gobo2 20.08.14, 15:22 ktos sie na tym , zastanawia..? www.smh.com.au/business/comment-and-analysis/the-alternative-to-your-longevity-and-market-worries-sell-up-pack-up--take-off-20140819-105lvr.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narfi Re: Sell Up, Pack Up & Take Off. 20.08.14, 17:23 Pojedz Na Bali i do Tajlandii i dostan zawalu. Masz do wyboru, albo szpital dla lokalsow, z ktorego malo kto po zawale wychodzi zywy, albo AU$5000 za tydzien w klinice dla cudzoziemcow. Cash only. I o ile wiem, to nie ma mozliwosci ubezpieczenia. Ciekawe na jak dlugo starczy ci AU-emeryturka. ...a sa jeszcze choroby stawow, udary mozgu, demencja no i last but not least, wszelkie odmiany raka. 99% pewnosci, ze jeden z tych numerkow trafisz i co wtedy? No a jezeli jestes milionerem, to po co wyjezdzac z AU. Autor artykulu wyraznie sugeruje, ze to mialaby byc opcja dla tych najbiedniejszych emerytow, hehehe... az do pierwszych symptomow, a pozniej skok na glowke do jednego z indonezyjskich wulkanow. Teraz wiadomo po co ich jest tam az tyle Odpowiedz Link
gobo2 Re: Sell Up, Pack Up & Take Off. 20.08.14, 17:46 mam wrazenie, ze dla tych, co sa midlle of the road.. www.youtube.com/watch?v=HSNSTerj2Kc narfi napisał: > Autor artykulu wyraznie sugeruje, ze to mialaby byc opcja dla tych najbiedniejs > zych emerytow(...) Odpowiedz Link
narfi Re: Sell Up, Pack Up & Take Off. 21.08.14, 06:20 "living large abroad without needing to work, or living quite well on modest incomes instead of pondering 101 WAYS WITH MINCE" Widuje czesto mielone po 4 dolce za kilo jak kupisz "family pack" czyli najtansze mieso jakie mozna dostac. Uwazasz, ze ci co sa middle of the road kombinuja jak przygotowac mielone na 101 roznych sposobow? Sadze, ze watpie Odpowiedz Link
gobo2 wydaje mi sie ,ze dla middle of the road 21.09.14, 17:49 (dziekuje, za mila korekte),to coraz bardziej atrakcyjna opcja.. stad ksiazki ,filmy,szum...! narfi napisał: > Uwazasz, ze ci co sa middle of the road kombinuja jak przygotowac mielone na 10 > 1 roznych sposobow? Sadze, ze watpie > Odpowiedz Link