tropem_misia1 Re: Łosie dziękują: 24.11.10, 19:08 Minister Środowiska wydał zezwolenie na odstrzał 90 łosi motywując to badaniami naukowymi. Jak się okazuje absolutnie wszystkie założone w projekcie naukowym cele były możliwe do osiągnięcia metodami innymi niż zabijanie zwierząt!!!. Szczególnie bulwersującym jest fakt, że do określenia płodności klemp założono zabijanie ciężarnych matek. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Łosie dziękują: 24.11.10, 19:09 Dlaczego to robimy? W imię naszego człowieczeństwa. Protestujemy, by dla fatalnie pojętych "badań naukowych", w majestacie prawa, mordowano klempy łosi, po to, by rozpruwać im podbrzusza w celu analizy "rozrodczości" i "dynamiki populacji" --------z facebook Odpowiedz Link
sootball Re: Łosie dziękują: 24.11.10, 19:20 ...najgorsze, kiedy wchodzisz w taką wikipedię żeby poczytać o właściwościach wodorotlenku potasu i czytasz: "Jest silnie żrący, powoduje poważne oparzenia. Po połknięciu powoduje oparzenia przełyku i żołądka, może spowodować jego perforację. LD50[dawka śmiertelna dla 50%] (szczur, doustnie) wynosi 250-400 mg/kg". Może to komuś Odpowiedz Link
sootball Re: Łosie dziękują: 24.11.10, 19:30 coś się zepsuło. ...najgorsze, kiedy wchodzisz w taką wikipedię żeby poczytać o właściwościach wodorotlenku potasu i czytasz: "Jest silnie żrący, powoduje poważne oparzenia. Po połknięciu powoduje oparzenia przełyku i żołądka, może spowodować jego perforację. LD50[dawka śmiertelna dla 50%] (szczur, doustnie) wynosi 250-400 mg/kg". Może to komuś potrzebne, ale nie mogłabym wykonywać tego typu badań. Miałam kiedyś wykłady z neurobiologicznych podstaw mechanizmów zachowania. Babka zaczęła od rysu historycznego. Pionierskie, przeprowadzane pod koniec XIX i na początku XX wieku badania na zwierzętach stanowiły podstawę wiedzy jeśli chodzi o budowę i funkcjonowanie mózgu, ale ludzi, którzy je wykonywali z czystym sumieniem można byłoby nazwać psychopatami. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Łosie dziękują: 24.11.10, 20:14 Jak przeczytalam na czym polega koszerne mieso(muzulmanie to samo stosuja...) to niedobrze mi sie zrobilo... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Łosie dziękują: 25.11.10, 06:02 Wiem jak(: Krew spływa...., a istota żywa. Odpowiedz Link