Dodaj do ulubionych

Noworocznie

01.01.09, 03:10
Juz minelo ponad pol pierwszego dnia roku 2009 - na zegarze jest pierwsza po
poludniu, za oknem goraco (34 stopnie) i pochmurnie, na szczescie wieczorem ma
z poludnia przyjsc chlodna zmiana pogody. Bedzie pare chlodniejszych dni, ale
w przyszlym tygodniu nadejdzie fala upalow do 40 stopni. Trzeba sie bedzie
ewakuowac nad ocean, ktory jest juz bardzo cieply, plywam w nim co drugi
dzien. Dzisiaj nie mam sily na rytualna noworoczna kapiel w Pacyfiku, bo po sylwestrowej imprezie
jestem za bardzo zmeczona.

Odespalam kilka godzin po brazylijskim party w klubie LeMontage, ale chyba
zaraz utne sobie popoludniowa drzemke. Bola mnie nogi od tanczenia. Po
powrocie zajelo mi duzo czasu odlepienie makijazu (krysztalki) i zmycie ton
migotliwego lakieru z wlosow. Kicz i tyle :o)

Zaczal sie nowy rok, wiec zawiesilam nowy kalendarz - od kilku lat kupuje kalendarz BiuraMeteorologicznego z pieknymi zdjeciami australijskiej pogody. Mozna brac
udzial w konkursie na zdjecia do niego.

Pozdrawiam wszystkich noworocznie i zycze pieknego roku - nie zeby sie cos
automatycznie zmienilo z naszych zyciach ze zmiana daty, ale taki jest
zwyczaj, podobnie jak obyczaj postanowien noworocznych, z ktorych wiekszosc
nie przezywa trzech tygodni...

Jak tam Wasze noworoczne przezycia i refleksje?
Luiza-w-Ogrodzie
.¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>¸¸.
Australia-uzyteczne linki
Obserwuj wątek
    • julia30bb Re: Noworocznie 01.01.09, 06:57
      Mamy Nowy Rok, u mnie -5st. mroźno, bez śniegu, ale podobno ma po południu
      trochę płatków spaść. Musiałam zostać w domu z synkiem chorym na anginę, do tego
      nie będzie mógł chodzić do przedszkola, lekarz sugeruje 2 tygodniową karencje.
      Przyszła na godzinkę koleżanka z życzeniami, zrobiliśmy kolację, mąż otworzył
      wino, oglądaliśmy fajewerki z 9 piętra i tak to wyglądało.
      Moje resolutions, to Luiza i parę innych osób na forum wie- wiza,
      nie odpuszczę, wiem że może to trwać jeszcze i trwać, ale cóż.
      Luizo, jak tam nurkowanie, zrobiłaś kurs na nitroxie?
      Pozdrawiam noworocznie i życzę udanego wskoku do Nowego Roku.
      • iza42 Re: Noworocznie 01.01.09, 08:50
        U nas rowniez upal 34 stopnie i prawde mowiac przeraza mnie perspektywa tego,ze
        moze byc jeszcze cieplej bo odwyklam. Dzis po raz pierwszy temperatura wody w
        basenie osiagnela 30 stopnie. Teraz troche sie zachmurzylo, wieje lekka
        bryza od morza, po morzu suna zaglowki i i nne lodzie, w oddali majacza Glass
        House Mountains. Ospale popoludnie, ptaki pomilkly i tylko szum
        przejezdzajacychc z rzadka samocodow zakloca cisze. Kot spi wsparty o glosnik na
        biurku, upodobal sobie to miejsce.
        Wigilia nie byla specjalnie swiateczna bo pracowalam i nie mialam czasu wiele
        przygotowac ale za to skompensowalismy to sobie wycieczkami w swieta, w BOxing
        day pojechalismy do Lamington National park i tam zrobilismy 12 kilometrowoa
        trase w lesie trobikalnym, nogi nas bolaly po tym wyczynie ale warto bylo,
        przyroda przepiekna widzielismy przerozne piekne ptaki.
        Potem pojechalismy na Gold Coast by odpoczac na plazy i przejsc sie nadmorska
        promenada, bylo przepieknie.
        Sylwestra spedzilismy u bawiac sie u sasiadow po pbejrzeniu lokalnego pokazu
        fajerwerkow, ktory oczywiscie nie umywa sie do tego w Sydney ogladanego o
        polnocy w telewizji z godzinnym opoznieniem by nadrobic roznice czasu.
      • luiza-w-ogrodzie Re: Noworocznie 01.01.09, 10:21
        Julio, choroby zimowe to czesc okresu swiatecznego, niestety. Moj syn byl bardzo
        chorowitym dzieckiem, od przyjazdu do Australii zachorowal pierwszy raz jakies
        10 lat pozniej - w szkole sredniej.

Co do nurkowania, wybieram sie w wakacje - chyba do Jervis Bay, bo tam jest duzo
        ciekawych ryb. Nie sadze zebym brala sie za glebokie nurkowanie ani kursy na
        nitroxie, nie jestem zapalonym nurkiem, lubie to ale jakos nie zlapalam takiego
        bakcyla jak z ogrodem :o)

Luiza-w-Ogrodzie
        ForumAUSTRALIA
    • luiza-w-ogrodzie Rok zaczal sie dobrze na drogach NSW 01.01.09, 11:02
      Coraz mniej smiertelnych wypadkow na drogach NSW - liczba takich wypadkow w
      okresie swiatecznym spada od szesciu lat i w tym roku osiagnela poziom z 1944 roku:

NSW road toll falls to lowest level since 1944.NSW has recorded its lowest annual road toll since World War II, as the numberof people killed on the state's roads declined for a sixth straight year.

Luiza-w-Ogrodzie
      Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń
      się. Całe życie? Załóż ogród...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka