Dodaj do ulubionych

Mleko, mleko, mleko...

09.11.18, 08:32
...wszędzie mleko! smile
Mgła się rozlała, u mnie tak gęsta, że ledwo do pracy trafiłam wink
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 09.11.18, 10:36
      Duuużo mleka musiało się wylać, że wypłynełaś z głębin na powierzchnię wink)
      • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 09.11.18, 10:44
        big_grin
        Prawda wink
        • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 09.11.18, 17:53
          Ja to się nawet boję odezwać, bo znow zniknie na kilka lat 😁
          • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 09.11.18, 19:01
            Któregoś dnia przywiąże się za płetwę i skończy się znikanie wink
            straszny z rybki włóczykij jest, jak się zapuści w wody wszelakie, to zapomina, że ma tu swoje akwarium z wygodami wink
            • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 14:02
              Tylko bez przemocy, plis big_grin
              Ja dobrowolnie na wszystko się zgodzę wink
              • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 15:17
                rybka.11 napisała:

> Tylko bez przemocy, plis big_grin
                > Ja dobrowolnie na wszystko się zgodzę wink
                >

to wszystko dla Twojego dobra wink żeby Cie rekiny nie zjadły wink)
                • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 15:31
                  ..albo krokodyle wink
          • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 14:02
            E, nie, nie - ja nie chcę nigdzie znikać... czasami po prostu coś się dzieje niezależnie ode mnie, zupełnie poza mną.... sad
            Ale, jak widzicie, powracam - powracam, bo do Was zawsze miło jest wrócić smile
            • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 15:14
              To przypływaj, a my pocieszymy, łuski pogłaskamy wink)
              • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 18:02
                Słodka ta Rybka...😀
                Nie karp czasem ? ??
                😁
                • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 18:29
                  Na pewno..nie pirania big_grin
                  • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 18:36
                    Rybka B...........no to pewnie Brzana !
                    A z tego co czytałem,to rybka karpiowata !
                    wink)
                    • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 13.11.18, 18:43
                      https://www.drapiezniki.pl/Photos/brzana-na-kamieniach.jpg

I ma po dwa wąsiki z każdej strony wink)
                  • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 14.11.18, 08:34
                    rudka-a napisała:

> Na pewno..nie pirania big_grin
                    >
                    >
                    Czasami lepiej być pirana i po prostu...zjeść problemowych osobników big_grin wink
                • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 14.11.18, 08:33
                  zegor napisał:

> Słodka ta Rybka...😀
                  > Nie karp czasem ? ??
                  > 😁
                  Nie karp, nie karp - bo to święta się zbliżają, to jeszcze mnie zjeść gotowi wink big_grin
                  • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 15.11.18, 15:02
                    I tak będzie wink zjedzą, a potem zaleją setką gorzały suspicious
                    sernikiem poprawią, a może i sałatą śledziową wink)
                    • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 15.11.18, 15:33
                      rudka-a napisała:

>
                      > sernikiem poprawią,
                      >
                      >
                      O! sernika to bym wszamała...wink
                      • leziox Re: Mleko, mleko, mleko... 15.11.18, 22:29
                        Na serniczek to i ja chetnie zalapalbym sie.
                        A kto robi?
                        • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 08:53
                          leziox napisał:

> Na serniczek to i ja chetnie zalapalbym sie.
                          > A kto robi?

Jakby mi się tak chciało, jak mi się nie chce wink , to juz dawno bym miała wink
                          Ale to same trudności - już od początku - bo obecnie to cudem jest zakupić taki odpowiedni, prawdziwy twaróg sernikowy sad (wszystko w pudełeczkach i nijak to się ma do prawdziwego sera)
                          no a później trzeba to jeszcze zmielić - najbardziej nie lubię mielenia sera wink
                          No bo z kolei juz później, to juz łatwizna i szybciutko pyszny serniczek jest smile
                          • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 14:26
                            Pani! smile bez pracy nie będzie...sernika, kołaczy wink
                            Kupujesz taki serek, 3 x mielony, wyciskasz z tego flaka...
                            no, a później, to już z górki, jak sama stwierdziłaś wink
                            pod wodą takiego serka nie ma, trzy wyjść z wody
                            i poszukac na półkach w sklepie wink

https://www.osm-bochnia.com.pl/sites/default/files/produkty/twarog_sernikowy_tlusty.png
                            • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 16:15
                              Dobra Kobieto - podaj mnie nazwę mleczarni, bo nie mogę dojrzeć z tego opakowania wink
                              • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 16:38
                                Myślisz, że ja mogę? ;DD
                                to kup taki...tu widać wink
                                a jak nie ma, to niestety - mielisz suspicious big_grin

https://www.mojewypieki.com/img/comments/782864.jpg
                                • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 22:45
                                  Ale te zmielone na gotowo to takie. ..mało prawdziwe wink
                                  Chyba jednak będę mielić. .. wink
                                • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 16.11.18, 22:46
                                  Ale te zmielone na gotowo to takie. ..mało prawdziwe wink
                                  Chyba jednak będę mielić. .. wink
                                  • leziox Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 11:33
                                    Wszystko to samo, ale jak się lubi zapieprzać no to rady na to nie ma.
                                    • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 15:04
                                      Z ciast lubię szynkę,baleron, schab a i kurczakiem z grilla nie pogardzę 😀
                                      Po ciastach ludzi w podeszłym wieku zgaga pali 😁
                                      • leziox Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 15:42
                                        Zagadal i teraz glosny sie zrobilem.
                                        Ide po ciasto do lodowki big_grin
                                        • leziox Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 15:42
                                          Oczywiscie zrobilem sie glodny, hehe.
                                          • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 16:04
                                            To ja sobie wyciągnę z lodówki Finlandię wink
                                            Finlandia lubi zimno wink
                                            • leziox Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 17:33
                                              A ja zagrzeje lampke do koniaku...
                                              Koniak lubi ciepło. smile
                                              • zegor Re: Mleko, mleko, mleko... 17.11.18, 22:31
                                                I tak mimo różnic w podejściu do .....temperatury
                                                pomaszerowaliśmy w jednym kierunku wink
                                                • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 18.11.18, 12:53
                                                  Ja jednak wolę sernik wink
                                                  Chociaż. ..taki koniaczek na ten dzisiejszy chłód to byłby w sam raz smile
                                                  • rudka-a Re: Mleko, mleko, mleko... 18.11.18, 13:37
                                                    A to koniaczek, czy inne % chyba się nie pogryzą razem z ciasteczkiem..
                                                    skoro jest problemik z serkiem, to RyPciu
                                                    sernik bez sera suspicious wink))
                                                    prosty w wykonaniu, to bierz sie Pani do roboty wink)
                                                    www.obzarciuch.pl/2017/12/sernik-bez-sera.html
                                                    dokumentacja fotograficzna konieczna wink
                                                    no, i będzie, że zdjęć nie umie robić...echhh big_grin
                                                  • rybka.11 Re: Mleko, mleko, mleko... 18.11.18, 13:55
                                                    Zrobiłam sobie inne ciasteczko smile
                                                    Bez sera wink
                                                    Z kokosami i jabluszkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka