Dodaj do ulubionych

No sorry,taką mamy pogodę :D

21.05.14, 09:37
Właśnie taką,czy się komu podoba,czy nie!
U mnie 21 stopni i nie zamierzam siedzieć w domu !
Trzeba z białego wieloryba zrobić brązowego wieloryba
więc spadam na działkę big_grin
Do wieczora wink)
Obserwuj wątek
    • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 09:40
      Jeszcze tylko golenie,żeby słoneczko do pyska doszło
      a komary się nie przestraszyły wink
      • tropem_misia1 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 09:43
        No fakt.....sorysmile)))) Taką mamy pogodęsmile)))))))

a to wielorybek w slipeczkach będzie paradował po swej niwie?
        • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 09:46
          Po własnej wink
          Aktywny wypoczynek !
          Wczoraj było podkoszenie podkosiarką,
          dzisiaj koszenie kosiarką .
          • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 09:47
            Po drodze jeszcze skok do Biedronki,
            bo przecież nie samymi komarami i powietrzem człowiek żyje big_grin
            • tropem_misia1 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 10:04
              Coś dla ciała....a co dla ducha?
              • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 10:08
                W przerwach koszenia RMF i książka na leżaczku
                komputera nie zabieram wink
                • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 10:10
                  Ryjok gładko wygolony,uciekam !
                  Pozdrowienia dla tych,którzy muszą na mnie pracować big_grin !!!!!!!
                  • tropem_misia1 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 10:28
                    O! Dzięki....właśnie wybieram się do pracysmile)
                • rena-ta49 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 14:05
                  W przerwach należy piwka się napićsmile
                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 18:58
                    rena-ta49 napisała:

> W przerwach należy piwka się napićsmile

Ta opcja odpada ! Dojazd do działki 15 km,a ja autobusami nie potrafię jeździć wink
                    Za wygodny jestem big_grin
                    Za to teraz po powrocie właśnie piwo jest grane big_grin
                    • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:01
                      Zegor, jaki Ty dzielny jesteś, że potrafisz wysiedzieć tyle czasu bez piwa smile
                      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:05
                        Debcia,bez piwa to małe piwo,ale bez ginu !!!!!!!!!!!!
                        U nas tak często się dmucha ( w alkomat ) ,
                        że oduczyło skutecznie głupich zachcianek
                        • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:09
                          No, no czyżby policja drogowa nareszcie gdzieś zabrała się do roboty?
                          • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:11
                            O,u nas od dawna kontrolują,nie mam im tego za złe,chociaż lubię wypić big_grin
    • rena-ta49 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 14:03
      Ja też korzystam z gościnności koleżanki i zmykam na działkęsmile
      • tamaryszek44 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 14:30
        Ja mam ogród pod nosem i już na nim trochę popracowałam, ale zaraz idę na rowerek, nałykać się powietrza i zaznać kąpieli słonecznej.
        Zegorku uważaj z tą kosiarką bo nie dawna taka zaatakowała mojego mężawink
        • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 18:42
          Mam nadzieję, ze nic mu nie skosiła? wink
          Pytam mając na uwadze Zegora i czekające go kolejne koszenia smile
          • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:08
            debi_bebi napisała:

> Mam nadzieję, ze nic mu nie skosiła? wink
            > Pytam mając na uwadze Zegora i czekające go kolejne koszenia smile

Odpowiem za Tamarkę : mąż Tamarki miał szyte palce nogi !!!!!!!
            • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:11
              Powinniście obaj koniecznie sobie zapamiętać, że nie wszystko udaje się zszyć albo przyszyć.
              • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:16
                Kiedyś,dawno,byłem w hucie,która już nie istnieje.
                Za bramą wisiał napis :
                "Pamiętaj,że urodziłeś się bez części zamiennych"
                Wziąłem go sobie do serca big_grin
        • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:02
          tamaryszek44 napisała:

> Ja mam ogród pod nosem i już na nim trochę popracowałam, ale zaraz idę na rower
          > ek, nałykać się powietrza i zaznać kąpieli słonecznej.
          > Zegorku uważaj z tą kosiarką bo nie dawna taka zaatakowała mojego mężawink

Pamiętam !!!!!
          Staram się uważać,przy koszeniu takiego dużego kawałka nie należy myśleć o "dupie Maryni",
          tylko o tym,co się robi.
          Mimo,że uważam,wczoraj podkaszarką,żyłką dostałem po obuwiu,na szczęście wytrzymało big_grin
          • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:08
            No proszę - okazuje się, że moje obawy nie są bezpodstawne. Najpier bucik, potem stópka, a co potem - wolę nie myśleć
            smile
            • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:09
              Oj,Debcia....nie mam nóżek aż tak krótkich big_grin
              • debi_bebi Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:11
                Jednak podejrzewam, że potrafisz nimi nieźle wywijać smile
                • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 19:18
                  Mam tzw. talent w nogach big_grin
                  szczególnie w czasie zakupów wink
                  Kupuję to,co zaplanowałem,a nie "udaję się na spacer"
                  big_grin
                  • zegor Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:28
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/QaTd1vbsuKrB3vfa6B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/k0YDOMS5nQBobr0nBB.jpg

• zegor Re: Podwieczorek kosiarza :D 21.05.14, 19:29
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/7VlM60tjc4b9csU4NB.jpg
                    • debi_bebi Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:34
                      Te wszystkie cudowne urządzenia masz na wyposażeniu działki? smile
                      • zegor Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:37
                        Tak,to jest na działce.
                        Szczególnie płyta indukcyjna ma wzięcie,
                        przy większych imprezach syn przynosi kuchenkę na wkłady gazowe
                    • tamaryszek44 Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:36
                      Zegor napisał.....
                      >>Staram się uważać,przy koszeniu takiego dużego kawałka nie należy myśleć o "dupie Maryni", <<

A wiesz że nie przyszło mi do głowy, o czym ten mój mąż wtedy myślałwink może zamiast go pożałować powinnam była zrypaćwink
                      • zegor Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:39
                        Tamarka,może myślał o wieczorze z Tobą big_grin
                        "O dupie Maryni" to ja pisałem o sobie wink
                        • tamaryszek44 Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:49
                          Jeśli nawet to sam widzisz co z tego wieczoru wyszło. Tak czy siak to kosząc trzeba myśleć o koszeniu.wink
                          • zegor Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:52
                            Taka prawda big_grin
                            Z samego myślenia przyjemności brak big_grin
                            • tamaryszek44 Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 19:58
                              I jeszcze szkód można narobićwink
                              • zegor Re: Posiłek kosiarza :D 21.05.14, 20:01
                                tamaryszek44 napisała:

> I jeszcze szkód można narobićwink
                                Np. sąsiadowi żonę skosić.......
                            • zegor I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:01
                              Że jak taka jest pogoda,to wieczorem........
                              mam balkon 1,2 m szeroki i 5,5 m długi.....wystawiam sobie stoliczek ( żeby mi się drink nie łobalił ) wykładam cielsko w fotelu i do późnej nocy patrzę na gwiazdy.
                              Patrzę przez silną lornetkę,bo na teleskop mnie nie stać.....
                              Na łańcuszku wisi lampa naftówka,ech,może kiedyś zdjęcie Wam zrobię big_grin
                              • tamaryszek44 Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:06
                                To miłego wieczoru Zegorku, Tobie i pozostałym życzę.
                                • zegor Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:10
                                  A już uciekasz ???
                                  • tamaryszek44 Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:39
                                    Za godzinkę będę, a co już tęskniszwink?
                                    • zegor Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:41
                                      A to wszyscy muszą wiedzieć ????????
                                      • zegor Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:43
                                        Zapomniałem,
                                        że to w tv jest godzina NBS...........
                                        Najlepszych Babskich Seriali.........
                                        big_grin
                                        • tamaryszek44 Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:46
                                          Zgadłeśbig_grin ty cwaniakuwink
                                          • zegor Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 20:49
                                            No przecież żyję na tym świecie ładnych parę lat......big_grin
                                            • tamaryszek44 Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 21:34
                                              JESTEM! cieszysz sięwink
                                              A tak poważnie to ty nie oglądasz bajeczek?
                                              • zegor Re: I jeszcze Wam powiem :D 21.05.14, 21:40
                                                "Poważnie" Tamarko to ja będę w trumnie wyglądał !
                                                A telewizji nie oglądam big_grin
    • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 21:38
      No widzę, żeś wrócił cały i zdrowy - dziewczyny niepotrzebnie sie martwiłysmile
      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 21:42
        A no pewnie Anusia,Nic mnie nie " wpapało" wink
        Chociaż raz widziałem,jak na łące w górach góral na kosie wyciągnął żmiję ...brrrrrrrrr !
        • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 21:44
          Ha...góral na kosie a Anusia gołymi łapkami...ale to ja jeszcze wtedy głupie dziewcze byłamsmile
          • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 21:45
            Nie strasz mnie......jestem uczulony na te pełzające !
            • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 21:56
              Z perspektywy czasu sama się sobie dziwie a co do pełzających to w dotyku wcale nie są takie złe byleby nie kąsiły i nie dusiły...a w ogole to niech sobie pełzaja tam gdzie mnie nie masmile
              • tamaryszek44 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:03
                Zaskrońce są fajne, ale potem długo ręce śmierdząwink
                • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:15
                  tamaryszek44 napisała:

> Zaskrońce są fajne, ale potem długo ręce śmierdząwink

Brałaś takie coś w rękę ??????????
              • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:14
                To ja też wolę być od nich z daleka !
                • tamaryszek44 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:22
                  Brałam i zaskrońce i padalce i nosiłam w kieszeniach. Serio!
                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:24
                    Ponieważ mam na to uczulenie,to nawet nie potrafiłbym rozróżnić,czy to żmija,czy inne niegroźne,ale paskudztwo !
                    • tamaryszek44 Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:31
                      Teraz to i ja bym nie poznała i nawet bym się bała, ale jako nastolatka była przebojowa i nic nie było mi straszne.
                      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:34
                        Szczęśliwie miałem inne przebojowe zapędy big_grin
                      • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:35
                        no mnie tez nie bardzo szło rozróżnianie ...długie cienkie to wąż chyba big_grin
                        • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:37
                          Strażacki ! Taki bym rozpoznał big_grin
                          A długie cienkie ?????? Może "kuśka" big_grin
                          Anusia,masz pewność,co w ręku trzymałaś ?
                          • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:42
                            Pewnie zawsze wiem co trzymam...gorzej ze skutkami tego trzymania...najczęsciej myśli sie dopiero po fakciebig_grin
                            • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:46
                              Myśląc o tych skutkach aż się za głowę złapałem big_grin
                              W stosunku do tego trzymanego ........wink
                              • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 22:56
                                Stosunek odwrotnie proporcjonalny big_grin
                                • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:00
                                  Im dłuższy wąż,tym mniejsze skutki ??????
                                  Bardziej mi pasuje wprost proporcjonalnie big_grin
                                  • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:05
                                    Im cieńszy tym mniejsze big_grin
                                    • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:08
                                      Patrz,no masz rację.....a ja szukałem pozytywu big_grin
                                  • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:09
                                    No tak,czlek chwile nie zagladal to juz leca skojarzenia i dawanie do myslenia na tematy wszystkim znane i lubiane.
                                    Ja tez poprosze puszeczke Ziubera albo nawet dwie.
                                    • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:13
                                      Nie jest nawet taki zły big_grin
                                      • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:18
                                        Ja wiem wiem,byleby tylko z ginem nie mieszac.
                                        Bo mozna sie zamienic na czas jaki w ducha.
                                      • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:19
                                        https://www.zubr.pl/img/cache/640x360_mc_80/DAktOmw6Eb0.jpeg
                                        • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:21
                                          Niedawno trafiłem na Żubra,piję raczej Warkę Strong.
                                          Nawet mi posmakował wink
                                          • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:29
                                            Warke wole zwykla,tak samo jak Tatre.
                                            Ogolnie jednak to mam tak rozpieszczony pysk do piwa ze nielatwo mnie zadowolic.
                                            Ale co sie dziwic jak mam u Niemca ponad 2600 gatunkow piwa do wyboru.
                                            Polskie tez bywa.
                                            Za Tyskie zádali ostatnio w Kauflandzie 72 centy za sztuke.
                                            No to kupilem Ketterera,swietnego exporta po 60 centow i tez zadowolony bylem.
                                            Ale to drobna przesada ze Tyskie kosztuje wiecej niz Warsteiner.
                                            • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:33
                                              Ja nie jestem za bardzo za piwem,typowe,chmielowe niezbyt mi smakują,no tak mam.
                                              Warka Strong jest inna,pasuje mi Dębowe mocne,ten Żubr też.
                                              Powiem,że nawet za specjalnie to nie znam innych piw.
                                              no ,ja ...gin big_grin
                                              • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:42
                                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/bTB3AliNFQFmZJMTBB.jpg
                                                • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:46
                                                  Ten rowniez pijalem bo dawniej bylem milosnikiem ginu ale potem jakos tak zdryfowalem w kierunku whisky.
                                                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:50
                                                    A ja się twardo trzymam big_grin
                                                    Zwłaszcza,że rodzinę "przestawiłem" na picie ginu big_grin
                                                  • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 21.05.14, 23:53
                                                    Ja robilem czasami rozne ciekawostki z martini i soczkami,drinki diabli wiedza jakie.A gin do tego swietnie sie nadaje.
                                                    A potem jakos mnie przeszlo.Pewnie dlatego ze ciagle jakies kobiety mnie napastowaly aby zrobic to czy tamto.
                                                    W sensie z ginem.
                                                    A potem tez ale bez.
                                                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 19:37
                                                    Ja nie robię żadnych ciekawostek,piję tak,jak lubię - to w domu
                                                    Za to jak jestem w restauracji,a mogę pić ( nie kierowca )
                                                    to proszę o drinka z ginu
                                                    zdając się na inwencję barmana big_grin
                                                    Czasem bywa ciekawie wink
                                                  • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:03
                                                    Kiedyś w jednej z knajp też się zdałam na inwencję barmana.. na pewno był szampan, gin i parę innych rzeczy. Drink w smaku dobry więc wypiłam kilka. Ale cały następny dzień był mało ciekawy smile
                                                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:05
                                                    https://fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL/201110/1319460126_by_knur82_500.jpg?1319460126
                                                  • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:12
                                                    to było w czasach, gdy chomik był jeszcze głupi. Teraz też jest głupi, ale już inaczej smile
                                                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:14
                                                    Z pewnych rzeczy nie trzeba rezygnować big_grin
                                                    a nawet nie należy wink
                                                  • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:16
                                                    teraz piję hmmm... rozsądniej - bez mieszanek smile
                                                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:23
                                                    Trening czyni mistrza big_grin
    • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:22
      No właśnie, taką miłą mamy pogodę, ciut za ciepłą jak dla mnie. Obawiam się, że pójdę do fryzjera i zetnę włosy na krótko, jak to już mi się zdarzało, bo w upały czuję się jak w futrzanej czapie na głowie. A potem przez kilka długich miesięcy będę żałowć. sad
      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 20:26
        Ja też się już strzygę na krótko,
        chociaż mojej "powierzchowności" to już specjalnej różnicy nie robi big_grin
        • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 21:32
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/yB0tzQUotLtZEM16KB.jpg
        • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 21:55
          Mój problem jest taki, że jak mam włosy krótkie, to trafia mnie szlag bo chcę mieć długie, a jak mam długie, zwłaszcza latem, to marzę, aby się ostrzyc na krótko smile
          • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 21:59
            Kobieta zmienną jest....
            • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:04
              Znaczy jestem kobietą!!! smile
              • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:19
                Cieszę się,że rozwiałem Twoje wątpliwości big_grin
                • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:20
                  I to w jaki sposób! wink
                  • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:23
                    Bezdotykowo !
                    Czasem szkoda...
                    • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:46
                      faktycznie, szkoda! bo jak twoerdzi Lezio, za chomikiem wszystkie koty szleją big_grin
                      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:56
                        Czasem reakcje chomika w stosunku do kota bywają nieprzewidywalne !
                        Kota też,mój tylko oglądał syczącego chomika z bezpiecznej odległości 20 cm big_grin
                        • chomisiu_nowy Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 22:57
                          no to muszę się nauczyć syczeć smile
                        • anus-hka Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 23:04
                          zegor napisał:

> Czasem reakcje chomika w stosunku do kota bywają nieprzewidywalne !
                          > Kota też,mój tylko oglądał syczącego chomika z bezpiecznej odległości 20 cm big_grin

...nie wiedziałam, że chomiki syczą??
                          • leziox Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 22.05.14, 23:05
                            Moze to jakis chomik byl,co wzial i zwariowal z radochy napotkania kota?
    • lvova Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 24.05.14, 12:27
      Ten tydzień w Płocku upalnym był,zwłaszcza czwartek i piątek smile
      • zegor Re: No sorry,taką mamy pogodę :D 24.05.14, 17:30
        W Zagłębiu dopero dzisiaj o 16
        błysnęło i zagrzmiało
        i z działki nas wygnało
        no ale nic nie leje......
        o przepraszam,ja leję
        a właściwie sobie polewam

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/Z0dVTIf1SaQwLkt4BB.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka