna podeszwa - miękka
      jak materac, ale teraz mi się ich wzornictwo nie bardzo podoba.
      • chocochoco Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 20.06.09, 22:10
        Chciałam się dowiedzieć po prostu co warto zmierzyć, tak na przyszłość, to
        zawsze jakiś punkt wyjścia :-). A buty na obcasie prezentują się świetnie, ale
        ja nawet na 5 cm się męczę, bo nie umiem w nich chodzić a poza tym bolą mnie
        ścięgna w łydkach przez 2 dni, jak muszę gdzieś wyjść w butach na 5 cm szerokim
        obcasie ehh. Ryłki cisną już jak przymierzam, omijam ich sklep szeroki łukiem.
    • daslicht Dr. Martens 20.06.09, 22:17
      Bardzo fajne i dobrej jakości :)

www.drmartens.com/
      • anna-pia Re: Dr. Martens 22.06.09, 00:07
        Hłe, hłe :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,86228,94111151,94111151,Dr_Martens_Mary_Jane.html
        Poświęciłam sporo czasu na rozchodzenie, były pieruńsko wąskie, ale cieszę się,
        że nie wymieniłam na większe, bo teraz spadałyby ze stopy. Wygodne są, ale w
        porównaniu z Ryłkowymi półbutami (założyłam i chodziłam) to skóra jak ze starego
        hipopotama (cały czas na wszelki wypadek noszę plastry, bo na początku obtarły
        mnie bardzo paskudnie).
        • daslicht Re: Dr. Martens 22.06.09, 01:39
          Na mnie wszystko jest za szerokie, ale Ryłko w porównaniu do
          Martensa może się schować. No i jakie wzornictwo, ładne buty a nie
          jakieś starobabskie z zeszłego stulecia. A rozmiar 43 (9) nie jest
          żadną łaską, tylko STANDARDEM.
          • anna-pia Re: Dr. Martens 23.06.09, 00:22
            daslicht napisała:

> Na mnie wszystko jest za szerokie, ale Ryłko w porównaniu do
            > Martensa może się schować. No i jakie wzornictwo, ładne buty a nie
            > jakieś starobabskie z zeszłego stulecia. A rozmiar 43 (9) nie jest
            > żadną łaską, tylko STANDARDEM.

A ja lubię takie starobabskie ;)
            Ryłko ma w normalnej sprzedaży buty damskie od rozm. 35, mi pasuje ich 35,5. W
            wielu firmach, które szyją od 36, ten rozmiar jest dla mnie za duży. Te Martensy
            podpasowały mi w rozmiarze 3 (36), ale gdyby miały miękką skórę używaną przez
            Ryłko, to musiałabym odesłać.

Współczuję, Daslicht.
      • chocochoco Re: Dr. Martens 22.06.09, 10:06
        No proszę, to się zdziwiłam, nie wiedziałam, że Dr. Martens produkuje balerinki
        i np. różowe buty na obcasie :-)))).
        Myślałam, że tylko glany.
        • anna-pia Re: Dr. Martens 23.06.09, 00:23
          chocochoco napisała:

> No proszę, to się zdziwiłam, nie wiedziałam, że Dr. Martens produkuje balerinki
          > i np. różowe buty na obcasie :-)))).
          > Myślałam, że tylko glany.

te balerinki to takie raczej solidne są ;) glanowate po prostu ;)
    • esmaya ALDO 28.06.09, 18:31
      w tamtym roku kupiłam dwie pary skórzanych balerinek. najpierw jedną, a były tak wygodne, że pobiegłam po drugą. przechodziłam w nich jeden sezon i właśnie zaliczam drugi;)
      w tym roku namówiłam też mamę i też jest zachwycona.
      baleriny są raczej szerokie /mam szeroką stopę, więc to duży plus/
      mięciutkie i w ogóle super:)
      polecam sprobować
    • mefistofelia Re: WYGODNE BUTY (baleriny) jakiej firmy?? 28.06.09, 19:52
      Ja jestem zadowolona z balerin firmy Carsona. Mają w ofercie trochę balerinek- wzory najprostsze z możliwych- żadnych ozdóbek, pierdołek, skór węża, wymyślnych żłobień, cekinów, dżetów, kwiatorów- no po prostu ideał- ze świecą takich szukać.
      Kupiłam skórzane czarne. Zdają się być solidnie wykonane. Poza tym są wygodniejsze od zwykłych tanich balerinek z sieciówek typu H&M bo mają sztywną podeszwę i wyprofilowaną wkładkę, a nie po prostu kawał gumy podszyty jakimś tam materiałem.
      Noszę zwykle 39 albo 40 (ostatnio częściej 40) i za radą pani sprzedawczyni kupiłam 39, które było lekko ciasne w palcach. I bardzo dobrze, bo przy noszeniu skóra się trochę rozciągnęła i teraz już nic nie ciśnie. Gdybym kupiła rozmiar więcej teraz by mi spadały z nóg.

Kupiłam w sklepie w Landzie. Prowadzą też sklep internetowy:
      www.carsona.pl/sklep/-c-25.html?osCsid=37e4c4c16b2354773b43f9140e7d7c26
      • nanah Świetne są te buty! 29.06.09, 01:30
        Mefistofelio, dziękuję serdecznie za tego linka.
        Przejdę się jutro do KDT. Na stronie wyglądają świetnie - proste i solidnie
        wykonane buty. Mam już serdecznie dość kupowania balerinek za 200zł, które
        niszczą się po 3 miesiącach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka