docsq 13.09.10, 04:57 na drodze eksperymentalnej udowodnil ze Biblie pali sie lepiej niz Koran www.youtube.com/watch?v=reeXbovWb7c Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
docsq Re: prawnik z Queensland 13.09.10, 23:50 Rozwijam watek, bo mam w tym watku cos do powiedzenia. Otoz ten mlody prawnik z Queensland zaskoczyl mnie swoja niespotykana w tym zawodzie odwaga i inteligencja. Moze nie wybral najszczesliwszego sposobu na przekazanie swoich pogladow, ale z samymi pogladami trudno sie nie zgodzic. To dynamiczne wejscie fundamentalizmow religijnych w XXI wiek to kolejna czarna karta w dziejach ludzkosci. Wszystkie 3 religie wywodzace sie od Abrahama powinny byc przez nasza cywilizacje prawnie zakazane. Odpowiedz Link
starypierdola Spalil jenda biblie? Nikomu nie zaimponuje 14.09.10, 01:01 Zobacz np. co tu sie dzieje: articles.cnn.com/2008-05-28/world/bible.burning_1_messianic-jews-deputy-mayor-israeli-radio-and-television?_s=PM:WORLD Tyle dobrze ze jeszcze nikt nie pali Book of Mormon ) Przynajmniej ja nie slyszalem. Poinformowany SP Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: prawnik z Queensland 14.09.10, 12:00 Patrze na faceta, ktory wyglada na nacpanego, palacego skrety...jedyna 'atrakcja', to ze bibula sa kartki Korannu lub Biblii. Ile na to potrzeba odwagi/inteligencji? Nie wiem - moze poprostu nalezy sie porzadnie tylko zaprawic jaks substancja odurzajaca? A moze mozgu potrzeba nie miec wcale - patrz inne na Youtube wyczyny... Kontynuujac w stylu...ze tez gazeta chce sie przekazywac takie glupoty? 3 sekundy slawy...moze sie uda i ktos wylansuje - zamiast zasuwac jak 'the other guys' od 9-5 w planie 40-to letnim??? Z pewnoscia sie czyta....hahaha i kupuje... Kan Odpowiedz Link
docsq Re: prawnik z Queensland 14.09.10, 12:35 ciesze sie Kanowa ze poszlas po rozum do community i kupilas moje akcje ale zauwaz ze ten rozleniwiony podstarzaly mlodzian spalil jednak obie "wielkie" ksiegi, a nie te jedna ktora nasza cywilizacja napietnowywuje Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: prawnik z Queensland 14.09.10, 15:17 Moja prywatna opinia? Spalic - obydwie natychmiast, a najlepiej 1000 lat temu. Ludzi nie. Unicestwiec bull, ktory pierze im mozgi. To usuneloby 'hopefully' posrednikow wszystkich - mam na mysli wszystkie ksiegi 'swiete' i religie. Ile te zlego przyniosly...nie widze nic dobrego - zadnych katolickich wartosci...hahahah Krucjaty, rzezie, morderstwa itp...mi sie tylko kojarza. Ale...bedac wierzaca i nie religijna - kij im wszystkim - gdzie potrzeba. Nie popieram zadnego oszolama, ktory moze rozpetac 'wojne swieta' i unicestwiec tysiece. Pozwole aby religie sie same rozlozyly pod naporem swoich wlasnych i juz nie do uleczenia - moim zdaniem - rakotworczych chorob...hihihi Moim zdaniem juz nie istnieja... Kan Odpowiedz Link
docsq Re: prawnik z Queensland 15.09.10, 00:39 tys sie chyba, Kaska, dawno z rabinem nie widziala, widac mieszkasz daleko od oceanu Odpowiedz Link
docsq Re: prawnik z Queensland 15.09.10, 08:08 > Krucjaty, rzezie, morderstwa itp...mi sie tylko kojarza. Chiny i Indie borykaja sie dzis z przeludnieniem, tylko dlatego ze nie zaszczepiono im chrzescijanstwa Odpowiedz Link
spocit nie taki diabeł straszny 15.09.10, 12:48 Wątpię żeby chciało się wam to w całości przeczytać, ale gdyby jednak to mocno polecam: Stosy kłamstw o inkwizycji wg Ziemkiewicza Odpowiedz Link
docsq straszny, straszny 16.09.10, 00:00 w wieku XVI w całej Europie spalono za czary około 300 tysięcy osób, głównie kobiet. Dwie trzecie z nich zginęło w protestanckich Niemczech, a około 70 tysięcy w oderwanej od Kościoła Anglii Ziemkiewicz przerzuca jedynie czesc oskarzen o zbrodnie z Kosciola na inne sekty chrzescijanskie. Odpowiedz Link
starypierdola Wygladasz na religijnego czlowieka ... 16.09.10, 00:34 ... wiec, w zwiazku z powyszszym, zachecam Cie do poczytania historii Jezuitow. Dowiesz sie ilu z nich, i ich 'uczniow' zginelo w lochach czy na szafotach takiej np. Elzbiety I. Oczy CI sie otworza jak to byla zbrodniarka. Z drugiej strony Kan moze Ci napisac co robili Jezuici w Ameryce Lacinskiej; w takim np. Paragwaju (dzis Paragwaj i polnocna Argentyna), Peru i Boliwii, w Misiones, w Urugwaju itd, itp. Religijny historyk (ale nie w PiS-ie) SP Odpowiedz Link
docsq Re: Wygladasz na religijnego czlowieka ... 16.09.10, 00:43 we wszystkich przypadkach przyklad szedl z Biblii. Straszne nudy tam u was w Kalgoorlie musza byc, no i do kosciola nie chodzisz, bo siegasz po takie lektury. Odpowiedz Link
spocit Re: straszny, straszny 16.09.10, 02:49 > Ziemkiewicz przerzuca jedynie czesc oskarzen o zbrodnie z Kosciola na inne sekty > chrzescijanskie. Przechodzilem tez kiedys przez okres buntu, bardzo mnie burzyly krucjaty i w ogole. Po jakims czasie zadalem sobie pytanie: wlasciwie co dostajemy w zamian? I tu nam historia przychodzi z pomoca rowniez: dostajemy rewolucję francuską (znacie Wandeę?), rewolucję październikową (ile ofiar? 15 mln?). To tylko pierwsze z szeregu dokonań postępowego świata bez religii. Trzeba się więc zastanowić, czy idąc przez puszczę bardziej boisz się, że cię zebra kopnie, czy że lew cię pożre. Ten prawnik to po prostu kretyn, korzystający z faktu, że na pochyłe drzewo każda koza wlezie. Niech jedzie do Iranu i tam powtórzy ten sam motyw z Koranem. Wtedy zostanie męczennikiem nowej antyreligii i przynajmniej będzie wspominany jako człowiek odważny, a nie dupek jakim naprawdę jest. Odpowiedz Link
docsq Re: straszny, straszny 16.09.10, 04:21 uwazasz ze rewolucje byly w zamian za religie? chyba masz racje, co jakis czas wybucha wojna religijna, ktora przechodzi do historii jako rewolucja Odpowiedz Link
spocit Re: straszny, straszny 16.09.10, 05:15 > uwazasz ze rewolucje byly w zamian za religie? Uwazam, ze to co w swiecie religii bylo tylko wynaturzeniem w swiecie antyreligijnym staje się normą i przybiera wtedy odpowiednią skalę. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie "straszny, straszny" czterotysieczny post 16.09.10, 11:00 docsq napisał: > uwazasz ze rewolucje byly w zamian za religie? chyba masz racje, co jakis czas > wybucha wojna religijna, ktora przechodzi do historii jako rewolucja I przy pomocy tego tekstu docsq zaliczyl czterotysieczny post na forum :o) Luiza-w-Ogrodzie Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link
docsq jestem z siebie dumny 16.09.10, 11:39 jako zem czlowiek zamozny nagrody przyjmuje tylko w buziakach Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: jestem z siebie dumny 17.09.10, 03:11 No i mamy pozytywne zakonczenie dyskusji...w tematach gdzie nie da sie nijak zakonczyc nic pozytywnie...haha Kan Odpowiedz Link