misiek_net 03.05.09, 20:53 No to po długim wypoczynku.Relaks pełen bo i kontakt z przyrodą bezpośredni.Wrażenia w 100% pozytywne gdyby nie widok 2 ofiar śmiertelnych na drodze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Koniec grilowania 03.05.09, 22:41 I ja byłam..jadłam i piłam Kiełbasa z ogniska. Krupnioki z rożna. Morze,nie,nie ocean piwa. Słońce,słońce. Szum Dunajca. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Koniec grilowania 04.05.09, 07:30 Mówcie...mówcie jeszcze,bo ja nigdzie nie byłam. wyobraźnia pracuje na pełnych obrotach.Wierzę,że było cudownie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Koniec grilowania 04.05.09, 10:57 Tylko skóra taka czerwona,taka czerwona...piecze troche Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Koniec grilowania 04.05.09, 11:41 [b]No tak....za dużo słońca w słońcu,chcemy maksymalnie wykorzystać słonaczko.Kwaśne mleko może być przydatne,albo maślanka. Coś znalazłam. Najprostszym sposobem jest kąpiel w chłodnej wodzie - wejdź do wanny na 15-20 minut. Dobrze jest dolać do niej filiżankę octu lub wsypać pół filiżanki mąki owsianej - działa to kojąco na podrażnioną skórę. Jeśli poparzenia nie są zbyt rozległe, możesz je ochłodzić, przykładając kompresy z kwaśnego mleka zmieszanego z zimną wodą i kostkami lodu (białko mleka ma właściwości łagodzące). Na koniec zaś czystą i suchą skórę posmaruj preparatem łagodzącym skutki poparzeń i przyspieszającym odnowę naskórka (np. Panthenol, Termcool). Odpowiedz Link
pia.ed Poparzenia 04.05.09, 12:04 Dobre sa tarte ziemniaki, wielokrotnie to probowalam. Doslownie kamienieja na rozpalonej skorze Kwasne mleko uzywalam bez mieszania z woda, bardzo smierdzialo po zetknieciu z goracem! Na prawdziwe oparzenia uzywa sie zimnych lisci kapusty, te grube zakonczenia rozbija sie mlotkiem. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Dzięki:) 04.05.09, 23:20 Już dobrze,że mna . A te rady przydadza sie na lato Słońce takie bezlitosne. Odpowiedz Link