tropem_misia1 08.01.09, 21:42 sie niech nie martwi. Inteligeence Vanisza znalazłam. Każda plamę znajdzie i zmyje nawet na honorze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodyl_13 Re: kto się splamić raczył 08.01.09, 22:14 Jak wrócę terapii skarpetkowej to wskakuję do pralki z vaniszem, dzięki temu mogę narozrabiać po tym obiecanym piwie i będę czysta na sumieniu i w ogóle Odpowiedz Link
pmisiek_kosmaty Re: kto się splamić raczył 15.05.09, 20:31 Ja się plam nie boję, a vanisz jest do kitu. Lepsza zwykła woda utleniona (odplamiacze zresztą są albo na wodzie utlenionej, albo na chlorze) i dużo tańsza Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: kto się splamić raczył 16.05.09, 09:15 a woda utleniona włosy wybiela! czy to normalne? Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: kto się splamić raczył 16.05.09, 10:05 dla wody utlenionej normalne ale czy dla ciebie nie wiem Odpowiedz Link
kruszonka1 Troopicielko 16.05.09, 10:17 należy wszcząć śledztwo, dlaczego kosmaty wprowadza srowdowisko w błąd- miałam ci ja kiedyś bluzę ulubioną, alem ją ufajdała słodkimi jagodami. Miejscowe zastosowanie wody utlenionej spowodowało zniknięcie plamy wraz z kolorem. Juz gdzie kolor się zapodział to ja wiem-patrz kolorowa, ale woda utleniona pozostawiła trwały biały ślad na rzeczonej bluzie. Zatem pytam po raz wtóry, o co chodzi kosmatemu? Odpowiedz Link
pmisiek_kosmaty Re: Troopicielko 16.05.09, 11:31 bluzka była farbowana farbą organiczną. trzeba było ją wyrzucić, bo pewnie kolor puszczała w praniu i mogła zafarbować inne ciuszki. Zastosowanie odplamiacza dałoby taki sam efekt - biała plama. Trzeba było całą zanurzyć w wodzie utlenionej, ale najpierw zawiązać w węzeł - odbarwiłaby się w piękne mazaje Odpowiedz Link
kruszonka1 Re: Troopicielko, podejrzana składa wyjaśnienia 16.05.09, 12:28 potem właśńie tak uczyniłam były strzeliste wzorki, jednak nie czułam się hippiską i ją wyrzuciłam. Odpowiedz Link