Dodaj do ulubionych

Stephen King

18.06.15, 09:31
https://i57.tinypic.com/vz7hp2.jpg
Obserwuj wątek
    • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 09:53
      cytat ten jak to zwykle bywa z cytatami pasuje do osobistej interpretacji i.... działa w obie strony smile....bo słowo jet jak miecz...obosieczny ....
      • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 10:39
        Pokaż mi człowieka idealnego smile W życiu nic nie jest idealne.
        Jak dla mnie skromność bywa na wagę złota.
        • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 10:44
          mori111 napisała:

> Pokaż mi człowieka idealnego smile W życiu nic nie jest idealne.
          > Jak dla mnie skromność bywa na wagę złota.

...nie ma idealnych ludzi...przynajmniej ja takiego nie znam...i nie wymagam tego nie bardziej od innych niz od siebie...tongue_out
          • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 10:49
            Od innych kompletnie niczego nie wymagam, co nie znaczy, ze mnie nie razi.
            Od siebie sporo wymagam, co nie znaczy, ze nie będę popełniać błędów. Zawsze staram się wyciągać wnioski. Bywam bardzo samokrytyczna.
    • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 09:56
      "...kiedy rzygamy do rynsztoka wszyscy wyglądamy tak samo..."
      • rudka-a Re: Stephen King 18.06.15, 10:00
        Troche latek juz mamy na pleckach, więc nie powinno nas nic zadziwić smile
        bo jak to w życiu bywa..są ludzie i ludziska smile
        • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 10:42
          Nie powinno, a dziwi. Ludzie bywają różni. Młodzi uczą się życia, więc bywa, że postępują głupio, a i u starszych osób można ją odkryć, jakby wniosków z życia nie wyciągali.
    • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 10:05
      Tekst linka
      • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 10:45
        Jakby przyjrzeć się definicjom głupoty to z pewnością każdy z nas posiada w sobie z każdego rodzaju.
        • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 10:50
          ...i to tez jest interpretacja smile
          • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 11:38
            Oczywista oczywistość, tyle, że w tym wątku raczej nie miałam zamiaru kierować się regułkami, a konkretną sytuacją.
            • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 12:02
              ...e tam...mądry głupiemu....i tak dalej...i tak dalej
              • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 12:33
                Mam wrażenie, że doszukałaś się w tym wątku drugiego dna, na podstawie innego wątku.
                A owy wątek miał być remontowy.
                Z nikim nie zamierzam się być na łopatki jak dzieci w piaskownicy.
                A jeśli komuś nie podoba się moje zdanie to niech nie czyta, nie pisze i niech nie rozpieprza komuś fajnego forum.
                • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 12:35
                  bić*
                  • anus-hka Re: Stephen King 18.06.15, 13:31
                    Uwaga moja była ogólna....smile niczego sie nie doszukuje, osobiste wycieczki forumowiczów mnie nie interesują naprawdę smile
                    • mori111 Re: Stephen King 18.06.15, 13:35
                      Zatem przepraszam.
                      A teraz w podskokach udam się na remontowe zakupy smile
                      • tropem_misia1 Re: Cóż 18.06.15, 18:19
                        moje miłe.
                        Moim ulubionym cytatem jest :Kiedy Bóg chce nas ukarać odbiera nam rozum na 5 minut.

Każde z nas popełniło coś głupiego ,świadczącego o kompletnym braku rozumu.
                        Potem krótko , albo długofalowe konsekwencje ciągnęły się za nami.
                        Fajnie jest gdy te 5 minut nie pokryło cieniem całe życie.

Nie ma co pochylać się nad głupotą i roztrząsać kto jest , a kto nie mądrzejszy.
                        Mając wiedzę za strawę , nabywając doświadczeń, z wykutymi nawykami i odruchami zachowań i reakcji , z możliwościami jakie daje nam własny centralny układ nerwowy sprawiamy takie a nie inne wrażenie.
                        Otóż to - wrażenie.
                        I
                        i teraz odbiór nasz wynika z czego?
                        że ktoś jest mądry czy głupi?
                        Czy jest mądry bo nasze słowa bierze za pewnik i postępuje zgodnie z naszymi oczekiwaniami?
                        Czy jest głupi , bo nie słucha i uparte to jak osioł?
                        tongue_out

To ,że czegoś nie wie - nie jest żadnym argumentem.Ma prawo nie wiedzieć .Nikt nie jest alfą i omegą.

To ,że " głupota " może być zbiorowa to normalne - dla stada.A my ludzie jesteśmy stadni.

Jessssssssssu to nie ja - tak się rozpisałam.

Dla mnie ważna jest samodzielność ,samowystarczalność i zaradność.
                        By człowiek mógł przetrwać.

A to ,że poskacze sobie po księżycu z racji winy bezgrawitacji tongue_out.....nooo...super.
                        • mori111 Re: Cóż 18.06.15, 19:02
                          Nic dodać nic ująć. Nie raz miałam takie 5 minut zapomnienia i bywało, że rzutowało na dalsze losy. To jest lekcja życia jak dla mnie, wnioski wyciągnęłam, do dziś płacę. Za cudzą głupotę odpowiadać nie będę, więc nic mi do tego. Nie każdego da się lubić, ale każdy własne zdanie ma prawo posiadać.
                          Temat nie miał być aż tak poważny. Rzadko kiedy decyduję się na poważne wątki, zdecydowanie wolę te weselsze. Krótko i na temat...jak wspominałam był u mnie facet od kaloryferów. Za samą robociznę krzyknął 2000zł i nie ważne, że na pierwszym spotkaniu powiedział 700zł. Wymęczyłam męża by zadzwonił do jeszcze innego i co się okazało? Facet padł jak usłyszał cenę poprzednika (dodam, że obaj z jednej firmy). Usługa warta 500zł. Zatem Boże chroń mnie od takich fachowców bo mi kredytu nie starczy tongue_out
                          • lilith70 Re: Cóż 18.06.15, 21:16
                            To nie głupota tylko oszustwo i pazerność zwyczajna, czyli pospolita, które też nie mają granic ani dna tongue_out

Może wyglądasz na bogatą big_grin
                            • mori111 Re: Cóż 18.06.15, 21:25
                              Pazerność swoją drogą, ale czy człowiek mądry by tak postąpił? Był na pierwszych oględzinach powiedział 700zł, więc wyobraź sobie jaką musieliśmy mieć minę, gdy tym razem powiedział 2 tys.
                              Wystarczyło, że padło słowo kredyt i remont całego mieszkania.
                              Na dzień dzisiejszy już wiem, ze całość czyli robocizna wraz z grzejnikami wyniesie mnie 1600zl smile
                              Nie ma wielkiej roboty, chodziło tylko o demontaż jednego grzejnika i ściągnięcie czasowo dwóch. Po remoncie założymy sami smile
                              • lilith70 Re: Cóż 18.06.15, 22:39
                                Może zapomniał co mówił wink
                        • lilith70 Re: Cóż 18.06.15, 21:14
                          100/100 Misiowa, każdy z nas ma coś z głupca, każdy popełnia błędy, a w subiektywnej ocenie róznych osób możemy pretendować do tych obu tytułów w zależności od tego, kto ocenia, nawet mędrca nazwą głupcem, a z głupca zrobią autorytet, wszystko zależy od naszych wartości, percepcji, a nawet okoliczności.
                          O
                        • anus-hka Re: Cóż 18.06.15, 21:31
                          Tropciu uwielbiam Ciemsmile
                          • tropem_misia1 Re: Cóż 19.06.15, 04:55
                            O pierona.
                            2 ( słownie dwa) razy oczka przecieram tu i teraz.
                            Jak przyjemnie czytać z rana takie słowa.
                            Dobrze dzień się zaczął big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka